اجرای طرح مبارزه با آفت ارس واش در ۷۰۰ هکتار از اراضی ملی استان زنجان

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت:امسال مبارزه با آفت ارس واش در حدود ۷۰۰ هکتار از این مناطق آلوده استان صورت گرفته است .

اجرای طرح مبارزه با آفت ارس واش در ۷۰۰ هکتار از اراضی ملی استان زنجانبه گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان،داور نامدار مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور  با اشاره به این که استان زنجان از نظر منابع طبیعی یکی از استان‌های مهم شمالغرب کشور می‌باشد گفت: علی رغم محدود بودن پوشش جنگلی این استان، وجود برخی از گونه‌های مهم همانند ارس به ارزش آن افزوده است.

نامدار با اشاره به سیاست اداره حفاظت منابع طبیعی کشور افزود: اعمال شرایط و اصول فنی در راستای حفظ پوشش گیاهی و جلوگیری از تخریب عرصه‌های ملی از جمله اهداف این اداره می‌باشد.

این مقام مسئول وضعیت حفاظت فیزیکی عرصه‌های ملی توسط نیرو‌های حفاظت منابع طبیعی زنجان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: این استان از نظر مبارزه با آفات و بیماری‌های گیاهان مرتعی و جنگلی نیز توانسته اقدامات قابل توجه و مثبتی انجام دهد.

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به وجود گونه ارس در منطقه طارم نیز اشاره کرد و گفت: حدود ۴ هزار هکتار از جنگل‌های ارس شهرستان طارم آلوده به آفت ارس واش بوده است که از سال ۱۳۸۱ مبارزه با این آفت در استان شروع شد.

به گفته نامدار امسال هم مبارزه با آفت ارس واش در حدود ۷۰۰ هکتار از این مناطق آلوده استان صورت گرفته است و پیش بینی می‌شود که تا پایان سال طرح مبارزه با آفات گیاهی در استان زنجان به طور کامل اجرا شود.

او به حمایت و اقدامات انجام شده در این حوزه هم گریزی زد و گفت: برای کاهش میزان وابستگی جنگل نشینان و روستائیان حاشیه‌ی جنگل‌ها به هیزم در راستای تامین انرژی، حوزه حمایت منابع طبیعی اقدامات شاخصی در سراسر کشور انجام داده است.

نامدار تهیه و نصب آبگرمکن خورشیدی و حتی در برخی مناطق تهیه پنل‌های خورشیدی را از جمله اقدامات مثبتی برشمرد که در راستای حفظ جنگل‌های کشور صورت گرفته است.

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین اظهار داشت: به همین منظور بیش از ۱۴۰ خانوار در استان زنجان صاحب آبگرمکن‌های خورشیدی شده اند.

به گفته این مقام مسئول تهیه این آبگرمکن‌ها برای روستائیان رایگان بوده و هزینه آن از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تامین شده است.

او  با بیان این که در سال جاری از صندوق توسعه ملی اعتبارات قابل توجهی به منابع طبیعی استان‌ها اختصاص یافته است افزود: ۵۰ درصد اعتبارات پیش بینی شده از این محل برای استان در اختیار منابع طبیعی زنجان قرار گرفته است.

او پیشرفت فیزیکی عملیات پیش بینی شده استان را هم بیش از این مقدار اعلام کرد.

نامدار تاکید کرد که بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده پیش بینی می‌کنیم که قبل از اتمام سال مالی همه‌ی پروژه‌های صندوق توسعه ملی استان زنجان به پایان برسد.
 
انتهای پیام/ن
 

طرح مبارزه با آفت ارس واش در اراضی ملی استان زنجان

 
برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.