سلام به همه
ماهی های فلس داری وجود دارند که گوشت خوارند.
کارشناس محترم فرموده بودند که علت حرمت ماهی های بدون فلس گوشت خوار بودن آنهاست
اگر هم دنبال منبع معتر هستید
به انواع ماهی های فلس دار آبهای شور مراجعه کنید و میبینید که ماهی هایی نظیر ماهی تک خال و شهری هم فلس دارند و هم گوشت خوارند
والسلام علیکم
لابستر یک نوع میگو نیست ولی شباهت به میگو و خرچنگ داره نوعی سخت پوست هست و اندازه اش بزرگتر از میگو هست تقریبا تا 3 برابر میگو میتونه اندازه اش باشه
میگو تو آب شنا میکنه ولی لابستر با دست و پاش راه میره روی صخره ها یا کف آب... لابستر ها تخم هاشون رو با خودشون حمل میکنن ولی میگو ها نه .... لابستر ها تو اب گل الود زندگی میکنن ولی میگو توی اب تمیز... درضمن میگو گوشت میگو پروتوئین خیلی بیشتری نسبت به لابستر داره... خلاصه با هم فرق دارن
حسن
۰۲:۵۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
پس با این حال ماهی گوشتخوار پیرانا که فلس دار هست رو میشه خورد. درسته؟
البته در اکواریوم نگهداره و تغذیه میشه.
با سلام
بهترین روش زندگی اینه که احکام شرعی و مثلا غذاهای حلال رو به خاطر اینکه خداوند حلال فرموده (چه در قرآن و چه در سخن پیامبر و امامان علیهم السلام )، بخوریم و از حرام هم به همان علت بپرهیزیم، و نه به این علت که چقدر با علم ناقص و غیر قابل اعتمادِ امروز موافقت و مطابقت داره یا نداره.
خداوندی ک ما رو آفریده و همه موجودات دیگر رو آفریده بهتر از هر کسی میدونه که چه چیزی به نفع ماست و چه چیزی به ضرر ماست.
ضرر رو اونایی خواهند کرد که زندگی شون رو بر مبنای علم ناقصی ک هر روز تغییر می کنه و حرفهای قبلی خودش رو رد می کنه، بنا کردند.
به نقل از کارشناس مذهبی آقای بهاری نوشتهاید از دلایل حرام بودن ماهیهای بدون فلس یا پولک میتوان به گوشتخوار بودن ماهیان بدون پولک ، مردار خوار بودن آنها و آلودگی بدن و گوشت آنها به خاطر نبود پولک اشاره کرد. و همچنین: ماهیهای پولکدار گیاهخوار بوده و به واسطه فلسها از آلودگیهای دریا در امان هستند.
باید عرض کنم که این ویژگیها که برای ماهیهای بدون پولک برشمردهاند شامل بسیاری از ماهیان پولکدار نیز میشود. انواع بسیاری از ماهیان پولکدار گوشتخوار و مردارخوارند حتی میتوان گفت برخلاف گفته این کارشناس مذهبی گباهخواری در میان ماهیها چندان رایج نیست.
نکته دیگر اینکه داشتن و نداشتن پولک در تأثیر آلودگیهای دریا عامل تعیین کنندهای نیست. به عبارت بهتر ماهیان پولکدار و بدون پولک هر کدام ساز و کار ویژه خود را در برابر آلودگیها دارند ضمن آنکه آلودگیهای معمول در دریا مانند انواع باکتری و انگل و آلودگیهای شیمیایی روی تمام جانداران دریا از کوچک تا بزرگ و پولکدار و بدون پولک و حتی پرندگان دریایی تأثبر میگذارد.
دلایلی که برای احکام شرعی موجودات دریایی ارائه میشود هرگز منطقی و قانع کننده نیست و با واقعیات علمی در تضاد است.
لطفا برا دلایلتون منبع علمی بدید. مثلا مقاله ای که به صورت علمی ثابت کنه ماهی فلس دار گوشتخوار و مردارخواره. یا اینکه آلودگی دریا به همون اندازه که رو ماهی فلس دار تاثیر داره رو غیر فلس دار هم تاثیر داره یا حتی مثلا رو غیر فلس دار تاثیرش کمتره. اگه به صورت علمی ثابت کنید بهتر است
یاسان
۱۹:۳۵ ۱۸ آذر ۱۳۹۷
این موضوعات آنقدر بدیهی است که تنها با اندکی «اندیشیدن» قابل پذیرش است. به عنوان مثال بسیاری از انواع ماهیهای مشهور خوراکی و پولک دار (از قبیل تون، کولی، کپور و... را صیادان با طعمههای گوشتی(ماهیهای کوچکتر، قطعههای گوشت مرغ و ماهی و...) صید میکنند چون که غذای عمده این ماهیان فلسدار را ماهیان کوچکتر و انواع جانوران دریایی دیگر تشکبل میدهد و این یعنی گوشتخواری! شاید مشهورترین ماهی گوشتخوار را که «پیرانا» نام دارد بشناسید این ماهی از انواع ماهی فلسدار است. همچنین ماهی تیلاپیا و انواعی از ماهیان خوراکی دریاهای شمال و جنوب ایران از قبیل شوریده، شانک ماهیان، هامور، سس ماهیان، کپور و آزاد ماهیان و ماهیهای گوشتخوار دیگر که مشهور به ماهیان شکارچی هستند مانند: کوتر، انواع تون ماهیان، شیر ماهی و نیزه ماهی. با این حساب اکثر ماهیان رایج صنعت شیلات ایران را باید حرام فرض کرد!
ادعای آلودگی ماهیان بدون فلس به خاطر نداشتن فلس نیز به نظر سادهانگارانه میاید بدیهی است که هر نوعی از این مخلوقات ساز و کاری برای دفاع در برابر آلودگی آبها دارند اگرچه آلودگی آبها امروزه به حدی رسیده که دیگر حلال و حرام نمیشناسد اما یافتههای علمی تا کنون حاکی از کارایی و توان بیشتر سیستم دفاعی ماهیان غضروفی و بدون پولک است ماهیانی که معروف به ماهیان آروارهای (مثل کوسه) هستند. تا آنجا که محققان در تلاش برای استفاده از این ویژگی برای تقویت سیستم ایمنی انسان و درمان سرطان هستند.
ماهی های فلس داری وجود دارند که گوشت خوارند.
کارشناس محترم فرموده بودند که علت حرمت ماهی های بدون فلس گوشت خوار بودن آنهاست
اگر هم دنبال منبع معتر هستید
به انواع ماهی های فلس دار آبهای شور مراجعه کنید و میبینید که ماهی هایی نظیر ماهی تک خال و شهری هم فلس دارند و هم گوشت خوارند
والسلام علیکم
میگو تو آب شنا میکنه ولی لابستر با دست و پاش راه میره روی صخره ها یا کف آب... لابستر ها تخم هاشون رو با خودشون حمل میکنن ولی میگو ها نه .... لابستر ها تو اب گل الود زندگی میکنن ولی میگو توی اب تمیز... درضمن میگو گوشت میگو پروتوئین خیلی بیشتری نسبت به لابستر داره... خلاصه با هم فرق دارن
البته در اکواریوم نگهداره و تغذیه میشه.
بهترین روش زندگی اینه که احکام شرعی و مثلا غذاهای حلال رو به خاطر اینکه خداوند حلال فرموده (چه در قرآن و چه در سخن پیامبر و امامان علیهم السلام )، بخوریم و از حرام هم به همان علت بپرهیزیم، و نه به این علت که چقدر با علم ناقص و غیر قابل اعتمادِ امروز موافقت و مطابقت داره یا نداره.
خداوندی ک ما رو آفریده و همه موجودات دیگر رو آفریده بهتر از هر کسی میدونه که چه چیزی به نفع ماست و چه چیزی به ضرر ماست.
ضرر رو اونایی خواهند کرد که زندگی شون رو بر مبنای علم ناقصی ک هر روز تغییر می کنه و حرفهای قبلی خودش رو رد می کنه، بنا کردند.
باید عرض کنم که این ویژگیها که برای ماهیهای بدون پولک برشمردهاند شامل بسیاری از ماهیان پولکدار نیز میشود. انواع بسیاری از ماهیان پولکدار گوشتخوار و مردارخوارند حتی میتوان گفت برخلاف گفته این کارشناس مذهبی گباهخواری در میان ماهیها چندان رایج نیست.
نکته دیگر اینکه داشتن و نداشتن پولک در تأثیر آلودگیهای دریا عامل تعیین کنندهای نیست. به عبارت بهتر ماهیان پولکدار و بدون پولک هر کدام ساز و کار ویژه خود را در برابر آلودگیها دارند ضمن آنکه آلودگیهای معمول در دریا مانند انواع باکتری و انگل و آلودگیهای شیمیایی روی تمام جانداران دریا از کوچک تا بزرگ و پولکدار و بدون پولک و حتی پرندگان دریایی تأثبر میگذارد.
دلایلی که برای احکام شرعی موجودات دریایی ارائه میشود هرگز منطقی و قانع کننده نیست و با واقعیات علمی در تضاد است.
ادعای آلودگی ماهیان بدون فلس به خاطر نداشتن فلس نیز به نظر سادهانگارانه میاید بدیهی است که هر نوعی از این مخلوقات ساز و کاری برای دفاع در برابر آلودگی آبها دارند اگرچه آلودگی آبها امروزه به حدی رسیده که دیگر حلال و حرام نمیشناسد اما یافتههای علمی تا کنون حاکی از کارایی و توان بیشتر سیستم دفاعی ماهیان غضروفی و بدون پولک است ماهیانی که معروف به ماهیان آروارهای (مثل کوسه) هستند. تا آنجا که محققان در تلاش برای استفاده از این ویژگی برای تقویت سیستم ایمنی انسان و درمان سرطان هستند.