رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران؛

کشور به ۴۵۰ ایستگاه لرزه نگاری نیاز دارد

رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: در حال حاضر ۱۳۰ ایستگاه لرزه نگاری در کشور وجود دارد که طبق نیاز کشور باید به ۴۵۰ ایستگاه ارتقا یابد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، محمد جواد فدائی استاندار کرمان امروز در دیدار رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با اشاره به پراکندگی گسل در استان پهناور کرمان و لرزه خیز بودن این استان تکمیل شبکه لرزه نگاری را اولویت کاری دانست و گفت: تکمیل شبکه لرزه نگاری برای آمادگی و مقابله با زلزله نه تنهاهزینه تلقی نخواهد شد بلکه سرمایه گذاری برای آینده استان خواهد بود.

وی گفت: نتیجه گیری‌های به دست آمده این رصد و پایش داده‌های این شبکه برای آمادگی دستگاه‌های اجرایی مفید خواهد بود.

استاندار کرمان تصریح کرد: تمام توان برای تامین منابع مالی را صرف خواهیم کرد تا در پایان سال ۹۸ این شبکه کامل گردد.

در ادامه این نشست مجید بنی بیدهندی رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با اشاره به زلزله خیز بودن استان کرمان و اهمیت تکمیل شبکه لرزه نگاری گفت: ۲۶ شهر و منطقه در کشور شبکه و پایگاه لرزه نگاری دارند که از این تعداد ۸ ایستگاه در کرمان و ۲۱ ایستگاه در نقاط دیگر عضو این شبکه اند و بقیه پایگاه‌های تک ایستگاه هستند.

وی افزود: در حال حاضر ۱۳۰ ایستگاه در کشور وجود  دارد که طبق نیاز کشور باید به ۴۵۰ ایستگاه ارتقا یابد.

بید هندی با اشاره به اینکه زلزله قابل پیش بینی نیست، بیان داشت: رصد و پایش داده‌های ایستگاه‌های لرزه نگاری علایم مهم و مفیدی برای آمادگی‌ها و هشدار‌های زمان وقوع زلزله می‌باشد.

وی گفت: از برنامه‌های تدوین شده موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران احداث چندین رصدخانه پیش نگاری در کشور می‌باشد که استان کرمان پس از تهران در اولویت دوم ساخت قرار دارد.

در ادامه این نشست معاون امور عمرانی استانداری کرمان گفت: در حال حاضر ۸ ایستگاه لرزه نگاری در استان کرمان وجود دارد که از این تعداد ۵ ایستگاه دائم و مابقی موقت می‌باشد.

وی افزود: برای وسعت استان کرمان به عنوان پهناورترین استان کشور این تعداد ایستگاه لرزه نگاری بسیار کم و تحلیل زمین لرزه‌های استان کامل و جامع نمی‌باشد.

سید مصطفی آیت اللهی موسوی تصریح کرد: با اجرای کامل این تفاهم نامه تعداد ایستگاه‌های استان در مجموع ۱۸ ایستگاه و طی ۱۶ ماه آینده توسعه شبکه لرزه نگاری استان که از سال ۱۳۹۴ متوقف مانده بود تکمیل و کل استان تحت پوشش دقیق‌تر قرار می‌گیرد.

در پایان این نشست تفاهم نامه گسترش شبکه لرزه نگاری استان مابین استاندار کرمان و رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با تعهد اضافه کردن ده ایستگاه تا پایان سال ۱۳۹۸ امضا شد.

 مساحت استان کرمان ۱۱.۳ درصد مساحت کل کشور می‌باشد که از ابتدای سال جاری ۲۹ زمین لرزه در این استان رخ داده که از این تعداد دو زلزله بالای ۵ ریشتر بوده است.

انتهای پیام/ی

لزوم افزایش ایستگاه های لرزه نگاری کشور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار