فرمانده کل ارتش:

اگر ایثارگری‌های شهدا نبود معلوم نبود چه بر سر کشور می‌آمد

سرلشکر موسوی گفت: ما در پناه ایثارگری‌های شهدای والامقام و رشادت‌های مثال‌زدنی آنها امروز در آرامش مشغول خدمت هستیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،  به نقل از روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی با حضور در منزل ناوسروان شهید شهباز آذری از شهدای عملیات مروارید و ناو موشک‌انداز همیشه جاوید پیکان با خانواده معظم این شهید والامقام دیدار و از آنان دلجویی کرد.

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران دیدار با خانواده شهید شهباز آذری را زینت بخش سفر خود به استان بوشهر قلمداد کرد و گفت: ما نیازمند هستیم که یادمان نرود چه کسانی در چه شرایطی از جمهوری اسلامی ایران از آب‌های نیلگون خلیج همیشه فارس و از این مردم عزیز دفاع و چه گوهر ارزشمندی را تقدیم انقلاب کردند.


بیشتر بخوانید: فرمانده کل ارتش از پایگاه دریایی بوشهر بازدید کرد + تصاویر


امیر سرلشکر موسوی افزود: ما در پناه ایثارگری‌های این شهدای والامقام و رشادت‌های مثال‌زدنی آن‌ها امروز در آرامش مشغول خدمت هستیم و اگر این ایثارگری‌ها نبود معلوم نبود چه بر سر کشور ما می‌آمد و چه بسا ما نیز مانند بعضی کشور‌های دیگر وضعیت اسفناکی داشتیم.

وی خاطر نشان کرد: امروز در دنیا سرافراز و سربلند هستیم و این سرافرازی به پاس رشادت‌های شهدای هشت سال دفاع مقدس، شهدای انقلاب اسلامی و شهدای مدافع حرم است.

امیر سرلشکر موسوی افزود: قطعاً دعای خیر خانواده بزرگوار شهدا شامل حال ما می‌شود و ما اعتقاد داریم که شهدای بزرگوار حاضر و ناظر بر ما و کلید حلّ مشکلات ما هستند.

نیروی دریایی ارتش اگر افتخاری هم دارد بخاطر عملیات مروارید ۱۳۵۹ است

امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز در این دیدار با بیان اینکه از داشتن شهدای بزرگواری، چون شهید شهباز آذری احساس غرور می‌کنیم گفت: اگر نیروی دریایی ارتش یک روزی دارد که به آن افتخار می‌کند به خاطر عملیات مروارید در هفتم آذر ۱۳۵۹ است و هویت این روز به برکت خون شهدای والامقامی، چون شهید شهباز آذری است.

 شهید ناوسروان شهباز آذری به همراه سایر همرزمانش در ناو موشک‌انداز پیکان طی علملیات مروارید در هفتم آذر ۱۳۵۹، با اجرای عملیات شجاعانه با عنوان مروارید علاوه بر نابودی اسکله نفتی البکر و الامیه، چندین ناو جنگی و هواپیمای دشمن را به اعماق دریا فرستادند.

حضرت امام خمینی (ره) به مناسبت رشادت دریادلان نیروی دریایی راهبردی ارتش و به‌ویژه مقاومت جسورانه ناو موشک‌اندار پیکان در برابر تهاجم دریایی و هوایی رژیم عراق، این روز شکوهمند را با عنوان «روز نیروی دریایی» نامگذاری کردند.

عملیات مروارید یکی از عملیات‌های نیروی دریایی ایران در جنگ ایران و عراق است که در ۷ آذر سال ۱۳۵۹ یعنی تنها با گذشت ۶۷ روز از جنگ تحمیلی با پشتیبانی نیروی هوایی ارتش برای بمباران بندر ام‌قصر و دو سکوی نفتی مهم عراق؛ البکر و الامیه در ساحل اروندرود انجام شد.

این عملیات تکمیل‌کننده دو عملیات پیشین نیروی دریایی ارتش بود که توسط «نیروی رزمی ۴۲۱» اجرا شده بود. آن دو عملیات به نام‌های «اشکان» و «شهید صفری» معروف شدند.

در جریان این عملیات ۴ فروند ناوچه موشک‌انداز عراقی کلاس «اوزا» و ۷ فروند شناور دیگر عراقی غرق شده و ۶ فروند میگ-۲۳، یک فروند میگ-۲۱ و یک فروند بالگرد سوپر فرلون نیروی هوایی عراق سرنگون شد.

ناو موشک‌انداز پیکان در این عملیات توسط نیروی دریایی عراق مورد اصابت موشک قرار گرفت و شهدای عزیزی از جمله شهید دریادار محمدابراهیم همتی و شهید ناوسروان شهباز آذری به فیض شهادت نایل آمدند.

شهید شهبازی آذری در سال ۱۳۳۱ در بوشهر متولد و در سال ۱۳۵۰ به استخدام نیروی دریایی ارتش درآمد.

این شهید والامقام در زمان مورد اصابت قرار گرفتن ناو موشک‌انداز پیکان توسط رژیم بعثی با وجود این که از ناحیه کتف و سینه مجروح شده بود تا آنجایی که می‌توانست همرزمان خود را برای سوار شدن به بالگرد امداد و نجات یاری می‌داد و خود فرصتی برای نجات نیافت.

از این شهید والامقام یک دختر به یادگار مانده است که در هنگام عملیات مروارید تنها ۷ ماه داشت.

برچسب ها: ارتش ، شهدا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.