کارشناس آمریکایی: دست برتر در مذاکرات با واشنگتن در اختیار طالبان است

مشاور ارشد برنامه امنیت ملی آمریکا و کارشناس ارشد مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی معتقد است در میدان مذاکرات صلح بین طالبان و واشنگتن، دست برتر در اختیار طالبان قرار دارد.

کارشناس آمریکایی: دست برتر در مذاکرات با واشنگتن در اختیار طالبان استبه گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، یک کارشناس آمریکایی در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان تصریح کرد در میدان مذاکرات صلح بین طالبان و آمریکا، دست برتر در اختیار طالبان قرار دارد.

سیث جونز، مشاور ارشد برنامه امنیت ملی آمریکا و همچنین کارشناس ارشد مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی گفت حملات اخیر طالبان در افغانستان بسیار حائز اهمیت است. این حملات در حالی رخ می‌دهد که مذاکرات صلح آمریکا و طالبان در جریان است.

وی افزود: باید توجه داشت که طالبان از موضع قدرت مذاکره می‌کند. این گروه هیچ تعهد خاصی نمی‌دهد به جز اینکه در مقطعی در آینده، ارتباط خود را با گروه‌های تروریستی بین المللی کاهش بدهد.

روز گذشته انفجاری مهیب پایتخت افغانستان را لرزاند. این انفجار در منطقه "شش درک" و در اطراف سفارت آمریکا، مرکز فرماندهی ناتو و ساختمان‌های دولتی افغانستان روی داد. رویترز گزارش داد طالبان مسئوليت این انفجار انتحاری را برعهده گرفت. "نصرت رحیمی" سخنگوی وزارت کشور افغانستان اعلام کرد در انفجار کابل ۱۰ غیرنظامی جان خود را از دست دادند و ۴۲ نفر زخمی شدند. (جزئیات بیشتر)

دو روز پیش‌ از آن هم وزارت کشور افغانستان اعلام کرد بر اثر انفجار در نزدیک منطقه گرین ولیج در مرکز کابل ۵ نفر کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند. طالبان در حالی مسئولیت این انفجار را برعهده گرفت که زلمای خلیل زاد، نماینده ویژه آمریکا برای انجام مذاکرات با این گروه در کابل به سر می‌برد.

قرار است آمریکا در ازای توافق با طالبان نیروهای خود را در افغانستان کاهش دهد. نشریه آمریکایی نشنال اینترست در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی نوشت در حالی که مذاکرات بین آمریکا و طالبان همچنان ادامه دارد، هر روز بیش از قبل مشخص می‌شود که حتی اگر توافقی هم حاصل شود، خارج شدن نیرو‌های آمریکایی از افغانستان جزئی خواهد بود و نه کلی. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، نیز اخیرا این موضوع را تایید کرد. (اینجا)

مجله تایم به تازگی گزارش داد مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا با امضای توافقنامه با گروه طالبان مخالفت کرد. منابع ارشد در آمریکا، افغانستان و اتحادیه اروپا دلیل این اقدام وی را ذکر نشدن برخی شرایط مهم در متن توافقنامه اعلام کردند. 

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا هم با تاکید بر حساس بودن مذاکرات از ارائه جزئیات درباره زمان خروج ابتدایی نیروهای آمریکایی و یا میزان اعتماد به طالبان نسبت به پایبند بودن به توافق خودداری کرده است.

با توجه به اظهارات و اقدامات دو طرف، حصول توافق صلح برای مشخص شدن  سرنوشت افغانستان در آینده نزدیک بعید به نظر می‌رسد.

انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا ، افغانستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار