در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛

شاعران به یاد امین شعر انقلاب چه گفتند؟/ حفظ زبان فارسی، دغدغه اصلی مقام معظم رهبری

حوزه هنری برنامه «دیدار ماه» را امسال به جای دیدار شعرا با رهبر انقلاب برگزار کرد.

حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، هرساله شعرا در نیمه ماه مبارک رمضان با رهبر انقلاب دیدار و از رهنمود‌های ایشان استفاده می‌کردند، اما امسال به دلیل شیوع کرونا، این دیدار برگزار نشد و حوزه هنری برنامه‌ای جایگزین به نام «دیدار ماه» را با حضور تعدادی از شاعران برگزار کرد از این رو با سه تن از شاعران گفتگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.
شاعران به یاد امین شعر انقلاب چه گفتند؟/ حفظ زبان فارسی، دغدغه اصلی مقام معظم رهبری

داوودی: صحبت‌های رهبری همیشه خط دهنده و چراغ راه بوده است

علی داوودی شاعر و کارشناس حوزه ادبیات در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه هر ساله در شب نیمه ماه مبارک رمضان، شعرا دیداری را با رهبری داشتند، گفت: امسال در پی اتفاقاتی که در جهان افتاده و نشست‌ها لغو و به صورت حضوری برگزار نشده است؛ این نشست‌ها و گردهمایی‌ها با استفاده از امکانات جدید در در فضای مجازی انعکاس پیدا می‌کند.

او ادامه داد: برنامه «دیدارماه» به یاد دیدار شعرا با مقام معظم رهبری هرچند به صورت حداقلی و به صورت نشست دورهمی و شب شعر برگزار شد که البته نه تنها این برنامه بلکه هیچ برنامه‌ای جایگزین آن دیدار نخواهد بود؛ این برنامه صرفا به یاد آن دیدار و نه به جای آن برگزار شد.

داوودی تصریح کرد: دیدار شعرا با رهبر معظم انقلاب برنامه‌ای است که چند دهه از ابداع آن گذشته، اما سال‌های اخیر به واسطه رسانه‌ها مردم بیشتر از آن مطلع شدند و اثر بیشتری بر شعر داشته است. اثر رهنمود‌ها و اشارات رهبری به اتفاقات ادبی و نقطه نظرات ایشان در هدایت و حمایت از جریان شعر انقلاب را در محافل و همایش‌ها شاهد هستیم. از اثرات این توجه رهبری می‌توان به رویش چهره‌های جوان، تجلیل از پیشکسوتان زحمتکش عرصه فرهنگ و توجه به مطالب مغفول در شعر اعم از مسائل اخلاقی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و فردی و بازتاب آن در اشعار اشاره کرد.

شاعران به یاد امین شعر انقلاب چه گفتند؟/ حفظ زبان فارسی، دغدغه اصلی مقام معظم رهبری

کارشناس حوزه ادبیات در تحلیل بیانات رهبری در دیدار شعرا گفت: بیانات رهبری چند گونه بوده و بخشی از آن که مختص شعر است شامل نقطه نظرات و مباحث جزئی و کلی در عرصه شعر است امابرخی از راهکار‌ها و پیشنهادات شامل کل حوزه تخصصی ادبیات بوده و برخی از بیانات رهبری هم ماموریت‌های اجرایی است مانند سال گذشته که رهبری بر مسئله صیانت از زبان فارسی تاکید کردند که البته این کار صرفا به عهده شعر و شعرا نیست بلکه شاعران به عنوان پاسداران و نماینده زبان فارسی مخاطب قرار گرفته چراکه شعر حوزه‌ای است که بیشترین حساسیت و دقت در استفاده از کلمه و زبان در آن وجود دارد.

داوودی با بیان اینکه مخاطب اجرایی رهبری در مورد صیانت از زبان فارسی سازمان‌های بزرگ هستند، افزود:دستگاه‌هایی مانند صداوسیما، دانشگاه‌ها و فرهنگستان‌ها مخاطب اصلی کار‌های اجرایی رهبری در بحث صیانت از زبان فارسی بوده چراکه زبان صرفا ورود چند کلمه و واژه نیست بلکه هویت قومی و تمدنی است همانطور که ما را به عنوان تمدنی پارسی در جهان شناخته و در واقع زبان، هویت ما بوده که پس از پیروزی انقلاب اسلامی یک جایگاه اجتماعی سیاسی هم پیدا کرده چراکه زبانِ انقلاب اسلامی و مقاومت است و دلیل تاکید رهبری هم توجه به این مسئله است. صحبت‌های رهبری همیشه خط دهنده و چراغ راه بوده و امیدواریم امسال هم برای اهالی شعر و ادب هم پیامی داشته باشند.

