وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

آخرین جزئیات از تسهیلات خرید مسکن/ شهرک‌سازی در حریم شهرها برای افزایش قدرت خرید مردم است

اسلامی گفت: پیشنهاد افزایش تسهیلات متناسب با قدرت پرداخت اقساط به بانک مرکزی ارائه شده و ۲گام دیگر برای تصویب آن مانده است.

آخرین جزئیات از تسهیلات خرید مسکن/ شهرک سازی در حریم شهرها برای افزایش قدرت خرید مردم استمحمد اسلامی وزیر راه وشهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه جامعه هدف ۴۰۰ هزار واحد طرح اقدام ملی بخش عمده‌ای از مردم جامعه هستند، گفت: این اقشار شامل تمامی حقوق بگیران دستگاه دولتی و نیرو‌های مسلح هم می‌شود.

وی با بیان اینکه تمامی اراضی متعلق به نیرو‌های مسلح در اجرای این طرح استفاده می‌شود و به ۴۰۰ هزار واحد مسکونی اضافه می‌شود، گفت: طبق مصوبه مقام معظم رهبری و مجوز‌های دریافت شده در بیش از ۱۶ پادگانی که در خارج شهر قرار دارند می‌توان واحد مسکونی و ساخت وساز برای نیرو‌های مسلح ساخته شود.

اسلامی اظهار کرد: برای ساخت این واحد‌ها تعدادی اراضی ما در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم تعدادی اراضی هم پادگان‌ها و سایر دستگاه‌ها واگذار می‌کنند تا از طریق آن‌ها بتوانیم مبادرت به ساخت وساز برای تمامی اقشار جامعه از جمله نیرو‌های مسلح کنیم.

وزیر راه وشهرسازی با اشاره به جریان سازی برای استفاده از تمامی زمین‌های متعلق به وزارت راه وشهرسازی گفت: این ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در شهر‌های جدید و بافت فرسوده ساخته و توزیع می‌شود و برای ساخت این پروژه‌ها با سازندگان متخصص وحرفه‌مند تفاهم نامه منعقد کرده ایم.

اسلامی با بیان اینکه ساخت واحد مسکونی برای شهر‌های دارای متقاضی برنامه ریزی شده و برای جذب متقاضی در سایر شهر‌ها هم به دنبال شهرک سازی در حریم شهر‌ها و شهر‌های جدید هستیم افزود: در جریان این شهرک‌سازی‌ها می‌توانیم محیط مسکونی متفاوتی برای متقاضیان با هر استطاعت مالی ایجاد کنیم.

او با اشاره به کمبود زمین در شهر‌های بزرگ و امکان اینکه اقشار جامعه هدف با این میزان درآمد نمی‌توانند در شهر‌های بزرگ صاحبخانه بشود گفت: طی رایزنی‌هایی که با شرکت شهر‌های جدید انجام شد احداث شهرک‌ها در  حریم این شهر‌ها را ابلاغ کردیم و در ۱۷ شهر جدید نقاط را شناسایی و پروژه‌ها را در آنجا اجرایی خواهیم کرد.

اسلامی با بیان اینکه باز آفرینی شهری در کشور دارای ۲ بخش است، گفت: یک بخش آن مربوط به بافت‌های قدیمی و فرسوده است که در محلات قدیمی خانه‌های ناپایدار وجود دارد و تمامی آن‌ها باید نوسازی و به‌سازی شود.

او ادامه داد: پیشرفت  نوسازی بافت فرسوده در کشور حدود ۴۵ است که بیشترین آن‌ها در استان تهران قرار دارد و محوریت نوسازی و بازسازی این واحد‌ها مردمانی هستند که در آن‌ها زندگی می‌کنند.

وزیر راه و شهرسازی افزود: متقاضیان این واحد‌ها باید پروانه‌های ساختمانی را از شهرداری‌ها بگیرند که هزینه پروانه ساختمانی و بخش عمده‌ای از تسهیلات نوسازی این واحد‌ها هم از سوی دولت و وزارت راه و شهرسازی پرداخت می‌شود.


بیشتر بخوانید: دشمنان نمی‌توانند مانع پیشرفت مردم ایران شوند


اسلامی بیان کرد: طبق هر تراکمی که شهرداری‌ها اجازه ساخت آن را می‌دهند وزارت راه و شهرسازی نیمی از تسهیلات مربوط به ساخت را پرداخت می‌کند که همین امر نقش موثری در توسعه و گسترش نوسازی و بازآفرینی شهری را دارد.

او با بیان اینکه برنامه احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده که در درون هسته مرکزی شهر‌ها قرار دارد به عنوان مهمترین و اولویت دار‌ترین برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی به شمار می‌رود و دولت برای این برنامه ۲۷۰ محله را تعریف کرده که نوسازی برای آن‌ها قانون و تسهیلات هم تعریف شده است.

اولویت بندی مهار حاشیه نشینی در کشور

وزیر راه و شهرسازی به بحث حاشیه نشینی هم اشاره کرد و گفت: رفع و مهار حاشیه نشینی از طرف وزارت راه و شهرسازی در چند استان از جمله سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی در اولویت قرار دارد.

او گفت: این استان‌های معین همانند زمان سیل و زلزله که فعالیت‌های گسترده‌ای را در مناطق مختلف انجام دادند باید حاشیه نشینی را در این استان‌ها مهار کنند. هم اکنون برای اجرای این طرح زمین‌هایی را که در اختیار وزارت راه و شهرسازی بود را به آن‌ها واگذار کرده‌ایم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در شهر چابهار حاشیه نشینی به سرعت در حال رشد بود بنابر این یک هزار هکتار زمین به این مناطق تخصیص دادیم تا با استفاده از روش‌های مختلف و در حریم شهر‌ها از حاشیه نشینی جلوگیری شود، گفت: با احداث واحد مسکونی شناسایی و تعیین هویت مالکان توانستیم از حاشیه نشینی جلوگیری کنیم، هم اکنون این برنامه‌ها را در سیستان و بلوچستان، زاهدان و خوزستان نیز آغاز کرده ایم.

اسلامی توضیح داد: سعی کرده‌ایم هر فعالیتی را به اسم حاشیه نشینی مهار کنیم و با ساخت واحد مسکونی و یا بازسازی واحد‌ها و ارائه تسهیلات از گسترش این مشکل جلوگیری کنیم.

او به تاکید مقام معظم رهبری و تدبیر رئیس جمهور برای شناسایی و واگذاری زمین‌های دولتی هم اشاره کرد و گفت: تمامی زمین‌های دولتی که در هسته مرکزی شهر‌ها قرار دارند طبق قانون باید شناسایی و در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار می‌گیرد تا از طریق آن بتوانیم طرح اقدام ملی را انجام داده و بازآفرینی شهری را به مرحله اجرایی شدن برسانیم.

وزیر راه و شهرسازی گفت: وزارت امور اقتصادی و دارایی ماموریت دارد که زمین‌هایی که در فهرست ما قرار دارد را شناسایی کند و با برنامه ریزی بر روی آن‌ها بتوانیم این طرح‌ها را اجرایی و برنامه بازآفرینی شهری را هم انجام دهیم.

اسلامی در ادامه به تسهیلات بازآفرینی شهری هم اشاره کرد و گفت: طبق قانون بافت‌های فرسوده و آیین نامه اجرایی آن منابع تسهیلات بازآفرینی شهری از صندوق توسعه ملی پرداخت شده و از محل آن هم امکانات درون محلات هم باید تامین شود.

او گفت: یارانه تسهیلات بانکی و هزینه‌های پروانه ساختمانی به صورت رایگان و منابع آن از طریق صندوق توسعه ملی پرداخت می‌شود؛ بنابر این انبوه سازان و سازندگانی که تمایل به ساخت واحد‌های مسکونی در بافت‌های فرسوده دارند می‌توانند به راحتی وارد این طرح‌ها شوند.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: تعدادی از انبوه سازان هم اکنون وارد این پروژه‌ها شدند و قرارداد ساخت آن‌ها هم منعقد شده البته تعدادی از این واحد‌ها در شهر‌های مختلف قرار دارد.

وام مسکن در پایتخت ۱۶۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است

اسلامی افزود: در گذشته تسهیلاتی که برای شهر تهران پرداخت می‌شد و قابل انتقال به خریدار و سازنده بود، ۱۰۰ میلیون تومان و در شهر‌های متوسط ۶۰ میلیون تومان و در شهر‌های کوچک ۴۰ میلیون تومان بود. هم اکنون تسهیلات رشد چشمگیری یافته به طوری که به کلانشهر‌ها ۱۶۰ میلیون در شهر‌های متوسط به ۱۰۰ میلیون و شهر‌های کوچک نیز به ۸۰ میلیون تومان هم افزایش یافته است.

