آمادگی برای ثبت نسخ خطی فارسی مشترک ایران و یونان در برنامه حافظه جهانی یونسکو

صالح زمانی در دیدار با رایزن فرهنگی ایران در یونان از آمادگی این سازمان برای ثبت مشترک نسخ خطی فارسی در برنامه حافظه جهانی یونسکو خبر داد.

آمادگی برای ثبت نسخ خطی فارسی مشترک ایران و یونان در برنامه حافظه جهانی یونسکو

به گزارش حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از  روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، صالح زمانی مشاور ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران صبح امروز ۲۳ تیرماه در دیدار با مهدی نیکخواه قمی رایزن جدید فرهنگی ایران در یونان گفت: تاکنون بیش از ۵۰ اثر مکتوب در حوزه میراث مستند ثبت ملی، بیش از ۱۰ اثر در حوزه جهانی ثبت جهانی و چندین اثر مهم در برنامه حافظه جهانی یونسکو ثبت مشترک و منطقه‌ای شده است؛ در چنین شرایطی اگر نسخ خطی فارسی با ارزش در یونان وجود داشته باشد می‌توان آن را به صورت مشترک در برنامه حافظه جهانی یونسکو به ثبت رساند.

در این جلسه که برپایه فراهم سازی مقدمات لازم به منظور امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با کتابخانه و آرشیو ملی کشور یونان تشکیل شده بود، بر توسعه علم، دانش، فرهنگ و همچنین گسترش فعالیت­‌های کتابخانه ­ای براساس تلاش مشترک برای تعمیق همکاری‌های برابر در زمینه ­های کتابخانه ­ای و آرشیوی تاکید شد.

زمانی با بیان این مطلب که سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در تلاش است منابع و نسخه‌های خطی فارسی و عربی را در سایر کشور‌ها شناسایی کند، گفت: با توجه به اینکه کشور یونان مهد تفکر و اندیشه در جهان مدرن و غرب است می‌توان انتظار داشت که آثاری در حوزه شیعه شناسی و اسلام شناسی در این کشور وجود داشته باشد.

وی با اشاره به تفاهم نامه کتابخانه و آرشیو ملی این دو کشور در سال‌های ۸۱ تا ۸۴، ادامه داد: این تفاهم نامه هم اکنون منقضی شده است، اما در تلاش هستیم این تفاهم نامه را تمدید کنیم چراکه اسناد تاریخی موجود در یونان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ این اسناد شامل مکاتبات، سفرنامه‌ها و قرارداد‌های تجاری، سیاسی و فرهنگی می‌شود.

زمانی همچنین بر اهمیت ایجاد و تداوم همکاری‌ها در حوزه آرشیو ملی ایران و یونان تاکید کرد و گفت: با توجه به این موضوع که در روز‌های کرونایی به سر می‌بریم این امکان وجود دارد با همکاری دو کشور نمایشگاه‌هایی از اسناد مشترک ایران و یونان به صورت مشترک و مجازی برپا شود.

وی همچنین به ثبت آثار مشترک ایران و سایر کشور‌ها در برنامه حافظه جهانی یونسکو اشاره و اضافه کرد: تاکنون بیش از ۵۰ اثر مکتوب در حوزه میراث مستند ثبت ملی، بیش از ۱۰ اثر در حوزه جهانی ثبت جهانی و چندین اثر مهم در برنامه حافظه جهانی یونسکو ثبت مشترک و منطقه‌ای شده اند؛ در چنین شرایطی اگر نسخ خطی فارسی ارزشمندی در یونان وجود داشته باشد می‌توان آن را به صورت مشترک در برنامه حافظه جهانی یونسکو به ثبت رساند.

وی گفت: کتابخانه ملی ایران جزو کتابخانه ملی برتر در سطح جهان است و امروز با شیوع گسترده ویروس کرونا در تلاش هستیم با بهره مندی از ابزار‌های جدید خدمات این سازمان را برای همه ایرانیان در سطح دنیا ارائه دهیم چراکه شعار این سازمان «کتابخانه ملی در خانه هر ایرانی» است.

در ادامه مهدی نیکخواه قمی- رایزن فرهنگی ایران در یونان از همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در راستای امضای تفاهم نامه همکاری با کتابخانه ملی یونان استقبال کرد.

رایزن فرهنگی ایران در یونان در پایان این نشست بر در دسترس قراردادن منابع فرهنگی برای ایرانیان مقیم سایر کشور‌ها تاکید کرد و گفت: این منابع با ارزش می‌تواند از طریق اپلیکیشن در اختیارهموطنان قرار گیرد که با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران می‌تواند باید موثر واقع شود.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.