ناگفته‌هایی درباره متهم ردیف اول کرونا

انتقال ویروس کرونا از طریق سوپ خفاش به انسان‌، باعث شد تا این پستاندار، متهم ردیف اول این بیماری شناخته شود.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از شیوع ویروس کرونا در چین و ابتلای افراد زیادی به این ویروس؛  موسسه ویروس شناسی چین، «ووهان» را کانون شیوع ویروس جدید کرونا شناخته و اعلام کرد که ترتیب ژن این ویروس ۹۶ درصد همانند ویروس خفاش است.

شروع ویروس کرونا  اواخر سال گذشته میلادی در بازار غذا‌های دریایی در شهر ووهان واقع در استان هوبی در مرکز چین که به طور غیرقانونی حیوانات وحشی می‌فروخت، سرچشمه گرفته است. اکنون علاوه بر ۳۱ استان و منطقه چین به ۱۴ کشور دیگر از جمله ایالات متحده آمریکا، استرالیا، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، کانادا و فرانسه هم شیوع یافته است.

این ویروس که از خانواده «ویروس کرونا» شناخته شده است دوره نهفته نسبتا طولانی از چند روز تا دو هفته دارد و همین باعث شده است تا زمانی که  علائمی مانند تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند از آن آگاهی نداشته و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نمی‌بینند.

 به تازگی در مقاله ای که توسط محققان دانشگاه برکلی در نیواطلس منتشر شده است،  به این موضوع پرداخته اند که چرا خفاش ها از این ویروس آسیب نمی بینند؟


بیشتر بخوانید: رکورد جدید جان باختگان کرونا/ فوت ۲۴۲ بیمار در یک روز


خفاش‌ها در طول تاریخ ناقل بیماری‌های خطرناکی به انسان بوده اند که هزاران نفر را به کام مرگ فرستاده است. این اواخر خفاش‌ها به عنوان متهم ردیف اول ویروس کرونا در چین معرفی شده اند. ویروسی که از طریق سوپ خفاش به انسان‌ها منتقل شده و تاکنون جان تعداد زیادی از مردم چین را گرفته و این کشور را به حالت تعطیلی درآورده است.

تحقیقات دانشمندان در دانشگاه برکلی نشان می‌دهد که سیستم ایمنی منحصر به فرد پستانداران ویروس‌ها را به تولید مثل تشویق می‌کند و هنگامی که ویروس‌ها به حیوانات دیگر منتقل می‌شوند، می‌توانند بسیار مهلک باشند. خفاش‌ها با بیش از ۱۴۰۰ گونه مختلف سراسر دنیا را فراگرفته اند و ۲۰ درصد از کل جمعیت پستانداران را تشکیل می‌دهند. خفاش‌ها معمولا شکارچی طبیعی ندارند و بر خلاف جثه کوچکشان عمری بسیار طولانی دارند، به طوریکه برخی از آن‌ها تا ۴۰ سال عمر می‌کنند.

ناگفته‌هایی درباره متهم ردیف اول کرونا

خفاش‌ها ، ویروس‌های مرگباری را با خود حمل می‌کنند

خفاش‌ها در قیاس با جوندگان از نظر تنوع نژادی و تعداد، حرفی برای گفتن ندارند، اما ویروس‌های مرگباری را با خود حمل می‌کنند که با ایجاد بیماری‌های مرگباری نظیر سارس، مرس، ابولا، ماربورگ ویروس کرونا یا Covid-۱۹ باعث مرگ هزاران نفر شده است.

سوال اینجاست که چه چیزی به خفاش‌ها اجازه می‌دهد علی رغم همراه داشتن چنین ویروس‌هایی، بیمار نشوند؟

محققان دانشگاه UC Berkeley برای پی بردن به جواب این سوال اخیرا پژوهشی را صورت داده که از قدرت خارق العاده خفاش‌ها در میزبانی از این ویروس جدید حکایت دارد.

«مایک بوتس»، اکولوژیست و محقق این پژوهش در این باره می‌گوید؛ سرایت ویروس‌های متعدد از خفاش‌ها یک مسئله تصادفی نیست. اگرچه ما قرابت چندانی با این جانوران نداریم، اما سیستم ایمنی خاص آن‌ها به گونه‌ای عمل می‌کند که توانایی بیماری زایی بسیاری را ایجاد می‌کند.

ویروس‌ها برای تکامل و تکثیر به بهترین شکل نباید میزبان خود را سریع از بین ببرند. هرچه میزبان سریعتر از بین برود، آن‌ها هم شانس زیادی برای زنده مانده نخواهند داشت؛ بنابراین بهترین ویروس‌ها، ویروس‌هایی هستند که بتوانند تعادل را حفظ کنند.

محققان در این پروژه برای بررسی نحوه تکامل ویروس‌ها در حضور سیستم‌های ایمنی، سه خط سلولی را از دو خفاش و یک میمون سبز آفریقایی درمعرض ویروس تب خونی قرار داده اند. نتیجه آزمایش از تفاوت‌های چشمگیر میان نحوه واکنش سیستم ایمنی این جانداران به ویروس حکایت دارد. در حالی که خط سلولی میمون به سرعت تحت تاثیر تکثیر ویروس قرار گرفت، سیستم ایمنی خفاش‌ها آرایش محافظتی مستحکمی به خود گرفت.

ناگفته‌هایی درباره متهم ردیف اول کرونا

خفاش اول که از نوع روباه پرنده مشکی استرالیایی بود از یک سامانه ایمنی قوی برخوردار است که بلافاصله تولید مولکول‌هایی را شروع کرد تا به عنوان سیگنال هشدار، خبر حمله را به سلول‌های دیگر مخابره کرده و به آن‌ها دستور اختلال در روند تکثیر ویروسی را برساند. در نتیجه این آرایش دفاعی، روند رشد ویروس در خط سلولی تا حد زیادی کند شد، اما نکته جالب اینجاست که واکنش به حدی نیست که ویروس کاملا از بین برود؛ بلکه اجازه زنده ماندن در حدی کنترل شده را به آن می‌دهد. در این شرایط ویروس به حیات خود ادامه داده و ویرولانس یا بیماری زایی را به سطحی می‌رساند که در صورت سرایت به دیگر ارگانیسم‌ها، توانایی از پای درآوردن آن را دارد.

کارا بروک، محقق اصلی پروژه در این باره می‌گوید: واکنش شدید سیستم ایمنی از آلوده شدن سلول‌ها به عفونت ویروسی جلوگیری می‌کند در نتیجه حتی تکثیر ویروس هم نمی‌تواند به میزبان صدمه بزند. با وجود این، زمانی که ویروس به انسان سرایت می‌کند به خاطر فقدان چنین سازوکار ضد ویروسی آسیب‌های زیادی رخ می‌دهد.

 خفاش‌ها این سطح از ایمنی و مصونیت را از کجا آورده اند؟

فعالیت ایمنی شدید در پستانداران باعث انتشار رادیکال‌های آزاد می‌شود که بخشی از مکانیزم دفاعی بدن در برابر ورود عناصر بیگانه از جمله ویروس و باکتری هستند. مشکل اینجاست که گاهی اوقات این رادیکال در اثر فعالیت شدید منتشر شده و به عنوان مهاجم به سلول‌های خودی حمله می‌کند، بنابراین ارگانیسم‌ها باید به شکلی موثر آن‌ها را سرکوب کنند.

ناگفته‌هایی درباره متهم ردیف اول کرونا

خفاش‌ به عنوان تنها پستاندار پرنده، فعالیت جسمانی شدیدی دارد، اما سیستم ایمنی آن‌ها به خوبی از پس مدیریت التهاب‌های حاد ناشی از نرخ متابولیسم بالای لازم برای پرواز برمی‌آید. دانشمندان بر این باورند که توانایی خفاش‌ها در متعادل سازی واکنش‌های سیستم ایمنی و سرکوب مطلوب التهابات اجازه پرواز را به آن‌ها می‌دهد. با این حال بروک تاکید می‌کند که شبیه سازی سیستم ایمنی خفاش در انسان باعث آسیب به بدن ما می‌شود.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بیدار
۲۰:۵۵ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
مگه این ویروس در اثر پخت و پز از بین نمیره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۲ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
دیروز مادرشوهرم بهم دست نداد از ترس ویروس کرونا!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۷ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
درمان ویروس آقازادگی را پیدا کنید
Iran (Islamic Republic of)
شیران
۱۸:۲۵ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
مردم دیگر مناطق جهان چه گناهی کردند که باید با ویروس وحشتناک مواجه بشن. آمریکا البته دشمن است و دنبال گسترش انواع ویروس و میکروب و..... هست ولی وقتی یک فرهگ غلط است باید به آنها گوشزد کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۳ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
این منشاء سیاسی داره و یه جور حمله بیولوژیک و یه جور مانور و تمرین برای کشور حمله کننده این همه فیلم و بازی ساخته میشه که یه عده زامبی میشن و یه عده سالم فکر نکنین برای سرگرمیه بیشتر بازیها شدن سبک بقا یعنی در شرایط وخیم عکس العمل های مردم چجوریه و یه جورایی داره مهندسی میشه تنها کسی که این وسط تقصیری ندارد امثال خفاش و قورباغه و هشت پا س. این انسانهای پست فطرت هستند که پشت تمام این قضیه ها هستند
Netherlands
میلاد
۱۵:۲۵ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
خواهشا با این خبر ها حقیقت رو پوشش ندین .
این ویروس و بیماری هیچ ربطی به خفاش نداره . این ویروس بیش از 5 ساله که ساخته شده و واکسنش هم همون موقع ساخته شده ، چینی ها هم امروز شروع به خوردن این جونور ها نکردن ، هزاران ساله که کارشون همینه ، اگر این ویروس ها و بیماری ها ریشه شون در سبک زندگی چینی ها بود الان چین یک میلیارد و 400 میلیون نفر جمعیت نداشت .
تا به حال این کار رو بارها انجام دادن ، اگه کسی واقعا این ماجرای سوپ خفاش رو باور کنه یعنی خیلی سادست.
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۳:۰۴ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
متهم ردیف اول اون دیوانه هایی هستند که این بیچاره ها رو می خورن
Iran (Islamic Republic of)
امید
۱۲:۴۸ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
در 30 سال اخیر بیشترین بیماری های کشنده و مسری از چین شیوع پیدا کرده .مثله انفلانزای خوکی و پرندگان سارس و الان هم نوع جدید و جهش یافته کرونا . که همگی به علت نوع تغذیه چینی ها بود . پس بهتر مسولان و بازرگانان :در روابط تجاری و مخصوصا گردشگری دقت و احتیاط بیشتری داشته باشند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
آخه یکی نیست به اینا بگه بعد این فاجعه هنوزم نمیخواین از خوردن حیوونا دست بردارین یعنی واقعا هنوز اینا نفهمیدن که چی کار کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
چین جمعیتش یک ومیلیاردوسیصدمیلیونه بیچارها چی بخورن با این جمعیت زیاد هرچی گیربیادبایدبخورن!!!
Iran (Islamic Republic of)
بیدار
۲۰:۵۳ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
مرغ و خروس و پرندگان شکاری و انواع چهار پایان و پرندگان درحال کوچ و بقیه جیوان نیستند یا ما عادت بخوردنشان کرده ایم و دیگر انهارا بعنوان موجود زنده حساب نمیکنیم وقتی یک گوسفند میبینیم بفکر کباب خوشمزه میافتیم و اشتهایمان باز میشود --کمی فکر کردن به کسی صدمه نمیزند!
Iran (Islamic Republic of)
علی رضا قربانزاده
۱۱:۲۰ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
وقتی که هر آت و آشغالی رو پیدا میکنند ، میخورند این میشه نتیجه‌اش دیگه .
Germany
ناشناس
۱۰:۵۴ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
