سودای پزشکی با آگهی خرید صندلی دانشگاه و دام گسترده کلاهبرداران

پس از اعلام نتایج کنکور ۹۸ شاهد تبلیغات گسترده در فضای مجازی برای خرید صندلی به ویژه در رشته پزشکی هستیم، تبلیغاتی که نشان می‌دهد لازم است مسئولان امر به جدیت به این موضوع وارد شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  پس از این که در ۲۳ شهریورماه ۹۸ نتایج کنکور سراسری ۹۸ اعلام شد، تبلیغات گسترده‌ای در فضای مجازی منتشر شد که می‌توان با قیمت‌های ۴۰۰ میلیون تومانی و ۵۰۰ میلیون تومانی صندلی پزشکی را در دانشگاه‌های مشهور کشور خرید.

سودای پزشکی با آگهی خرید صندلی دانشگاه و دام گسترده کلاهبرداران

نمونه‌های این تبلیغات در فضای مجازی با طرح این ادعا که ثبت نام در دانشگاه انجام می‌شود و قرارداد در محضر انجام خواهد شد و در نهایت دانشجو در کلاس درس بدون دغدغه به تحصیل می‌پردازد با یک جستجوی ساده در اینترنت قابل دریافت است.

این ادعا‌ها پای دانشگاه‌های علوم پزشکی مشهور کشور از جمله شیراز و شهید بهشتی را نیز به میان کشیده و مدعی شده اند که می‌توان با پرداخت مبالغ کلان در رشته‌های پزشکی این دانشگاه‌ها تحصیل کرد.

این در حالی است که طبق قانون، سازمان سنجش آموزش کشور متولی اعلام اسامی پذیرفته شدگان کنکور سراسری هر سال به دانشگاه‌ها است و دانشگاه‌ها نیز با سیستم سنجش به طور کامل متصل هستند و اگر نامی در میان پذیرفته شدگان نباشد امکان ثبت نام داوطلب در دانشگاه وجود ندارد. ضمن اینکه دانشگاه هیچ فردی را بدون تایید سازمان سنجش نمی‌تواند ثبت نام کند.

سودای پزشکی با آگهی خرید صندلی دانشگاه و دام گسترده کلاهبرداران

این موضوع در مورد رشته‌های بدون آزمون هم صادق است و هر فردی که در سیستم سنجش ثبت نام کرده حتی با معدل دیپلم و در رشته‌های با آزمون پس از تایید سازمان سنجش به عنوان پذیرفته شده در رشته‌های بدون آزمون به دانشگاه معرفی می‌شود.

برای بررسی صحت و سقم ادعا‌های مطرح شده در تبلیغات خرید صندلی دانشگاه در رشته پزشکی با شماره‌هایی که برای تماس داده شده بود تماس گرفته شد، اما هیچ کدام از شماره‌ها در شبکه برقرار نبودند و امکان دسترسی به آن‌ها وجود نداشت.

میرحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به خبرنگار مهر درباره ادعا‌های مطرح شده درخصوص خرید صندلی در دانشگاه‌ها گفت: تاکنون هیچ موضوعی، نامه ای، یادداشتی و مسئله‌ای در این زمینه مطرح نشده و به کمیسیون آموزش مجلس عنوان نشده است.

با این وجود بسیاری از خانواده‌هایی که علاقمند هستند فرزندانشان در رشته پزشکی تحصیل کنند به صرافت افتاده اند که این موضوع شاید راهی برای تحصیل فرزندشان باشد. راهی که جز سراب در پیش روی آن‌ها نیست و چه بسا که مسیر خطرناکی برای کلاهبرداری از آن‌ها باشد. مسیری که با قدم گذاشتن در آن هم رویای پزشک شدن فرزندشان را از آن‌ها می‌گیرد و هم سرمایه هنگفتی که برای این منظور هزینه کرده اند.

از سوی دیگر واضح و مشخص است که برای حل این موضوع و از بین بردن زمزمه‌های خرید صندلی‌های دانشگاه در ابتدای هر سال تحصیلی باید اقدام جدی انجام داد. نهاد‌های مختلف از سازمان سنجش، وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و دانشگاه‌های زیر مجموعه باید مسئولیت این موضوع را به گردن بگیرند. این نهاد‌ها باید هر چه زودتر برای احقاق حق داوطلبانی که برای ورود به دانشگاه تلاش کرده و توانسته اند با رتبه‌های بالا وارد دانشگاه شوند و همچنین زدودن شایبه رانت و مدرک فروشی از چهره آموزش عالی و دانشگاه برنامه ریزی و اقدام کنند.

به گزارش مهر، در سال ۹۸ در کنکور سراسری سال ۹۸ از مجموع یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۴۱۱ داوطلبی که در آزمون سراسری ثبت نام کردند تعداد ۶۳۷ هزار و ۴۷۵ داوطلب علوم تجربی بودند که از این تعداد ۵۴۲ هزار و ۸۴ نفر در جلسه حاضر بودند و در نهایت ۶۴ هزار و ۸۷۰ نفر قبول شدند و با توجه ظرفیت پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی که حدود ۸ هزار و ۳۸، حدود همین تعداد در رشته‌های پر متقاضی قبول شده اند.

بر اساس آمار رتبه پذیرش در سهمیه آزاد دانشگاه علوم پزشکی تهران از یک تا ۷۵، رتبه پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ۴۸ تا ۲۱۱ و رتبه پذیرش دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۲۵ تا ۲۶۹ است به این ترتیب برای پذیرش در این دانشگاه‌ها رتبه‌ای کمتر از ۲۰۰ تا ۳۰۰ لازم است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار