جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی بررسی کرد؛

راه حل‌های ارجح در واکنش به خروج امریکا از برجام

جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی خواستار تصمیم ملی «مقاومت در برابر فشارهای نظام سلطه و انجام اقدامات جدی برای تبدیل تهدید خروج امریکا از برجام به فرصت» شد.

راه حل‌های ارجح در واکنش به خروج امریکا از برجامبه گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در آخرین جلسه جمعیت جانبازان که روز گذشته برگزار شد، مواضع قلدرمآبانه ترامپ مبنی بر خروج از برجام مورد بازخوانی قرار گرفت و جمعیت جانبازان با تحلیل سه نوع نگاه به این رخداد، نقد و نظر خود را درباره اتفاقات اخیر در مورد برجام اعلام کرد.

این جمعیت با یاداوری اینکه عده ای همواره به دنبال اسطوره سازی از برجام و بی نظیر خواندن آن در تاریخ بوده اند، در نقد این نگاه تاکید کرد: این در حالی است که نارضایتی طرفین قرارداد مشهود است. چراکه امریکا با خروج یک سویه از برجام و بر جایگذاردن 12 پرونده نقض آشکار ، نارضایتی خود را از مفاد آن اعلام کرده و از سوی دیگر ایران نیز در بهره‌مندی از امتیازات تعهدات کشورهای غربی در برجام بی نصیب مانده است و به نظر می‌رسد وعده های مطرح شده، جز ضرر و خسارت، حاصلی به دنبال نداشته است. بنابراین تعبیر «برد- برد» برای دو طرف برجام دیگر محلی از اعراب ندارد.

جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی نگاه دوم مبنی بر ادامه برجام با اعتماد به طرف اروپایی و اعمال اصلاحاتی در مفاد آن را که برخی در واکنش به خروج امریکا از این تعهد عنوان می‌کنند، آن را قابل نقد دانست و با تاکید بر اینکه چنین نگاهی ناشی از نشناختن روابط راهبردی اروپا با آمریکا در قرن حاضر است، خواستار عبرت‌آموزی دستگاه دیپلماسی از ناکامی‌های هزینه‌بر پیش آمده در مورد توافقنامه برجام شد و اعلام کرد: اعتماد به اروپا مصداق عبرت نیاموختن از رفتار طرف‌های غربی طی دو سال و نیم سپری شده از امضای برجام است؛ کما اینکه اروپایی‌ها هیچ‌گاه ۱۲ پرونده نقض برجام آمریکا را محکوم نکردندو تلاشی برای همراهی با ایران نداشته اند و همواره بر زیاده خواهی‌های آمریکا در قالب اصلاحیه برجام تاکید کردند و به دنبال برجام های ۲ و ۳ و ۴ و فشار هایی افزون تر بوده و هستند.

اعضای شورای مرکزی جمعیت جانبازان هشدار دادند: در خوشبینانه‌ترین وضعیت، اروپا با پروژه وقت‌کشی در قالب دور مذاکرات جدید ایران را در وضعیت تعلیق نگه می‌دارد، از برجام خارج نمی‌شود و نهایتاً خواهد گفت ما نمی‌توانیم سرمایه‌گذاران مان را مجبور کنیم بین معامله با آمریکا یا ایران، تن به سود اندک معامله با ایران بدهند. بنابراین هوشمندی مذاکره‌کنندگان در فهم این خسارت بزرگ پیش از دست رفتن فرصت ضروری است.

سومین نگاه که به اعتقاد اعضای جمعیت جانبازان در شرایط پیش آمده ارجح است، حفظ وحدت و انسجام ملی با وجود خسارت و هزینه‌های تحمیل شده به ایران در مذاکرات برجام است. حامیان این نگاه معتقدند تکیه بر ظرفیت‌های بالقوه و نگاه به درون به جای اعتماد به اروپایی‌ها در شرایط فعلی می‌تواند کارساز باشد. اجرای مصوبه قاطع و قانونی مجلس شورای اسلامی در اقدام متقابل با نقض کننده گان برجام مصوب سال 1394 و همچنین اجرای رویکرد اعتمادسازی برای دیگر کشورها در قالب تشکیل اتحادیه‌ها و فراهم کردن امکان سرمایه‌گذاری و مبادلات تجاری با استفاده از پول ملی، می‌تواند در برون‌رفت از وضعیت کنونی موثر باشد.

در همین راستا، جمعیت جانبازان بر ضرورت آمادگی ویژه مجلس شورای اسلامی برای انعطاف در تغییرات احتمالی بودجه سالانه تاکید کرد و خواستار پرهیز از چندصدایی‌های افراطی شد.

اعضای شورای مرکزی این جمعیت با تاکید بر اینکه پارلمان، محل وحدت ملی است، یادآوری کردند که بهره‌گیری از ظرفیت‌های جبهه مقاومت در منطقه می‌تواند درس پشیمان کننده‌ای را برای آمریکا و متحدان اروپایی و منطقه‌ای این دولت رقم بزند.

شکل‌گیری موج نهضت بازگشت فلسطینیان از اقصی‌نقاط دنیا به اراضی اشغالی، از دیگر موضوعاتی بود که در آخرین جلسه شورای مرکزی جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی به آن پرداخته شد. جمعیت با اشاره به اهمیت احیای آرمانها و بروز رسانی مطالبات فلسطینیان که هفت دهه سنگین ترین تهاجم و خشونت ها را به دوش میکشد، روحیه جوان انقلابی نسل امروز فلسطین و زنده بودن انتفاضه به‌رغم هزینه‌های هنگفت اتحاد عبری - غربی – عربی را قابل ستایش توصیف کرد.

جمعیت جانبازان با تاکید بر اینکه اندیشه محوریت رژیم صهیونیستی «از بحر تا نهر» اکنون زیر موشک‌های جبهه مقاومت به خزیدن در حفره های زیرزمینی برای حفظ جانشان بدل شده است، افزود: اقدامات یاغی‌گرانه آمریکا برای انتقال سفارت خود در روز نکبت به بیت المقدس، شرایط سخت و سنگینی را برای رژیم صهیونیستی رقم زده است و پیامد جهانی آنرا در راهپیمایی روز قدس خواهند دید. نهضت ۵ میلیونی بازگشت فلسطینیان با وجود شهادت مظلومانه جمعی از آنها در روزهای اخیر، افق دیداری جهان اسلام را گسترده و تصویری از افول و فروپاشی آمریکا، صهیونیسم و آل سعود در آینده نزدیک را به نمایش گذاشته است.

در بخش دیگری از جلسه جمعیت جانبازان، مساله انتخاب شهردار جدید تهران نیز مطرح شد.

جمعیت با جمع بندی فراز و فرود رفتارهای شورای شهر تهران در انتخاب و استعفای شهردار و مباحث مطرح شده از طرف نامزدهای تصدی مدیریت کلان‌شهر تهران، منتج شدن گفتگوها به انتخاب چهره‌های کاملا سیاسی و حاشیه‌ساز را به نفع شهر ندانست.

جمعیت جانبازان با یادآوری اعتراضات مردم شیراز و نمایندگان مجلس در دوره تصدی محمدعلی افشانی، شهردار جدید تهران در مقام استانداری شیراز، تاکید کرد: این حواشی کافی بود که دقت هوشمندانه‌تری در خصوص انتخاب شهردار صورت می‌گرفت و حداقل فهرست عناوینی که از سوی اعضای شورا به نجفی، شهردار مستعفی تهران نسبت داده می‌شد - از جمله «تجلیل از کارآمدی» و «ریل گذاری صحیح در مدیریت شهری» - به انتخاب گزینه سفارش‌شده وی برای تصدی شهرداری منجر می‌شد.

این جمعیت از بروز یک آفت جدید در مدیریت شهری نیز انتقاد کرد و آن دولایه شدن جلسات شورای شهر به جلسات «هم‌اندیشی» و جلسات «صحن» است که در دوره کنونی رواج یافته است. این وضعیت به ویژه با توجه به اینکه راه اطلاع یافتن خبرنگاران به جلسات موسوم به هم‌اندیشی که مذاکرات اصلی که در آنجا صورت می‌گیرد، بسته است، از ایده‌آلی که شورای پنجم برای شفافیت و تشکیل شهرداری شیشه‌ای به عنوان هدف و چشم‌انداز تعریف کرده است، فاصله زیادی دارد.

جمعیت جانبازان با بیان اینکه جلسات صحن شورای شهر صرفا به جلسات اعلام نتیجه مذاکرات تبدیل شده است، در عین حال خاطرنشان کرد: کلانشهر تهران بدون مشخص شدن چشم‌انداز توسعه جامع، رعایت سهم پایتخت بودن آن و نیز بدون تحقق مدیریت یکپارچه در مقابله با بحران‌ها و البته بدون ضابطه‌مند شدن مهاجرت‌ها و مسئولیت پذیرفتن سه قوه در حل این مسائل با هر مدیریتی دچار مشکل خواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار