پنهان شدن سرطان در لوازم آرایش تقلبی/سهم بالای ایران در این بازار مکاره!

استفاده کنند‌گان از مواد آرایشی بخصوص انواع تقلبی آن اگرچه گاهی از مضرات این محصولات مطلع می‌شوند اما به نظر می‌رسد این خطرات کمتر از سوی جوانان جدی گرفته می‌شود. محصولاتی که اگر چه ظاهر شما را زیبا می‌کند اما چون موریانه، کالبد جسم و جان را هدف می‌گیرد.

خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران: سهم فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی قاچاق در کشور  بیشتر از محصولاتی است که از مجاری رسمی وارد کشور می‌شود و تحقیقات نشان می‌دهند ایران یکی از پر طرفدارترین بازار خرید محصولات آرایشی تقلبی در منطقه است.

گفتنی است، محصولات آرایشی تقلبی ریسک ابتلا به بسیاری بیماری‌ها را افزایش می‌هند. زیرا ترکیبات آنها نا‌معلوم و بدون مرجع رسیدگی هستند لذا آلودگی‌های زیادی در کمین این محصولات است.

ناراحتی‌های پوستی ظاهری‌ترین عارضه لوازم آرایشی تقلبی

مشکلاتی هم چون حساسیت پوستی، آکنه، قارچ‌های پوستی و ریزش مو ساده‌ترین و ظاهری‌ترین عارضه و تظاهر بدن در قبال استفاده از اینگونه محصولات تقلبی است و این در حالی است که تحقیقات علمی حاکی از مشکلات حاد کبدی و جهش‌های سرطانی بر اثر استفاده از اینگونه محصولات‌اند.

بنابر این گزارش ایران سهم عمده‌ای در مصرف اینگونه کالاهای قاچاق دارد و این شرایط موجب نگرانی بیشتر در خصوص حفظ سلامت جوانان کشور است که بی مهابا به دل این بازار مکاره می‌روند.

سرب شناخته‌ترین ماده مضر در محصولات آرایشی 
دکتر امیر هوشنگ احسانی متخصص پوست و مو با اشاره به مواد مضر و سرطان‌زای موجود در اینگونه لوازم آرایشی تصریح کرد: بیش از 60 درصد محصولات آرایشی حاوی سرب هستند و سرب ماده‌ای سمی است که مهمترین اثرش ناراحتی‌های اعصاب، کاهش یادگیری و سرطان‌زایی است.

احسانی ادامه داد: سرب به راحتی از پوست جذب می‌شود و به سرعت تخریب بافت را آغاز می‌کند و این ماده در دراز مدت عوارضش را به جان مصرف کنندگان خود می‌اندازد.

اراده‌ای برای مقابله با وارد کنندگان لوازم آرایشی تقلبی وجود ندارد
دکتر شهلا میر‌گلو بیات عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این باره توضیح داد: بحث قاچاق محصولات آرایشی هم چون قاچاق مواد مخدر بی سرانجام مانده است و باید برای مقابله با آن فرهنگ سازی شود.

وی افزود: مشکل خلاء قانونی نیست بلکه نبود بسترهای فرهنگی و آموزشی است.
به نظر می‌رسد مصرف مواد آرایشی در سن نوجوانی و جوانی که اوج طراوات و شادابی یک فرد است نشان دهنده مشکلات فرهنگی است و باید ابتدا برای آن راه‌حلی پیدا نمود.

وی با بیان اینکه البته راه برای وارد کنندگان محصولات قاچاق آرایشی باز است، یاد آور شد: بهتر است از سنین دبستان برای فرهنگ سازی در خصوص پرهیز از مصرف این مواد مضر کاری انجام داد تا مشکل مثل امروز بزرگ نشود.


گزارش از طیبه کارگر



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار