در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

افزایش ۲۰ درصدی قیمت فولاد؛ قیمت مسکن از نرخ تورم پیروی می‌کند

دبیر انجمن انبوه‌سازان کشور گفت: افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت فولاد در ماه‌های گذشته بر نرخ تمام شده مسکن تأثیر می‌گذارد.

فرشید پورحاجت دبیر انجمن انبوه‌سازان کشور در گفت‌وگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه متأسفانه بازار مصالح ساختمانی در حوزه مسکن دچار نوسانات شدیدی شده است، گفت: در طی ماه‌های گذشته قیمت فولاد میلگرد و آهن بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است که این خود نقش مؤثری بر افزایش قیمت مسکن دارد.

او گفت: متأسفانه میزان نظارت در حوزه مصالح ساختمانی بسیار کاهش یافته است و این در حالی است که وزارت راه و شهرسازی و وزارت صنعت و معدن نتوانسته‌اند، برنامه مطلوبی برای حوزه ساخت و ساز کشور ارائه دهند.

دبیر انجمن انبوه‌سازان کشور با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی باید سیاست‌ورزی‌ها و برنامه‌های درستی برای کنترل بازار مسکن ارائه کند، گفت: هم‌اکنون بازار مسکن دچار چالش‌های بزرگی شده و از ریل ثبات قیمتی خارج شده است.


بیشتر بخوانید: کلید واحد‌های مسکن ملی کِی بدست متقاضیان می‌رسد؟! 


پور حاجت با اشاره به اینکه در طی ۱۰ سال گذشته حوزه مسکن به شدت آسیب دیده است، گفت: دولت، بازار مسکن را به صورت کامل رها کرده است و از سوی دیگر مداخلاتی که در برخی از اوقات از سوی مسئولان انجام می‌شود باعث شده که این بازار بیشتر دچار نوسان شود.

او گفت: حدود ۴ میلیون متقاضی در بازار مسکن وجود دارند، ولی متأسفانه میزان عرضه با تولید مسکن برابر نیست و این خود تبدیل به چالش جدیدی برای مسئولان دولتی شده است.

دبیر انجمن انبوه‌سازان کشور توضیح داد: افزایش نرخ تورم، رشد نقدینگی و اقتصاد نابسامان باعث می‌شود که در سال جدید بازار مسکن دچار مشکلات بسیار زیادی از جمله افزایش قیمت شود که این خود آسیب بسیار زیادی به خریداران و مستأجران بازار مسکن وارد می‌کند.

پورحاجت ادامه داد: دولت باید هرچه سریعتر از بخش خصوصی برای بهبود بازار مسکن استفاده کند چرا که تنها گره‌گشای بازار مسکن بخش خصوصی خواهد بود.

او اظهار کرد: متأسفانه دولت در ماه‌های گذشته توجه چندانی به بخش خصوصی نکرده است، این در حالی است که می‌توانیم با حمایت‌های بخش خصوصی و تشکل‌ها در این حوزه میزان تولید مسکن را افزایش دهیم.

دبیر انجمن انبوه‌سازان کشور با اشاره به اینکه طرح اقدام ملی مسکن نمی‌تواند کمک چندانی به بازار مسکن کند، افزود: در سال ۸۸ بسیاری از مسئولان و کارشناسان مسکن با طرح مسکن مهر مخالف بودند چرا که در این طرح بخش خصوصی حضور پررنگی نداشت و همین موضوع باعث شد که بعد از گذشت ۱۰ سال هنوز پرونده این پروژه بسته نشده باشد.

پور حاجت اظهار کرد: باید دولت در سیاست‌ورزی‌های خود از بخش خصوصی کمک بگیرد تا با پررنگ‌تر کردن تولیدات حوزه مسکن بتواند آینده خوبی را برای این بخش رقم بزند.

او تأکید کرد: همچنین باید هرچه سریعتر با اقدامات مناسب جلوی افزایش قیمت مصالح ساختمانی به ویژه فولاد و میلگرد را گرفت چرا که هر افزایش قیمتی در این بازار بر قیمت تمام شده ساخت مسکن تأثیر بسیار زیادی می‌گذارد و این خود یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت در این بازار به شمار می‌رود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار