کنترل خردل وحشی در مزارع کلزا نوید بخش توسعه کشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین از تهیه دستورالعمل بومی مدیریت و کنترل علف هرز خردل وحشی در مزارع کلزا توسط کارشناسان حفظ نباتات این شهرستان خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهدی همتی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: علف هرز خردل وحشی در مزارع یکی از اصلی‌ترین موانع توسعه کشت کلزا بوده که سمپاشی آن با سم "گُل" به میزان ۴۰ تا ۵۰ سی سی در هکتار با سمپاش "توربولاینر" و در مرحله رشدی ۸ تا ۱۰ برگی کلزا موثر واقع شده است.

او افزود: با توجه به نوع سمپاش مورد استفاده تاثیر سوء سم گُل بر روی کلزا به حداقل میزان ممکن رسیده و صرفا در بعضی از بوته‌های گیاه کلزا مشاهده می‌شود.

به گفته همتی، در این آزمایش علف هرز پنیرک نیز به خوبی کنترل و از بین رفته است.

او تصریح کرد: این آزمایش در بزرگترین مزرعه کلزای استان فارس به مساحت ۱۰۶ هکتار در قیروکارزین طراحی و اجرا شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین اظهار کرد: رعایت مسائل مدیریتی در کاشت محصول مانند استفاده از میزان بذر توصیه شده " سه تا چهار" کیلوگرم در هکتار و تراکم مناسب بوته در مزرعه در مثمر بودن سمپاشی علیه خردل وحشی تاثیر بسزایی دارد.

او ابراز کرد: سطح کلزا در قیروکارزین با بیش از ۳۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته به ۵۸۸ هکتار رسیده است که با توجه به نتایج حاصل از این آزمایش پیش بینی می‌شود در سنوات آتی افزایش بیشتری داشته باشد.

علف کش گُل یا اکسی فلورفن عمدتا از طریق اندام‌های هوایی گیاه و مقداری نیز توسط ریشه جذب شده و سبب ایجاد کلروز، نکروز، خشک شدن اندام‌های علف هرز و در نهایت مرگ آن می‌شود که این علائم در شرایط شدت نور سریع‌تر روی می‌دهد.

قیروکارزین در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز قرار دارد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار