وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد؛

تاثیر منفی تغییرات نرخ ارز بر کشت چغندر قند

حجتی گفت: تغییرات نرخ ارز، در کشت محصولاتی مثل چغندرقند تاثیرمنفی داشته و کشاورزان به جای آن، گوجه فرنگی و هندوانه کاشتند.

به گزارش‌گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی امروز یکشنبه در نشست ادواری با روسای موسسات تحقیقات کشاورزی گفت: سرانه مصرف آبزیان در کشور با رشد ۱۰ برابری از حدود یک کیلوگرم به بیش از ۱۰ کیلوگرم افزایش یافته است.

او با بیان اینکه افزایش بهره وری از منابع تولید، راهبرد اساسی وزارت جهاد کشاورزی است، افزود: لازم است با گسترش ارتباط، تعاملات بین المللی، بهره گیری از دانش و تکنولوژی‌های روز و نیز یافته‌های جدید تحقیقاتی در زمینه افزایش بهره‌وری، در تولیدات کشاورزی از جمله محصولات شیلاتی، اقدام شود.

وزیر جهاد کشاورزی بر ضرورت توجه به اثربخشی نتایج تحقیقات کشاورزی تاکید کرد و گفت: در تحقیقات علوم شیلاتی باید زنجیره تولید از مولدسازی تا عوامل موثر بر افزایش تولید آبزیان در مزارع و همچنین حفظ سلامت و مراقبت این محصولات در برابر بیماری‌ها مورد توجه قرار گیرد.

حجتی درباره پرورش ماهی در دریا افزود: زنجیره تولید ماهی در دریا باید تقویت شود تا اهداف برنامه حاصل گردد.

ضرورت توسعه تحقیقات و معرفی ارقام جدید چای

وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از این نشست، سطح باغات چای کشور را ۲۵ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: تحقیقات در زمینه چای باید توسعه یابد و ارقام جدید چای معرفی شود.


بیشتر بخوانید: رشد ۳۵ درصدی قیمت خرید تضمینی گندم/نرخ پیشنهادی هر کیلو گندم دروم ۲ هزار و ۳۸۹تومان


حجتی، گسترش سیستم‌های نوین آبیاری، توسعه مکانیزاسیون و تولید نهال‌های پربازده را از دیگر موضوعات مورد توجه برای بهبود تولید چای کشور برشمرد و افزود: باغات چای در استان گیلان با میانگین بارش سالانه بیش از ۱۰۰۰ میلی‌متر، در برخی از ماه‌های سال، نیاز به آبیاری دارد که لازم است در زمینه تامین آب این باغات اقدام شود.

وی با بیان به اینکه تغییرات نرخ ارز، نظام کشت در کشور را تحت تاثیر قرار داده است، افزود: این تغییر موجب رونق صنعت چای و ابریشم شده؛ اما در برخی محصولات مانند چغندرقند اثر منفی داشته، زیرا بعضی از کشاورزان به جای رعایت برنامه کشت این محصول که در کاهش وابستگی کشور به شکر نقش دارد، محصولات دیگر همچون گوجه فرنگی و هندوانه کشت کرده اند که نتیجه آن موجب افزایش تولید این محصولات و پس‌زدگی بازار شده است.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: به منظور تامین نیاز روغن و کاهش وابستگی کشور به این کالا و نهاده‌های دامی، موسسات تحقیقات کشاورزی لازم است در زمینه معرفی ارقام جدید دانه‌های روغنی با عملکرد بالا و متناسب با اقلیم و همچنین معرفی ارقام جدید برنج با نیاز آبی کم و مقاوم به آفات و بیماری ها، پژوهش و اقدام کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار