طرز تهیه بت بانکلینک (باقلا پلو)

در این مطلب دستورالعمل تهیه یکی از غذاهای سنتی استان سیستان و بلوچستان را به شما عزیزان آموزش داده‌ایم.

طرز تهیه بت بانکلینک (باقلا پلو)به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بت بنکلینک (باقلا پلو) از غذا‌های سنتی استان سیستان و بلوچستان است. بانکلینک به فارسی باقلی یا باقلا ست، مردم بلوچ باقلا را به چندین نوع استفاده کرده ومی خوردند، زمانی که فصل باقلاباشد معمولا باقلای نارس را با پلو طبخ کرده ومی خوردند این نوع غذا شبیه لوبیا پلوست است. مرحله بعدی زمانی که باقلا رسید باز به انواعی مختلفی پخت میشود که نمونه‌هایی از آن عبارتند از، برنج سمبوسه که باقلای تازه را پوست کرده وبا برنج می‌پزند، “پونٹ” و …

باقالی منبع تامین فیبر مناسبی است. همچنین به دلیل بالا بودن میزان پروتئین، می‌تواند همراه با برنج (باقله پلو) به یک غذای کامل تبدیل شود. کلسیم و پتاسیم موجود در باقله می‌تواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری نموده و به کنترل فشارخون بالا کمک می‌کند.

برای باقله خواصی در رابطه با سنگ کلیه، رماتیسم، مثانه و نقرس ذکر شده‌است. در عوض باقله تحریک کننده اصلی بیماری فاویسم بوده که به خاطر آن به این بیماری در فرهنگ عامه باقله‌ای گفته می‌شود. مصرف آن برای مبتلایان می‌تواند به مرگ بیمار منجر گردد در بسیاری از افراد باقالی جواب آزمایش هپاتیت ب را مثبت می‌کند و باعث اشتباه شدن آزمایش خون می‌شود و توصیه می‌شود خانم‌های باردار به هیچ عنوان مصرف نکنند تا به کودک آسیب وارد نشود.

باقلا دارای طبیعتی سرداست و به دو نوع تازه و خشک شده مصرف می‌شود این گیاه سرشار از ویتامین‌های آ و ب و ث میباشد و سرشار از املاح معدنی از جمله آهن، آهک و فسفر است. این گیاه برای کم خونی بسیار مفید است.

توجه داشته باشید برخی از افراد به باقلا حساسیت شدید دارند پس در استفاده از آن دقت کنید. باقلا در بعضی از اشخاص تولید نفخ و سنگینی سر و معده می‌کند برای جلوگیری از این عوارض باید ابتدا باقلا را پوست کنده و بجوشانید و آب آن را دور بریزید. سپس به آن مقداری آب اضافه کرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادویه گرم مانند دارچین و فلفل بخورید.

مصرف باقلای تازه ممکن است تولید مسمومیت و حساسیت شدید کند که گاهی موجب مرگ می‌شود، بنابراین باید در خوردن باقلای تازه و خام احتیاط کنید. معمولا ً اشخاصی که به باقلای تازه حساسیت دارند فاقد یک آنزیم مخصوص هستند.

مواد لازم

باقلا پوست کنده: ۳۰۰ گرم
برنج: ۶ پیمانه
شوید: ۳ قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازم
زیره: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم

مراحل پخت

مرحله ۱

ابتدا باقلا را در روغن تفت می‌دهیم.

مرحله ۲

سپس به آن زیره و فلفل کوبیده شده و کمی آب اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم باقلا با شعله ملایم پخته شود.

مرحله ۳

زمانی که باقلا کاملا پخته شد آب و برنج را همراه با نمک به آن اضافه می‌کنیم و روی حرارت می‌گذاریم تا آب برنج کشیده شود.

مرحله ۴

پس از انکه آب برنج تمام شد آن را دم می‌کنیم.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

برچسب ها: تغذیه ، آشپزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.