منم بختیاری ام سالها پیش مادرم خدا بیامرز پخته بود وقتی خیلی کم سن و سال بودم 40 سال قبل.... همت کردم درست کنم ولی منم می دونم که خمیرش خیلی شل تر از خمیر نان هستش بهرجهت دستتون درد نکنه نوستالژیک بود.. روح همه مادران آسمانی شاد
من بختیاری و اهل ایذه هستم،یزد زندگی میکنم ایام عید رفتم ایذه مامانم درست کرد حسابی خوردم و کیف کردم، روش پخت درسته، تره کوهی رو با روغن محلی سرخ میکنیم میریزیم رو خرده های توچری با شکر میخوریم
سلام در منطقه بلوچستان بهش میگند چنگال ولی به جای شکر خرما له شده اضافه میکنیم و نیاز به تره کوهی نمیباشد ضمنن آرد باید شل باشه بعد روی تابه که بهش تین میگیم بصورت نازک میریزیم که تبدیل به لواش میشه
سلام بنده با اینکه یه بختیاریم تقریبا تا کامل متن رو نخوندم نفهمیدم این چه نونیه چون به لهجه ما چهار لنگ هستیم بهش میگیم تَوِکِزی روش طبخشم اینه که آرد رو باید با آب بیشتری مخلوط کنیم تا شل بشه خمیرش بعدشم روی تابه های نون پزی میریزند و پهنش میکنن وقتی پخت برشش میدن و با شکر و روغن محلی( که اسم محلیش به لهجه مامیشه: خَش یا خومونی) مخلوط میکنن وبا بسم الله نوش جان میکنن