عدالت مالیاتی مهم‌ترین عنصر مالیات‌ستانی است

معاون خانه صنعت و معدن ایران گفت: عدالت مالیاتی مهم‌ترین عنصر مالیات‌ستانی است و چنین نیست که تولیدکنندگان نخواهند مالیات بدهند بلکه شرایط، به گونه‌ای است که تولیدکننده نمی‌تواند طلب خود را از شرکت‌های دولتی وصول کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،  بیژن پناهی‌زاده معاون خانه صنعت و معدن ایران گفت: عدالت مالیاتی مهم‌ترین عنصر مالیات‌ستانی است. چنین نیست که تولیدکنندگان نخواهند مالیات بدهند و بلکه شرایط، به گونه‌ای است که تولیدکننده نمی‌تواند طلب خود را از شرکت‌های دولتی وصول کند.

وی افزود: مشکلاتی که واحد‌های تولیدی با آن درگیر هستند، شامل مالیات، مشکلات تامین اجتماعی و بانک‌ها هستند. مالیات در تمام دنیا تعریف مشخصی دارد و از درآمد و سود گرفته می‌شود.

پناهی زاده بیان داشت: سازمان مالیاتی متوجه این مساله نیست که تولیدکننده طلب خود را نگرفته است و به تمام روش‌ها برای گرفتن مالیات، تولیدکننده را تحت فشار می‌گذارد.

معاون خانه صنعت و معدن ایران ادامه داد: مالیات بر ارزش افزوده نیز یکی از مشکلات واحد‌های تولیدی است و مصرف کننده نهایی سر صندوق‌ها ارزش افزوده را می‌گیرد، اما تولید کننده ما مسئول وصول مالیات بدون مزد و مواجب شده است و سازمان مالیاتی برای وصول مالیات بر ارزش افزوده به تولید کننده فشار می‌آورد.

توجه به مشکلات بانک ها

این مقام مسئول تصریح کرد: مشکل دیگر ما مساله بانک‌ها هستند. سودِ سود و ربع مرکب همان ربا است. وقتی تلاش کردیم که این سودِ سود از بین برود، این مساله از سوی شورای نگهبان رد و گفته شد از بین بردن سودِ سود به نفع بانک‌ها نیست. بانک‌ها می‌ترسیدند که مشخص شود ۷۰ درصد سرمایه آن‌ها مربوط به سودِ سود و ربع مرکب یعنی همان ربا است.

وی گفت: مطالبات صندوق تامین اجتماعی از دولت حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است و تامین اجتماعی نمی‌تواند طلب خود را از دولت وصول کند چرا که کارمند و حقوق‌بگیر دولت است. دولت اداره صندوق تامین اجتماعی را در اختیار گرفته و آن را به حیاط خلوت شرکت‌ها تبدیل کرده است.

پناهی زاده در پایان با شاره به فضای کسب و کار کشور بیان داشت: فضای کسب و کار در کشور حال و روز خوبی ندارد و ما دو سال منتظر برجام بودیم. یک سال نیز بعد از توافقنامه منتظر نتایج آن بودیم. در نهایت نیز کسی مانند ترامپ توافق را به هم زد. ما همه چیز را به برجام گره زده بودیم و در این مدت مشکلات تولید را به صورت اساسی حل نکردیم تا در این شرایط تحریم و فشار اقتصادی، مشکلات کنونی را نداشته باشیم.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.