زندگی‌ نامه محمدرضا شجریان+ تصاویر

بیوگرافی محمدرضا شجریان خواننده پر افتخار عرصه موسیقی را می‌توانید در این گزارش بخوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدرضا شجریان، یکم مهر ۱۳۱۹ در مشهد زاده شد. خواندن را از کودکی با همان لحن کودکانه آغاز کرد. از کودکی با توجه به استعداد و صدای خوبش تحت تعلیم پدر که خود قاری قرآن بود مشغول به پرورش صدای خویش شد و در سال ۱۳۳۱، برای نخستین بار، صدای تلاوت قرآن او از رادیو خراسان پخش می شود.

زندگی‌ نامه شجریان

وی در سال ۱۳۳۸ به دانشسرای مقدماتی در مشهد رفت و از همان سال برای نخستین بار با یک معلم موسیقی آشنا شد.
 
وی پس از دریافت دیپلم دانشسرای عالی، به استخدام آموزش و پرورش در آمد و به تدریس مشغول شد و در این زمان با سنتور آشنا شد. در سال ۱۳۳۷ به رادیو خراسان رفت و در رشته آواز مشغول فعالیت شد. سپس برای اجرای برنامه های گلها به تهران نزد استاد داوود پیرنیا دعوت شد و در بیش از یکصد برنامه گلها و برگ سبز شرکت کرد. شجریان در سال ۱۳۴۰ ازدواج کرد که حاصل آن سه دختر و یک پسر (همایون) بود.او در سال ۱۳۴۶ به تهران رفت و با احمد عبادی آشنا شد و از سال ۱۳۴۶ در کلاس اسماعیل مهرتاش شرکت نمود. همچنین برای آموختن خوشنویسی در انجمن خوشنویسان نزد استاد ابراهیم بوذری رفت. او از سال ۱۳۴۷، خوشنویسی را نزد استاد حسن میرخانی ادامه داد. وی در سال ۱۳۴۹، درجهٔ ممتاز را در خوشنویسی به دست آورد.

شجریان تا سال ۱۳۵۰ با نام مستعار سیاوش بیدکانی با رادیو همکاری می کرد، ولی بعد از آن از نام خود استفاده کرد.در ۱۳۵۰ با فرامرز پایور آشنا شد و یادگیری سنتور و ردیف های آوازی را نزد وی دنبال کرد. در سال ۱۳۵۱ در برنامه گلها با استاد نورعلی خان برومند آشنا شد و به آموختن شیوه آوازی طاهرزاده نزد او پرداخت. از سال ۱۳۵۲ نزد عبدالله دوامی کلیه ردیف های موسیقی و شیوه های تصنیف خوانی را فرا گرفت. در همین سال به همراه گروهی از هنرمندان چون محمدرضا لطفی، ناصر فرهنگ فر، حسین علیزاده، جلال ذوالفنون و داوود گنجه ای، مرکز حفظ و اشاعه موسیقی را به سرپرستی استاد داریوش صفوت بنا نهاد.

زندگی‌ نامه شجریان

وی شیوه های آوازی اقبال السلطان، تاج اصفهانی، میرزا ظلی، ادیب خوانساری، حسین قوامی و بنان را روی صفحات و نوارها به دقت دنبال کرد. از سال ۱۳۵۴، تدریس هنرجویان را در رشته آواز در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران آغاز کرد و در سال ۱۳۵۸ با تعطیلی این رشته کار تدریس خود را پایان داد. در سال ۱۳۵۷ به همراه هوشنگ ابتهاج و برخی هنرمندان دیگر از رادیو کناره گیری کرد.شجریان در اسفندماه سال ۱۳۵۶ شرکت دل آواز را بنیان گذاری کرد. همچنین در سال ۱۳۵۶ در مسابقه تلاوت قرآن کشوری رتبهٔ نخست را به دست آورد.
 
در ۱۳۵۷ چندین سرود میهنی اجرا کرد و همکاری خود را با سازمان های دولتی ادامه نداد و در خانه به تحقیق و تدوین ردیف های آوازی پرداخته و به آموزش شاگردان قدیمی اش همت گماشت. در فاصله سال های دههٔ شصت، شجریان همکاری گسترده ای را با پرویز مشکاتیان آغاز کرد که حاصل آن آلبوم هایی چون بیداد همایون، آستان جانان، سرّ عشق (ماهور)، نوا، دستان، گنبد مینا و جان عشاق بود. در این سال ها به همراه گروه عارف کنسرت هایی را در خارج از ایران اجرا کرد.

پس از سال ۱۳۶۸ به همراه داریوش پیرنیاکان و جمشید عندلیبی به اجرای کنسرت در آمریکا و اروپا پرداخت. این گروه در سال بعد، کنسرت هایی را برای جمع آوری کمک مردم دنیا به زلزله زدگان رودبار انجام داد. آلبوم های دل مجنون، سرو چمان، یاد ایام و آسمان عشق با همکاری گروه آوا و نیز دلشدگان با آهنگسازی حسین علیزاده در این سال ها منتشر شدند. در سال ۱۳۷۴، شجریان کنسرت هایی در شهرهای اصفهان، شیراز، ساری، کرمان و سنندج برگزار کرد و در همین سال، آلبوم چشمه نوش را با محمدرضا لطفی و مدتی بعد، در خیال را با همکاری مجید درخشانی منتشر کرد. وی در سال ۱۳۷۷، آلبوم شب، سکوت، کویر را با آهنگسازی کیهان کلهر منتشر کرد.

زندگی‌ نامه شجریان
شجریان در سال ۱۳۷۸ جایزه پیکاسو را از طرف سازمان یونسکو دریافت کرد. از سال ۱۳۷۹ با حسین علیزاده، کیهان کلهر و پسرش همایون به اجرای کنسرت پرداخت که حاصل آن، آلبوم‌های زمستان است، بی تو به سر نمی‌شود، فریاد، ساز خاموش و سرود مهر بود. در سال ۱۳۸۲، به همراه همین گروه برای کمک به زلزله زدگان بم کنسرتی در تهران با نام هم نوا با بم اجرا کرد.

از سال ۱۳۸۶، شجریان به همکاری با گروه آوا پرداخت و کنسرت‌هایی در تهران، اصفهان، اروپا، آمریکا و کانادا اجرا کرد. در همین سال و در مراسم درگذشت مادرش، پس از ۳۰ سال، دعای ربنا را دوباره خواند. پس از برگزاری کنسرت شجریان در ونکوور کانادا، گلوب اند میل، شجریان را افسانه موسیقی شرق معرفی کرد.

زندگی شخصی

محمدرضا شجریان در سال ۱۳۴۰، در سن ۲۱ سالگی و زمانی که معلم بود با خانم فرخنده گل افشان که وی نیز معلم دبستان بود آشنا شد و آن‌ها در شهر قوچان پای سفره عقد نشستند.

یک سال بعد یعنی در ۲۹ مرداد ۱۳۴۱ آن‌ها جشن عروسی خود را در مشهد گرفتند و زندگی مشترک را آغاز کردند که حاصل آن سه دختر بود: راحله، افسانه (همسر سابق پرویز مشکاتیان) و مژگان (همسر محمدعلی رفیعی که نام او در اکثر کاست‌های شجریان به چشم می‌خورد. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد گرافیک بود و به همراه همسرش که مهندس است به کار‌های طراحی کامپیوتری کاست‌های پدر می‌پردازد)، و یک پسر (همایون). شجریان در سال ۱۳۷۱ از این بانو جدا شد و یک سال بعد با خانم کتایون خوانساری ازدواج کرد. نتیجه این ازدواج، رایان پسر دوم محمدرضا شجریان است که در ونکوور به دنیا آمد.

زندگی‌ نامه شجریان

کنسرت‌ها

شجریان کنسرت‌های زیادی برگزار کرده است، که کنسرت راست پنجگاه به همراه محمدرضا لطفی و ناصر فرهنگ فر از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. از کار‌های دیگرش، همکاری با گروه عارف و شیدا و همچنین چاووش بود که آثاری به یادماندنی موسیقی ایران را شامل می‌شوند. کنسرت هم نوا با بم نیز از جمله کنسرت‌های به یاد ماندنی استاد شجریان است که در آن کنسرت، سبک جدیدی از آواز مرغ سحر را با هم خوانی فرزندش اجرا کرد. پس از آن با اجرای کنسرت‌های بسیار به همراه استادان دیگر به شناساندن موسیقی ایران در جهان کار‌های بسیاری انجام داد. به همراه پرویز مشکاتیان، محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، محمد موسوی، داریوش پیرنیاکان، حسن کسایی و دیگر استادان، کار‌های بسیاری ضبط کرده است.

وی در بهار ۱۳۸۶ به همراه مجید درخشانی، سعید فرج پوری، محمد فیروزی و فرزندش همایون شجریان، کنسرت‌هایی در چند کشور اروپایی انجام داد. این کنسرت، در تابستان و پاییز ۱۳۸۶ در تهران و اصفهان نیز اجرا شد. همچنین او در سال ۲۰۱۰ تور کنسرت‌های خود را به همراه گروه شهناز در چندین کشور مانند استرالیا، انگلستان، ترکیه، امریکا برگزار کرد. در سال ۲۰۱۱ او به همراه گروه شهناز در تعدادی از کشور‌های اروپایی کنسرت اجرا کرد.

همکاری با رادیو و تلویزیون

برای اولین بار در سن ۱۲ سالگی به تلاوت قرآن در رادیو محلی پرداخت و در سال ۱۳۳۷، ۱۸ ساله بود که مشغول به همکاری با رادیو خراسان شد. سال ۱۳۴۶ به تهران آمد و در اواخر دهه ۴۰ و تا سال ۵۶ با «رادیو ایران» همکاری کرد. به دلیل مخالفت خانواده با نام مستعار «سیاوش بیدگانی» در برنامه «برگ سبز» و «گل‌های تازه» اجرا‌های بسیاری توسط کنسرت رادیو به همراه محمدرضا لطفی، جلیل شهناز، حسن ناهید، ناصر فرهنگ فر و دیگر نوازندگان آن دوره اجرا کرد. در سال‌های آخر حکومت محمدرضا شاه پهلوی، شاه ایران، همکاری خود را به گفته خود به دلیل «پخش آهنگ‌های مبتذل» با رادیو و تلویزیون قطع کرد.

زندگی‌ نامه شجریان
 
در سال های اخیر، رادیو فرهنگ، در برنامه نیستان برخی از کارهای قدیمی و جدید او را پخش می کرد، همچنین شبکه چهار جمهوری اسلامی در برنامه ای تحت عنوان آوای ایرانی، با استفاده از «گنجینه گلهای تازه رادیو ایران» آواز شجریان را همراه با تصاویری از خوشنویسی، نگارگری و دیگر هنرهای ایرانی پخش می کرد.

جوایز
در سال ۱۳۷۸ موفق به دریافت جایزه پیکاسو و دیپلم افتخار از طرف سازمان یونسکو در پاریس شد. این جایزه هر پنج سال به هنرمندی که برای شناساندن فرهنگ و هنر کشورش می کوشد اهدا می شود. پیش از وی، این جایزه را نصرت فاتح علی خان خواننده قوالی از پاکستان دریافت کرده بود. استاد در سال ۲۰۰۶ نشان موتزارت را از سازمان یونسکودریافت کردند. استاد شجریان ۲ سال به خاطر آلبوم های فریادو بی تو به سر نمی شود، نامزد جایزه گرمی شد. جایزه گرمی معتبرترین جایزه موسیقی در آمریکا می باشد. او تنها خواننده ایران است که نامزد جایزه گرمی شده است. هرساله ۵ کاست از بخش موسیقی کلاسیک برای نامزدی این جایزه معرفی می گردند.

تجلیل
از محمدرضا شجریان به عنوان استاد آواز ایرانی در مراسم متعددی تجلیل شده است از جمله در جمعه ۲۸ آبان ماه ۱۳۸۹ مراسمی با نام «سومین سال بزرگداشت ادب و هنر پارسی» در دانشگاه استنفوردآمریکا برگزار شد که طی آن جایزه این بزرگداشت توسط بنیان گذار آن بیتا دریاباری که همسر سابق امید کردستانی یکی از مدیران ارشد شرکت گوگل است به محمدرضا شجریان استاد موسیقی ایرانی تعلق گرفت. در این مراسم جایزه «بیتا» به محمدرضا شجریان که طی سالیان متمادی کنسرت های زیادی را در داخل ایران و کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا برگزار کرده است به دلیل تلاش فراوانش برای حفظ و ترویج موسیقی ایران اهدا شد.

زندگی‌ نامه شجریان
 
در این مراسم محمدرضا شجریان پس از دریافت جایزه پشت تریبون قرار گرفت و ضمن تشکر از دانشگاه استنفورد و بیتا دریاباری به سوالات جمع حاضر در سالن که بیشتر ایرانی بودند پاسخ داد. لازم به گفتن است که این جایزه توسط بخش مطالعات ایرانی دانشگاه استنفورد آمریکا بنیان نهاده شده و در اولین سال برگزاری این مراسم، سیمین بهبهانی نویسنده و غزل سرای معاصر ایرانی این جایزه را دریافت کرده بود.

محتوای کاری
بیشتر آوازها و تصنیف‌های اجرا شده گزیده ای بوده از سروده های شاعران بزرگ ایران چون سعدی، حافظ، مولوی، باباطاهر، خیام، عطار و برخی تصنیف های قدیمی با مضامین عاشقانه، و اجتماعی. وی همچنین، در برخی کنسرت ها و کارهای جدیدتر خود از «شعر نو» شاعرانی چون فریدون مشیری، نیما یوشیج، سهراب سپهری، شفیعی کدکنی، مهدی اخوان ثالث و هوشنگ ابتهاج استفاده کرده است. از جمله کارهای مشترک او گزیده ای است از رباعیات خیام با صدای شجریان و رباعی خوانی احمد شاملو. همچنین، وی تعدادی از دعاهای قرآنی را در اثر مشهور به ربّنا خوانده است که در هنگام افطارهای ماه رمضان از صدا و سیمای ایران پخش می شد.همچنین بعد از درگذشت پدرش که از اساتید و قاریان مشهور قرآن در مشهد بود دو کاست از تلاوت های قرآن خود را با عنوان «به یاد پدر» منتشر کرد.

خوشنویسی
محمدرضا شجریان علاوه بر استعدادش در آوازخوانی، علاقه زیادی به خوشنویسی ایرانی دارد. او از سال ۱۳۴۴ به فراگیری نستعلیق نزد استادان ابراهیم بوذری، و حسین میرخانی پرداخت. او دارای درجه ممتاز در خط نستعلیق بود.

شاگردان سرشناس
حسام الدین سراج، قاسم رفعتی، همایون شجریان، ایرج بسطامی، محسن کرامتی ، علی جهاندار ، حمیدرضا نوربخش، علیرضا قربانی، سینا سرلک، مظفر شفیعی، همچنین شهرام ناظری، علیرضا افتخاری و علی رستمیان نیز مدتی نزد او بر روی ردیف های آوازی کار کرده اند.

زندگی‌ نامه شجریان



زندگی‌ نامه شجریان



زندگی‌ نامه شجریان

رسانه‌ای شدن خبر بیماری شجریان

در یک اتفاق باور نکردنی محمدرضا شجریان استاد آواز ایران در پیامی که به مناسبت نوروز و آغاز سال نو پخش کرد با چهره ای متفاوت ظاهر شد. در این پیام تصویری شجریان با موهای بسیار کوتاه ظاهر شده است.

پزشکان معالج شجریان خبر از پیشرفت سرطان کلیه دادند و گفتند سرطان متاستاتيك كليه به مغز استاد شجریان تهاجم كرده است.
 
وی دوره پرتودرمانی و شیمی درمانی گذراند و این روند در چند نوبت در کشور فرانسه صورت گرفت اما با تصمیم خانواده‌اش روزهای پایانی عمرش را در کشورش زندگی کرد.
بیشتر بخوانید

 

گزارش از فائزه آقابابايي

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
جمشید افتخاری
۰۸:۳۴ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
کسی که با صدایش دل ملتی را شاد کرد خداوند روحش را شاد کند . اللهی آمین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۰ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
روحش شاد ویادش جاودانه،متاسفانه جایگزین این افراد در جامعه احتیاج به زمان طولانی داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۲۰ مهر ۱۳۹۹
محمد رضا شجریان را من تاحالا صداش را نشنیده بودم ولی تو اخبار گذاشتن خیلی خوب بود خدا بیامرزش روخش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۸ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
اون عکسهایی که با خانومای بی حجابم انداخته رو هم بزارید ملت بیشتر دوستش خواهند داشت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۲ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
یاد باد انکه زما وقت سفر یاد نکرد
به وداعی دل غمدیده ما شاد نکرد...
روحش شاد.......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۸ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
روحش شاد خدایش بیامرزد استاد بی همتا
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۰:۲۷ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
روحش شاد و یادش گرامی
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۰۰:۱۲ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
بخشی از زندگیِ استاد شجریان
Iran (Islamic Republic of)
مسعود میرزاحسینی
۰۰:۱۱ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
حیف که همه ما ایرانیان قدر داشته هامون رو نمیدونیم اما وقتی از دنیا میرن وای که چه کارهایی که ،،، بماند روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
روحش شاد و یادش تاابد جاودان باد...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۴ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
روحشون شاد و قرین رحمت الهی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدا بیامرزدش .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۷ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدا همه ی رفتگان را بیامرزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدا بیامرزش. دیگه موسیقی جهان مثل استاد شجریان به خودش نخواهد دید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
روحش شادیادش گرامی استاد برزرگ یادت ابدیست
Iran (Islamic Republic of)
یک شهروند.
۲۱:۳۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
لطفا ربنای شجریان را پخش کنید فردا همزمان با تشیع جنازه استاد کوچک بودم وخانوادگی روزه بودیم وصدای ربنای استاد چه حال وهوایی داشت چه روزی به این بزرگی در اربعین حسینی صورت در نقاب خاک کشید روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خداوند ایشان رارحمت کند مردخوبی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۲ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
یادش گرامی
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۰:۲۴ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
در نماز میت مگوییم خدایا اگر انسان نیکو کاری بوده بر نیکیهایش بیفزا واگر گناهکار بود از گناهنش در گذر خدایا او را ببخش به بازماندگان صبر عنایت فرما.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۲ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
دلم شکست خدا با امام حسین علیه السلام محشورشان کند
ان شاءالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۰ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
شب جمعه ، روز اربعین چه روزی پرکشیدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
روحشون شاد
Canada
ناشناس
۱۹:۵۷ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدا بیامرزد همه رفتگان را
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۸ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۹ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
متاسفاته لغزش هم داشته وحقش نیست انقده گنده بشه..... خداازخطاهاش بوذره....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
تو اول بگذره رو درست بنویس بد بیا صحبت کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۹ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
حتما معیارشم شماین هستی و افکار و اعمالت و هرکی از مسیرت خارج شد لغزش کرده.
Iran (Islamic Republic of)
طاهر
۲۱:۱۲ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
حتما شما در زندگیتون هیچ لغزشی نداشتین که به راحتی دیگران رو قضاوت میکنید خدا هدایتتون کنه
Iran (Islamic Republic of)
الف
۱۹:۱۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
هنوز هم واسه من افطار ماه رمضان یعنی ربنای استاد....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۰ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
بله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدا رحمتش کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۶ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدا رحمت کند. این اسطوره و استاد مسلم موسیقی ایرانزمین را.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۴ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
روحش شاد و یادش گرامی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۶ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدمتش ب مملکت چیه فقط خارج کشور بوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۷ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
هیچکس تا ابد زنده نیست نه دوست می ماند نه خانواده نه فامیل نه آشنا و نه مردم! انسان باید همیشه به فکر آخرت و روز پاسخگویی در مقابل پروردگار باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۵ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
حیف وصدحیف ازمامردم‌وحتی حیف ازاسطورهای ما..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۳ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
استاد شجریان افتخار ایران..خدا رحمت کنه.در شب پنجشنبه شب اربعین امام حسین از بین ما رفتن..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۰ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
روحت شاد استاد بزرگ آواز ایران
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۸:۰۸ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۲ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدایی از زمین و آسمون فقط خبر بد میباره ، همه هنرمندان پیشکسوت رو تو این یکی دوساله از دست دادیم ک جایگزینی براشون نیست ، خدا رحمت کنه همگی اینها رو مخصوصا استاد شجریان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۴ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
حیف که قدرش را ندانستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۹ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
جراپست طرفدارن رانمی گذارید!!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۸ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
حیف بود، ده سال دیگه باید زندا می موند، همه ی خوبها رفتند، وبیکفایتها ماندند!! روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدا رحمتش کنه
روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدا رحمتش کنه
روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدا رحمتش کند ، یک نام ماندگار گذاشت
United States of America
ناشناس
۱۷:۳۹ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۲ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خبرگزاری صادق !!! یه چیزهایی رو ننوشتید و جا انداختید !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۵ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدا رحمتش کنه. روحش شاد و یادش گرامی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
حیف!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۳ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
اصلا ازش خوشم نمیاد. مخصوصا که غرب پرست بود
Iran (Islamic Republic of)
بهزاد احسانی
۱۷:۲۳ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
روحش شاد...
Iran (Islamic Republic of)
بهزاد احسانی
۱۷:۲۳ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
روحش شاد...
Iran (Islamic Republic of)
دهاقانی
۱۷:۱۶ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
روحشون شاد و یادشان گرامی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۸ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
حیف حیف هنرمند مردمی
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۷:۰۵ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
سرباز
۱۷:۰۰ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدا بیامرزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۰ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
با آرزوی شفا و تندرستی اسناد شجریان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۴ ۱۷ مهر ۱۳۹۹
خدا بیامرزدشون
آخرین اخبار