محمدی: امسال جای خالی رهنمودهای رهبری احساس شد

عباس محمدی، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به برگزاری شب شعر «دیدار ماه» در حوزه هنری گفت: برنامه «دیدار ماه» از سال ۸۸ به واسطه پیشنهاد فاضل نظری شکل گرفته و هر سال در سه یا چهار نوبت با حضور و شعر خوانی شاعران نامی کشور در مسجد امام خامنه‌ای حوزه هنری برگزار می‌شود.

او افزود: شورای سیاست گذاری با توجه به عدم امکان حضور در بیت رهبری در نیمه ماه مبارک رمضان و برگزاری دیدار شعرا با مقام معظم رهبری تصمیم به برگزاری این برنامه با حضور ۱۳ تن از شاعران گرفت تا جای خالی آن دیدار خیلی احساس نشود.

شاعران به یاد امین شعر انقلاب چه گفتند؟/ حفظ زبان فارسی، دغدغه اصلی مقام معظم رهبری

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با بیان اینکه این برنامه هیچ گاه نمی‌تواند جایگزین آن برنامه _دیدار رهبری با شعرا_ باشد، تصریح کرد: برنامه «دیدار ماه» حدودا ۱۰ سال سابقه داشته، اما برنامه دیدار رهبری شاید سابقه بیش از ۳۰ ساله داشته و مردم عادت به دیدن شعرخوانی شعرا از تلویزیون داشتند به همین دلیل این برنامه را برگزار کرده تا خلاء در این زمینه احساس نشود.

محمدی با اشاره به دغدغه رهبری درباره زنده نگه داشتن زبان فارسی گفت: زنده نگه داشتن زبان فارسی از دغدغه‌های اصلی رهبری در این سال‌ها بوده که سال گذشته بار دیگر و به طور ویژه بر آن تاکید کردند. امسال جای خالی اشارات و رهنمود‌های رهبری احساس شده و امیدواریم بیاناتی را از ایشان در مورد شعر و خطاب به شعرا را داشته باشیم. با توجه به اینکه برگزاری برنامه را به بیت رهبری اطلاع دادیم احتمال اینکه رهبری هم مخاطب این برنامه باشند، وجود دارد.

طراوت پور: دیدار شعرا با رهبری از اثرگذارترین برنامه های فرهنگی است

قادر طراوت پور  شاعر در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: هرسال توفیق دیدار با رهبر معظم انقلاب را در شب نیمه ماه مبارک رمضان مصادف با میلاد کریم اهل بیت (ع) که در حقیقت یک محفل شعرخوانی دوستانه و یک زیارت بود را داشتیم.

او افزود: امسال به دلیل شرایط ویژه بهداشتی و کرونا از این دیدار محروم شده ایم. این دیدار تاثیر زیادی در شعر معاصر داشته و یک جریان سازی خوبی به ویژه در شعر آیینی اتفاق افتاده است.

شاعران به یاد امین شعر انقلاب چه گفتند؟/ حفظ زبان فارسی، دغدغه اصلی مقام معظم رهبری

طراوت پور عقیق تصریح کرد: شاید بتوان برنامه دیدار شعرا با رهبری را یکی از اثرگذارترین برنامه‌های سالیانه فرهنگی برشمرد که مورد اقبال مردم و خانواده‌ها قرار گرفته و بازتاب‌های خوبی در رسانه‌ها و فضای مجازی داشته است.

او از دیدار شعرا با رهبری به عنوان خوراک رهبری نام برد و تاکید کرد: این جلسه تاثیراتی برای زبان فارسی داشته و شاعرانی از هند، افغانستان تاجیکستان و جغرافیای زبان فارسی که خارج از ایران هم هستند این دیدار را مشاهده کرده و به آن حساس هستند. به دلیل اینکه رهبری شخصا در مورد شعر راهبری کردند، این جلسه نیز اثرات خوبی داشته است.

طراوت پور عقیق در پایان از تذکرات خاص رهبری به شعرا گفت: رهبری در مورد شعر آیینی نسبت به غلو - که در گذشته در شعر‌ها مرسوم بوده_ و بحث حرمت‌ها در شعر طنز حساس هستند و در شعر انقلابی هم به نوعی به تربیت انسان امیدوار و معتقد به پیروزی نهایی و در واقع به جان شاعر تاکید دارند. توجه به شعر، توجه به ادب و فرهنگ یک مملکت است و خیلی مهم است که یک ارگان رسمی به این صورت پیگیر این قصیه باشد، شرایط کرونا باعث محرومیت ما از دیدار با رهبری شده که برای من بسیار حسرت بزرگی است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمدی
۱۷:۳۶ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
چشم ما در پی خوبان جهان خواهد بود/تا جهان باقی و آئین محبت باقی است