کدخدایی در جمع خبرنگاران تشریح کرد؛

شورای نگهبان چه ایرادهایی به طرح استانی شدن انتخابات مجلس گرفت؟

سخنگوی شورای نگهبان جزییات دلایل مخالفت این شورا با طرح استانی شدن انتخابات مجلس را تشریح کرد.

کدخداییبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در جمع خبرنگاران درباره اصلاح قانون انتخابات مجلس گفت: طرح قانون انتخابات طبق روال همیشگی و مثل همه مصوبات در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است، ضمن اینکه اشکالات و ایراداتی از نظر شرعی و قانون اساسی به آن وارد است و موارد متعددی از این موضوعات را داشته‌ایم.

وی افزود: متن مصوب مجلس شورای اسلامی در برخی موضوعات گویا نبوده و مقصود قانونگذار روشن نیست و در موارد متعدد هم مورد ابهام بوده است، بطوریکه در این متن بیش از ۱۰ مورد ابهام، حدود ۴ مورد خلاف شرع و مواردی هم خلاف قانون اساسی وجود دارد.

سخنگوی شورای نگهبان  گفت: تلاش می‌کنیم نتیجه نهایی بررسی‌ها را به صورت مفصل تا پایان امروز برای مجلس ارسال کنیم.

کدخدایی گفت: شورای نگهبان ایرادی به نفس استانی شدن انتخابات ندارد، اما روش‌هایی که برای آن در نظر گرفته شده، ناقض حقوق نامزد‌ها و مردم است، در واقع ایرادات شورای نگهبان درباره استانی شدن انتخابات مجلس مثلا کاهش مشارکت مردم را در برمی‌گیرد یا به دلیل اینکه حقوق نامزدها به خوبی رعایت نشده و تفکیکی که بین حوزه‌های فرعی و اصلی شده است، از این جهت محل ایراد بود.

وی اضافه کرد: بندهای دیگر قانون مبنیا بر این ایراد و ماده ۳ و استانی شدن نیز مبنیا مورد ایراد بود که همه این موارد برای نمایندگان ارسال خواهد شد.

کدخدایی تاکید کرد: اگر بخواهیم بحث  عدالت انتخاباتی را که در سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری تصریح دارد بررسی کنیم، با طرح قانون انتخابات مصوب مجلس این سیاست‌ها تأمین و رعایت نشده است.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: ایرادهای دیگری بر اساس اصل ۱۵ قانون اساسی به طرح مذکور وارد است که به استفاده از واژه‌های غیرفارسی مثل پلاکارد  و ایده بازمی‌گردد؛ یکی دیگر از ایرادات نیز مربوط به حقوق شهروندان مبنی بر ممنوعیت مطلق فعالیت کارکنان دولت در ساعات غیر اداری وجود داشت، اینکه همه کارکنان به صورت مطلق در ساعت غیر اداری از فعالیت ممنوع باشند، محل ایراد است.

کدخدایی تصریح کرد: در مورد رعایت اقلیت‌های دینی در کشور هم ابهاماتی در اصلاح قانون انتخابات مجلس وجود داشت، از طریق و روش‌های مختلف ثبت‌نام آنها را در برخی موارد مستثنی کرده است که بر همین اساس اشکال و ابهامی وجود دارد که می‌تواند ناقض حقوق اقلیت‌های دینی باشد.

وی ادامه داد: مواردی را در این قانون داشتیم که به گروه‌های سیاسی، احزاب و جبهه اشاره شده است که احکام آنها برابر نبوده و به صورت مشخص بیان نشده است، چراکه مشخص نیست که مقصود آنها از گروه‌های سیاسی، احزاب چیست، این موضوع باید به خوبی و روشن باشد تا در مقام اجرا به اشکال برنخورد.

سخنگوی شورای نگهبان اظهار کرد: در ماده ۳۷ ممنوعیت تخریب علیه نامزد‌ها مطرح شده است و ممنوعیت مطلقه نقد، به این معنا که رسانه‌ها نمی‌توانند نسبت به نامزد‌ها هرگونه نقدی را داشته باشند که در اینجا سوال شده آیا منظور مطلق نقد یا نقدی که منجر به توهین و افترا و ... باشد است که در هر صورت این امر ناقض حقوق شهروندان و منتقدان بوده است.

وی ادامه داد: تا پایان ساعات اداری امروز نظرات شورای نگهبان به صورت تفصیلی به مجلس ارسال خواهد شد.

کدخدایی تاکید کرد: اصلاحات اشاره شده باید تشریفات خاص خود را طی کند، مجلس و وزارت کشور می‌توانند زمان قطعی را اعلام کنند، اما اگر استعفا‌ها را لحاظ کنیم تا اواخر خرداد فرصت است و افرادی که می‌خواهند وارد گردونه انتخابات شوند احکام باید رعایت شود، اما اگر برای این زمان باشد منوط به اجرایی شدن است و نمی‌تواند لازم‌الاجرا باشد.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: اگر اصلاحیه قانون انتخابات مجلس در شورا تایید نهایی نشود، طبیعتاً قانونِ فعلی بر انتخابات حاکم خواهد بود البته ما انتظار داشتیم مجلس در طول سال‌های گذشته این تلاش را داشته باشد که قانون انتخابات را در فرصت لازم اصلاح کند، اما این کار به هر دلیلی انجام نشد، لذا آنچه لازم الاجراست قانون فعلی است.

وی با بیان اینکه اختیارات شورا در این خصوص محدود است و ما تابع قانون هستیم افزود: قوانین نظارت بر انتخابات محدودیت دارد و ما باید مطابق قانون عمل کنیم.

کدخدایی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آخرین وضعیت لایحه مربوط به انتخابات که تقدیم مجلس شده چگونه است و آیا این لایحه تا انتخابات آینده عملی خواهد شد؟ اظهار کرد: اطلاعی ندارم اگر منظور شما لایحه دولت است در جریان  جزییات آن نیستم، ولی فکر می‌کن مزمانی برای بررسی آن باقی نمانده باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ghg
۰۰:۰۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
فکر کنم کم کم باید انتظار این رو بکشیم که انتخابات مجلس رو هم مادامالعمر کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
مرحبا به شورای نگهبان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
من کلا درانتخابات شرکت نخواهم کرد ورای نخواهم داد بخاطر وعده های توخالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
به ضرر شهرستان ها است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
چه طرح بدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
واقعا متاسفم نماینده جهرم دوباره برای چهارمین بار انتخاب میشه
Iran (Islamic Republic of)
سعید گراوند
۱۸:۲۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
بیایم تو عمل این وضعیت رو برسی کنیم تا ببینیم چی میشه .ما میخواهیم استانی بشیم تا با تمرکز بیشتری کار ها رو با دید منطقه ای مورد برسی قرار بدیم و مسایل کوچیک و پیش پا افتاده رو بزاریم کنار .همین الان هم میشه این کار رو کرد نماینده گان مجلس میتونن در چارچوب اهدافی که برای استانشون در نظر گرفتن لابی کنند و با رعایت عدالت به اجرای طرح ها در شهر ستان و استان مطبوعشون بپردازند .و دیگه نیازی نیست که سیستم انتخابات یک کشور رو بهم بزنند و کلی حرف و حدیث درست کنند .
در ضمن این طرح به خوبی خوب نشون میده که در اینده نمایمدگان برای انتخاب شدن باید کلی هزینه کنند پس مجبور میشن وام دار هر کس و جریانی بشوند و در راستای اهداف خاصی حرکت کنند .و به نظر من در مسایل قانونی و قانون گزاری علمی ندارم این طرح در بلند مدت باعث ناکارمدی بیشتر مجلس میشود و همون طور که دیگر دوستان در کامنت هاشون اوردن شهر های کوچیک رو از احقاق حقوقشون باز میدارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
دراینوع انتخابات تخلف بیش تر میشه؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
متاسفم/
Iran (Islamic Republic of)
علیرضایونس زاده حقیقی
۱۶:۱۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
سلام طرح استانی شدن انتخابات مجلس اصلاطرح ایده آلی نمی باشد.چون اگراستانی بشودهمین حالاافتضاح آن روی آب نمی آید.ممکن است چندسال بعدمعلوم بشود.بنابراین این کارمهمی است وعجولانه نبایدعمل کرد
Iran (Islamic Republic of)
یوسفی
۱۵:۲۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
اصلا طرح خوبی نیست شهرهای کوچک نابود میشن
Iran (Islamic Republic of)
bm
۱۵:۱۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
اتفاقا خیلی طرح خوبیه مثلا ما دوست دارم فلانی که نماینده فلان قسمته نماینده ما هم باشه ..چون واقعا کار میکنه.برای استان های کوچکتر خیلی خوبه..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
هموطن عزیز
اولا باید بفهمیم که کار نماینده مجلس عملیاتی نیست بلکه قانون گذاری و نظارت بر قانون و بررسی مشکلات و رفع آنها در بعد ملی و در نقطه نیمه پایانی منطقه مورد انتخاب است.
اما در این سالها تنها چیزی که از نمایندگان نمی بینیم قانون گذاری درست نظارت و بررسی مشکلات و نواقص کشور برخورد با آنها و اهداف ملی است یعنی همه این معانی زیر پای منفعت حزبی و گروهی و باند بازی و منفعت شخصی له شده است .
معدود نمایندگانی در مجلس منافع ملی را در نظر می گیرند باقی فقط منطقه ای فکر می کنند این وضعیت محیط زیست پراکندگی مشاغل نابودی کشاورزی در برخی شهرستان های و استان ها از بین رفتن آب های زیر زمینی همش مرتبط با این است که به جای قانون گذاری تفکرات شخصی و حزبی را بر اساس منافع گروهی یا شخصی پیش برده اند.
تا وقتی مردم فکر و اعتقادشان این باشد که نماینده باید منافع شهرخودش را بر منافع ملی ترجیح دهد خطای بزرگ و راهبردی و ملی است
ما مردم و بخصوص بخش نمایندگان که مدعی سواد و دانش و لیاقت و ....هستند :
اول باید بفهمیم که قوه مقننه یعنی قوه قانونگذاری و نظارت بر علمکرد قانون گذاری (مردم باید مطالبه قانون ملی کنند نه حزبی)
قوه مجریه یعنی دولت که باید قوانین و مقررات قوه مقننه را اجرایی و پاسخگو باشد. (مردم باید مطالبه عملکرد و رعایت قوانین و شفافیت کنند چون اصلی ترین بخش اجرایی کشور دولت است نه سایر ارگان ها)
و قوه قضاییه هم با نظارت بر قوه مقننه و مجریه این صحت عملکرد را نظارت و در صورت تخلفات قانونی مطابق قانون برخورد قضایی کند و این مسئله نه تنها مچ گیری نیست بلکه عین برخورد با متخلف و فساد اداری و سدهایی هست که بر علیه منافع ملی و قوانین ایجاد شده اند (عدالت عدم چشم پوشی و رعایت قوانین و برخورد قاطعانه بدون ترحم و بدون تبعیض نشانه قدرت یک قوه قضاییه قوی و سلامت کشور در همه زمینه ها است)
پس معانی و مفهوم کلمات و قوانین را درست بفهمیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
جوان های ده شصت که سرکار نزاشتین حالا 5 سال سابقه کار دولتی ام
France
ناشناس
۱۳:۲۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
کل اين طرح ايراده بننظر من
آخرین اخبار