در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

بانک مرکزی در پی حذف واردات بدون انتقال ارز + جزئیات

یک اقتصاددان گفت: علی‌رغم مخالفت‌های مکرر بانک‌مرکزی با واردات بدون انتقال ارز اجرای آن توسط هیات دولت هم چنان ادامه دارد.

واردات بدون انتقال ارز فسادزاست/احسان سلطانی، اقتصاددان در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره اینکه سیاست گذاری های ارزی نیازمند تمرکز یک نهاد واحد است، گفت: بانک مرکزی باید به عنوان سیاست گذار اصلی حوزه ارز و مسائل وابسته به آن، در برخی موارد در  تصمیمات وزارت صمت از جمله ثبت سفارش کالاها تاثیر گذار باشد.

وی با اشاره به اینکه تصمیماتی مانند «آزاد کردن واردات بدون انتقال ارز» در شرایط فعلی، بازار ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اظهار کرد: علی‌رغم مخالفت‌های مکرر بانک‌مرکزی با این شکل از واردات، اجرای آن توسط هیات دولت هم چنان ادامه دارد و به نظر می رسد شاید عده ای دنبال  منافع شخصی خود هستند.

بیشتر بخوانید: آیا بازار متشکل ارزی تکلیف بازگشت حدود ۲۸ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات را مشخص می‌کند؟


سلطانی افزود: با توجه به اینکه کشور هم‌اکنون در جنگ اقتصادی قرار دارد، عده‌ای منفعت‌طلبانه تلاش می‌کنند که از هر طریقی واردات انجام دهند درحالیکه «واردات بدون انتقال ارز» تبعاتی مانند هرج و مرج در بازار داخلی و فساد را به دنبال دارد.

۲ راه‌حل جایگزین برای واردات بدون انتقال ارز

این اقتصاددان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه  راه حل مقابله با واردات بدون انتقال ارز چیست؟ گفت: در وهله اول، تقاضا برای واردات بدون انتقال ارز مدیریت شود و این شکل از واردات تنها به «واردات کالا‌های اساسی» و «مواد اولیه بخش تولید» مانند پنبه، فولاد خام و... محدود شود؛ در غیر این صورت این نوع واردات محلی برای سودجویی خواهد بود چراکه مشکل اصلی کشور، واردات کالای‌های مصرفی در پوشش مواد اولیه است که موجب برهم ریختن بازار داخلی می‌شود.

سلطانی ادامه داد: در وهله دوم منابع تامین ارز در کشور بیشتر شود. برای تحقق این امر باید  به ظرفیت‌های تولید فولاد و پتروشیمی، توجه ویژه ای شود  تا محصولات این ۲ صنعت به کالای نهایی تبدیل و صادر شود؛ برای مثال به جای تولید ورق، پروفیل تولید شده و به کشور‌های اطراف فروخته شود.

این اقتصاددان در پایان، اثر این ۲ اتفاق را رشد سبد صادراتی کشور و افزایش منابع تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی دانست و گفت: برای تحقق این موضوع باید مقداری از یارانه انرژی که به برخی پتروشیمی‌ها داده می‌شود به صنایع پایین دستی منتقل شود تا بتوانند محصول بهتری برای عرضه داشته باشند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار