پکن: خروج آمریکا از ای‌ان‌اف نمونه‌ای دیگر از فرار واشنگتن از تعهدات بین‌المللی است

نماینده چین در سازمان ملل خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را نمونه‌ای دیگر از اقدام یک‌جانبه و فرار این کشور از تعهدات بین‌المللی دانست.

پکن: خروج آمریکا از ای‌ان‌اف نمونه‌ای دیگر از فرار واشنگتن از تعهدات بین‌المللی استبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری شینهوا، ژانگ جون، نماینده دائم چین در سازمان ملل، استفاده آمریکا از چین را به عنوان بهانه‌ای برای خروج از پیمان ”موشک‌های هسته‌ای میان‌برد“، غیرقابل قبول دانست.

او در نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل با دستورکار ”تهدید‌ها علیه صلح و امنیت بین المللی“ گفت: ”این قابل قبول نیست که از چین به عنوان بهانه‌ای برای ترک این پیمان استفاده شود، و چین اتهامات بی‌اساس آمریکا را رد می‌کند.“

نماینده چین افزود: ”چین سیاست دفاع ملی را که اساساً سیاستی دفاعی است، با عزم راسخ دنبال می‌کند. راهبرد هسته‌ای چین در دفاع از خود، کاملاً شفاف است و سیاست هسته‌ای این کشور بسیار مسئولانه است.“

ژانگ جون اضافه کرد: ”زرادخانه هسته‌ای چین از نظر مقیاس، بسیار محدود است، و هیچ تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی ندارد. کشورش دهه‌ها در رایزنی‌ها و مذاکرات مربوط به کنترل تسلیحاتی ”در سازوکار‌ها و چارچوب‌های چندجانبه“، از جمله مذاکرات سازمان ملل و ”کنفرانس خلع سلاح“ فعالانه شرکت کرده است.

او افزود: ”چین مخالف رقابت تسلیحاتی است و برای حفظ ثبات و توازن راهبردی در جهان تلاش می‌کند. چین در آینده به حمایت قاطعانه از چندجانبه‌گرایی، و مشارکت فعال در روند‌های چندجانبه کنترل تسلیحاتی برای کمک به حفظ صلح و امنیت بین‌المللی ادامه خواهد داد. “

نماینده چین در سازمان ملل در پاسخ به انتقاد آمریکا از تولید موشک‌های میان‌برد در چین تاکید کرد خروج آمریکا از پیمان نیرو‌های هسته‌ای میان‌برد، نمونه‌ای ”دیگر از اقدام یک‌جانبه و فرار آمریکا از تعهدات بین‌المللی“ است که ”هدف از آن خلاصی از محدودیت‌ها و تلاش برای برتری نظامی مطلق است. “

ژانگ جون افزود: ”چین سیاست دفاع ملی را دنبال می‌کند که ماهیت آن دفاعی است. موشک‌های میان‌برد زمین پایه چین در محدوده قلمرو این کشور مستقر است، برای اهداف دفاعی است، و هیچ تهدیدی برای هیچ کشوری ندارد. چین با استقرار موشک‌های میان‌برد در منطقه آسیا و اقیانوس آرام از سوی آمریکا به شدت مخالف است، و امیدوار است آمریکا خونسرد باشد و خویشتنداری کند.“

روسیه، با حمایت چین، به خاطر آثار بی‌ثبات کننده آزمایش موشک کروز از سوی آمریکا، درخواست برگزاری نشست شورای امنیت را کرده بود. وزارت دفاع آمریکا دوشنبه تایید کرد که یک موشک کروز را که از زمین پرتاب شد، آزمایش کرد. این موشک پس از طی ۵۰۰ کیلومتر، به هدف موردنظر اصابت کرد. این نخستین بار پس از خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در سه هفته پیش است که این کشور یک موشک کروز میان‌برد را آزمایش کرد.

آمریکا و شوروی سابق سال ۱۹۸۷، پیمان نیرو‌های هسته‌ای میان‌برد را امضا، و یک سال بعد آن را تصویب کردند. این پیمان مانع از تولید و آزمایش موشک‌های زمین پایه با برد ۵۰۰ تا پنج هزار و ۵۰۰ کیلومتر می‌شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: چین ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار