کمالوندی در نشست خبری:

اگر قرار است اروپایی‌ها کاری کنند، باید ظرف ۶۰ روز انجام دهند/ بیش از این صبر نخواهیم کرد/ شمارش معکوس ده روزه برای تولید ۳۰۰ کیلو اورانیوم آغاز شده است

جمعی از خبرنگاران رسانه های کشور از مجتمع آب سنگین خنداب بازدید کردند

معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.


به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بهروز کمالوندی معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران امروز دوشنبه ۲۷ خردادماه و پیش از بازدید جمعی از خبرنگاران رسانه های کشور از روند کاهش تعهدات برجامی در مجتمع آب سنگین خنداب در کنفرانس خبری که به همین منظور در این مجتمع برگزار شد به سئولات خبرنگاران پاسخ داد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به فرصت‌های پیش روی اروپا در برجام اظهار کرد: بعد از شروع فرصت دو ماهه به اروپا برای اجرای تعهدات برجامی، سازمان انرژی اتمی تولید اورانیوم را ۴ برابر کرد و این تولید مجددا در روزهای اخیر افزایش یافت و از امروز شمارش معکوس ده روزه ما برای ۲۷ ژوئن (۶ تیر) آغاز شده که ما از سقف ۳۰۰ کیلو عبور کنیم.  ما در زمینه آب سنگین به مصرف کننده تبدیل شده‌ایم که در یکی از موارد تا ۵۷ نوع بیماری را می‌توان تشخیص داد. ممکن است در سنوات آینده نیازی به صادر کردن آب سنگین نباشد.

کمالوندی در ادامه گفت: اگرچه ما نمی‌خواهیم تعهداتی را که در گذشته داشته‌ایم و بازارهایی که پیدا کرده‌ایم را کنار بگذاریم، ممکن است با یک روندی، با رفتن به ۱۳۰ به بالاتر، مزیت‌های اقتصادی را کنار نگذاریم و آن را به عنوان مواد اولیه صادر نکنیم و با ارزش افزوده آن را صادر کنیم.

وی درباره مرحله دوم اقدام ایران برای کاهش تعهدات به برجام گفت: درباره مرحله دوم ما منتظر تصمیم مسئولان هستیم. هنوز برای اروپایی‌ها وقت باقی است. آنها در گذشته هم فرصت داشتند. اروپایی‌ها اظهار عجز کرده‌اند. آنها فکر نکنند که بعد از 60 روز، بار دیگر فرصت 60 روزه خواهند داشت. اقدامات ایران در راستای بندهای 26 و 36 برجام است. درباره بند دیگری که در رابطه با مرحله دوم هست، امروز در خدمت متخصصان بودیم. آنچه که متخصصان ما از سوی مقامات عالی دستور گرفتند این است که هر دو رآکتور را همزمان جلو ببرند، در واقع هم بازطراحی و هم طراحی قبلی. اگر در کار باز طراحی راکتور کندی صورت بگیرد یا اینکه تعهدات از سوی آنها اجرا نشود و ایران تصمیم بگیرد که برگردد به رآکتور قبلی، با توجه به اینکه ما لوله‌هایی که در آن سیمان هست را در اختیار داریم، می‌توانیم با بیرون آوردن سیمان‌ها مجدد از آنها استفاده کنیم.

وی افزود: اما همچنان وقت و فرصت برای اروپایی‌ها وجود دارد و ما دو ماه هم بیشتر از آن دوره یک ساله صبر استراتژیک صبوری کرده‌ایم. طرفین اروپایی هنوز در حال رفت‌وآمد به ایران هستند تا برجام را حفظ کنند.

کمالوندی با اشاره به تعهدات برجامی ایران گفت: هنوز هم حرف‌های خوبی زده می‌شود، اما مهم عمل است و ما بیشتر از این صبر نخواهیم کرد. اگر قرار است اروپایی‌ها کاری انجام دهند، باید ظرف ۶۰ روز انجام شود و دیگر زمان نخواهند داشت.  ما خیلی از تجهیزات را می‌توانیم خودمان تولید کنیم ولی اگر به ما بدهند با سرعت بیشتری کارمان را انجام می‌دهیم. اروپایی‌ها اگر بخواهند در مسائل فنی سیاسی‌کاری کنند، ایران مسیر خودش را می‌رود.  ما باید بدانیم ارزش اقدامات طرف مقابل چقدر است. مسئول اصلی وزارت خارجه است، ضمن آنکه محل شورای امنیت ملی است. هیات نظارت بر برجام هم هست. تا الان ایران صبر کرده تا حجت به ویژه برای خارج از کشور تمام شود. هیچکس ایران را به خاطر اینکه برجام تعلیق می‌شود، مقصر نمی‌داند. باید بین تعهدات توازن وجود داشته باشد. تشخیص توازن نیاز به اطلاعات دارد. ما در سازمان انرژی اتمی ده‌ها گزینه و انتخاب را در اختیار گذاشته‌ایم. این آزمایش مهمی برای اروپا است. اروپا اگر تعلل کند، یعنی یا نمی‌خواهد به تعهدات خود عمل کند یا اینکه نمی‌تواند انجام دهد. پس اگر نمی‌توانید ما با یک موجود کم توان مواجه هستیم. اروپا هم بخاطر منافع خودش هم که شده حتما باید اقدامی انجام دهد و اگر انجام ندهد ما حتما اقدام خواهیم کرد.

وی درباره تاسیسات هسته‌ای فردو نیز اظهار کرد: فردو فعلی با فردو سابق خیلی تفاوت دارد. تنها چیزی که نداریم، فقط غنی سازی است. ما الان در فردو مرکز خلا هم داریم. در نطنز واحد اختاط هست. زیرساخت‌های لازم مونتاژ را برای غنی سازی هسته‌ای دیدید. در شرایط بسیار خوبی قرار داریم همه امکانات برای حرکت با شتاب را داریم و اگر محدودیت‌ها برداشته شود خواهیم دید که به سرعت برای پیشرفت و تامین رفاه کشور حرکت خواهیم کرد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در ذهن ترامپ این است که اگر کسی از ایران آب سنگین نخرد، کارخانه آب سنگین اراک، اتوماتیک‌وار به دلیل آنکه دلیلی برای تولید ندارد تعطیل می شود؛ ترامپ نمی‌داند که ما «هم بازار داریم» و هم «نیازهای مختلف داخلی را می‌شناسیم».

کمالوندی افزود: آمریکا در اقدامی غیرانسانی و ترورگونه، شرکت رادیو دارو ایران را تحریم کرد اما دیدیم که هیچ اتفاقی در کشور نیفتاد به دلیل اینکه ظرفیت و امکانات ما برای تامین نیازهای بیماران در داخل کشور وجود داشت و این ظرفیت همچنان رو به توسعه است.

وی گفت: همه در سازمان انرژی اتمی گوش به فرمان مقام معظم رهبری هستند و نخواهیم گذاشت صنعت هسته‌ای کشور هیچ‌گونه صدمه‌ای ببیند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: دو سناریو درباره فراتر رفتن از سقف ۳.۶۷ وجود دارد. یکی این است که غنی‌سازی فراتر از  ۳.۶۷ درصد را برای نیاز بوشهر تعریف کنیم که آن‌وقت ۵ درصد می‌شود. سناریوی دیگر هم این است که برای راکتور تهران تعریف کنیم که آن‌وقت ۲۰ درصد خواهد شد.

وی افزود: اگر تا ۲ ماه و نیم آینده بازار نداشته باشیم ذخایر آب سنگین می‌تواند از ۱۳۰ تن هم بگذرد.

کمالوندی ادامه داد: هم طراحی قبلی راکتور اراک مدنظر است وهم بازطراحی آن. اگر بدعهدی صورت بگیرد ایران لوله‌های کالندریا را دارد و راکتور قبلی نیز قابل احیاست. ممکن است هر دو راکتور را با هم داشته باشیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان انجام شدن دستور رهبر انقلاب مبنی بر رساندن غنی‌سازی به ۱۹۰ هزار سو  پاسخ داد: رهبری فرمودند همه کارها در چهارچوب برجام باشد و به نقض آن منجر نشود.

کمالوندی درباره نوع همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز گفت:‌ آژانس نظارت سه گانه دارد که یکی پادمانی است، یک نظارت پروتکلی است. ایران این را بر اساس تصمیم مجلس به صورت داوطلبانه پذیرفته است. یک سری هم نظارت‌های برجامی است که تعدادشان زیاد نیست، مثل نظارت بر انتقال مواد. وقتی به سراغ کار با آژانس بیاییم، باید سمت نظارت‌های برجامی و پروتکلی برویم. نظارت پادمانی اجباری است، اما پروتکلی اختیاری است. بنابراین نظارت پادمانی برای کشور هسته‌ای که ان‌پی‌تی را قبول دارد اجباری است. آژانس ناظر است و نه قاضی. 

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: اگر به این سبک ادامه یابد عملا خروج از برجام اتفاق می‌افتد. ممکن است به تدریج با عدم اجرای تعهدات از طرف اروپایی و تعلیق تعهدات از این طرف این محبت بین زوج (دو طرف) پایان یابد. ما یک برنامه‌ای داشتیم که برای 270 هزار سو بود که حدود یک و نیم برابر آنچه مقام معظم رهبری فرمودند است. آنچه که امروز در جیبمان داریم و می‌توانیم روی آن حساب کنیم 270 هزار است که آن هم در برجام است و می‌تواند از آن هم فراتر باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۹ ۲۸ خرداد ۱۳۹۸
به احتمال قریب به یقین پرونده ایران بعد از گزارش آژانس به شورای امنیت ارسال میشه%
مسئولین ما باید برای آن سناریو خاصی داشته باشند
مثلا مثل کره شمالی خروج از پیمان NPT یکی از آنهاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۳ ۲۸ خرداد ۱۳۹۸
دوستان برید در مورد شکافت ، همجوشی و کاربرد پرتوهای هسته ای مطالعه کنید. همه ایران باید مطالعه کنند در این مورد، من از صحبت های مردم و اطرافیان متوجه شدم که متاسفانه اطلاعات خیلی ضعیفه، اگر دست بنده بود حتما اطلاع رسانی قوی در این مورد انجام میدادم که همه بفهمند این تکنولوژی چه کابردهای داره و چطور میتونه از اقتصاد تا مسائل پزشکی کشور رو دستخوش تغییرات بسیار چشمگیر کنه. لازم نیست در حد تخصصی بدونید فقط به صورت سطحی یه مطالعه داشته باشید. مردم ما که الحمد لله روزی 10 ساعت مطالعه داستان و جک توی اینستاگرام و امثالهم دارند، این 15 دقیقه هم نمیشه، مطالعه کنید ضرر نداره.
اگر ملت ما اطلاع کافی داشتند در مورد این قضیه، من اطمینان دارم نمیگذاشتند برجامی اتفاق بیوفته، اجازه نمیدادن قلب راکتورمون رو پر کنند.
چقدر رهبری گفتند "به حرف اینها(اروپا و آمریکا) اعتماد نکنید." ولی کو گوش شنوا.
نتیجش شد عقب موندن، درجا زدن و جلوگیری از پیشرفت در فناوری هسته ای، نتایج اقتصادیش و خلف وعده های اروپا و آمریکا که دیگه جای خود دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۳ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
کارای ایران منا یاد شوخی برای ترسوندن بچه ها میندازه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۸ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۳ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
باور کنید در دنیا جزء چند کشور دوست که قدرتی هم ندارند دیگر کشورها حتی یادشون هم نمیاد که بابا اول آمریکا برجام نقض کرد و ما یکسال و نیم صبر کردیم و بعد ..............!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۳ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
چرا یه تصویر از داخل راکتور اراک نشون ندادن؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۱ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
که چی بشه مثلا؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۱ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
ایران به برجام پایبند بوده و غربی ها و آمریکا هیچ کاری نکرده اند بجر مانع تراشی و سنگ اندازی و طلب کارند!!!
انگلیس خبیث گفته اگر ایران به تعهداتش پایبند نباشد همه گزینه ها روی میز است.
آقای رییس جمهور چگونه برخورد کرده اید که اینگونه می گویند؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
مرگ براروپا مرگ برآمریکا
اروپا هم نوکر آمریکاست وغیر قابل اعتماد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۲ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
بسیار عالی!
محکم و با قاطعیت پیش برید.
تورو خدا فرصت داره تموم میشد یه اقدامی بکنید!
ای کاش مدت زمان اینقدر طولانی نبود مثلا بجای 60 روز حداکثر 10 روز بود
بهرحال کارتان را با قاطعیت انجام دهید که زیاد دور از انتظار نیست که اتحادیه اروپا یا نیرنگ و خدعه جدید جلو بیاد و دوباره وعده بده یا اینکه مسئولین با صلابت جلو میرند و اروپاییان به التماس کردن میوفتند!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۵ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
بعدازشصت روزهم اتفاق خاصی نخواهدافتادشایدهم تمدیدشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
باید از برجام خارج بشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
والا چند وقت پیش میگفتید 60 روز الانم میگید 60 روز
؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
a
۱۴:۲۹ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
حالا همه اینا به چه دردی می خوره
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۵:۱۸ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
جناب a، اینها اگر به درد نمی خورد، دشمن اینقدر دنبال سنگ انداختن سر این مسیر نبود. کمی فکر کنید بعد نظر دهید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۲ ۲۸ خرداد ۱۳۹۸
جنابی که از حرف aایراد میگیرید دشمنان اصلی ما داخلیند نه خارجی اول داخلیا باید درس شند بعد خارجیا
آخرین اخبار