دو دیدگاه متفاوت در مورد منطقه قره باغ وجود دارد دیدگاه ارمنستان این است که این منطقه قبلا از خاک جمهوری اذربایجان بوده است اما اعلام استقلال کرده است و به ارمنستان پیوستند و حالا بخشی از خاک ارمنستان هستند و حالا بیش از نصف جمعیت انها از نژاد ارمنی هستند اما دیدگاه جمهوری اذربایجان این هستند که قره باغ توسط ارمنستان اشغال شده است و باید به خاک حکومت باکو برگردد تنها مردم قره باغ در یک انتخابات ازاد می توانند سرنوشت خودشان را تعیین کنند شاید بخواهند کاملا مستقل باشند و کشور مستقلی باشند و یا بخواهند به هر کدام از این دو کشور بپیوندند .
جمهوری اذربایجان طبق قوانین می تواند از راههایی که از کشورش می گذرد عوارض راه بگیرد و ایران نمی تواند بگوید که چرا عوارض می گیری اما ایران می تواند اعتراض کند که چرا اطلاع رسانی نکردی و چرا فرصت ندادی که به رانندگان ایرانی اطلاع رسانی شود همچنین ایران می تواند اعتراض کند که مبلغ دریافتی شما خیلی گران و غیر منطقی است ایران حق عبور از این راه را دارد و جمهوری اذربایجان نمی تواند بگوید که چون این راه از کشورم می گذرد ایران تمامیت ارضی مرا نادیده گرفته طبق قوانین عبور بی ضرر ایرادی ندارد ایران حق مانور نطامی در خاکش را هر موقع که صلاح بداند دارد و هیچ کشوری حق اعتراض ندارد .
روسیه دوست داره ایران همیشه در تنش باشه تا نتونه خط لوله گاز ارزان و با کیفیتشو رو به اروپا برسونه تا خودش انحصاری بازار گاز اروپارو در دسترس بگیره و سود کنه و گاز ایران زیر زمین بمونه و دیگه اینکه ترکیه دوست داره از طریق اذربایجان تجارت اسیای میانه رو بگیره
دوران مرز ومرز بازی گذشته زیرا مرز های تمدنی ایران از تاجیکستان وافغانستان وقفقاز و....می گذرد اما ایران ادعای کشور گشایی ندارد واسلام یک چنین اجازه ای نمی دهد واصولا"این نوع تفکر مربوط به قرون گذشته است که پادشاهان هوای کشور گشایی داشتند
۱.ترکیه سود میبره چون احساسات پان تر کیسم رو گسترش میده و مسیر ارتباطی اذربایجان به اسیای میانه در دست میگیره
۲. روسیه چون هرچی ایران با همسایگانش تنش داشته باشه احتمال اینکه در اینده خط لوله گاز ایران به اروپا برسه کمتر و کمتر میشه . در واقع خط قرمز روسیه اینکه گاز ایران به اروپا نرسه
ارمنستان شطرنج باز خوبی هست بعداز شکست فهميد سیاست (جدایی انداختن) و( تضعیف دو کشور ایران و آذربایجان) را در پیش بگیرد بعد به آذر بایجان با حمایت غرب حمله کند و بعد حساب ترکیه برسد و ایران را هم تنها گذارد تا ذخیره غذائی خودش و دوستانش گردد پس سیونیک را بعنوان تله و ایجاد جنگ قرار داده است.
وقتی در سوریه نیروها به ادلب رسیدند گفتم دیگر پیشروی را ابرقدرتها اجازه نخواهند داد تا بهانه ماندن تمام نشود حالا اگر آذربایجان استان سیونیک راتصرف نکند باید بشدت تعجب کرد چون هدف برخی کشورها بوجود آمدن جنگ است ارمنستان حسن نیت داشته باشد اجازه میدهد از آنجا توسط روس و ایران محافظت شود.
نه نیست یه بار نقشه رو نگاه کن لااقل! بالاسرش گرجستانه
ناشناس
۰۳:۲۸ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
خیر نداره ارمنیها از راه گرجستان میرفتن روسیه اما از وقتی که گرجستان روابطش با مسکو شکراب شد فقط راه ایران رو داشتن
ناشناس
۱۳:۴۶ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
اینها همه از اسرائیل و ترکیه آب میخوره ایران باید برای حفاظت از راه ارمنستان ارتش یا سپاه وارد اونجا کنه همانطور که تو سوریه پایگاه داریم ارمنستان هم با اجازه حکوت ارمنستان پایگاه ثابت بذاریم . مگه ترکیه تو قطر و باکو پایگاه نداره ؟ چرا ما نباید تو ساتراپ هامون پایگاه داشته باشیم
راه حل مشکل گفتگو و پیمان منطقه ایه.قطع ارتباط با آذربایجان ضرر چند میلیارد دلاری برای دو کشور داره.تجربه عربستان و امارات و آمریکا و جیبوتی رو فراموش نکنید.آذربایجان شاهراه اتصال ایران به قفقاز شمالی.دریای خزر.و بزرگترین صادر کننده توریست و گردشگر پزشکی به ایرانه.
۲. روسیه چون هرچی ایران با همسایگانش تنش داشته باشه احتمال اینکه در اینده خط لوله گاز ایران به اروپا برسه کمتر و کمتر میشه . در واقع خط قرمز روسیه اینکه گاز ایران به اروپا نرسه
خخخخخ