سفر به نیویورک و تلاش های دیپلماتیک برای برقراری صلح ؛

ظریف و چمدانی که با خود به سازمان ملل خواهد برد

وزیر امور خارجه کشورمان برای شرکت در نشت صلح به آمریکا سفر کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر امور خارجه کشورمان برای شرکت در نشست مجمع عمومی با عنوان گرامیداشت روز بین‌المللی چندجانبه گرایی و دیپلماسی برای صلح به نیویورک سفر می‌کند طبق خبر‌ها شرکت در این نشست اصلی‌ترین برنامه محمدجوادظریف در سفر به نیویورک است و در عین حال مجید تخت روانچی سفیر جدید و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد نیز همزمان با عزیمت ظریف به نیویوک عازم محل ماموریت خود می‌شود البته پیش‌بینی می‌شود وزیر خارجه در مدت زمان حضور خود در نیویورک چند مصاحبه مطبوعاتی و سخنرانی در اندیشکده‌های مستقل را نیز در برنامه خود داشته باشد.  این نشست به پیشنهاد جنبش عدم تعهد در هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شده و انتخاب نامی در ارتباط با دیپلماسی و صلح بدون هدف نبوده است.

ظریف در سازمان ملل چه خواهد گفت؟// دعوت  ظریف به صلح از میان  پنجه‌های  عقاب /

بر اساس نوشته‌ها، کشور‌های عضو عدم تعهد در۲۶سپتامبر سال گذشته میلادی درحاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد نشستی برگزار کردند و در آن از اصل حاکمیت کشور‌ها و برابری حاکمیت ها، تمامیت ارضی و عدم دخالت در امور داخلی هر کشور یا ملتی حمایت کردند و خواستار اتخاذ اقدامات موثر برای ممانعت از اعمال تجاوز کارانه یا هر اقدامی که صلح را مخدوش کند، شدند و تاکید کردند از ترویج و تشویق حل و فصل اختلافات بین المللی با استفاده از ابزار صلح آمیز به طوری که صلح و امنیت بین المللی و عدالت در معرض خطر قرار نگیرند؛ پشتیبانی می‌کنند همچنین این کشور‌ها در بیانیه خود بر جلوگیری از تهدید یا استفاده از زور در روابط بین الملل نظیر رزمایش‌های تهاجمی و نظامی علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر دولتی که با اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد سازگار نیست، تاکید کردند.
 
ایجاد روابط دوستانه بر اساس احترام به اصل حقوق برابر و حق تعیین سرنوشت مردم در مبارزه علیه اشغال خارجی، دستیابی به همکاری بین المللی براساس همبستگی بین مردم و دولت‌ها در حل مسائل بین المللی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و یا بشردوستانه از جمله نکاتی بوده که در بیانیه عدم تعهد‌ی‌ها بر آن اشاره شده و ترویج و تشویق احترام به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی برای همه بدون تبعیض نژاد، جنسیت، زبان ومذهب هم مورد تاکید قرار گرفته است. از طرفی دیگر این نشست مصادف با هفتادمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر است؛ گفته شده، در قطعنامه‌ای که مجمع عمومی سازمان ملل متحد به این منظور به تصویب رسانده ضمن تاکید بر خواسته کشور‌های جنبش عدم تعهد، آمده است؛ رویکرد چندجانبه گرایی و دیپلماسی می‌تواند سه رکن سازمان ملل متحد یعنی توسعه پایدار، صلح، امنیت و حقوق بشر را که علاوه بر چند جانبه بودن به یکدیگر نیز مرتبط هستند را با توجه به ماموریت‌ها و منشور ملل متحد تقویت کند. اعضای سازمان ملل متحد با تصویب این قطعنامه یادآور شدند که ارتقای چند جانبه گرایی و پایبندی به قوانین بین المللی و پیشرفت اهداف مشترک و پایدار سازی صلح از طریق دیپلماسی امکان پذیر است.

