رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

نیازی به واردات گندم نداریم/کاهش خرید تضمینی ارتباطی به تولید ندارد

هاشمی گفت: براساس برآورد وزارت جهاد کشاورزی ، تولید گندم به اندازه کافی است و نیازی به واردات نداریم.

عطاءلله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به مباحث مطرح شده پیرامون واردات احتمالی گندم اظهار کرد: براساس برآورد وزارت جهاد کشاورزی ، تولید گندم به اندازه کافی است و نیازی به واردات نداریم.

او افزود: با توجه به آنکه تولید گندم بیش از نیاز داخل است، از این رو مسئولان امر خود باید عوارض جانبی واردات سه میلیون تن گندم را بپذیرند چرا که واردات به بهانه ذخایر استراتژیک تاثیر مستقیمی در کاهش تولید دارد.

هاشمی با اشاره به اینکه کاهش خرید تضمینی ارتباطی به تولید ندارد، بیان کرد: مسئولان ذی ربط ضعف خود در خرید تضمینی ناشی از پایین بودن نرخ را گردن تولید می‌اندازند، در حالی که میزان تولید گندم کشور به اندازه کافی است و حتی برای ذخایر استراتژیک نیازی به واردات نداریم.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران در واکنش به اعلام دولت مبنی بر مهلت پایانی خرید تضمینی تا پایان شهریور گفت: طبق روال همه ساله، خرید تضمینی گندم تا آبان و در برخی موارد آذر ادامه دارد، در حالی که امسال مهلت پایانی خرید را پایان شهریور اعلام کردند تا به سراغ واردات بروند.


بیشتر بخوانید: استمرار خودکفایی گندم در گرو اعلام نرخ تا پایان مهلت قانونی/ نرخ منطقی برای خرید تضمینی هر کیلو گندم ۲ هزار و ۸۶۸ تومان


او نسبت به تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی گندم هشدار داد و افزود: همه ساله از ۲۰ شهریور کشت گندم در استان‌های شمال غرب و مناطق سردسیری آغاز می‌شود که به سبب تاخیر در اعلام نرخ نسبت به سال‌های قبل سطح زیر کشت اُفت محسوسی داشته است.

هاشمی ادامه داد: در صورت تاخیر در اعلام قیمت تضمینی، خودکفایی گندم به سبب کاهش سطح زیر کشت و نبود انگیزه برای استمرار تولید،  به خطر می‌افتد.

این مقام مسئول در پایان حداقل نرخ پیشنهادی خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید را ۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: براساس هزینه‌های تولید پیشنهاد بنیاد ملی گندمکاران به شورای اقتصاد ۲ هزار و ۵۵۰ تومان است و چنانچه نرخ خرید تضمینی کمتر از این رقم باشد، خودکفایی در معرض خطر قرار می‌گیرد و مجدد باید دست به دامان واردات شویم.

انتهای پیام/

مسئولان امر باید عواقب واردات گندم را بپذیرند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار