در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

حذف یارانه‌بگیران پردرآمد عامل تحقق عدالت اقتصادی/ بانک‌ها براساس خوش حسابی تسهیلات بپردازند

یک پژوهشگر ارشد اقتصادی، حذف یارانه‌بگیران پردرآمد از لیست هدفمندی یارانه‌ها را عاملی برای تحقق عدالت اجتماعی دانست.

حذف یارانه‌بگیران پردرآمد عاملی برای تحقق عدالت اقتصادی/ بانک‌ها براساس خوش حسابی تسهیلات بپردازندبهزاد خسروی، پژوهشگر ارشد امور راهبردی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در تحلیل مفهوم و مصداق برابری و عدالت به رابطه بین عدالت محوری و نگاه مردم به جایگاه عدالت در جامعه و ریشه‌های نابرابری و بی‌عدالتی پرداخت و برای ایجاد حس عدالت در جامعه راهکارهایی مطرح کرد.

حذف یارانه بگیران پردرآمد ضروری است

خسروی بیان کرد: اگر با همین رویکرد هدفمندی یارانه‌ها را کارشناسی کنیم متوجه خواهیم شد، برابری در پرداخت یارانه درست نیست. چون مبلغ ۴۵ هزار تومان برای برخی از خانواده‌ها هیچگونه کارایی ندارد و آنها را از خط فقر نجات نمی‌دهد و از طرفی هیچ تأثیری بر خانوارهای پردرآمد ندارد، این ۲ مقوله نشانگر این است که دولت باید هر چه سریع‌تر یارانه‌بگیران را سر و سامان بدهد؛ البته مقوله یاران‌ ها در مقابل هزاران مولفه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قابل قیاس نیست.

وی ادامه داد: به عنوان مثال باید در منظر توزیع درآمد مبتنی بر عوامل تولید به نقایص یا مزایای آنها در برابر مولفه‌های برابری و عدالت به صورت ریزبینانه وارد عمل شد. هرچند دغدغه مهم مقام معظم رهبری در چند سال اخیر موضوعات توزیع درآمد و عوامل تولید بوده است، ولی متاسفانه این مولفه‌ها با اینکه به چالش‌های اجتماعی تبدیل شده‌اند چشم انداز روشنی از دولتمردان و سیاست‌های حاکم بر بودجه و درآمد کشور از یک طرف و سیاست های مدنظر از طرف دیگر دیده نمی‌شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی جدی نبوده است، تصریح کرد: موضوع اقتصاد مقاومتی با تمام ابعادی که در قالب سیاست‌های کلی نظام به دولت اعلام شد چنانچه به درستی از طرف مدیران ارشد درک و اجرا شود قطع به  یقین بخش عمده ای از دغدغه‌های مردم درخصوص عدالت اجتماعی و اقتصادی حل می‌شود.

خسروی بیان کرد: رهبر انقلاب از منظر اقتصاد اسلامی بیش از پیش تاکید دارند، اما متاسفانه عملیاتی کردن این مولفه‌ها در کشور به کُندی شکل می‌گیرد و چشم انداز قابل قبولی دیده نمی‌شود این در حالیست که بسیاری از سازمان‌ها و نهادهای مرتبط از بودجه‌های میلیاردی برخوردار می شوند.

بانک ها بر اساس خوش حسابی به تولیدکنندگان تسهیلات بدهند

این استاد دانشگاه اظهار کرد: در اغلب نظام‌های بانکداری در جهان مکانیزم و نظام سنجش و اعتبار به عنوان عامل بسیار مهمی در توسعه خدمات مالی و بانکی به صورت عادلانه  ایفای نقش می‌کند. در نظام های سنجش اعتبار به جای تکیه بر توانمندی مالی و وثیقه، میزان اهلیت و شایستگی افراد (شایسته سالاری و خوش حسابی ) برای بهره‌مندی آنان از خدمات مالی ملاک عمل قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه عدالت اقتصادی و اجتماعی به هم مربوط هستند، گفت: عدالت هم همانند توسعه یا اتفاق نمی‌افتد یا اگر اتفاق بیفتد در تمام حوزه‌ها اجرا می‌شود. عدالت اقتصادی بدون عدالت اجتماعی و سیاسی امکانپذیر نیست و همگی رابطه معناداری با هم دارند. شاهد این موضوع وضع فعلی ساختار مدیریتی و اداری کشور است.

خسروی با تأکید بر اینکه عمران و آبادانی می‌تواند عاملی برای کاهش فاصله طبقاتی باشد، تصریح کرد:  قطعا سازندگی، عمران و آبادانی می‌تواند در رفع فقر و رفاه عمومی موثر باشد؛ ولی الزاما منجر به عدالت نمی‌شود. البته اکنون شاهد زمینه‌های مختلف آن هستیم. شکی نیست در کشورهای پیشرفته، عمران و سازندگی به عنوان یکی از مولفه‌های عدالت محور شناخته می‌شوند. وجود استان های بسیار فقیرتر از حد متوسط و دارای میزان بیکاری بسیار بالا، تمرکز عمران و سازندگی در مناطقی خاص از کشور، وجود گردش مالی بسیار بالا در شهرهای خاص، عدم اجرای صحیح طرح آمایش سرزمینی در کشور و  موارد دیگر عاملی برای ناعدالتی اقتصادی است. همین بحران کم آبی و خشکسالی‌ها نتیجه برخی از بی توجهی ها نسبت  به برنامه های عدالت محور است.

وی در پایان بیان کرد: در اهمیت چالش عدالت اقتصادی،  همین بس که رهبر انقلاب در اکثر تأکیداتشان در دروس خارج و جلسات متفاوت با دولتمردان به این موضوع می پردازند. دولتمردان و مدیران ارشد کشور در قوای سه گانه باید بیش از پیش به  دغدغه عدالت اقتصادی توجه داشته باشند و از متخصصان امر کمک بگیرند تا ساختار موجود را مهندسی مجدد کرده و گام‌های عملیاتی  جدی تری را برای کاهش فواصل طبقاتی بردارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۰۲ تير ۱۳۹۸
چرا باید به کسانی که به (کشور المان) پناهنده شده اند و از دولت : المان هم حقوق ماهیانه پناهندگی می گیرند هنوز دارند یارانه به حساب انها واریز می کنند ؟ چرا دولت یارانه انها را قطع نمی کند؟ بسیاری از افراد را سراغ داریم که در کشورهای دیگر زندگی می کنند ولی هنوز دارند یارانه می گیرند!!!!!
Germany
ناشناس
۱۰:۵۷ ۰۲ تير ۱۳۹۸
چهار یورو هم شد پول؟ حذف یارانه !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۰۲ تير ۱۳۹۸
عجبااا
-
عباس گودرزی
۱۰:۱۳ ۰۲ تير ۱۳۹۸
سلام ولی می توانیم بستگی به در آمد بیشتر ( چون فردی که درآمد بیشتری دارد پس از خدمات و حمایت امنیتی بیشتری نیز استفاده کرده ،) مالیات بیشتری اخذ و از مالیات بیشتر زمینه اشتغال و رفاه عموم را تامین کنیم . لذا چاره کار شفاف سازی درآمدی است که جز با حذف نقدینگی در معاملات امکان پذیر نیست البته با روش اینجانب . اگر اقتصاددانی روشی می داند که علمی باشد بفرماید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۴ ۰۲ تير ۱۳۹۸
۴۵تومن پولی که با ندادنش به پردرآمد ها جلوی پول دار شدنشونو بگیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۰۲ تير ۱۳۹۸
الان با پول یارانه فقط یه بیسکویت می دهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۲ ۰۲ تير ۱۳۹۸
این شدر غاز یارانه ای که میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۶ ۰۲ تير ۱۳۹۸
راست مگین یارانه من کارمند 30 ماه قطع شده آیا من پردرامد هستم؟موقعی که سوبسیت های انرژی (آب ،برق،گاز،بنزین ) رو حذف کردند ،به اتفاق مجلس ودولت می گفتند پولش رو خودتان مدیریت کنید پس چه شد؟همش الکی می گفتندوالان ان یارانه که اون موقع تصمیم به پرداخت کردند ارزشش 10000تومانه.وافعا خجالت داره.یارانه من وامثال من کجا خرج میشه وبه جیب کی میره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۰۲ تير ۱۳۹۸
چرا بانک ها از کارمندان رسمی دولت برای اخذ وام وثیقه می خواهند درصورتیکه می توانند با دریافت نامه از حسابداری اقساط را از حقوق ماهیانه کم کنند ونیازی به ضامن نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۴ ۰۲ تير ۱۳۹۸
خسته شدیم دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۷ ۰۲ تير ۱۳۹۸
چرا هیچ کسی به فکر ما ملت نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۴ ۰۲ تير ۱۳۹۸
سلام
بانک ها را ملزم کنید همان خدمات و وام هایی که به کارکنان خود می پردازند به سایر مردم نیز بپردازد مگر غیر از این است که این وام ها همان دارایی مردم است که در بانک ها نگهداری می شود پس درست نیست که با اموال مردم، گروهی استفاده شخصی کنند مانند: وام های کلان و حتی وام های کم تر از آن که کارمندان خود را از آن بهره مند می سازند مسئله این است که باید عموم مردم از این امکان بهره مند گردند. از سرمایه کشور بانک ها متعلق به مردم هستند نه متعلق به قشر خاص که ثروت اندوزی کنند. و اختلاف طبقاتی ایجاد شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۷ ۰۲ تير ۱۳۹۸
پول دو سه تا قوطي رب رو ميدن هر روز هم تهديد ميكنن قطع ميكنيم
Australia
ناشناس
۰۷:۰۱ ۰۲ تير ۱۳۹۸
یارانه متعلق به تمام ملت ایران است چه فقیر و چه غنی . تدابیر خوبی جهت اخذ مالیات از ثروتمندان گرفته نشده است .
Iran (Islamic Republic of)
سیدرضا
۰۶:۲۵ ۰۲ تير ۱۳۹۸
اعلام کنندکسانی که من غیرحق یارانه می گیرنددرصورت حذف بایدتمام انچه که گرفته اندپس دهندهمراه باجریمه که درقانون پیش بینی شده طریقه حذف داوطلبانه راهم اعلام کنند کسانی رامی شناسیم که متمول اندولی یارانه می گیرندچگونه اطلاع رسانی کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۵۹ ۰۲ تير ۱۳۹۸
زهی خیال باطل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۵۰ ۰۲ تير ۱۳۹۸
انشا الله ده برابرش میکنین وده برابر دو سال گذشته رو جبران میکنین.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۹ ۰۲ تير ۱۳۹۸
آقا این یارانه رو قطع کنید
Canada
ناشناس
۰۱:۴۵ ۰۲ تير ۱۳۹۸
در زمان احمدی نزاد متاسفانه بدون کار کارشناسی .یارانه به همه تعلق گرفت که اصلا باعث کاهش اختلاف طبقاتی نمیشه .باید دولت کاری کند این اختلاف طبقاتی کاهش یابد .الان چند سال است که هی میگویند قراره یارانه پولدار ها قطع شود .ولی نشده .با در نظر گرفتن خونه و حسابهای بانکی و حقوق راحت میشه به پولدار بودن اشخاص پی برد .باید صربتی اینکار صورت پذیرد و این پول هزینه تولید کار و کمک ازدواج قشر جوان بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۰ ۰۲ تير ۱۳۹۸
حذف یارانه پزشکان و قضات و اساتید دانشگاه و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۳ ۰۲ تير ۱۳۹۸
واقعا جای بسی تاسف است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۲ ۰۲ تير ۱۳۹۸
همش حرف کو عمل ؟
آخرین اخبار