اعتراض دانشجویان و اساتید دانشگاه اصفهان به مدرک فروشی/ شاخص پژوه غیر قانونی را منحل کنید

ظهر امروز دوشنبه سوم تیر ماه، جمعی از دانشجویان و اساتید دانشگاه اصفهان، اعتراض خود را پیرامون فعالیت های غیر قانونی پژوهشگاه شاخص پژوه در دانشگاه اصفهان اعلام داشتند.

ظهر امروز دوشنبه سوم تیر ماه، جمعی از دانشجویان و اساتید دانشگاه اصفهان، اعتراض خود را پیرامون فعالیت های غیر قانونی پژوهشگاه شاخص پژوه در دانشگاه اصفهان اعلام داشتند.

یکی از اساتید معترض دانشگاه اصفهان با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: پژوهشکده شاخص پژوه حدود سال ۹۰ یا ۹۱  تاسیس شد.

در سابقه کار رییس این پژوهشکده پست های مدیریتی کلان دیده می‌شد و این در حالی بود که مدرک تحصیلی کارشناسی او هم توسط دانشگاه مورد ادعای وی تایید نشده و دچار خدشه است.

ماجرا از آنجا آغاز شد که شخص مذکور با تکیه بر سوابق کلان مدیریتی، به اتفاق چند تن از دوستان خود در دیداری با رییس وقت دانشگاه اصفهان، اجازه تاسیس یک مرکز پژوهشی مدیریت بحران، به نام شاخص پژوه را گرفت.

طبق این قرار ۳۵۰۰ متر مربع از اراضی دانشگاه اصفهان، بین کتابخانه مرکزی و دانشکده جغرافیا در اختیار این مرکز قرار گرفت و به این منظور این اراضی از دانشگاه به مدت ۳۱ سال به افراد خصوصی اجاره داده شد.

این استاد دانشگاه و عضو بسیج اساتید دانشگاه اصفهان بیان داشت: در سال اول تاسیس، این پژوهشگاه با گرفتن سهمیه‌ای حدود ۳۰ نفر از وزارت علوم برای جذب دانشجو اقدام به پذیرش حدود ۶۸۰ دانشجوی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری کرد و اینجا بود که مجموعه دانشگاه اصفهان متوجه فعالیت‌های غیر قانونی این پژوهشگاه شد. در حقیقت عنوان شاخص پژوه پوششی برای فروش مدرک به اعتبار دانشگاه اصفهان برای بسیاری از افراد شاخص با پست‌های دولتی و غیر دولتی شده بود.

 این پژوهشگاه  به منظور پژوهش درباره پیشگیری و مدیریت بحران در کشور تاسیس شد، درحالیکه به اعتقاد اساتید معترض،  به مکانی برای مدرک فروشی و ضایع کردن اعتبار ۷۵ ساله دانشگاه اصفهان تبدیل شده است .

بعد از مطلع شدن اساتید دانشگاه از این ماجرا در سال ۹۲ بلافاصله نامه‌ای با امضای ۳۰۰ نفر از اساتید به وزارت علوم ارسال شد و وزارت علوم در سال ۹۵ اقدام به انحلال این مرکز کرد و تابلو‌های این پژوهشگاه پایین آورده شد. همچنین سازمان بازرسی کشور و اداره ثبت، غیر قانونی بودن این مجموعه را اعلام کردند، اما مسئله به اینجا ختم نشد.

این مدرس و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه  این پرونده همچنان در دادگستری استان اصفهان باز مانده است، ادامه داد:  آنچه موجب اعتراض بیشتر می‌شود این است که مدارک فارغ التحصیلی دانشجویانی که در سال تحصیلی ۹۰ - ۹۱ در این پژوهشگاه اقدام به خرید مدرک کرده اند در سال ۹۷ و ۹۸ همچنان صادر و به دانشجویان تحویل می‌شود در حالیکه بیش از دو سال از انحلال این پژوهشگاه می‌گذرد .

اخیرا در جلسه‌ای که به دعوت شورای صنفی و بسیج اساتید در دانشگاه برگزار شد بیانیه‌ای مبنی بر در خواست خروج کامل گردانندگان این پژوهشگاه تنظیم شده که به امضای ۴۰۰ تن از اساتید رسیده است.

دانشجویان و اساتید دانشگاه، خواهان مجازات افراد ذی ربط  و جبران خساراتی که در طی این چند سال به دانشگاه زده شد، هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان آماده درج پاسخ مسئولان موسسه شاخص پژوه و یا دانشگاه اصفهان است.
انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.