حساسیت جامعه جهانی نسبت به یکجانبه گرایی

گفته می شود که از اعضای سازمان ملل خواسته شده تا مزایای چندجانبه گرایی و دیپماسی برای صلح را با آگاهی بخشی و آموزش عمومی ترویج کنند، نکته قابل توجه در اینجاست که تصویب چنین طرحی از سوی مجمع عمومی سازمان ملل نشان می‌دهد جامعه جهانی نسبت به سیاست‌های یکجانبه محور برخی کشور‌ها به خصوص آمریکا حساس شده‌است چنانچه با روی کار آمدن دونالد ترامپ و جمع شدن تندرو‌هایی همچون جان بولتون مشاور امنیت ملی وی ومایک پمپئو وزیرخارجه او در کنارهم و اعلام خروج از پیمان‌ها و نهاد‌های بین المللی، دولت‌های هم فکر این کشور را نیز به تامل واداشته تا مانع از زورگویی و بی اعتنایی کاخ سفید نشینان نسبت به قوانین و قواعد بین المللی شوند. مسئله مهمی دیگری که باید به آن اشاره کرد مربوط به تحولات رخ داده در جهان کنونی است از آمریکای لاتین گرفته تا خاومیارنه یکجانبه گرایی و رفتار‌های یکطرفه از سوی آمریکا کاملا مشهود است.

ظریف در سازمان ملل چه خواهد گفت؟// دعوت  ظریف به صلح از میان  پنجه‌های  عقاب /

دخالت آشکار در امور داخلی کشور‌های آمریکای لاتین و تلاش برای براندازی و کودتا در این کشور‌ها دقیقا همان جای است که دهن کجی واشنگتن را نسبت به قواعد بین المللی نشان می‌دهد. ونزوئلا، کوبا، نیکاراگوئه، سوریه، لیبی و یمن، را می‌توان کشور‌های زخم خورده از یکجانبه گرایی آمریکا دانست. همچنین تصمیم دونالد ترامپ برای شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، شناسایی الحاق بلندی‌های جولان اشغالی تحت حاکمیت صهیونیست‌ها، تلاش برای مهار کره شمالی، اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان و خروج از برجام و اقدام ضد نیرو‌های مسلح، این مهم را گوشزد می‌کند که سازمان ملل به عنوان یک نهاد مهم برای رایزنی میان ملت‌ها می‌تواند تریبونی را در اختیار مقامات کشور‌ها قرار دهد تا نگرانی‌های خود را از امور جهانی با دیگران به اشتراک بگذارند.

جهان پسا غربی و آستانه مدلی برای چند جانبه گرایی

این موضوع به خوبی بر همگان ثابت شده که امروزه یکجانبه گرایی مهم‌ترین تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی است و کشور‌ها باید با هرگونه یکه تازی مقابله کنند اینکه کشوری برای تامین منافع ملی خود آینده کشور‌های دیگر را قربانی می‌کند زشت‌ترین تصویر تعاملات بین المللی است. تحولات جهانی به خوبی نشان می‌دهد که آمریکای کنونی دیگر نمی‌تواند هر آنچه را که می‌خواهد بر روی نقشه جهان نقاشی کند و هم ردیفانش در قدرت جهانی نیز چنین اجازه‌ای را به این کشور نخواهند داد بنابراین به قول وزیر امور خارجه کشورمان جهان وارد دوران پسا غربی شده و زمینه برای رشد و نمو دیگر قدرت‌ها فراهم شده است.
 
اگر برگ‌های تاریخ را ورق بزنیم ردپای پوتین سربازان آمریکایی از کوهستان‌های افغانستان تا شن‌ها طبس و ساحل دجله باقی مانده و روسای جمهوری که بر روی فرش قرمز کاخ سفید قدم می‌گذارند در حالیکه سایر دولت‌ها را با اتهامات بین الملل مجرم و عبور کننده از خطوط قرمز معرفی می‌کنند خود با بی اعتنایی و غرو تمام قواعد و قوانین بین المللی را به استهزاء می‌گیرند. در شرایط کنونی که وزیر خارجه کشورمان با هدف تشریح نقش دیپلماسی برای صلح عازم نیویورک شده باید بیش از هر زمان دیگری تز خود با عنوان جهان پسا غربی و نقش دیپلماسی برای حل مشکلات و بحران‌های جهانی و منطقه‌ای را گوشزد. شاید ظریف نشست‌های آستانه را به عنوان نمونه و مدل به صحن سازمان ملل ببرد تا به کشور‌ها نشان دهد علی رغم گفته مائو حرف حق همیشه از لوله تفنگ شنیده نمی‌شود بلکه می‌توان از پشت میز مذاکره نیز برای تلخ‌ترین داستان‌ها پایان خوشی را ترسیم کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۳:۴۰ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
ناچاریم حتی اگر در داخل انتقادات بسیار و به حقی به وزیر خارجه مون داریم،در بیرون،نمودی متحد رو بروز بدیم،چرا که ظریفی که همتایانش او رو به داشتن پشتوانه ملی و نظامی و راس نظام بدانند،بسیار کارا تر خواهد بود،در برجام بی حاصل علیرغم تمام رهنمودهای بزرگان،باختیم و عملی قوی به رهنمودها نشد،اگر وزیر خارجه به باور باخت وقوف حاصل کرده و در پی جبران باشه،باید حمایتش کنیم،ظریفی که حمایت مردم و سپاه و ارتش رو داراست باید بیشتر قدر بدونه و محکمتر حقوق ایران رو مطالبه کنه،به تأسی از بزرگان کشوری و لشکری هم شده باید اتحاد نظامیان و دیپلماتها،امری چشمگیر و مسجل نمایانده شود
Iran (Islamic Republic of)
سعید گراوند
۱۳:۲۳ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
این همه بی قانونی و این همه جنگ بدون دلیل و فقر بدبختی و قحطی و خشک سالی همه و همه زیر سر همین سازمان به اصطلاح ملل بی در پیکر .ما باید کشور های جهان را متقاعد کنیم با خروج از سازمان ملل و به دنبال ایجاد یک سازمان واقعی برای مدیرت جهان باشیم. چون سازمان ملل در عمل شکست خورده و به بازیچه دست تروریست های چون آمریکا و عربستان و دیگر ساپورت دهندگان مالی آن شده .تا مادامی که سازمان ملل متحد و زیرمجموعه هایش مثل حقوق بشر و .....از کشور های چون عربستان و قطر بودجه میگیرند آش همین آشه و کاسه همین کاسه تا زمانی که تروریست های آمریکای سردمدار هستند امیدی به اصلاح این جهان تحت پرچم منحوس آبی رنگ سازمان ملل نیست .
به نظر من باید هرچه سریع تر کشور های جهان از این خواب شوم بیدار بشوند . و با ایجاد یک سازمان و رژیم حقوقی عملگرا و قانونی و عدالت پیشه مشکلات ایجاد شده را حل و فصل کنند .
میشه کشور های مشترک المنافع با جمع شدن دور هم تحت عنوان اتحادیه های نقطه شروعی برای این اتفاق باشند دیری نخواهد پایید که همین اتحادیه تبدیل به هسته جدید سازمان ملل خواهد شد ولی اینبار کارآمدتر و مفید تر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
درود بر ظریف شجاع که هرجا نیاز به فریاد است میکشد
هرجا نیاز به منطق است استدلال می‌کند
هرجا نیاز به علم است بیان می‌کند
هرجا نیاز به صبر است خویشتندار است
هرجا نیاز به دفاع است جانانه دفاع می‌کند.
درود به قهرمان دیپلماسی ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
درود بر ایشون انشاالله در پناه خدا و امام زمان موفق باشن و بتونن از حق ایران مظلوم دفاع کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
اگه پولهايي كه صرف سفرهاي بي فايده آقاي ظريف و هيات همراه براي رفع مشكلات كشور مي شد شايد اقتصاد بهتر و مشكلات كمتري داشتيم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
حالت خوبه؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
مجتبي
۱۴:۲۰ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
عججججججججب!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
سفر بخير جناب ظريف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
سوغات علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۶ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
کي يادميگيريد با همه چي شوخي نکنيد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۵ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
فقط مسخره کن تو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۹ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
اينکه چمدان ميبره مهم نيست مهم اينه که چه سوغاتي برامون مياره
آخرین اخبار