اقدام جالب جوان‌ترین نخست‌وزیر جهان؛

دولتی که اعضایش را زنان کمتر از ۳۵ سال تشکیل می‌دهند + عکس

دولت فنلاند که از ائتلاف احزاب مختلف تشکیل شده متشکل از زنانی است که کمتر از ۳۵ سال دارند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از یورو نیوز، دولت جدید فنلاند در حالی تحت هدایت «سانا مارین» جوان‌ترین نخست‌وزیر جهان کار خود را آغاز کرده است که سران تمام احزاب شرکت کننده در این دولت ائتلافی زن هستند.

دولت فنلاند از ائتلاف احزاب «سوسیال دموکرات»، «مرکز» (سنتر)، «سبز»، «اتحاد چپ» و «مردم سوئدی زبان» تشکیل شده است. سران چهار حزب از این پنج حزب زنانی هستند که کمتر از ۳۵ سال دارند.

سانا مارین ۳۴ ساله، هفته گذشته از سوی اعضای حزب سوسیال دموکرات به عنوان رهبر جدید حزب و در نتیجه نخست‌وزیر جدید برگزیده شد. او نه تنها جوانترین نخست وزیر تاریخ کشورش محسوب می‌شود بلکه هم اکنون جوان‌ترین نخست‌وزیر جهان است.

دولت فنلاند

کاتری کولمونی ۳۲ ساله که رهبر حزب «مرکز» (سنتر) است در دولت جدید معاون نخست‌وزیر و وزیر دارایی است. این سیاستمدار جوان در دولت قبلی فنلاند وزیر اقتصاد بود. حزب «مرکز» به دنبال تمرکززدایی در فنلاند است.

ماریا اوهیسالو ۳۴ ساله در دولت سانا مارین عهده‌دار سمت وزارت کشور است. او در ماه ژوئن سال جاری میلادی به رهبری حزب سبز فنلاند رسید. وزیر کشور فنلاند در کودکی فقر را تجربه کرده است. ماریا اوهیسالو هنگامی که والدینش بیکار بودند مدتی را بی خانمان بود.

لی اندرسون ۳۲ ساله از سال ۲۰۱۶ یعنی زمانی که تنها ۲۹ سال داشت رهبری حزب «اتحاد چپ» را برعهده دارد. او در دولت جدید فنلاند به عنوان وزیر آموزش و پرورش منصوب شده است.

آنا مایا هنریکسون ۵۵ ساله در دولت سانا مارین به عنوان وزیر دادگستری معرفی شده است. او از سال ۲۰۱۶ تاکنون رهبر حزب «مردم سوئدی زبان» در فنلاند است. آنا مایا هنریکسون اولین زنی است که به رهبری این حزب رسیده است. حزب «مردم سوئدی زبان» از حقوق اقلیت سوئدی زبان در فنلاند دفاع می‌کند.

فنلاند اغلب در گزارش‌های مجمع جهانی اقتصاد در میان برترین کشور‌ها از نظر برابری جنسیتی قرار دارد. شاید سانا مارین به همین دلیل نقش جنسیت یا سن را در انتخابش به عنوان نخست وزیر کم اهمیت می‌داند. او پس از انتخابش به عنوان نخست وزیر فنلاند در این مورد گفت: «اصلا حتی به سن یا جنسیتم فکر هم نکرده بودم.»

فنلاند در سال ۲۰۰۳ میلادی برای اولین بار یک زن را به عنوان نخست‌وزیر برگزید. این کشور پیش از آن در سال ۲۰۰۰ اولین رئیس‌جمهور زن را انتخاب کرده بود. هم اکنون حدود ۴۷ درصد از اعضای پارلمان فنلاند از زنان هستند. در کابینه جدید این کشور ۱۲ نفر از ۱۹ عضو کابینه را زنان تشکیل می‌دهند. امری که به این معنا است که فنلاند پس از اسپانیا بالاترین درصد حضور زنان در سمت وزارت را دارد.

الکساندر اشتوب، نخست وزیر پیشین فنلاند و از مخالفان دولت جدید در واکنش به حضور چشمگیر زنان در این دولت در صفحه توئیتر خود نوشت: «حزب من در دولت حضور ندارد، اما از اینکه سران هر پنج حزب حاضر در دولت زن هستند مسرورم.»

هر چند اغلب واکنش ها به نخست وزیری سانا مارین و حضور رهبران زن در دولت جدید فنلاند مثبت بوده اما برخی واکنش ها نیز «جنسیت زده» بود. بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی در روزهای اخیر از یکی از رسانه های آلمان به دلیل «زیبا و جوان» خواندن نخست وزیر جدید فنلاند انتقاد کردند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۳:۳۷ ۲۴ آذر ۱۳۹۸
من می خوام برم فنلاند شما چطور فقط یکم سرده !
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۳:۳۷ ۲۴ آذر ۱۳۹۸
احسنت به جوان گرایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۲۴ آذر ۱۳۹۸
ایرانم همه ۷۰سال به بالا تشکیل میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۲۴ آذر ۱۳۹۸
جالب بود
آخرین اخبار