سالن اصلی تئاتر شهر بازگشایی شد

مراسم بازگشایی سالن اصلی تئاتر شهر با حضور مسئولان و اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، عصر امروز مراسم بازگشایی سالن اصلی تئاتر شهر با حضور ستاری، شهرام کرمی مدیر مرکز هنر‌های نمایشی، حمید نیلی و جمعی از هنرمندان تئاتر در سالن اصلی تئاتر شهر برگزار شد.

سعید اسدی مدیر تئاتر شهر در این مراسم گفت : آنچه که در این مدت اتفاق افتاده تجلی استعداد و دانش ایرانی است، ما علاوه بر بازگشایی این سالن، توانایی مهندسان ایرانی در احیای این سالن را خواهیم دید.

وی افزود:امیدواریم این مجموعه از بزرگترین مجموعه هنرهای نمایشی ایران با تمامی امکانات در اختیار هنرمندان قرار بگیرد.

اسدی ادامه داد: وزارت ارشاد اسلامی علاوه بر تولید آثار نمایشی باید زیر ساخت ها را نیز فراهم کند و ساخت اماکن جدید توسط این وزارتخانه اتفاق می افتد، بازسازی اماکن نیز باید از سوی وزارت ارشاد پیگیری شود، دفتر وزارت ارشاد در طرح های عمرانی فعال بود و ما را پشتیبانی کرده و زحماتشان قابل قدردانی است.

حیدری معاون اداری مالی وزارت ارشاد گفت : دکتر صالحی از این رویداد ابراز خرسندی کردند و خدا قوت گفتند.

معاون اداری مالی وزارت ارشاد در ادامه مراسم  پیام وزیر ارشاد را قرائت کرد.

وزارت ارشاد کمک کرده تا شرکت دانش بنیان پا به پای شرکت های خارجی پیش برود

حیدری گفت : اصلاح زیر ساخت های الکتریکی و چیلرها، دیزل برق اضطراری نصب هواساز و دستگاه های کنترلی آن ها از جمله فعالیت ها بوده و وزارت ارشاد کمک کرده تا یک شرکت دانش بنیان پا به پای شرکت های خارجی جلو برود.

اسدی ادامه داد : یکی از اتفاقات خوب در تئاتر شهر تلاش برای بهبود خدمت رسانی به تماشاگران بوده و در سالن چهارسو نیز صندلی مناسبی وجود نداشت که خوشبختانه صندلی ها تغییر پیدا کرد. برای سالن اصلی ایده های مختلفی برای تعویض صندلی وجود داشت اما قرار شد تا شکل ظاهری آن حفظ شود تا تماشاگران خاطره ای که از آن دارند را از یاد نبرند. امکانات تعویض پرده سالن اصلی نیز از سوی مرکز هنرهای نمایشی رخ داد.

وی بیان کرد:مجموعه تئاتر شهر بخشی از معاونت هنری وزارت ارشاد است. ما همیشه به خوش رویی و پشتیبانی دکتر حسینی افتخار می کنیم.مجموعه اتفاقی که در سالن اصلی رخ داده این بوده که امکانات تاسیساتی ایراد داشته که این بخش اصلاح شده است، هم اکنون شرکت مشاوری در این مجموعه برای مطالعه وضعیت تئاتر شهر وجود دارد و تئاتر شهر یکی از مهم ترین مراکز گردهمایی هنرمندان است.

ستاری معاون علمی فناوری رییس جمهور در این مراسم گفت :خوشحالم که شرکت ها و اساتید ما به نیازهای جامعه و کیفیت هنر جامعه کمک می کنند. این تجهیزات بومی شد و نگهداری و طراحی آینده آن توسط گروه کوچکی اتفاق می افتد. این گروه متشکل از آدم های خلاق است و نوآوری چیزی نیست که بتوان بر آن قیمت گذاری کرد. وظیفه ما حمایت از ‌شرکت های دانش بنیان است.

خوشحالم که بازسازی بدون حادثه اتفاق افتاد

 دور علی مسئول پروژه تئاتر شهر گفت : خوشحالم که این بازسازی بدون حادثه اتفاق افتاد. وزارت ارشاد به شرکت ما اعتماد کرد و کسی فکر نمی کرد یک شرکت ایرانی این کار را انجام دهد زیرا همواره شرکت های خارجی فعالیت داشتند. پرسنل تئاترشهر باور نمی کردند که دانشجویان این کار را انجام دهند ولی با گذشت مدتی آن ها نیز اعتماد کردند. قرارداد ما شهریور سال پیش بسته شد و ما شروع به ساخت و نمونه سازی تجهیزات تئاتری اقدام کردیم، طرح ها را دوستان معاونت عمرانی دیدند و قرار شد سالن را به ما تحویل دهند. بهمن ماه سالن را تحویل گرفتیم ولی به دلیل نمایش ها نتوانستیم کار را کامل کنیم و از 15 خرداد کار به صورت شبانه روزی انجام شد.

وی ادامه داد: امروز ما در این سالن تجهیزاتی داریم که همانند سالن‌های خارجی و امکانات زیادی در آن قرار داده شده است. پل نوری بزرگ ۱۶ متر طول دارد و نزدیک به ۱۹ و بیشتر پروژکتور در آن قرار داده می‌شود؛ حرکت سینوسی در پرده‌های نمایش برای اولین بار در ایران انجام شده،غیب شو از تجهیزات جدید سالن است. لیفت، صحنه دکور‌ها را بالا و پایین می‌کند منتهی پیش از این خوب کار نمی‌کرد و حال یک پلت فرم قفل شو به آن اضافه کردیم. قسمت جلویی صحنه، لیفت صحنه و مختص ارکستر است که پیش از به درستی کار نمی‌کرد. علاوه بر این پرده‌ها توسط سیستم کنترل می‌شود.

دورعلی با اشاره به اینکه وزارت ارشاد امکان بزرگی به ما داد، گفت : زمانی که یک پروژه انجام می شود به دست اندرکاران تبریک می گویند ولی تبریک اصلی به مدیران است که به شرکت های ایرانی اعتماد می کنند.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: تلاش شد تا خدشه ای به اصالت بنا وارد نشود

سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم صحبت‌هایی را عنوان کرد که متن آن را در زیر می‌خوانید.

مارت مدوری که از ارادت به تئاتر و اصالت هنر از زمین برخاسته و پایگاه تئاتر پایتخت شده به واقع تبلور تئاتر ایران است و تجسم ارجمندی هنرمندانی که تئاتر را زندگی می‌کنند.

بی تردید تئاتر چونان تمامی هنر‌ها ستایش خدوارند است و کارستانی که رستگاری انسان را نه در انزوا و عزلت که در گفتگو با با دیگران جستجو می‌کند. بدین خوی و خصلت، عمارت تئاتر شهر با ستون‌های رفیع سر به هم آورده و معماری مرکب از طرح، رنگ و نگاره‌های ایرانی اسلامی موید منش توحیدی تئاتر و گواهِ روشِ با هم بودن و برای هم بودن است، بدین شکل و شرح بجاست اگر این بنای ربناگو را پاس بداریم و سپاس گزار نمایشگرانی باشیم که به دشواری و رنج، مسئولیت مردمی خویش را ادا می‌کنند و فروتنانه به خوش احوالی مردمان و خوش فرجامی خویش می‌اندیشند.

حفظ و نگهداشت چنین سازه و سازمانی بیش و پیش از وظیفه سازمانی، اولویتی است که هم پایی و همراهی همه متولیان شهری و متصدیان اجتماعی را طلب می‌کند.

آنچه که در برنامه ریزی و طراحی فضا‌های عمومی شهری می‌تواند در تثبیت ارزش‌ها و تقویت آئین ها، آداب، سنت‌ها و تعریف الگو‌های اجتماعی نقش مانایی داشته باشد، ایجاد، احیا و ارتقا اماکنی است که در توجه بخشی و تمرکز بر فضلیت‌های زیست جمعی موثرند و از تفرد نقش و تمایز اثر بهره مند.

خرسندم که در این ایام اقبال به فرهنگ، موجب توجه به موقعیت خاص و همسایگی تالار وحدت و تئاتر شهر زمینه ساز اقدامات شایسته‌ای شده که می‌تواند در تکریم هنر و هنرمند و ترغیب مردمان هنرخواه موثر افتد.

بهسازی و بازسازی مجموعه تئاتر شهر همواره از الویت‌های عمرانی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است و می‌دانیم این مجموعه که پیوسته میزبان گروه‌های نمایشی و ارجا‌های تئاتر است به واسطه کهولت سن و تراکم کاربری به مراقبت، ملاحظات و تجهیزات مضاعف نیازمند است.
سیل مشتاقان و جمع ارجمند هنرمندان که همواره در سودای اجرایی در تئاترشهر بوده اند در بیشتر اوقات بیش از ظرفیت سازه و ساختار بنا بوده و دغدغه جدی تمامی همکارانِ خدوم و خاص من در جای جای وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، چه در معاونت هنری و چه در معاونت توسعه مدیریت، چه در اداره کل هنر‌های نمایشی و چه در دفتر طرح‌های عمرانی همه و همه بر این مستقر است که هم نواقص به درستی شناخته شود، هم الویت‌های اجرایی تئاتر و هم مولفه‌های ایمنی و خدمات، مایه خوشحالی است که این تامل و تدبیر با ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان ایران در هم آمیخت و نتیجه این حُسن انتخاب و حُسن عملکرد، انشالله مایه مباهات تمام دست اندرکاران بازگشایی سالن اصلی تئاتر شهر و سیستم‌های جدید بکار گرفته شده در آن، چه در صحنه و چه در جایگاه مخاطبان به باور من تعظیمی است به پایگاه هنرمندان گرامی و مخاطبان شریفی که انگیزه تولید و اشتیاق مسئولان هستند.

در تمام این فرآیند دشوار به تاکید مقرر بود تا اصالت بنا حفظ شود و خاطرات نسل‌هایی که تجربه شیرین تماشا را به ذوق جان داشته اند خدشه‌ای وارد نگردد.

فروتنانه آرزو می‌کنم که تئاتر شهر این قلب تئاتر ایران، باشکوه و همینه‌ای تمام بپاید و بماند و قدران شکیبایی هنرمندان نجیب تئاتر هستم و سپاسگزار همه دست‌ها و صدا‌هایی که در مقدمات و موخرات این بازگشایی از جان مایه گذاشتند.
ختام سخن را در این «صحنه» به «نور» کلام حافظ چراغان می‌توان کرد:

معاشران گره از زلف یار باز کنید
شبی خوش است بدین قصه اش دراز کنید
حضور خلوت انس است دوستان جمع اند
وان یکاد بخوانید در فراز کنید

دکتر سورنا ستاری معاون علمی فناوری رییس جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: خوشحالم که می‌بینیم حوزه شرکت‌های دانش بنیان گسترش یافته و سالن‌های زیادی در سطح کشور داریم که دارای امکانات است. اینکه این کار برای اولین با در داخل کشور انجام شده و مطمئنا سطح کار هم مطابق با استاندارد‌های جهانی است و جا دارد از تمامی دوستان در وزارت ارشاد تشکر کنم.

وی افزود: همچنین از مدیریت تئاتر شهر که همکاری کاملی داشتند سپاسگزارم. فکر می‌کنم این یکی از افتخارات ما در این حوزه بوده و می‌توانیم به کیفیت اداره تئاتر کمک کنیم.

ستاری بیان کرد: با توجه به اینکه این تکنولوژی توسعه یافته و امکاناتی که در صحنه تئاتر اتفاق می‌افتد، کامل است، فکر می‌کنم از لحاظ فنی مشکلی وجود ندارد و فقط بحث بودجه مطرح می‌باشد.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.