ده میلیون افغانستانی سالیانه 1/1 میلیون تن نان یارانه ایی ما را مصرف میکنن نه مالیات میدن و نه پول بیمه و رایگان درمان میشن این اعداد و خدمات یارانه ایی ارزان و بعضا رایگان را در قیمتهای جهانی و نرخ دلار ضرب کنید به یه عدد سرسام آور تبدیل میشه در کنار قدری اصلاح الگوی مصرف و کاهش هزینه های دولت این کسری بودجه لعنتی را که مادر تورم و بدبختیهای مردم هست رو مهار میکنه
امروز صبح از یه نانوایی آشنا نون می گرفتم پرسیدم این طرح جدید چطوره ، گفت اگر نانوایی در کار فروش غیر قانونی آرد نبود الان هم ضرر نکرده ولی تعداد زیادی از آنهایی که تواین کار بودند دستشان بسته شده
بطور نمونه مثال زد فردی در یک روستا یه کارخانه بسیار کوچک تولید بیسکویت داشت و ماهانه ۷۰۰ کیسه آرد میگرفت و از این تعداد حدود ۶۰ تا مصرف میکرد و وهر کیسه بقیه را با ۱۶۰ هزار تومان سود می فروخت
چیزی حدود ۱۰۰ میلیون تومان سود نا قابل در ماه و یا اتحادیه نانوایان یکی از شهر ها هم آرد سهمیه بعضی از نانوا ها را کم می دادند و بقیه آن را خودشان می فروختند
و قطعا از این موارد در سطح کشور بطور گسترده اتفاق میافتاده وشاید هم خواهد افتاد
یعنی اینهمه سال مسئولین عزیز خبر نداشتن آرد و گندم ما نون سر سفره همسایگان عزیز میشه ؟ چرا مملکت همه چیش امنیتی شده و مسئولین جرات ندارن اصلاحات اساسی انجام بدن ؟ اینهمه صحبت از اقتدار منطقه ای میشه که ناحقم نیست اما در داخل ترسو و بزدلانه عمل میکنن و باید به مرز انفجار برسه تا تصحیح کنن
اگه قراره خبری را تیتر کنید لااقل یه کم به شعور خودتون هم احترام بگذارین، دو هفته است بحث هوشمندسازی فروش نان اون هم تو چند استان شروع شده، اگه با همین دست فرمون بریم جلو سه ماه دیگه اصلا نیازی به گندم هم نیست،
اگه میخواهید زبان دولت باشید شعور ملت را هم در نظر بگیرید. شما هم شریک اونهایید
تا زمانی که از ماشین آلات و روشهای قدیمی و تاریخ گذشته برای پخت نان استفاده می شود کیفیت نان هيچ تغییری نخواهد کرد، و افزایش دور ریزی نان بی کیفیت باعثشده مسؤلین فکر کنند مردم زیاد نان میخورند!!!
برعکس هزینه یک ترازوی دیجیتال که به پوز وصل شود می آید روی هزینه تولید نان. اکثر نانوایان شرافتمند هستند و مانند کسبه قدیم قدری هم اضافه تر چونه نان را می گیرند تا کم فروشی نکرده باشند با اجبار به اندازه گیری دقیق وزن نان همین شما و امثال شما فردا حرف در می آورید که نان را خوب نمی پزند تا آبش بخار نشود و نان سنگین تر شود. آنوقت نانوا برای اینکه حرف شما درست در نیاید و پولش حلال شود نان را برشته می کند و در این راه چه بسا نان بسوزد و بدین ترتیب ضایعات نان بجای کم شدن زیادتر هم بشود!
بطور نمونه مثال زد فردی در یک روستا یه کارخانه بسیار کوچک تولید بیسکویت داشت و ماهانه ۷۰۰ کیسه آرد میگرفت و از این تعداد حدود ۶۰ تا مصرف میکرد و وهر کیسه بقیه را با ۱۶۰ هزار تومان سود می فروخت
چیزی حدود ۱۰۰ میلیون تومان سود نا قابل در ماه و یا اتحادیه نانوایان یکی از شهر ها هم آرد سهمیه بعضی از نانوا ها را کم می دادند و بقیه آن را خودشان می فروختند
و قطعا از این موارد در سطح کشور بطور گسترده اتفاق میافتاده وشاید هم خواهد افتاد
اگه میخواهید زبان دولت باشید شعور ملت را هم در نظر بگیرید. شما هم شریک اونهایید