آخه خاک توسرشون خفاش با اون حیبت زشت و قیافه چندش آور ،خوردن داره؟ والا هرچیزی هم حدی داره دیگه اینها شورش را درآورده اند. تازه خنده آورش اینه که اونها هم از کله چاچه خوردن ایرانیها چندششان میشه حال آنکه خودشان هر حیوانی را کامل میخورند یعنی با که پاچه اش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۵ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
چطور میخورن اخه خیلی ترسناکه
Iran (Islamic Republic of)
امید
۱۲:۵۲ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
دوست عزیز اینا بهترین وگرانترین غذایشان سوپ جنین انسان هست. که در نظر ما وجهانیان یک کار غیر اخلاقی و حال بهم زن هست. پس انتظار بیشتری نباید داشته باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
هر چي چيز حال به هم زنيه چينيا ميخورن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۶ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
این یک ترور بیولوژیکیه که دولت تروریست آمریکا منتشر کرده که چین را به زانو دربیاره.و به ایران و روسیه شرکای تجاری اش هم عملا آسیب اقتصادی زیادی وارد میشه
Iran (Islamic Republic of)
؟؟؟
۱۱:۳۶ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
اين ويروس جمعيت پير چين رو ميكشه كه بار مالي واسه اقتصاد چين دارن و با جوانان و كودك ها. كاري نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۸ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
اینا سالیان درازه خفاش و هزار تا چیز بدتر میخورن!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۱ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
دین اسلام ما دین کاملی هست وقتی خداوند بزرگ خیلی از چیزها راحرام کرد خوب میداند که برای بدن ضرر دارد که به این بیماریها دچار نشیم دین ما دین جامع وکامل هست . چرا خیلی از ادما براکلاس گذاشتن یا برا هر دلیل دیگر ازاین حیوانات میخورند که جان خود وبقیه رابه خطر میندازند.شاید این بیماری زنگ خطری باشد برا اینکه به خودشون بیان وقانونی درکشورشون بزارن که جلو پختن وخوردن این غذاهارابگیرند به نظر من این بیماری شاید باعث بشه چینی ها یکم به سبک غذاخوردنشون که چی میخورن دقت کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
دیگه تو کشوری که یک ونیم میلیارد جمعیت داره باید یه کاری بکنن و یه چیزی بخورند تا شکم اونا سیر بشه
ما تو ۸۰ میلیونش موندیم
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۰:۰۶ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
دوست عزیز میگه برای سیر کردن جمعیت زیاد رو باید هر چیزی رو بخورند. لازم است بگم که در چین خیلی از حیوانات را پرورش میدهند برای پر کردن منوی غذایی نه برای اینکه شکم یک و نیم میلیارد را پر کنن بلکه برای این است که تنوع در منوی غذایی ایجاد کنند این در حالی است که هزینه پرورش یک سگ خیلی بیشتر از هزینه پرورش یک گوسفند است. شاید با هزینه پرورش یک سگ دو تا گوسفند پرورش دهند و چند نفر بیشتر را غذا دهند.
پس این خود بشر است است که با عدم پایبندی به مبانی اعتقادی و حتی رژیم درست تغذیه و با حرص و ولع در خوردن هر چیزی موجب دردسر در خود و دیگران میشوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۷ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
این چینیها هر جنبده ای را میخورن نتیجش بهتر از این نمیشه دیگه الان مردم دیگه هم باید تاوان خفاش خوری اینا رو بدن
Iran (Islamic Republic of)
Gj
۰۰:۵۳ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
خوبه شکر ایرانی هستیم این طور چیزها نمی خوریم هر چی چیزهای کثیف و چندش آوره از خارجی ها در میاد آخه کدام آدم عاقلی سوپ خفاش میخوره هنوز نمیدونن خفاش خودش مرکز بیمار و میکروبه..اینها فکر میکنن آدم چون دهن داره هر چی میتونه باید بخوره هنوز خفاش خوبه شکر میمون خوری حیوانات خوری زنده شون رو اصلا یادمون نمیره حالا یادم میاد حالم بهم میخوره شکر ایرانی ام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
ما هم کله پاچه میخوریم :)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۶ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
کار شرکتهای بیولوژیکی هستش خودتون رو گول نزنید .برای منافع و فروش اقلام خاص پزشکی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۶ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
آخه اون احمق ها باید بفهمن
آخرین اخبار