هانی زاده در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

روابط رو به جلوی تهران_توکیو باوجود فشار‌ کشورهای غربی

کارشناس مسائل بین الملل گفت: در طول ۴۰ سال گذشته ژاپن باوجود فشار آمریکا رابطه با تهران را در سطح مطلوبی حفظ کرده است.

در حالحسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بااشاره به نودمین سالگرد روابط تهران و توکیو، اظهار کرد: ژاپن یکی از کشور‌های مهم آسیایی است که همواره نقش تاثیرگذاری در ثبات و حفظ امنیت منطقه به عهده داشته.

کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: با وجود اینکه ژاپن در تحولات منطقه‌ای و بین المللی نقش سیاسی کمرنگی داشته و جنبه‌های اقتصادی این کشور بیشتر از سایر حوزه نمایان شده ، اما به هر حال توکیو در بزنگاه‌ها و پیچ و خم‌های حوادث تاریخی نقش بسیار مثبتی ایفا کرده است.

او افزود: از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، ژاپن باوجود فشار آمریکا و برخی کشور‌های غربی سعی کرده روابط خود را در سطح بسیار مطلوبی با تهران حفظ کند و تاکنون هم موفق بوده است. تقریبا اغلب روسای جمهوری اسلامی ایران در طول ۴ دهه گذشته به ژاپن سفر کردند، همچنین نخست وزیران مختلف توکیو هم  سفری به تهران داشته‌اند. این امر نشان می‌دهد که روابط تعریف شده اقتصادی ایران و ژاپن هموار مناسب بوده است.

سفر قریب الوقوع روحانی به ژاپن؛ دروازه ای به سوی توسعه روابط تهران_توکیو

هانی زاده گفت: اخیرا ژاپن در عرصه‌های سیاسی و تعاملات با ایران گام‌های مثبتی برداشته است. در همین راستا می توان به سفر اخیر آبه شینزو نخست وزیر ژاپن به ایران اشاره کرد که حامل پیامی از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به ایران بود، سفری کاملا سیاسی به شمار می‌آید همچنین سفر قریب الوقوع رئیس جمهور کشورمان می‌تواند در بهبود مناسبات توکیو و ژاپن موثر باشد.

کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه ژاپن در تلاش است تا حلقه اتصالی بین ایران با آمریکا و غرب برقرار کند، گفت: توکیو کشوری مورد اعتماد در جامعه جهانی به شمار می آید، چراکه در مسائل پر چالش سیاسی و امنیتی دخالت زیادی  نمی‌کند، به همین دلیل نقش این کشور در کنترل و مهار بحران‌های منطقه‌ای و بین المللی کاملا چشمگیر است.

او با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به ژاپن، تصریح کرد: به نظر می‌رسد سفر روحانی به توکیو می‌تواند یک اتفاق بسیار خوبی در سطح جهانی باشد، همچنین ممکن است که ایران پیام‌هایی برای ژاپن و غرب داشته باشد بنابراین باید در انتظار این سفر و نتایج آن بمانیم.

تلاش ژاپن در راستای حفظ مناسبات با ایران

هانی زاده ادامه داد: ژاپن در طول ۹۰ سال گذشته چه در دوره رژیم شاهنشاهی و چه در دوره جمهوری اسلامی ایران همواره سعی کرده که مناسبات خود را با ایران حفظ کند و در این راه هم موفق بوده است، به همین دلیل ژاپن به لحاظ نقشی که در مهار بحران‌ها دارد مورد توجه جامعه جهانی بوده  و در مقابل ایران هم اهمیت بسیار زیادی در حفظ روابط اقتصادی و سیاسی خود با این کشور قائل است.

روابط ایران و ژاپن گذشته از سوابق تاریخی، با بستن یک قرارداد دوستی در سال ۱۳۰۸ (خورشیدی) به صورت رسمی برقرار شد و همواره  از دید اقتصادی اهمیت ویژه ای  داشته است. از یک طرف ژاپن به نفت خام و بازار ایران نیاز دارد و از طرف دیگر کشور ما هم ژاپن را همواره بازار عمدهٔ برای فروش نفت و تأمین کالا‌های صنعتی و فناوری قلمداد نموده‌است. پس از انقلاب  اسلامی ایران، حجم مبادلات تجاری بین دو کشور، گسترش چشمگیری پیدا کرده است و در سال ۲۰۰۶ به مرز ۳٫۱۲ میلیارد دلار آمریکا رسید.منابع دیپلماتیک از موافقت ایالات متحده با طرح ژاپن برای میزبانی حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران و مذاکره درباره برنامه هسته‌ای تهران خبر می‌دهند.

گفته می شود که بر اساس هماهنگی میان ایران و ژاپن، روحانی قرار است حدود ۲۰ دسامبر به ژاپن سفر کند و در صورتی که این سفر صورت بگیرد، این پنجمین دیدار رؤسای جمهور ایران از ژاپن از سال دو هزار میلادی است.


بیشتر بخوانید:برگزاری نشست توسعه روابط تجاری ایران و ژاپن با حضور "عراقچی" 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار