در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

رکورد نصب ۳ روزه سکوی گازی توسط مهندسان ایرانی/ یک میلیارد فوت مکعب به تولید گاز اضافه شد

قائم مقام طرح توسعه فاز‌های ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی در پاسخ به این سوال که به چه دلیل نصب سکو‌های این فاز‌ها در پارس جنوبی را رکود شکنی تلقی می‌کنند؟ گفت: دلیل این امر، مدت زمان کوتاه پس از نصب سکو‌های پیشین است  چرا که مهندسان ایرانی با تفاوت ۳ روز این عملیات را انجام دادند.

افزایش یک میلیارد فوت مکعب تولید گاز با نصب آخرین سکو‌های فاز ۲۲تا ۲۴ پارس جنوبی / تولید سکوهای ایرانی به همراه مهندسی نصب ایرانی

علی اصغر صادقی، قائم مقام طرح توسعه فاز‌های ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح رکورد زنی نصب سکو در فاز‌های ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی بیان کرد: در سال گذشته ۲ سکوی ۲۰ و ۲۴A فاز‌های  ۲۲ تا ۲۴ را نصب و راه اندازی کردیم. امسال نیز بنابر تحقق برنامه تولید زمستانه شرکت نفت و گاز پارس، قرار شد ۲ سکوی دیگر نیز در فازهای مذکور نصب و راه اندازی شود که این سکو‌ها با فاصله کمتر از ۳ روز نسبت به یکدیگر، نصب شدند.

این مقام مسئول با اشاره به اهمیت بالای عملیات انجام شده در این فازها، گفت: سکوی ۲۳ و ۲۴B نام سکوهایی است که در پارس جنوبی نصب شده اند؛ این نصب به نوع خود بی نظیر بود چرا که توانستیم با فاصله بسیار کم، ناوگان غول پیکر و عظیم مراحل نصب سکو را در محلِ برنامه ریزی شده فازهای مذکور به مقر مورد نظر برسانیم. در نتیجه مهندسان ایرانی سکو‌ ۲۳  را نصب و با تغییر موقعیت با سرعت به جایگاه نصب سکوی ۲۴B رجعت کردند. این اقدام علاوه بر اینکه بسیار ستودنی است بسیار هم سخت و طاقت فرساست.

صادقی بیان کرد: این نصب در سکو‌های ۲۴B و ۲۳ با کمترین حادثه و شاید بدون هیچ آسیبی با تلاش مهندسان کشورمان انجام  و راه اندازی آن نیز عملیاتی شد. این سکوها آخرین سکوهای فازهای  ۲۲ و ۲۴ بودند.

قائم مقام طرح توسعه فاز‌های ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی در پاسخ به این سوال که به چه دلیل نصب سکو‌های این فاز‌ها در پارس جنوبی را رکود شکنی تلقی می‌کنند؟ گفت: دلیل این امر، مدت زمان کوتاه پس از نصب سکو‌های پیشین است  چرا که مهندسان ایرانی با تفاوت ۳ روز این عملیات را انجام دادند.

رکورد ۳ روزه نصب سکو نفتی با حمل سریع جرثقیل ۵ هزار تنی

او ادامه داد: برای نصب سکو‌ها ناوگان عظیمی  شامل شناور‌های پشتیبانی، شناور‌های حمل سکو، یدک کش‌ها و شناور حامل جرثقیل باید تجهیز شود، تنها وزن جرثقیل نصب این سکوها به ۵ هزار تن می‌رسد.


بیشتر بخوانید: نصب آخرین سکو‌های فاز ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی


صادقی بیان کرد: مدت زمان زیادی برای مستقر شدن مهندسان نصب سکو برای لنگر اندازی نیاز است که این مدت زمان در نصب سکوی فاز ۲۳ و ۲۴ به حداقل خود رسیده است.

قائم مقام طرح توسعه فاز‌های ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی تاکید کرد: روز ۲۱ آبان امسال نصب سکوی ۲۳B را انجام و بلافاصله ناوگان را به موقعیت ۲۴B منتقل و کمتر از ۳ روز این عملیات نصب بر فاز مذکور نیز انجام شد که طبق برآورد‌ها این سرعت عمل بسیار کم نظیر و نادر بوده چرا که این برنامه ریزی جهت جا به جایی بسیار پیچیده و عظیم است.

صادقی تاکید کرد: صد در صد عملیات مهندسی، ساخت، اجرا و نصب توسط متخصصان و کارگران ایرانی انجام شده است و به نوعی این افتخار در پارس جنوبی تماما بومی و ساخت داخل است.

این مقام مسئول با اشاره به موقعیت صنعت نفت ایران در مقایسه با دیگر کشورهای دارنده نفت و گاز، گفت: اکثر کشور‌های نفتی ناوگانی اینچنینی دارند و ما از هیچ یک از این کشور‌ها عقب نبوده و حتی پیشرفته‌تر نیز عمل می‌کنیم. ایران برای عملیات‌های نصب سکوهای در فراساحلی به هیچ مهندس خارجی و حتی مشاوره گیری از مشاوران برون مرزی نیاز ندارد.

او توضیح داد: نصب سکو‌های جدید در فاز‌های ۲۲ تا ۲۴  پارس جنوبی  ظرفیت تولید گاز غنی  در کشور را به یک میلیارد فوت مکعب افزایش می‌دهد.

این مقام مسئول با اشاره به نحوع استحصال گاز از مخازن دریایی و انتقال آن به خشکی، تصریح کرد: در فاز‌های ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی به طور کلی چهار سکو ۲ به ۲ اصلی و اقماری وجود دارد که سکو‌های اقماری به سکو‌های اصلی متصل هستند و تولید آن‌ها از طریق سکوی اصلی با خط لوله ۳۲ اینچی به ساحل وصل شده و گاز غنی شده را به سیستم تولید گاز کشور متصل می‌کند.

صادقی در پایان با اشاره به  استفاده ظرفیت عظیم پارس جنوبی در سال های گذشته، گفت: زمانی که شرکت خارجی اِنی در این محل مستفر بود در فاز‌های ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی مشغول به کار شدم، حال با گذشت این سال‌ها مدعی هستیم که ایران صفر تا صد بحث‌های مهندسی تا بهره برداری سکوها و صنایع نفتی و گازی خود را توسط متخصصان و شرکت‌های داخلی انجام می‌دهد.

گفتنی است که روز سه‌شنبه ۲۱ آبان امسال سکوی ۲۴ B فاز‌های ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی با دستیابی به رکوردی جدید در فعالیت‌های دریایی پارس جنوبی، سه روز پس از نصب سومین عرشه دریایی این طرح نصب شد. پس از اتمام عملیات نصب سکوی اصلی ۲۳ در سه‌شنبه گذشته، عصر جمعه، ۲۴ آبان ۹۸ عرشه اقماری ۲۴ B نیز توسط شناور HL ۵۰۰۰ بر روی جکت خود در موقعیت دریایی فاز‌های ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی قرار گرفته و نصب شد. بدین ترتیب با نصب ۲ عرشه دریایی با فاصله کوتاه سه روز، رکوردی بی‌سابقه در فعالیت‌های فراساحلی پارس جنوبی ثبت شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۸
اینترنتو وصل کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۳ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
نون میاد سرسفره خالی من کارگر؟!
Iran (Islamic Republic of)
دانا
۱۴:۵۹ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
خواهشا میدان سوخت کشف نکنید! چاه نفت کشف کردن بنزین گران شد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
تو بگو 400 میلیارد به ظرفیت روزانه اضافه شد وقتی نتیجه ش رو توی سفره نمیبینیم بود و نبودش یکیه
Iran (Islamic Republic of)
واقع بین
۰۸:۵۵ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
به مردم برسید نزارین به مردم بهشان فشار بیاد هر چیزی ظرفیتی داره .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۲ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
این همه منابع انرژی کشور داره پس چرا گرون می کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۷ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
این همه انرژی ذخیره شده داریم ولی ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۶ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۲۸ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
کاش میشد مستندهایی ازاین دست ساخته شودونشان داده شودتانیازی نباشدمستندهای دیگرکشورهارادراین زمینه دیدمثلادرموردعملیات نجات یک تریلی که دربزرگراه براثریخبندان دچارمشگل شده راچنان باآب وتاب نشان مید هندونصب یک پل ساده و...
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد
۰۴:۲۴ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
مبارک باشه.
Germany
ناشناس
۰۲:۰۱ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
رکورد جالبی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
واقعا!!
آخرین اخبار