سرنوشت عجیب سارقی که فقط ۳ ماه زنده است

دزد جوان که تنها سه ماه برای زندگی کردن وقت دارد، با حضور در دفاتر آژانس هواپیمایی دست به سرقت میلیونی می‌زد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اوایل مهر امسال ماموران کلانتری ۱۰۵ سنایی از سرقت‌های حرفه‌ای از چند دفتر آژانس هواپیمایی مطلع و تیمی از ماموران تجسس کلانتری برای تحقیقات پلیسی و دستگیری عامل این سرقت‌ها وارد عمل شدند.

سرنوشت عجیب سارقی که فقط ۳ ماه زنده است

ماموران در گام نخست پی بردند که سارق پس از تعطیلی دفاتر آژانس هواپیمایی با استفاده از ابزار‌های خاص به تخریب قفل و کرکره‌های فلزی جلوی در‌های دفاتر اقدام و سپس لپ تاپ، دلار و یورو‌ها را سرقت کرده است.

بدین ترتیب تیم پلیسی به سراغ دوربین‌های مداربسته در محل‌های سرقت رفتند و خیلی زود تصویر دزد جوان را دیدند که در هر سکانس از دزدی هایش با استفاده از کلاه گیس و کلاه‌های نقاب دار سعی بر پنهان نگه داشتن چهره واقعی خود داشته است.

تحقیقات پلیسی در حالی ادامه داشت که ماموران از سرقت‌های دیگری مطلع شدند وبا توجه به گسترده شدن این دزدی‌ها تصویر به دست آمده از دوربین‌های مداربسته در اختیار تیم‌های گشت پلیسی قرار گرفت.

بازداشت دزد حرفه‌ای
تجسس‌ها برای دستگیری متهم در دستور کار ماموران پلیس قرار داشت تا این که روز سه شنبه ۱۶ مهر ماه نگهبان یک آژانس هواپیمایی در تماس با پلیس ۱۱۰ از تردد مرد مرموزی که شبیه سارق یکی از دفاتر آژانس هواپیمایی است، خبر داد که خیلی زود ماموران کلانتری ۱۰۵ سنایی در محل حاضر شدند، اما اثری از مرد مرموز نبود. نگهبان ساختمان ادعا کرد که مرد جوان به سمت یکی از کوچه‌های خیابان شهید بهشتی رفته است.

ماموران خیلی زود به مسیر حرکت مرد مرموز رفتند و توانستند این جوان را که در خیابان‌های خلوت پرسه می‌زد، دستگیر کنند. او در ابتدا خود را بی گناه معرفی می‌کرد، اما وقتی در برابر تصاویر دوربین مداربسته قرار گرفت به ناچار لب به سخن باز کرد.

تیم پلیسی در بازرسی از مخفیگاه دزد جوان در خیابان شریعتی، ۱۷ لپ تاپ و دو گوشی سرقتی را کشف کردند. متهم در اعترافاتش ادعا کرد دلار و یورو‌ها را به فروش رسانده و با پول‌های بادآورده این خانه را اجاره کرده است.

آفتاب لب بوم
سامان، ۳۵ ساله، سارق سابقه داری است که به گفته خودش تنها سه ماه برای زندگی وقت دارد و به خاطر بیماری هپاتیت c در یک قدمی مرگ است.

سابقه داری؟
بله، دو بار به خاطر رابطه نامشروع و سرقت به زندان رفتم.

سرقت قبلی چه بود؟
سرقت از اماکن و دفتر‌ها که یک یا دو سرقت بیشتر انجام نداده بودم.

چقدر پول به دست آوردی؟
۷۰ میلیون تومان که به خاطرش حدود پنج سال زندان بودم.

کی آزاد شدی؟
هشت ماه قبل از زندان آزاد شدم.

چرا دوباره دزدی کردی؟
اعصابم به هم ریخته بود و بیکار بودم به همین دلیل دست به دزدی زدم.

چرا سرکار نرفتی؟
چون سابقه دار بودم کسی به من کار نمی‌داد.

بار اول چرا دزدی کردی؟
چون ورشکسته و بیکار بودم.

چطور؟
در کار تولید لباس بودم که تحریم‌ها باعث شد شرایط بدتر شود و بیکار شدم.

اعتیاد داری؟
بله شیشه می‌کشم.

دلیل سرقت‌ها بیکاری بود یا اعتیاد؟
بیشتر اعتیاد باعث این سرقت‌ها بود.

ازدواج کردی؟
مجرد هستم، نامزد داشتم که به خاطر یک سری مشکلات از هم جدا شدیم.

شیوه و شگرد سرقت ها؟
از زیر کرکره‌ها و تخریب در‌ها وارد دفاتر آژانس هواپیمایی می‌شدم و دست به سرقت می‌زدم.

چقدر دزدی کردی؟
۱۷ لپ تاپ که همه آن‌ها را بعد از دستگیری بازگرداندم و حدود شش هزار دلار به سرقت بردم.

چرا لپ تاپ‌ها را نفروختی؟
تازه آزاد شده بودم و مالخر نداشتم که آن‌ها را بفروشم.

با پول دلار‌ها چه کردی؟
۵۰ میلیون تومان به دست آوردم که یک خانه اجاره کردم.

چرا با خانواده ات زندگی نمی‌کردی؟
۳۵ ساله شدم و دیگر جایی برای من در خانه نبود.

چه ربطی به سن دارد؟
خوب سابقه دار بودم.

خانواده ات تو را نپذیرفتند؟
پذیرفتند، اما رفتارشان درست نبود، به همین دلیل تصمیم گرفتم در خانه پدری نباشم.

فکر می‌کردی دستگیر شوی؟
به چیزی فکر نمی‌کردم.

چرا؟
بدبختی از این بیشتر که از دکتر بشنوی سه ماه بیشتر زنده نیستی؟ نمی‌دانم چرا روز آخر زندگی‌ام نمی‌رسد که همه چیز تمام شود.

بیماری خاصی داری؟
هپاتیت C دارم.

علت بیماری؟
خالکوبی کردم، گویا نفر قبلی من هپاتیت داشته است.

آزاد شوی دوباره دزدی می‌کنی؟
نه، نان و پنیر و هندوانه می‌خورم، ولی دزدی نمی‌کنم، خسته شدم از این که باز دستگیر شوم. من اگر سارق خوبی بودم که چهار بار در یک محله برای سرقت نمی‌رفتم.

چه برنامه‌ای برای زندگی ات داری؟
متاسفانه هیچ برنامه‌ای ندارم.

چه کسی در زندگی تو مقصر است، خودت، جامعه یا خانواده؟
اول از همه جامعه بعد از آن مقصر اصلی خودم هستم.

جامعه چرا؟
جامعه‌ای که یکی داراست و یکی ندار چه جامعه‌ای است که باید به فکر خالی کردن جیب دیگری باشیم.

یعنی دزدی کنیم؟
نه، دزدی کار درستی نیست و همه تو را به یک چشم دیگر می‌بینند و شرایط بدتر از قبل می‌شود.

چه کار کنیم؟
هر کاری جز دزدی، به کم قانع باشیم و سالم زندگی کنیم.

تحلیل کارشناس
مجرمان همیشه مجرم
دکتر قربانعلی ابراهیمی جامعه شناس و استاد دانشگاه
افرادی که به عنوان مجرم به دلیل ارتکاب جرم به زندان می‌روند و پس از آزادی، به جامعه بر می‌گردند، تصور می‌کنند جامعه حق شان را تباه کرده است به همین دلیل برخی از این مجرمان دوباره مرتکب جرم می‌شوند و اغلب آن‌ها مجدد به زندان باز می‌گردند. از نگاه جامعه شناختی، حبس و زندانی شدن از تکرار جرم پیشگیری نمی‌کند و تقریباً اغلب زندانیان آزاد شده مجدد مرتکب خلاف می‌شوند و به زندان باز می‌گردند.

زمانی که تعداد ارتکاب جرایم و تخلفات اجتماعی و اخلاقی بالا رود و فرد اعتماد و اعتبار خود را در جامعه از دست دهد، فضای مناسبی برای بازگشت به یک زندگی عادی را نمی‌بیند از این رو تمایل پیدا می‌کند تا دوباره دست به جرایم سابق بزند، در حالی که برخی از این افراد بعد از حبس و زندانی شدن مشغول کار می‌شوند و به زندگی عادی ادامه می‌دهند. این افراد که اعتبار و اعتمادشان در جامعه از بین رفته است، تلاش می‌کنند تا گذشته تباه شده را در ذهن خود و جامعه پاک کنند.

از سوی دیگر جامعه باید برای زندانیان آزاد شده دوره‌های آموزشی داشته باشد که آن‌ها به سمت تکرار جرم گرایش پیدا نکنند. فراهم کردن زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و حقوقی نقش مهمی در تکرار نشدن جرم توسط مجرمان دارد البته نقش خانواده را نباید نادیده گرفت. رفتار‌های خانوادگی عامل مهمی است که سبب می‌شود فرد به سمت بزهکاری تمایل پیدا کند یا گذشته تباه شده خود را تکرار نکند. تا زمانی که یک فرد به خود این اعتماد را نداشته باشد که می‌تواند به جامعه بازگردد، هر لحظه ممکن است به تکرار جرم علاقه‌مند شود، البته سیستم اجتماعی باید به گونه‌ای باشد که افراد مجرم بعد از آزادی از زندان تحت نظارت باشند تا بتوانند یک زندگی عادی با تامین نیاز‌های اولیه را برای خود و خانواده فراهم کنند.

در این زمینه حمایت اجتماعی و خانوادگی نقش پررنگی دارد. اگر مجرمان بعد از آزادی حمایت عاطفی و مالی شوند، قطعاً میزان جرایم در اجتماع کاهش پیدا می‌کند. افرادی که توان تامین معیشت خانواده خود را ندارند و از سوی نهاد‌های حمایتی نظارت و کنترل نمی‌شوند یا حمایت خانواده را از دست می‌دهند، سریع‌تر به سوی تکرار جرم روی می‌آورند. برخی از مجرمان نیاز به آموزش تطبیق در جامعه دارند تا بتوانند خود را با جامعه بعد از زندان هماهنگ کنند.

از سوی دیگر جامعه باید به آن‌ها آموزش‌هایی دهد که از ارتکاب جرم دور بمانند. این گونه افراد اگر تحت مراقبت اجتماعی باشند تا شرایط اجتماعی بعد از زندان را بپذیرند، کمتر مرتکب تکرار جرم می‌شوند؛ بنابراین اگر مجرمان از جامعه طرد و منزوی شوند، به تکرار جرایم خرد و کلان ادامه می‌دهند. آن‌ها باید برای بازگشت به جامعه بازپروری شوند تا بتوانند شرایط تا حدودی مطلوب را برای خود و خانواده شان فراهم کنند. اغلب افرادی که بعد از آزادی از زندان مرتکب تکرار جرم می‌شوند، دچار فقر مادی هستند و البته فقر فرهنگی نیز در این میان یک آسیب اجتماعی جدی به شمار می‌رود.

نهاد‌های قضایی در پیشگیری و انجام اقدامات امنیتی برای تکرار نشدن جرایم از سوی مجرمان حرفه‌ای باید وظایفی را به عهده بگیرد، چون یک فرد زندانی در طول مدتی که در حبس به سر می‌برد، خود و خانواده‌اش دچار بحران اضطراب فقر و آسیب می‌شوند و این آسیب‌ها به صورت زنجیره وار به جامعه منتقل می‌شود بنابراین دستگاه قضایی در کاهش و افزایش این قبیل مجرمان نقش به سزایی ایفا می‌کند.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار