طرز تهیه اشکنه به همراه چند ترفند برای خوشمزه‌تر شدن آن

در این مطلب قصد داریم دستورالعمل تهیه اشکنه را بیان کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اشکنه یکی از خوراکی‌های سنتی خوشمزه  ایرانی می‌باشد که معمولا با نان سرو می‌شود. این غذا را هم  با سبزی می‌توانیم درست کنیم و هم با گوجه فرنگی. در ادامه قصد داریم طرز تهیه این غذای لذیذ را بیان کنیم. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه اشکنه با شنبلیله:

تخم مرغ ۴ عدد

پیاز یک عدد

سیب زمینی دو عدد

آرد دو قاشق غذاخوری

شنبلیله خشک شده یک قاشق

زردچوبه، نمک فلفل به مقدار لازم


بیشتر بخوانید


طرز تهیه:

پیاز ها را پوست بکنید و بشویید و با یک چاقو مناسب خرد کنید و سپس در یک قابلمه آن را سرخ کنید و وقتی که پیاز ها طلائی شدند آرد و شنبلیله را به آن اضافه کنید و مقداری آن را تفت دهید.

بعد از تفت دادن، آخر کار زردچوبه را اضافه کنید. سپس ۳ تا ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و کاملا بشویید و سپس آن‌ها را نگینی خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. منتظر بمانید تا سیب زمینی‌ها پخته شوند.

تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید و آن ها را کاملا هم بزنید. در مرحله بعد تخم مرغ ها را به آرامی به اشکنه اضافه کنید و دائما آن را یا یک قاشق هم بزنید تا تخم مرغ ها سفت و بسته نشود.

و بعد مقداری نمک و فلفل را به اشکنه اضافه کنید. صبر کنیم تا همه مواد با هم بپزند و بعد غذا آماده است.

برخی در این غذای خوشمزه از اسفناج هم استفاده می کنند و به جای شنبلیله، خشک ، اسفناج می ریزند.

اشکنه با گوجه فرنگی:

نوع دیگری از اشکنه بسیار هم خوشمزه است ، اشکنه با گوجه فرنگی است. در این روش به پیاز ، تخم مرغ، چند عدد گوجه فرنگی ، سیب زمینی ، آرد ، نعنا خشک، آب ،ادویه و نمک نیاز دارید.

در این روش هم ابتدا پیاز ها را پوست بکنید و سرخ کنید و بعد سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید و روی پیاز بریزید تا بپزد و بعد از چند دقیقه گوجه فرنگی را هم به صورت ریز شده روی پیاز و سیب زمینی بریزید و اجازه دهید تا تفت بخورد و بعد یک قاشق آرد و نعنای خشک و همچنین نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و روی آن به اندازه ی دو یا سه لیوان آب بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید .

بعد از جوش آمدن آب در کاسه ای جدا سه عدد تخم مرغ را بشکنید و به خوبی هم بزنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.بعد از اضافه کردن آن را هم بزنید تا تخم مرغ با تمام مواد به خوبی هم بخورد.بعد از پختن تخم مرغ ها ، غذا آماده خوردن می باشد.

اگر دوست دارید تخم مرغ در اشکنه به صورت درسته مشخص باشد پس نباید آن را بزنید و وقتی در قابلمه تخم مرغ ریخته شد به مدت ده دقیقه غذا را اصلا هم نزنید.

نکات مهم در تهیه اشکنه:

قبل از اضافه کردن شنبلیله ویا نعنای خشک به غذا آن را با کف دست پودر کنید و غذا اضافه کنید.

مرحله اضافه کردن تخم مرغ ها به اشکنه بسیار مهم است. باید در این مرحله دائما اشکنه را هم بزنید تا تخم مرغ ها سفت نشوند. اگر این کار را انجام ندهید باعث می شود تخم مرغ ها یکجا بسته شوند که ظاهر خوبی به غذا نمی دهد.

برای خوشمزه تر شدن اشکنه در صورت تمایل ،می توانید مقداری آبغوره یا رب انار هم به غذا اضافه کنید.

بهتر است این غذا را به جای روغن با کره بپزید.

میتوانید به جای شنبلیله خشک از شنبلیله تازه هم استفاده کنید.

در این غذا میتوانید به همراه رب گوجه فرنگی، یک قاشق غذا خوری عدس که از قبل خیس کرده اید، بریزید . به این غذا اشکنه اصفهانی نیز می گویند و در استان اصفهان به همین شکل این غذا تهیه می شود.

اگر دوست دارید تخم مرغ در اشکنه به صورت درسته مشخص باشد پس نباید آن را بزنید و وقتی در قابلمه تخم مرغ ریخته شد به مدت ده دقیقه غذا را اصلا هم نزنید.

برای مخلوط کردن آرد، آن را با آب سرد حل نکنید و در مرحله اول با بقیه مواد فقط تفت دهید. در این صورت مشکل گلوله شدن آرد پیش نخواهد آمد.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

برچسب ها: خانه داری ، آشپزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
به جای آرد میشه رشته پلویی ریخت...خوشمزه تر میشه
Germany
رضا
۱۳:۴۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
با این وضعیت گرانی وتورم در آرزوی اشکنه هم مانده ام.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۴ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
اشکنه شنبلیله خشک موادلازم روغن پیاز سیب زمینی نمک زردچوبه فلفل سیاه اب ارد یک قاشق غ خوری ابلیمو ویک عدد تخم مرغ اخر کار زده شود پیازسیب زمینی ارد زردچوبه همه را به نوبت تفت بدین شنبلیه اندازه یک ق غ خوری به مواد اضافه کنید یک همی بزنید اب جوشیده اضافه کنید وقتی سیب زمینی نرم شد ابلیمو به اندازه دلخواه اضافه کنید چندقل خورد تخم مرغ زده شود به اشکنه اضافه کنید هم بزنید چند جوش خورد جاافتاد شد شعله راخاموش کنید اشکنه هانباید بانون تازه خورده شود نون از روز قبل خوشمزه ترهست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۴ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
اشکنه شنبلیله خشک موادلازم روغن پیاز سیب زمینی نمک زردچوبه فلفل سیاه اب ارد یک قاشق غ خوری ابلیمو ویک عدد تخم مرغ اخر کار زده شود پیازسیب زمینی ارد زردچوبه همه را به نوبت تفت بدین شنبلیه اندازه یک ق غ خوری به مواد اضافه کنید یک همی بزنید اب جوشیده اضافه کنید وقتی سیب زمینی نرم شد ابلیمو به اندازه دلخواه اضافه کنید چندقل خورد تخم مرغ زده شود به اشکنه اضافه کنید هم بزنید چند جوش خورد جاافتاد شد شعله راخاموش کنید اشکنه هانباید بانون تازه خورده شود نون از روز قبل خوشمزه ترهست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
اشکنه گوجه :مواد نیاز گوجه یک کیلوبری پنج نفر پیاز بزرگ یک عدذدسیب نمک اب جوش اندازه یک لیوان بزرگ روغن اگر از چربی دنبه باشه خیلی خوشمزه تر هست ززد چوبه فلفل سیاه پیازسیب گوجه زردچوبه تفت بخوره گوجه هارنگینی خورد شود کمی تفت خورد ابش کنید 20دقیقه ای باشعله خیلی کم پخته شود نمک اخرپخت اضافه شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۶ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
اشکنه گوجه :مواد نیاز گوجه یک کیلوبری پنج نفر پیاز بزرگ یک عدذدسیب نمک اب جوش اندازه یک لیوان بزرگ روغن اگر از چربی دنبه باشه خیلی خوشمزه تر هست ززد چوبه فلفل سیاه پیازسیب گوجه زردچوبه تفت بخوره گوجه هارنگینی خورد شود کمی تفت خورد ابش کنید 20دقیقه ای باشعله خیلی کم پخته شود نمک اخرپخت اضافه شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
باسلام سه مدل اشکنه هست به شما میگویم که این مدل مخصوص شهرستان ابرکوه استان یزد میباشه:اشکنه مرزنجوش باروغن اگر زوغن دنبه باشه سالم تروخوشمزه تر هست پیاز سیب زمینی ومرزنجوش تخم مرغ یک عدد زردچوبه رب گوجه ابغوره نمک واب پیازسیب مینی پیازسیب رب زردچوبه درروغن تفت بدین ابش کنید اندازه تعداد خانواده دونفر یک کاسه ابگوشت خوری پر اب نیازهست وقتی سیب پخته شد ابغوره نمک تخم مرغ شکسته همزده ومرزنجوش اندازه یک قاشق غ خوری کف مال شده اضافه کنید چند دقیقه قل خورد بانون مانده از روز قبل تلیت کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
باسلام سه مدل اشکنه هست به شما میگویم که این مدل مخصوص شهرستان ابرکوه استان یزد میباشه:اشکنه مرزنجوش باروغن اگر زوغن دنبه باشه سالم تروخوشمزه تر هست پیاز سیب زمینی ومرزنجوش تخم مرغ یک عدد زردچوبه رب گوجه ابغوره نمک واب پیازسیب مینی پیازسیب رب زردچوبه درروغن تفت بدین ابش کنید اندازه تعداد خانواده دونفر یک کاسه ابگوشت خوری پر اب نیازهست وقتی سیب پخته شد ابغوره نمک تخم مرغ شکسته همزده ومرزنجوش اندازه یک قاشق غ خوری کف مال شده اضافه کنید چند دقیقه قل خورد بانون مانده از روز قبل تلیت کنید
آخرین اخبار