راهکار‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

یکی از منابع غذایی موثر در تقویت ایمنی بدن، مواد غذایی دارای ویتامین A مانند تخم‌مرغ، هویج، انبه، سیب زمینی، زردآلو، کدو حلوایی و سبزی‌های برگ سبز تیره مانند اسفناج است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، در روز‌های کرونا ویروس به عنوان مهمترین عامل مسری عفونی تنفسی در دنیا مطرح شده و شیوع آن در کشور ثبت شده است. لازم است بدانیم افراد با کمبود مواد مغذی و ضعف سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا به عفونت‌های ویروسی و تشدید این بیماری قرار دارند. با این حال با تغذیه مناسب می‌توان تا حدود زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر این ویروس کمک کرد.

کارشناس ارشد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه تعدادی از مواد غذایی به علت داشتن ویتامین C، در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارندگفت: انواع میوه‌ها و سبزی‌ها مانند انواع لیمو، انواع مرکبات، گریپ فروت، انواع توت، کیوی، فلفل دلمه‌ای، سیب زمینی و سبزی‌های برگ سبز از قبیل انواع کلم به دلیل داشتن ویتامین C می‌توانند در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.

شبنم باقری افزود: کمبود روی در بدن از طریق کاهش سلول‌های ایمنی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود. در این زمینه مصرف منابع غنی روی شامل غلات کامل، لبنیات و منابع پروتئین حیوانی مانند تخم مرغ، گوشت قرمز، ماهی و ماکیان توصیه می‌شود.

او بیان کرد: برای بالا بردن ایمنی بدن از خوردن لبنیات و به ویژه ماست پروبیوتیک‌دار نباید غافل شد. توجه داشته باشیم که منابع غذایی حیوانی به صورت کاملا پخته مصرف شوند.

باقری ادامه داد: مصرف کافی سلنیوم به کمک کاهش التهاب و افزایش سلول‌های سیستم ایمنی، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. منابع غنی سلنیوم شامل منابع پروتئین حیوانی، موز، لبنیات، قارچ هستند.

او گفت: ویتامین E یکی دیگر از مواد مغذی است که عملکرد آنتی اکسیدانی قوی داشته و به بدن در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل بیماری زا کمک می‌کند. منابع غنی این ویتامین شامل مغز‌ها مانند بادام، بادام زمینی، فندق و روغن‌های گیاهی هستند.

کارشناس ارشد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد:یکی دیگر از منابع غذایی موثر در تقویت ایمنی بدن، مواد غذایی دارای ویتامین A مانند تخم‌مرغ، هویج، انبه، سیب زمینی، زردآلو، کدو حلوایی و سبزی‌های برگ سبز تیره مانند اسفناج است.

باقری بیان کرد: مصرف غلات سبوس دار و حبوبات که منابع خوبی برای ویتامین‌های گروه B هستند نیز از بروز عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی پیشگیری می‌کند. مواد غذایی غنی از امگا ۳ نیز مانند ماهی قباد، قزل‌آلا، ماهی‌های روغنی، دانه کدو حلوایی و روغن شاه‌دانه که غنی از اسید‌های چرب امگا ۳ هستند، توصیه می‌شود.

باقری با بیان اینکه، آبی بدن باعث می‌شود مخاط بدن عملکرد خوب خود را نداشته باشد، بنابراین باید با تامین آب کافی برای بدن لایه‌های مخاطی (موکوز) را آماده نگاه داشت تا بتوانند به بهترین شکل از ورود ویروس‌ها و باکتری‌ها به بدن جلوگیری کنندافزود:به طور میانگین نوشیدن روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب توصیه می‌شود، زیرا هیدراته بودن به بدن برای دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب کمک می‌کند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار