معاون سازمان امور اجتماعی کشور:

نهادسازی اجتماعی ضامن آزادی‌های شهروندی است

زهرا عابدینی گفت: فعالیت‌های مدنی و آزادی‌های شهروندی زمانی موثر است که به موازات آن سازماندهی و نهادسازی اجتماعی شکل گیرد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، زهرا عابدینی معاون سازمان امور اجتماعی کشور در نشست بزرگداشت روز تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی درسیستان وبلوچستان گفت: مشارکت اجتماعی با احترام به آزادی‌های مدنی مورد اشاره در قانون اساسی محقق می‌شود.

او  با تاکید بر مولفه‌های مشخص شده از سوی رهبر معظم انقلاب در ارتباط با بحث مشارکت و نقش آن در توسعه کشور افزود: آگاهی بخشی عمومی به عنوان یکی از مولفه‌های بسیار مهم مشارکت اجتماعی در صورت عدم توجه از مسیر اثر گذار خود خارج و به مسیرهای دیگر می‌رود.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور ادامه داد: دولت، نهادهای مدنی و رسانه‌ها باید در آموزش و توانمند سازی اجتماعی نقش ایفا کنند.

او  بیان کرد: مسوولیت اجتماعی صرفا متوجه فرد نیست بلکه باید تمام بنگاه‌های اقتصادی، سیاسی و دولتمردان به آن توجه ویژه داشته باشند.

عابدینی افزود: در کنار تمام پروژه‌های اجرایی، اقتصادی و خیریه‌ای پیوست مشارکت اجتماعی از الزامات مورد توجه واقع نشده است.

او  ضمن بیان اهمیت رویکرد مشارکت اجتماعی در برنامه توسعه کشور بیان کرد:در تدوین برنامه هفتم توسعه اجتماعی کشور تمام شاخص‌های این برنامه باید با رویکردی مشارکتی باشد.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور افزود: بدون مشارکت، مداخله مردم و تقویت احساس مسوولیت پذیری اجتماعی،آسیب و بحران‌های کشور قابل حل نخواهد بود.

او  گفت: در حوزه مقابله و مبارزه با ویروس کرونا انقلاب مشارکت اجتماعی در کشور اتفاق افتاد.

عابدینی ادامه داد: بیش از ۸۰۰میلیارد تومان در۴۰ روز اول شرایط اپیدمی کرونا توسط خیرین و سازمان‌های مردم نهاد برای تامین تجهیزات بیمارستانی درنظر گرفته شد.

او  بیان کرد: کلید واژه اصلی این همکاری و همدلی در شرایط بحران موضوع اعتماد به دولت و سیاست‌های آن خواهد بود.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور ضمن تاکید بر وظیفه دولت در ایجاد اعتماد به عنوان زیرساخت مشارکت اجتماعی ادامه داد: اگر دولت بتواند بستر مشارکت مردم را در تعامل دو جانبه فراهم کند مردم تمام قد در صحنه همکاری حاضر خواهند بود.

عابدینی بابیان اهمیت قوانین حمایتی برای تشکل‌ها و تلاش دولت در طی ۸سال برای پیگیری این زیر ساخت‌ها افزود: سازمان‌های مردم نهاد، تشکل‌ها و گروه‌های اجتماعی دچار مشکلاتی ناشی از ضعف قوانین حمایتی و حداقل حمایت‌های قانونی هستند.

او بیان کرد: برای رسیدن به توسعه و سازندگی مبارزه با فساد یکی از مسیرهای اصلی است که سازمان‌های مردم نهاد در آن نقش مهمی دارند.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور بیان کرد: سازمان‌های مردم نهاد مانند اکسیژن در هوا در حوزه سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی موثر هستند.

او اظهار داشت: موضوع مقررات حاکم بر تاسیس و فعالیت سازمان‌های مردم نهاد از عوامل رشد این نهاد است که لزوم به نتیجه رسیدن قانون سازمان‌های مردم نهاد را مشخص می‌کند.

عابدینی ضمن بیان اهمیت رویه حمایتی دولت از تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد بیان کرد:رویکردهای فکری مسوولان به سازمانهای مردم نهاد باید تغییر و آنها را به عنوان شرکای دولت بپذیرند.

او  تصریح کرد: مساله سازوکارهای نظارتی در ارتباط با سازمان های مردم نهاد را به عنوان یکی از عوامل سالم سازی فضای مشارکت اجتماعی وصیانت از ساحت این مشارکت می‌توان برشمرد.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور افزود:از ابتدای سال ۹۲ تا کنون ۲۸۰۰سازمان مردم نهاد ایجاد شده که در مقایسه با آمار ۳۰ سال گذشته با رشد چشمگیری روبه‌رو بوده است.

او  ضمن برشمردن اهمیت سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از پهناورترین استان‌های کشور، تنگه های مهم اقتصادی ایران و دارای موقعیت استراتژیک و سرمایه‌های کشاورزی، معدنی و انسانی قابل توجه بیان کرد: اگر این سرمایه انسانی از مسیر نهاد سازی اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد در اختیار توسعه این استان خواهد بود.

عابدینی در ادامه گفت: یکی از موفقیت‌های حوزه مشارکت‌های اجتماعی در سیستان و بلوچستان تعداد ۴۳۰ تشکل است که این میزان به نسبت میانگین کشوری آمار قابل توجه‌ای محسوب می‌شود.

او بیان کرد: مجموعه حاسب به عنوان یک الگوی مشارکت اجتماعی از ظرفیت بسیار خوبی برخوردار است.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشورادامه داد:حاسب مسائل سیستان و بلوچستان را از نگاه ملی پیگیری و ظرفیت های ملی را برای توسعه این استان بسیج می‌کند.

او ضمن مهم دانستن بحث اشتغال‌زایی در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: طی چند ماه اخیر برنامه ریزی برای ایجاد طرحی با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد تحت عنوان طرح توسعه محور، اشتغال محور و مشارکت محور با رعایت شاخص ایجاد اشتغال با همکاری موسسات و تشکل‌های مردم نهاد پیگیری شده است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار