ده فیلم در فهرست اولیه هیئت معرفی فیلم ایرانی به اسکار

هیئت معرفی فیلم ایرانی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی، فهرست کوتاه ده فیلم را برای بررسی بیشتر اعلام كرد.

ده فیلم در فهرست اولیه هیئت معرفی فیلم ایرانی به اسکار جای گرفتندبه گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی؛ هیئت معرفی فیلم ایرانی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی، فهرست کوتاه ده فیلمی را که برای بررسی بیشتر در نظر گرفته است، اعلام كرد.

هیئت معرفی فیلم ایرانی در سال جاری طبق سنوات گذشته، با میزبانی بنیاد سینمایی فارابی و تعامل مستقیم با خانه سینما و سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری، سازماندهی شده است.

سیروس الوند (کارگردان)، مجید انتظامی (آهنگساز)، محمد بزرگ نیا (کارگردان)، کمال تبریزی (کارگردان)، سید جمال ساداتیان (تهیه کننده)، رسول صدرعاملی (کارگردان)، جواد طوسی (منتقد)، رضا کیانیان (بازیگر) و امیر اسفندیاری (معاون بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی) در سال جاری در این کمیته عضویت دارند.

علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در نخستین نشست این هیئت ضمن خوشامدگویی به اعضا و اشاره به پیچیدگی‌هایی که در تشکیل این هیئت وجود دارد، گفت: طبق روال هر ساله، نامه‌ای به ریاست سازمان سینمایی در خصوص نحوه تشکیل هیئت ارسال شد و طی مکاتباتی جداگانه، فهرست نمایندگان پیشنهادی از خانه سینما و فهرست فیلم‌های برنامه اکران در فاصله مقرر یک ساله از معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سينمايى درخواست شد.

تابش افزود: با توجه به آنکه اعضای هیئت می‌بایست در فیلم‌های فهرست برنامه اکران ذی‌نفع به حساب نیایند، این روند کمی طولانی می‌شود. از سوی دیگر، تمایل سازمان سینمایی و بنیاد فارابى برای اینکه نمایندگان خود را از میان سینماگران نام آشنا برگزینند، مسببی برای تعامل بهتر و کامل‌تر با خانه سینما محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در چارچوب این همکاری مثبت، بنیاد به پیشینه‌ای قابل اعتنا در میزبانی هیئت معرفی فیلم که در اعلام رأی خود و دفاع از آن استقلال کامل داشته، دست یافته است، ادامه داد: نتیجه این تلاش، زمانی مشخص می‌شود که بدانیم هند _ علیرغم معرفی فیلم برای رقابت در رشته بهترین فیلم خارجی زبان از سال ۱۹۵۷_ به سه نامزدی اسکار در این رشته دست پیدا کرده و سینمای نوین ایران در بیست و دو سال اخیر که به شکلی منظم نماینده خود را به فرهنگستان معرفی کرده، دو جایزه و یک نامزدی در این رشته به دست آورده است.»

مدیرعامل این بنیاد اظهار داشت: سابقه معرفی فیلم‌های شایسته‌ای که در رویدادهای داخلی و بین‌المللی آبرومند و موفق بوده اند، در این موفقیت‌های جهانی نقشی بسزا داشته است.»

در ادامه این نشست اعضای هیئت بحث تخصصی خود را با مطالعه مقررات فرهنگستان آغاز کردند که در تعریف فیلم خارجی زبان دستخوش برخی تغییرات شده است. بنا به مقررات فرهنگستان، فیلم‌هایی که حائز شرایط زیر باشند، امکان معرفی را خواهند داشت:

- تولید در خارج از ایالات متحده با دیالوگ‌هایی اساساً به زبانی غیر انگلیسی و امکان معرفی فیلم های بلند مستند و پویانمایی.

- نخستین اکران عمومی در کشور مبداء در فاصله زمانی یک سال گذشته (۸ مهر ۱۳۹۵ تا ۸ مهر ۱۳۹۶) به مدت یک هفته متوالی به قصد منفعت مالی تهیه کننده و صاحب سالن سینما (بنا به مدارکی که می بایست به فرهنگستان تحویل شود، این نمایش متوالی می‌بایست در حداقل یک سالن سینمای ثابت اتفاق افتاده باشد).

- برخورداری از شرایط اکران و تبلیغ بر مبنای عرف پذیرفته شده در صنعت سینما (به نحوی که اکران صرفاً برای معرفی فیلم به اسکار ترتیب داده نشده باشد و حداقل سه تبلیغ منتشره برای فیلم موید نمایش آن در یک هفته متوالی در یک سالن سینمای ثابت باشد).

- پخش نشدن فیلم پیش از آغاز اکران سینمایی به هر صورتی (بجز نمایش های غیر انتفاعی فرهنگی).

- ارائه گواهی کشور معرفی کننده مبنی بر حضور اتباع و یا مقیمان کشور معرفی کننده، در مقام عوامل خلاق تولید و مؤلف فیلم.

- ضرورت نداشتن نمایش عمومی فیلم معرفی شده در ایالات متحده.

اعضای هیئت، پس از بررسی مقررات، به دنبال طرح مباحث مختلف، امیر اسفندیاری را به عنوان سخنگو انتخاب کردند.

اسفندیاری سخنگوی هیئت نیز در این خصوص گفت: «در مرحله اول، بازخوانی مقررات، انتخاب سخنگو و بررسی فهرست فیلم های اکران شده و حتی حاضر در نوبت اکران در فاصله زمانی مورد نظر که از معاونت ارزشیابی و نظارت دریافت شده است، به اتمام رسید.

وی افزود: در نهایت، از میان ۱۰۳ فیلمی که در فهرست فیلم های قابل بررسی قرار گرفته بودند، اعضای هیئت، ده فیلم را برای بررسی بیشتر در مراحل بعدی برگزیدند.

ده فیلمی که در فهرست کوتاه قرار دارند، به ترتیب حروف الفبا عبارتند از:

- «برادرم خسرو» ساخته احسان بیگلری

- «بیست و یک روز بعد» ساخته سید محمد رضا خردمندان

- «خانه ای در خیابان چهل و یکم» ساخته حمید رضا قربانی

- «رگ خواب» ساخته حمید نعمت الله

- «لاک قرمز» ساخته سید جمال سید حاتمی

- «ماجرای نیمروز» ساخته محمد حسین مهدویان

- «مالاریا» ساخته پرویز شهبازی

- «نفس» ساخته نرگس آبیار

- «وارونگی» ساخته بهنام بهزادی

- «ویلایی ها» ساخته منیر قیدی

اعضای هیئت پس از بررسی مجدد فهرست کوتاه، به شاخصه‌هایی چون حضور پنج فیلم اول، دو فیلم مقاومت و دو اثر فیلمسازان زن در فهرست کوتاه توجهی ویژه نشان دادند.»

خاطرنشان می‌شود؛ اخبار تکمیلی در خصوص معرفی فیلم ایرانی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی، صرفاً از سوی سخنگوی این هیئت و روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی اعلام خواهد شد.

 

انتهای پیام/

 

 کدام فیلم‌ها در فهرست اولیه معرفی به اسکار قرار دارند؟

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار