گره مشکلات در عراق به دست چه کسی باز می‌شود؟

یک تحلیلگر سیاسی عراقی در مصاحبه با شبکه العربیه، درباره راه‌حل رسیدن این کشور به آرامش مسائلی را بیان کرد.

گره مشکلات در عراق به دست چه کسی باز می‌شود؟به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی العربیه، «واثق الجابری» تحلیلگر سیاسی از بغداد ارتباط میان مردم و گروه‌های سیاسی را موجب باز شدن گره معرفی نخست‌وزیر جدید در این کشور دانست.

واثق الجابری در گفتگو با العربیه درباره روز‌های پایانی مهلت قانونی برای تعیین نخست وزیر و تداوم جنجال‌ها در این زمینه گفت: فرصتی برای مهلت قانونی تعیین نخست‌وزیر نمانده است، اما هنوز گروه‌های سیاسی نتوانسته‌اند در این زمینه تصمیم‌گیری کنند. امروز شرایط به گونه‌ای است که گروه‌های سیاسی برای نخست‌وزیری و حتی برای تصاحب کرسی وزارت در دولت تمایلی ندارند زیرا با این شرایط نمی‌خواهند در برابر افکار عمومی خشمگین کشور قرار بگیرند، چون معترضان نامزدی هر فردی را که در این سال‌ها سمتی در دولت داشته است، نمی‌پذیرند و حتی شخصیتی، چون «محمد شیاع السودانی» هم در این میان استثناء نخواهد بود.

وی افزود: البته گروه‌های سیاسی هم هنوز درباره نامزدی السودانی به توافق نهایی نرسیده‌اند، حتی مردم و افکار عمومی هم در این زمینه به توافق نرسیده ‌ند، درست است که معترضان در میدان التحریر بغداد پنج اسم را برای نامزدی نخست وزیری مطرح کرده‌اند، اما هماهنگی خاصی میان معترضان دیده نمی‌شود و ممکن است معترضان در دیگر استان‌ها گزینه‌های دیگری را مدنظر داشته باشند. در چنین شرایطی راه حل معقول ارتباط میان گروه‌های سیاسی و مردم است تا بر سر شخصیت خاصی به توافق برسند.

این تحلیلگر سیاسی تاکید کرد: در میدان اعتراضات با محمد شیاع السودانی مخالفت شده است، اما معترضان باید شخص مورد نظرشان را معرفی کنند تا برای نامزدی آن گزینه تفاهم حاصل شود در غیر این صورت ارائه نظرات مختلف در شبکه‌های اجتماعی، مراکز تجمع و اعتراضات و ... بیهوده و بی‌نتیجه خواهد بود. این روند نه تنها در مهلت قانونی، حتی با گذشت شش ماه دیگر هم راه به جایی نخواهد برد.

الجابری ادامه داد: واقعیت این است که با تعیین نامزد نخست وزیری، باز هم گروه‌های سیاسی حاضر در پارلمان باید به او رای بدهند، هم زمان باید بدانیم که خواسته‌ها از نخست وزیر هم نباید خیلی بالا باشد زیرا دولت آینده شبیه دولت انتقالی است که کشور را برای برگزاری انتخابات زودهنگام آماده می‌سازد و وظایف محدودی دارد، تعیین قانون انتخابات، آماده سازی کمیسیون عالی انتخابات، تامین مادی و لجستیکی کمیسیون عالی انتخابات از جمله فعالیت‌های دولت موقت است به همین منظور نمی‌توان شرایطی را بر چنین دولتی تحمیل کرد که از عهده آن بر نمی‌آید یا در حوزه اختیاراتش نیست. اگر روال کار اینگونه باشد ممکن است به راه حل میانه برسیم، اما اگر هر طرفی بر سر عقایدش اصرار کند، نمی‌توان به نتیجه رسید.

کشور عراق مدتی است در اعتراض به فساد و برخی مشکلات داخلی صحنه تظاهرات گسترده مردمی شده است، در این میان عادل عبدالمهدی، نخست‌وز‌یر این کشور از سمت خود استعفا داد و این روزها مقامات عراقی درگیر انتخاب نخست‌وزیر جدید هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Spain
ناشناس
۱۷:۰۵ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
بدست امام زمان باز میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
قدر امنیت آن داند که به بی امینی گرفتار آید قدر امنیت کشورمون رو بدونیم نا شکر نباشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
شما نمیخواد گره مشکلات عراقو باز کنید. مملکت خودمونو درست کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
آفرین به نخست وزیرشون که مشکلات راگردن گرفته واستعفاداده ماکه همه مسولین مشکلات وگرونی رامیندازن گردن دیگران همه هم چسبیدن به پستها ومقامشون
United States of America
علی محرابی
۱۱:۰۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
یکی نیست بگه آیا ارتباطی بین مردم و مسئولان نظام ما هست یا نه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
گره مشکلات در ایران بدست چه کسی باز می شود؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
ان شاالله با انتخاب درست وبا بصیرت نمایندگان انقلابی مجلس
Iran (Islamic Republic of)
راد
۱۰:۴۷ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
هدف اصلی دشمنان عراق هم همین هست که هیچگاه مردم با هم کنار نیایند تا هرج و مرج کشور عراق را از پا بیندازد و آنوقت با مداخله نظامی خودش ، کشور عراق را به چند تکه تقسیم کرده و دولت های دست نشانده خودش را سر کار بگذارد.مردم عراق باید هوشیار باشند ، زیرا شرایط خطرناکی را سپری میکنند.
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۸:۵۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
این گره فقط با ""وحدت تمام آحاد ملت عراق"" با "تبعیت از رهبری دینی"و علماء و مراجع و آیات عظام و """وحدت فرق دینی و گریز از تفرقه و دین گریزی و هراس افکنی فرق از همدیگر""" که همگی از نقشه های شوم مثلث شرارت یعنی: " آمریکا - اسرائیل - حکام شیرده عرب که همان عربستان و امارات باشند است"........همین مثلث شرارت تظاهرات مردمی و مسالمت آمیز سوریه را به سمت هشت سال و اندی جنگ ویرانگر داخلی سوق دادند که همه دنیا و جهان سیاست بین الملل شاهد این ماجرا بوده اند و امروز با همان سیاست های نخ نما شده و همان نقشه ها در لبنان و عراق و افغانستان و پاکستان و یمن و ایران در حال تکرار و برنامه ریزی دقیق است ولی این بار بدون ارتش و نیروهای فیزیکی بلکه با جنگ روانی و هدایت رسانه ای با ارتش ناپیدای غولهای ماهواره ای و شبکه های اجاره ای با سربازان نامرئی شبکه های رسانه ای و ماهواره ای این ملل و کشورها را به جان هم انداخته اندبدون جنگ فیزیکی و بدون خون ریزی و "بدون اینکه این مثلث شوم حتی یک کشته بدهد"
آخرین اخبار