کلید‌های طلایی برای رسیدن به موفقیت/ درس خواندن در دانشگاه با دبیرستان چه تفاوتی دارد؟

سعیدی گفت: دانشجویان باید برای موفقیت در دانشگاه و کسب نمره عالی، برخی نکات کوچک اما کلیدی را رعایت کنند.

سروش سعیدی کارشناس ارشد مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف و مشاور تحصیلی در گفت و گو با خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره تفاوت‌های مهم روش درس خواندن و مطالعه در دبیرستان و دانشگاه اظهار کرد: فضای مدرسه به گونه‌ای است که مطالعه، انجام وظایف و تمرین درس‌ها با اجبار و تعیین تکلیف انجام می‌شود، در واقع دانش‌آموزان برای انجام تمرین‌های مدرسه مورد بازخواست قرار گرفته و در صورت انجام ندادن آن‌ها توبیخ می‌شوند.

آیا نحوه مطالعه در دبیرستان و دانشگاه شبیه به هم است؟

نبود اجبار مطالعه دروس در دانشگاه

وی افزود: در دانشگاه فضایی متفاوت حاکم است و با فرض اینکه دانشجویان نسبت به دوران مدرسه بالغ‌تر شده‌اند، اجباری کم‌تر در انجام وظایف، مطالعه دروس و تکالیف درسی وجود دارد.

آیا نحوه مطالعه در دبیرستان و دانشگاه شبیه به هم است؟

سعیدی بیان کرد: دانشجویان خود باید به این درک و باور برسند که انجام کار‌ها، مطالعه به موقع و مرور دروس در ساخت آینده خودشان موثر است و مطالعه نداشتن در طول ترم با وجود اینکه در ظاهر مشکلی پیش نخواهد آورد اما در انتهای ترم نمره آن درس به دانشجو داده نخواهد شد.

مطالعه سطحی دروس در دوران دبیرستان

این مشاور تحصیلی گفت: در دوران دبیرستان، مطالب مضاعف که بیشتر جنبه اطلاعات عمومی دارد، به صورت سطحی و تستی مطالعه می‌شود و خواندن درس‌ها به صورت عمیق نیست؛ از طرفی چون هدف نهایی مطالعه در این دوران، کسب نتیجه مطلوب در کنکور است، مطالعه متناسب با سبک و خروجی این آزمون انجام می‌شود.

آیا نحوه مطالعه در دبیرستان و دانشگاه شبیه به هم است؟

وی افزود: اما در دانشگاه مطالب درسی به صورت جزئی‌، عمیق‌ و تخصصی مطالعه می‌شود و علی رغم حجم کم مطالب تدریس شده توسط استاد، منابع آموزشی متنوع و مختلف در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد تا دانشجو به دنبال کسب اطلاعات و مطالب بیشتر برود.


بیشتر بخوانید: دانشگاه، جامعه بی مطالعه / سرانه کتاب خوانی در بین دانشجویان پایین است


سعیدی اظهار کرد: دوران دبیرستان و سال کنکور به دلیل حجم بالای مطالب و اینکه قرار است مطالب درسی سه سال دبیرستان در یک آزمون چهار ساعته ارزیابی شود، برای دانش‌آموزان بسیار طاقت‌فرسا و سخت است، دانش‌آموز  برای مطالعه دروس کنکور باید از بسیاری از تفریحات خود دل بکند.

افزایش فعالیت‌های آزمایشگاهی در دوران دانشگاه

این مشاور تحصیلی گفت: در دانشگاه، مطالعه دروس با کار‌های عملی، آزمایشگاهی و پژوهشی همراه است و فعالیت‌های آزمایشگاهی و عملی دانشجویان بیشتر از دوران دبیرستان است؛ موضوعی که باعث ایجاد اشتیاق و انگیزه در آنها خواهد شد.

آیا نحوه مطالعه در دبیرستان و دانشگاه شبیه به هم است؟

وی افزود: اما در دوران دبیرستان، دانش‌آموزان علم و امکانات فعالیت‌های آزمایشگاهی و عملی دانشگاه را ندارند و درس‌ها بیشتر به صورت تئوری دنبال می‌شود.

سعیدی بیان کرد: در کل فضای تحصیل در دانشگاه و دبیرستان کاملا متفاوت و مجزاست، خیلی با هم فاصله دارد و هر کدام دارای ویژگی‌ها و خصوصیات خاص خود هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار