ربیعی در نشست خبری مطرح کرد:

استراتژی اصلی دولت، حفظ سلامت مردم/ هنوز هم شعار ما «در خانه بمانیم» است

سخنگوی دولت گفت: کرونا همچنان مسئله اول دولت و استراتژی اصلی ما حفظ سلامت انسان‌هاست.

نشست خبری سخنگوی دولت آغاز شدبه گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز (دوشنبه) در نشست خبری با رسانه‌ها که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد با بیان اینکه کرونا همچنان مسئله اول دولت و همه مردم است، اظهار کرد: تمام جلسات دولت معطوف به سیاستگذاری پیرامون کروناست و همین امروز هم جلسه اقتصادی دولت به پایان رسید که دستاورد‌هایی داشت.

او درباره نظریه دولت درباره کرونا ادامه داد: همه ما باید بدانیم که استراتژی اصلی ما همچنان این است که جان انسان‌ها اولویت دارد، هیچ جایگزینی برای سلامت جامعه و جان انسان‌ها وجود ندارد و هر تصمیمی می‌گیریم در راستای سلامت‌محور بودن مردم و جامعه است.

سخنگوی دولت متذکر شد: ما از روز اول طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را دنبال کردیم به گونه‌ای که مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی، مراکز فرهنگی، ورزشی، مذهبی و حتی تردد‌ها در راستای این طرح عملیاتی شد و ما فاصله‌گذاری فیزیکی را هم دنبال کردیم.

ربیعی با تأکید بر اینکه این استراتژی تعطیلی‌بردار نیست، تصریح کرد: حفظ سلامت مردم، اصل و اساس است، همه تلاش ما حفظ جان مردم است، طرح فاصله‌گذاری فیزیکی مبتنی بر جامعه است و این طرح تا کاهش بسیار ملموس کرونا در کشور و اتمام آن ادامه خواهد داشت.

او  بیان کرد: تصمیم‌گیری‌هایی که تاکنون اتخاذ شده و هرگونه تصمیم‌گیری جدیدی که بگیریم، بر اساس نظر کارشناسان بهداشت و سلامت بوده و خواهد بود.

سخنگوی دولت ادامه داد: به طور طبیعی کارشناسان در یک دستگاه دیدگاه‌های متنوعی دارند که ما از همه این دیدگاه‌ها بهره گرفته‌ایم، نظر نهایی ما در همه موارد، دیدگاهی بود که توسط وزیر بهداشت و درمان و ستاد مقابله با کرونا اتخاذ شده و ما هیچ تصمیمی برخلاف نظر کارشناسان حوزه سلامت اتخاذ نخواهیم کرد.

ربیعی تأکید کرد: اولویت ما حفظ سلامت مردم و نیز حفظ زندگی و معیشت آنان است و بر این اساس کانون سیاستگذاری ما، حفظ سلامت مردم و همچنین جاری کردن زندگی اقتصادی و اجتماعی آنان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

او با بیان اینکه اساس تصمیم‌گیری‌های ما حفظ سلامت مردم است، گفت: ستاد مقابله با کرونا از اسفندماه به صورت پی‌درپی جلساتی را با رئیس‌جمهور، رئیس کل ستاد نیرو‌های مسلح و وزرای ذیربط و دادستان کل کشور داشته است، همه جوانب اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سلامت را مورد توجه قرار داده است و تقریباً دو سوم وقت هیئت وزیران صرف امور کرونا شده است.

سخنگوی دولت اظهار داشت: ما معتقدیم که با سیاستگذاری‌هایی که مدام در حال بررسی کارشناسی و اتخاذ کردن هستیم و همچنین با همراهی مردم، این مشکل حل می‌شود. همچنان شعار ما این است که «باید در خانه بمانیم».

ربیعی گفت: امیدواریم با کمک یکدیگر و استعانت از خداوند متعال بتوانیم جزو کشور‌های موفقی شویم که بر این بیماری فائق آییم.

سخنگوی دولت در پاسخ به سئوال خبرنگاری در مورد برنامه‌های اقتصادی دولت و همچنین ارزیابی دولت از ضرر و زیان‌های اقتصادی ناشی از بیماری کرونا گفت: دولت محاسبه‌ای در مورد وضعیت اقتصادی ۱۰ رسته انجام داده است که در دل هر رسته، هشت و ۱۰ عنوان شغلی وجود داشت. این حوزه‌های شغلی مشاغلی هستند که در مرحله اول آسیب دیده اند. این حوزه ۱۵ درصد اشتغال جامعه هستند و سهم ۱۵ درصدی در تولید ناخالص ملی دارند که اگر یک سال کار نکنند، ۱۵ درصد سهم ایران در GDP کاهش می‌یابد.

او اظهار کرد: چهار درصد نرخ تولید ناخالص ملی نیز آسیب خواهد دید. در ستاد ملی کرونا تلاش داریم تا هرچه سریعتر به قطع زنجیره بیماری برسیم و اولویت ما این موضوع است. قطع شدن زنجیره انتقال و شیوع این ویروس منجر به پیوستن زنجیره‌های تولیدی به یکدیگر می‌شود.

ربیعی با بیان اینکه هنوز آثار ثانویه این تعطیلی‌ها بررسی نشده است، گفت: اگر اقتصاد و تولید وجود نداشته باشد، زندگی مردم به خطر می‌افتد، بنابراین هنوز آثار ثانویه این تعطیلی‌ها مورد بررسی قرار نگرفته است. میزان اشتغال کشور در این ۱۰ رسته که مورد بررسی قرار گرفته اند حدود ۳ میلیون و ۲۵۶ هزار نفر است.

او با بیان اینکه بیشترین آسیب از این وضعیت را بخش خدمات دیده است، گفت: بعد از آن تولیدکنندگان کوچک و پس از آن بخش کشاورزی از این وضعیت آسیب دیده اند. ۵۰ درصد جی دی پی و ۵۰ درصد اشتغال ما مربوط به بخش خدمات است.

ربیعی افزود: اگر سیاست و برنامه ریزی دقیقی برای احیای واحد‌های اقتصادی آسیب دیده نداشته باشیم، این آسیب‌ها به صورت زنجیره وار ادامه خواهد یافت.

سخنگوی دولت ادامه داد: البته این سه میلیون و ۲۶۵ هزار نفر کارگران رسمی این ۱۰ رسته شغلی هستند. نگرانی ما همواره مربوط به کارگران غیررسمی می‌باشد. این افراد تعداد قابل توجهی هستند، فکر می‌کنم حدود یک میلیون و ۱۹۲ هزار نفر کارگر غیررسمی در این ۱۰ رسته شغلی وجود داشته باشند.

او افزود: سیاست‌هایی که دولت اتخاذ کرده است بر اساس این پیش بینی‌ها بوده است.

ربیعی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری در مورد اختصاص اینترنت پرسرعت و رایگان به معلمان گفت: در زمینه اینترنت خانگی دو اقدام مهم را به صورت همزمان انجام داده ایم. امروز صبح با وزیر ارتباطات صحبت کردم، بر اساس اظهارات ایشان ظرفیت‌های شبکه‌ها تکمیل شده است و برای افزایش ظرفیت‌ها ناچار هستیم که به سراغ فرکانس‌های صداوسیما که کار نمی‌کنند یا کمتر کار می‌کنند، برویم، در این زمینه در جلسه آینده ستاد تصمیم گیری خواهیم کرد.

او در خصوص اینترنت خانگی گفت: به شرکت‌های اینترنت خانگی گفته شده است که سرعت را به ۱۶ مگابایت به طور رایگان افزایش دهند. در تهران و قم نسل تکنولوژی‌هایی که سرعت اینترنت خانگی را تا چهار برابر افزایش می‌دهد تست شده است. تصمیم گرفته شده مصرف سایت‌های دانشگاهی هم کاهش پیدا کند. این تصمیمات در وزارت علوم و آموزش و پرورش گرفته شد و زیرساخت‌هایشان به سرعت ایجاد شد.

ربیعی تاکید کرد: ما برای افزایش ظرفیت اینترنت، باید سراغ فرکانس‌های صداوسیما که کار نمی‌کنند یا بلااستفاده هستند، برویم.

او در پاسخ به سوالی در زمینه بحث از سرگرفتن فعالیت‌ها در استان‌های سفید از نظر شیوع کرونا که از سوی رئیس‌جمهور مطرح شد و این در حالی است که وزارت بهداشت نظر دیگری دارد، گفت: تمامی استان‌ها بررسی شده و باید بگویم که عدد‌های بالایی در استان‌ها نداریم. استانی می‌تواند فعالیت را آغاز کند که وزارت بهداشت تایید کند. هیچ تعارضی میان نظر دولت و وزارت بهداشت وجود ندارد. باید بگویم که ما یک وزارت بهداشت داریم و یک کمیته ملی مقابله با کرونا، که تصمیمات آن‌ها برای ما حجت است.

سخنگوی دولت در مورد تصمیم گیری در مورد نظام آموزشی کشور نیز افزود: ما در مورد مقطع دکتری تاکنون تصمیم گرفتیم و، چون در این دوره تعداد دانشجو کم بوده و مدت زمان حضور در دانشگاه کم است، تصمیم گرفته ایم که تحصیلات در این مقطع ادامه یابد، که تمهیدات آن نیز با وزارت علوم است. اگر تصمیمی که ما گرفتیم، در ستاد مقابله با کرونا مغایر با حفظ زندگی مردم باشد، تصمیم عوض خواهد شد. مهمتر از همه مقولات، حفظ جان مردم است. ما به مسئله حفظ شغل، اقتصاد مردم و بیکاران هم توجه داریم و موضوع سه میلیون بیکار نیز در رئوس کاری ماست. اما آنچه برای ما اولویت دارد، حفظ جان مردم است.

او در پاسخ به سوالی در زمینه مخالفت آمریکا به اعطای وام به ایران از سوی صندوق بین‌المللی پول نیز اظهار داشت: در روز‌های اخیر ما خوشبختانه پیشرفت‌هایی در اینستکس داشتیم که خوب است و آن را به فال نیک می‌گیریم؛ ولی این هنوز کافی نیست و اروپا باید برای اجرای تعهدات خود گام‌های بیشتری بردارد. در دوره شیوع کرونا متاسفانه قلدرمابی آمریکا بیشتر شده و واشنگتن با سواستفاده از شرایط، وقعی به درخواست‌های بشردوستانه نمی‌نهد.

سخنگوی دولت عنوان کرد: تلاش‌های خوبی برای آزاد شدن منابع ما در خارج از کشور صورت می‌گیرد که باید همین جا از وزیر خارجه و رئیس بانک مرکزی تشکر کنم. اتفاقات خوبی در این زمینه صورت می‌پذیرد که بهتر است بعداً در این باره صحبت شود. این کار‌های برای این صورت می‌پذیرد که ما بتوانیم به پول‌هایی که در خارج از کشور داشته، دست پیدا کرده و آن را برای افزایش خدمات بهداشتی مصرف کنیم.

ربیعی تصریح کرد: در مورد صندوق بین المللی بهتر است که بانک مرکزی اظهار نظر کند؛ اما تاکنون در این مورد تصمیم نهایی اعلام نشده است و ما چیزی که حاکی از تصمیم نهایی صندوق باشد، تا کنون ندیده و دریافت نکرده ایم. باید جلو‌تر رفت تا تصمیم نهایی اعلام شود و به دلیل جزییات این موضوع، بانک مرکزی نظر خواهد داد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه ما در بحث درمان بیماری کرونا مشکل خاصی نداریم، اظهار داشت: ما زیرساخت‌های مناسب برای درمان بیماری کرونا داریم و مهمترین علت موفقیت ما تاکنون، آمادگی کادر درمانی اعم از پزشکان و پرستاران بوده است.

او ادامه داد: البته اقدامات بسیار خوبی که در حوزه سلامت در طرح تحول سلامت انجام شد، بی‌تأثیر نبود و در درمان این بیماری نقش بسزایی داشته است.

ربیعی تصریح کرد: متأسفانه شاهدیم که در برخی از کشور‌ها پرستاران را تهدید و حتی اخراج کرده‌اند، اما ما در اینجا مجدداً از طرف دولت، از زحمات پزشکان و کادر درمانی خود در مقابله با کرونا تقدیر و تشکر می‌کنیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه پیشگیری از این بیماری به کنش فردی افراد و همچنین سیاست‌های ما بستگی دارد، گفت: ما نمی‌توانستیم مدل غُل و زنجیر کردن خانه‌ها را دنبال کنیم و از سوی دیگر، مدل و سیاست «یله و رها کردن» را هم نداشتیم درحالی‌که در برخی از کشور‌ها این سیاست دنبال می‌شود.

او افزود: ما طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را دنبال کردیم و در ایام عید این سیاست تشدید شد و همچنان فاصله‌گذاری فیزیکی و راه‌اندازی زندگی مردم با حفظ سلامتی و بهداشت آنان در اولویت‌مان است.

ربیعی تأکید کرد: مردم باید به این نکته توجه کنند که همچنان فاصله خود با دیگران را رعایت کنند به گونه‌ای که از این به بعد سه نفر در یک مغازه نباید کنار یکدیگر بایستند و همچنین نباید مردم در وسایل حمل و نقل عمومی با فاصله نزدیک در کنار یکدیگر باشند.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: از وزارت بهداشت و درمان سپاسگزارم که تاکنون پروتکل‌های زیادی را برای مقابله با بیماری کرونا ایجاد کرده است.

ربیعی افزود: ما ارزیابی از سیاست‌ها خواهیم داشت و نسبت به سیاست‌ها و تکمیل سیاست‌ها تجدید نظر خواهیم کرد، اما دیدگاه تمام کارشناسان سلامت در کشور و در فضای بین الملل این است که هیچ چشم اندازی برای از بین رفتن این ویروس در کوتاه مدت وجود ندارد.

او اظهار کرد: بسیاری از کارشناسان در حوزه بین الملل پیش بینی می‌کنند تا یک سال آینده احتمال ادامه دار بودن این بیماری وجود دارد بنابراین اعلام می‌کنم ما باید بتوانیم بر اصل حفظ فاصله گذاری و سلامت سبک‌های زندگی که مبتنی بر بهداشت است را جاری کنیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه ما نمی‌توانیم ادارات را به مدت یک سال تعطیل کنیم، تاکید کرد: بنابراین پیش بینی ما این بود افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند به آن‌ها اجازه بیرون رفتن ندهیم برای اینکه ادارات خلوت شود به همین جهت ساعت کار را ۷ تا ۱۴ تعیین کردیم و همچنین برای اینکه ادارات خلوت شود یک سوم از نیرو‌ها را ملزم به دور کاری کردیم و دست مدیران را در این زمینه باز گذاشته ایم. این موارد تصمیماتی بود که ما فکر کردیم باعث می‌شود هم چرخه اداره کشور بچرخد و هم زنجیره شیوع قطع شود.

او خاطرنشان کرد: البته به یاد دارم، رئیس جمهور یکی از کشور‌های اروپایی هم اعلام کرد افرادی می‌توانند از خانه خارج شوند که به محل کار خود بروند. یعنی کشور‌های دیگر هم رفتن به محل کار را اصل گرفتند و در عین حال ماندن در خانه هم اصل است بنابراین دانشجویان و دانش آموزان و زنان خانه دار و بازنشستگان و بسیاری از افرادی که خارج از خانه کار ندارند باید در خانه بمانند.

سخنگوی دولت تاکید کرد: من فکر می‌کنم در تصمیماتی که تاکنون اتخاذ شده آینده نگری وجود دارد و نوعی ظرفیت سنجی جامعه هم در آن است.

ربیعی با بیان اینکه رسانه‌ها هم در این زمینه مسئولیت سنگینی دارند و باید به طور مداوم بگویند ما همراه با مراعات فاصله گذاری فیزیکی و پروتکل‌های بهداشتی زندگی خواهیم کرد، افزود: ما در خانه خواهیم ماند مگر اینکه بخواهیم خرید کنیم یا کار‌های اداری مان را انجام دهیم.

او در پاسخ به این سوال که با توجه به عدم نزولی شدن مبتلایان به کرونا، دولت چه اقداماتی را در دستور کار دارد؟ گفت: آنچه امروز من از میزان گسترش بیماری خدمت شما عرض می‌کنم آخرین آماری است که هم در دولت و هم در ستاد ملی کرونا مطرح شد و حاصل مذاکره من با مسئولان ارشد حوزه سلامت کشور است.

سخنگوی دولت افزود: در اغلب مناطق کشور ما آمار نزولی داریم، اما تدریجی است یعنی به صورت تدریجی رو به کاهش است. به این معنا که منحنی افت یک باره ندارد و با ضریب زاویه و شیب ملایم رو به پایین است.

ربیعی گفت: در تهران هم این روند دیده می‌شود، اما کندتر از حد متوسط است، به دلیل غربالگری که انجام شد آمار سرپایی‌ها به طرز قابل توجهی در کشور به ویژه در تهران کاهش پیدا کرده است و طرح غربالگری کمک بسیاری به ما کرد.

او تاکید کرد: رسیدگی از بخش درمان و بیمارستان به بخش بهداشت انتقال پیدا کرد و من اعلام می‌کنم با زیرساخت‌های خوبی که در مراکز بهداشتی طی ۶،۷ سال گذشته ایجاد شد و با افزایش دستگاه‌های سی تی اسکن و تخت‌های بیمارستانی امروز این اقدامات به مدد ما آمده است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه تعداد بیماران نسبت به اسفند ماه کاهش پیدا کرده، اما اخیرا تعبیری از یکی از روسای خوب دانشگاه‌ها مطرح شد مبنی بر اینکه در یک روز، آمار به صورت ناگهانی افزایش پیدا کرد و این تعبیر غلط نیست، افزود: شاخص‌های آماری را باید به شکل یک روند ببینیم؛ ممکن است در یک روز چنین اتفاقی افتاده باشد، اما روند تا به امروز روند کاهشی را در میان مدت و بلند مدت نشان می‌دهد.

ربیعی با بیان اینکه تعداد فوتی‌ها نیز روند کاهشی دارد، گفت: تعداد بیماران بدحال ما که به آی سی یو منتقل می‌شوند در اثر تجمعی افزایشی است. با این حال در تعداد بستری‌ها روند کاهشی داریم؛ بنابراین در اثر تجمعی هم ممکن است افزایش داشته باشیم، اما این به علت آن است که ما از نمودار‌های اثر تجمعی استفاده کرده ایم.

او درباره عمر این ویروس هم گفت: رفتار این ویروس ناشناخته است و پیش بینی‌های بین المللی حاکی از حل شدن این بحران در کوتاه مدت نیست.

سخنگوی دولت با بیان اینکه کارشناسان حوزه سلامت پیش بینی کرده اند که ساخت واکسن این بیماری ۱۸ ماه طول می‌کشد، اظهار داشت: آنچه مسلم است تا امروز هیچ داروی اختصاصی برای ویروس کرونا کشف نشده است و اگر آغاز به کاری هم در این باره شده است همانطور که گفتم تا ۱۸ ماه طول خواهد کشید، دارو‌های فعلی برای سایر ویروس ها، باکتری‌ها و بیماری‌های دیگر است که در حال حاضر تجویز می‌شود و ممکن است فوایدی هم داشته باشد، اما اختصاصا مربوط به کرونا نیست.

ربیعی گفت: اخبار حوزه سلامت را که دنبال می‌کردم جامعه علمی آمریکا بر روی مصرف یک داروی ارزان قیمت که آقای ترامپ بر مصرف آن اصرار می‌کرد چالش داشتند. دارو‌هایی که ما استفاده می‌کنیم قطعا مورد تایید کمیته علمی مستقر در وزارت بهداشت است و برای دارو‌های جدید هم اگر فاقد مستندات باشد باید مورد کارآزمایی بالینی قرار بگیرد.

او تاکید کرد: من فکر می‌کنم اقداماتی که تاکنون صورت دادیم موثر بوده است، ولی قطعا نتیجه این اقدامات منوط به این است که ما به توصیه‌های «در خانه بمانیم» عمل کنیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه آمار‌های ما نسبت به شاخص‌های جهانی آمار بدی نیست و برخی شاخص‌های ما وضعیت بهتری از بعضی کشور‌های توسعه یافته دارند، گفت:، اما نباید مغرور شویم و نباید بیماری را دست کم بگیریم و باید با این ویروس هیولایی که جان انسان‌ها را مورد هدف قرار داده است با برنامه ریزی و مراعات و با زندگی همراه با پروتکل‌های بهداشتی ادامه دهیم تا بتوانیم با آن مقابله کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کارمند
۱۳:۵۰ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
ما چجوری هم بریم سر کار هم تو خونه بمونیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۲۰:۵۹ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
هرکی که به فکرمردم باشه خداخیرش بده هرکی که نیست خدالعنتش کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۱ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
آقا ساعت 18 به بعد بیا منطقه چهار محله شمیران نو اکثر مغازه ها باز تردد را زیاد کرده چرا نظارت نیست برای فرار از بسته بودن چند جعبه میوه سیب زمینی و پیاز و دستمال کاغذی گذاشته کاسبی میکنند کم کاری نکنید
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۱۰ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
به کارمندان میگید برن سر کار اونوقت انتظار دارید مردم توی خونه بمونن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۰ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
آری فقط بلدین شعار بدین
آخرین اخبار