متروکه‌های نظامی؛ از دژ‌های پالمرستون تا دارکوب روسی! +تصاویر

همه موقعیت‌هایی که در این مطلب معرفی می‌شوند روزگاری کاربری نظامی داشته اند. اما هم اکنون تبدیل به سایت‌هایی متروکه و در عین حال عجیب و غریب شده اند!

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قرار بود از آن‌ها در قالب یک خط دفاعی قوی مقابل تهدیدات زیردریایی‌های جنگی استفاده شود. اما در نهایت دژ‌های پالمرستون به دنبال شیوع بیماری در این منطقه به طور کلی رها شدند.

همه موقعیت‌هایی که در ادامه معرفی می‌شوند روزگاری کاربری نظامی داشته اند. اما هم اکنون تبدیل به سایت‌هایی متروکه و در عین حال عجیب و غریب شده اند!

دژ‌های پالمرستون

متروکه‌های نظامی؛ از دژ‌های پالمرستون تا دارکوب روسی! +تصاویر

دژ‌های پالمرستون مجموعه‌ای نظامی در سواحل بریتانیا محسوب می‌شوند که متشکل از سنگر‌های مختلف هستند و طی دوره ویکتوریا با هدف مقاومت در برابر تهاجم فرانسه ساخته شدند. در ادامه این سنگر‌ها بازسازی مجدد شدند تا بتوانند به عنوان ایستگاه‌های دفاعی در بازه زمانی جنگ جهانی اول خدمت کنند. در واقع قرار بود از آن‌ها در قالب یک خط دفاعی قوی مقابل تهدیدات زیردریایی‌های جنگی استفاده شود. اما در نهایت دژ‌های پالمرستون به دنبال شیوع بیماری در این منطقه به طور کلی رها شدند.

ناوگان ارواح

متروکه‌های نظامی؛ از دژ‌های پالمرستون تا دارکوب روسی! +تصاویر

ناوگان ارواح در نزدیکی خلیج سوسون سان‌فرانسیسکو آمریکا قرار دارد. این ناوگان از یاد رفته شامل حداکثر ۱۰۰ کشتی جنگی است که پیش‌تر در وضعیت خدمت عملیاتی قرار داشتند. کشتی‌ها متعلق به ناوگان امداد و نجات وزارت دفاع آمریکا هستند که برای سالیان سال در همین وضعیت رها شده بودند تا آن که صحبت از مخاطرات زیست محیطی این کشتی‌های فرسوده به میان آمد. این موضوع باعث شد تا کشتی‌ها یکی پس از دیگری به موزه‌ها و یا مراکز اوراق انتقال داده شوند.

پایگاه هوایی زیر زمینی ژلجاوا

متروکه‌های نظامی؛ از دژ‌های پالمرستون تا دارکوب روسی! +تصاویر

در اعماق خاک کشور کرواسی آشیانه‌های زیر زمینی ژلجاوا قرار دارد که طی جنگ‌های جهانی اول و دوم استفاده شدند. ژلجاوا خانه جت‌های جنگنده زیادی به شمار می‌رفت و به گونه‌ای طراحی شده بود که بتواند در برابر اصابت مستقیم یک بمب اتمی با وزن ۲۰ کیلوتن مقاومت کند. بودجه ۶ میلیارد دلاری ویژه ساخت و ساز این پایگاه آن را تبدیل به یکی از بزرگترین و گران قیمت‌ترین پروژه‌های نظامی اروپا کرده بود.

تاسیسات مذکور که با مسیر‌های خروج اضطراری یکی از استراتژیک‌ترین پایگاه‌های سراسر دنیا به شمار می‌رفت، طی جنگ‌های یوگسلاو در دهه ۱۹۸۰ تخریب شد. آسیب به ژلجاوا عمدتا مربوط به انفجار‌هایی می‌شود که مسبب اصلی در هم شکستن پایگاه هوایی زیر زمینی بودند. با وجود آن که مرکز نام برده برای مدت زمان زیادی متروکه بوده است، مقامات محلی از آن به منظور اجرای تمرینات آموزشی با توجه به حجم مین‌های کاشته شده استفاده می‌کنند.

پناهگاه‌های زیر زمینی ارتش سوئیس

متروکه‌های نظامی؛ از دژ‌های پالمرستون تا دارکوب روسی! +تصاویر

پناهگاه‌های نظامی سوئیس واقع در آلپ این کشور تعریفی کامل و بدون نقص از چگونگی یک استتار موفقیت آمیز هستند. همانطور که می‌بینید حتی در یک کشور به اصطلاح خنثی باز هم سطوحی از آمادگی نظامی به منظور مقابله با تهدیدات احتمالی وجود خواهد داشت. مقامات سوئیس برای دست یابی به چنین هدفی، شبکه‌ای از پناهگاه‌های مخفی را توسعه بخشیدند که میان صخره ها، انبار‌ها و یا تپه‌ها واقع شده اند. اکثر این تاسیسات زیر زمینی متروکه هستند.

کمپ شوروی ووندسدورف

متروکه‌های نظامی؛ از دژ‌های پالمرستون تا دارکوب روسی! +تصاویر

کمپ اتحاد جماهیر شوروی ووندسدورف، بزرگترین مرکز فرماندهی این قدرت فروپاشیده در خارج از خاک روسیه محسوب می‌شود که در کشور آلمان و با فاصله ۲۵ مایلی از برلین واقع شده است. برای چندین دهه پیش از سقوط دیوار برلین، این مرکز پذیرای ۷۵ هزار مرد، زن و کودک بوده است. اما پس از رویداد تاریخی مذکور، سایت مورد نظر نیز تبدیل به مکانی متروکه و بیش از ۱۰۰ هزار گلوله مهمات، حجم بیشماری زباله، مبلمان و همینطور لوازم خانگی به حال خود رها شدند.

دارکوب روسی

متروکه‌های نظامی؛ از دژ‌های پالمرستون تا دارکوب روسی! +تصاویر

در حالی که برخی از مهمترین پایگاه‌های نظامی به صورت زیر زمینی توسعه یافته اند، یک آنتن عظیم با نام مستعار "دارکوب روسی" معادل ۵۰ طبقه در آسمان پیشروی کرده و تبدیل به یکی از نمادی‌ترین سازه‌های متروکه کشور روسیه شده است. این سیستم راداری در واقع بخشی از شبکه هشدار زود هنگام دفاع موشکی شوروی طی جنگ سرد بوده است که امروزه نه تنها کاربرد سابق خود را ندارد، بلکه کاملا نیز رها شده است. البته توریست‌ها علاقه زیادی به دارکوب روسی دارند و سالانه بازدید بالایی از آن به عمل می‌آید.

گنبد اینوویک

متروکه‌های نظامی؛ از دژ‌های پالمرستون تا دارکوب روسی! +تصاویر

در تمام طول جنگ سرد اکثر ملت‌های دنیا به نحوی درگیر این نبرد شده بودند. در این بازه زمانی سیستمی هشدار دهنده تحت عنوان DEW ساخته شد که قرار بود به منظور شناسایی و ردیابی بمب‌های هدف گیری شده به سمت آمریکای شمالی مورد استفاده واقع شود. پس از اتمام جنگ سرد دولت‌های آمریکا، کانادا، گرینلند و ایسلند فعالیت این سازه‌های گنبدی شکل که به نام گنبد‌های اینوویک (نام شهرکی در کشور کانادا) را متوقف ساختند. این تصمیم باعث شد که ظرف مدت زمان کوتاهی، سیستم‌های مورد نظر کاملا برچیده و یا متروکه شوند.

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۴ ۰۲ خرداد ۱۳۹۹
جالب بود . احسنت .
آخرین اخبار