آمار نگران کننده از افزایش سرقت، کلاهبرداری و موبایل قاپی

افزایش سرقت، کلاهبرداری و موبایل قاپی موجی از نگرانی را در شهروندان ایجاد کرده است، نگرانی که نیروی انتظامی باید سعی در رفع آن کند.

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، آمار رسمی نگران کننده است، افزایش کلاهبرداری، موبایل قاپی، سرقت منزل و خودرو در چند ماه اخیر به خصوص بعد از شیوع کرونا.

آخرین آمار از افزایش این جرایم را رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ داد. سردار علیرضا لطفی گفت که در حوزه جعل و کلاهبرداری با توجه به شرایط اقتصادی با افزایش جرم کلاهبرداری در سال ۹۸ و ۹۹ مواجه هستیم و ۳۰ درصد افزایش جرم داشتیم.

به گفته وی بیش از ۹۰ درصد سرقت‌های قاپ زنی مربوط به سرقت موبایل است که افزایش قیمت تلفن همراه و عدم رعایت نکات ایمنی از سوی شهروندان در این خصوص از علل رشد این نوع سرقت است. گرچه رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ از کاهش جرایمی مانند سرقت، قتل، آدم ربایی و سرقت‌های خشن و به عنف در تهران بزرگ خبر داده، اما تعداد همین جرایم در استان خراسان رضوی روند افزایشی داشته است.

آن طور که سردار محمد کاظم تقوی فرمانده انتظامی خراسان رضوی در آماری که ابتدای خرداد اعلام کرده، میزان سرقت در این استان در دو ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است و بیشترین رشد سرقت مربوط به خودرو و موتورسیکلت با ۶۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال است.

موضوع زمانی نگران کننده تر می‌شود که با نگاهی به سایر آمارهای ارائه شده از سوی فرمانده انتظامی خراسان رضوی متوجه می‌شویم که پس از سرقت خودرو، سرقت از منازل مسکونی، اماکن خصوصی، سرقت گوشی و گوشی‌قاپی نیز روند رو به رشدی داشته است.

البته طبق گفته‌های سردار تقوی، بخشی از این گوشی قاپی‌ها به صورت سرقت خشن انجام شده است، آنچنان که وی در این زمینه گفته است: این سرقت‌ها علاوه بر ایراد خسارت مالی به شهروندان، آثار روحی زیانباری نیز بر بسیاری از مالباختگان برجای می‌گذارد و صحنه‌های وحشیانه زورگیری و گوشی قاپی ممکن است تا مدت‌ها کابوس روز و شب مالباختگان باشد.

از سوی دیگر، خلیل اللهی، رئیس کل دادگستری آذربایجان‌ شرقی نیز آمار مشابهی از افزایش جرائمی مانند سرقت، کلاهبرداری و گوشی قاپی در این استان داده است.

وی جرایم و آمار‌های ارائه شده توسط دادگستری آذربایجان شرقی را نشان دهنده واقعیت‌های موجود در جامعه خوانده و گفته «هر چند جرایم یاد شده در استان نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است، اما افزایش این جرایم برهم زننده امنیت روانی جامعه است و بر همین اساس باید تدابیر جدی پیش بینی شود.».

به گفته خلیل اللهی سرقت، کلاهبرداری و تصرف عدوانی در این استان رو به افزایش است.

در اصفهان نیز سرهنگ مرتضوی، رئیس پلیس فتای این استان از افزایش جرایم اجتماعی و اخلاقی خبر داده و گفته «در سه ماهه نخست امسال در حوزه اخلاقی ۱۴ درصد و در حوزه اجتماعی به صورت غیرقابل منتظره ۷۵ درصد افزایش وقوع جرم را شاهد هستیم که از عوامل اصلی جرم در حوزه اخلاقی می‌توان به انتشار اطلاعات و فیلم‌های خصوصی مردم و در حوزه اجتماعی؛ هک، نفوذ و دسترسی‌های غیر مجاز که بیشتر در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و واتس اپ و تلگرام حادث می‌شوند اشاره کرد.»

البته به گفته سرهنگ مرتضوی جرایم اقتصادی با راه اندازی رمز پویا در این استان روندی کاهش داشته است.

طبق گفته‌های سرهنگ رضا بینقی رئیس پلیس آگاهی استان سمنان، در این استان نیز با توجه به ایام پسا کرونا و به خصوص فروردین شاهد افزایش سرقت خودرو، محتویات داخل خودرو، انبار‌ها و مغازه‌ها بودیم و در مقابل سرقت از منازل کاهش یافته بود.

سرهنگ فرج شجاعی فرمانده انتظامی شهرستان شیراز نیز در اردیبهشت خبر از افزایش سرقت‌های درون خودرو و اماکن خصوصی در شیراز داده بود.

این آمار‌ها در حالی طی ۳ ماه گذشته اعلام شده است که هنوز بیشتر فرماندهان انتظامی سایر استان‌ها آمار نهایی و جمع بندی ۳ ماهه خود از میزان جرایم رخ داده در کشور را اعلام نکرده‌اند، اما همین آمار اعلام شده نیز موجب نگرانی در شهروندان شده است.

انتشار روزانه تصاویر چندین فقره سرقت به عنف در فضای مجازی موجب ایجاد موجی از نگرانی میان شهروندان شده است. همین هفته گذشته بود که ویدئوی سرقت یک دستگاه تلفن همراه توسط ۳ زورگیر خشن و ضرب و شتم مالباخته در فضای مجازی حسابی سر و صدا به پا کرد و هر روز نیز ویدئو‌هایی از شیوه‌های جدید سرقت به روش زاغ زنی و موبایل قاپی منتشر می‌شود.

در این میان همان گونه که فرمانده انتظامی خراسان رضوی اشاره کرده، کابوس سرقت و اثر زیان بار روحی و روانی آن تا مدت‌ها مالباخته را رها نمی‌کند. عبدالله یکی از مالباختگانی است که قربانی موبایل قاپی شده و می‌گوید: یک ماه از زمانی که تلفنم رو توی خیابان زدند می‌گذرد، اما هنوز هر کی از کنارم رد می‌شود تنم به لرزه می‌افتد.

این اثرات روانی و روحی شاید هرگز از ذهن و روان مالباختگان پاک نشود و آن خانمی که در خیابان و به زور قمه طلاهایش را به یغما بردند، تا وقتی جان در بدن دارد، این صحنه را هر شب در خواب کابوس ببیند و در واقعیت فوبیای سرقت و زورگیری گرفته باشد.

این موضوعات را بسیار در منویات و بیانات مقام معظم رهبری مشاهده می‌کنید درست جایی که در دیدار‌های خود با فرماندهان انتظامی بر موضوعاتی مانند امنیت اجتماعی و اخلاقی و حضور مقتدارانه جهت پیشگیری از وقوع جرایم تأکید کرده‌اند.

بدون شک نیروی انتظامی می‌تواند با اقداماتی نظیر افزایش گشت‌های خود کمک به کاهش وقوع چنین جرایمی کند، موضوعی که هم اکنون با توجه به عملکرد فعلی روندی افزایشی به خود گرفته است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امين
۱۹:۳۹ ۲۰ آبان ۱۳۹۹
اقاي رئيسي با ازاد كردن سارقان و أوباش از زندان علاوه بر زير سؤال بردن زحمات پليس ناامني وخسارات غير قابل جبراني را در اين شرايط بد اقتصادي به مردم وارد كرده
Iran (Islamic Republic of)
مردم
۱۲:۰۶ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
۹۸/۱/۴ موبایل مرا دزدیدندبعداز مدتی کلانتری محل بام نک تماس گرفت که دزد را گرفتند بعد از اعتراف اقا دزده مدتی در زندان بود ولی بعد آزاد شد بدون آنکه من و۲۲ شاکی دیگر به موبایلت برسند فقط در زندان تقویت شد تا با روحیه جدید دنبال کارش رو بگیره با چنین برخوردهای قضایی میخواهید موبایل قاپی و زورگیری کم شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۰ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
همه این مشکلات جامعه از فقر هست که دولت مردان ایجاد کردند توجامعه حالا چهار نفر هم گرفتید باید ریشه ای حل شود
United States of America
ناشناس
۰۹:۳۲ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
لطفا مطلب بعد از این مطلب رو بخوانید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۰ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
به این جهت که موبایل بسیار گران شده است اگر یک موبایل نسبتا خوب از
دستت بیفتد مثل این است که پراید ت چپ کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
متاسفانه دولت راهکار گرانی را فقط در افزایش خیلی زیاد حقوق کارمندان میداند ! در این صورت بیکاران دچار فقر شدید میشوند و هر کاری خواهند کرد...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
سرقت ریشه در اقتصاد داره ریشه در بیکاری داره دولت که وظیفه ذاتیش ایجاد اشتغال اما متاسفانه...
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۷:۵۹ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
باسلام ،متاسفانه نیروی انتظامی بجای پرداختن به این موضوعات مهم بیشتر هنر ونیروی خود رو صرف توقیف موتورسیکلتها میکنه واین موتور سیکلتها هم که وسیله کار امرار معاش یه خانواده صعیفه وهمانطور که مشاهده میکنیم پارکینگهای موتوری مملوءاز موتور های مردم بیچاره شده اند که این مسایل تبعات زیادی رو هم برای نظام داره هم برای مردم زیرا هم باعث نارضایتی عمومی از نیرو انتظامی میشه وهمکاری مردم با نیرو ی انتطامی رو متاثر میشه وهم توی این وضعیت افتضادی باری بردوش مردم ودر بعصی مواقع هزینه ترخیص از قیمت موتور بیشتر میشه ومردم توان ترخیص رو ندارند وشاهد اشعال پارکینگها از موتور سیکلتها هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۹ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
دلیل: فقر و بیکاری و تورم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۱ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
واقعا دلیلش واضح نیست!؟ مشخص نیست چرا میزان جرایم ساده و پیش پا افتاده که در ارتباط با تامین مالی وبا مبالغ کم هست زیاد شده؟! آقا وضعیت اقتصادی مردم خرابه، فقر داره بیداد میکنه. فهمیدنش اینقدرا هم سخت نیست!!
آخرین اخبار