او به افزایش تسهیلات متناسب با میزان پرداختی اقساط هم اشاره کرد و گفت: به دنبال آن بودیم که مصوبه‌ای را از شورای پول و اعتبار دریافت کنیم تا کسانی که قادر به پرداخت اقساط بیشتری هستند بتوانند تسهیلات بیشتری را دریافت کنند، هم اکنون این  موضوع در حال بررسی‌های بیشتر از  بانک مرکزی است و باید ۲ گام دیگر پیگیری شود تا بتوانیم بعنوان تبصره اضافه کنیم.

اسلامی درباه مدت بازپرداخت تسهیلات هم گفت: بستگی به خود وام گیرنده دارد که کدام را انتخاب کند؛ البته حداکثر اقساط ۱۵ ساله است.

 

گفتگو از رامین بختیاری

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۰۳:۰۰ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸
تمام امکانات و تسهیلات برا کارمندا و حقوق بگیرا و پولدارهاس تو مملکت و من که 38 سالمه و بیکارم و بچه کوچیک دارم باید سرمو بذارم و بمیرم
United States of America
محمد
۱۴:۵۰ ۲۴ مرداد ۱۳۹۸
جناب وزیر فهیم واگاه اول به فکر کسانی باشید هیچ خانه ای ندارند نه کسانیکه می‌خواهند صاحب خانه دوم یا سوم سوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
کارت اعتباری خرید مصالح چه شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
کارت اعتباری خرید مصالح چه شد
Iran (Islamic Republic of)
شهاب
۲۱:۴۰ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
آقای وزیر اولا:شما همش به فکر کارمندان دولتی و نیروهای مسلح اید،چه بسا اونا از کارگر و کارمندان عادی و خصوصی از مزایای و حقوق بالاتری برخوردارند.
دوما:با افزایش تسهیلات تکلیف بنده و اونایی که یکسال از سر رسید استفاده از سپرده تسهیلات (وام160)مسکن که دیگر تاثیر قدرت خرید را ناچیز کرده چه میشود،چرا که برای حفظ امتیاز وام بایستی برای 160میلیوننزدیک 30میلیون پول در نزد بانک بلوکه شود.
سوما:اگه ما به جای سپرده یکساله همان ابتدا با اوراق باز پرداخت حتی30درصدی مسکن خریده بودیم باز از این وضعیت بهتر و سرمایه مان نابود نمیشد.
Iran (Islamic Republic of)
عمو جانی
۱۷:۰۲ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
نه با 160ملیون میشه خونه خرید نه او کارگر بدبختی که این وامو میگیره اگه بتونه بگیره از پس قسط اش بر میاد فقط دلمون خوشه که بهمون وام میدم چه جور خونه بخریم چجوری قسط شو بدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
جناب آقای وزیر محترم راه
لطفا فقط و فقط به طرح های جدید اکتفا نفرمایید.الان در شهر جدید پرند هزاران واحد مسکونی احداث شده که نیاز به امکانات شهری داره مثلا متروی پرند که از نیازهای فوری این شهر است و تقریبا نیمه کاره رها شده نباید به اتمام برسه؟؟؟؟آیا تا به حال از اتوبان تهران ساوه در پیک ترافیک عبور کرده اید؟؟؟؟وضعیت ترافیک و ماشین های سواری که لابلای کامیون های بزرگ ویراژ میدند و تصادفات وحشتناک اتفاق میفته.آیا هنوز باید این جمعیت از این جاده های نا امن استفاده کنند؟؟بهتره امکانات رفاهی ابتدایی هم در توجهات قرار بگیره.
Netherlands
سیامک قهاری
۱۱:۱۶ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
جناب آقای وزیر
با 160 میلیون تومان در تهران کدام خانه را می توان خرید ؟؟!!
ضمناً چرا فقط در مورد حقوق بگیران دولتی و نیروهای مسلح صحبت می کنید ؟!
مگر بنا بر خصوصی سازی و کوچک کردن دولت و ... نیست ؟!
سایر مردم چه باید بکنند ؟؟!!
با حداقل حقوق تعیین شده ( کمتر از 2 میلیون تومان ) چگونه می توان قسط وام 160 میلیون تومانی را پرداخت کرد ؟؟!!
-
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
وظيفه هر ارگاني است براي كارمندانش خونه تهيه كنه به هر قيمتي به تعداد خانواده بايد توجه بشه مانند كشورهاي پيشرفته.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۲۶ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
مسکن اجتماعي چه شد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۲ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
یعنی همان مسکن مهر
آخرین اخبار