نظرسنجی‌ها در انتخابات ۲۰۲۰/ آیا تجربه تلخ ۲۰۱۶ برای دموکرات‌ها تکرار می‌شود؟

کارشناسان می‌گویند نظرسنجی‌ها با هر میزان از دقت که انجام شوند، نمی‌توانند پیروز قطعی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را مشخص کنند.

به گزارشگروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، در فاصله کمتر از ۱۲ روز به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در آمریکا، تلاش دو نامزد انتخاباتی یعنی «دونالد ترامپ» جمهوری‌خواه و «جو بایدن» دموکرات برای جذب حداکثر آرای مردمی شدت گرفته است. هرچه به روز انتخابات ۲۰۲۰ نزدیک می‌شویم گمانه‌زنی‌ها درباره پیروز این رقابت با تعدد نظرسنجی‌ها افزایش یافته است. از طرفی به دلیل همه‌گیری کرونا در آمریکا امکان رای پستی نیز وجود دارد و بخش کوچکی از رای دهندگان پیشاپیش رای خود را ارسال کرده‌اند.

نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد جو بایدن با کسب ۵۰ درصد از آرای مردمی حاشیه امنی برای خود ایجاد کرده است و فاصله‌ای ۹ درصدی با ترامپ جمهوری‌خواه دارد. بنابر گزارش مراکز نظرسنجی بایدن از ابتدای رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری تاکنون بطور پیوسته از رقیب جمهوری‌خواه خود جلوتر بوده است.

میانگین آخرین نظرسنجی‌های ملی هم از پیشتازی بایدن دموکرات خبر می‌دهند. نمودار زیر، متوسط نظرسنجی‌های ملی و پیشتازی نامزد دموکرات را طی ۱۴ روز گذشته را نشان می‌دهد.

آیا نظر سنجی ها می توانند به طور قطعی رئیس جمهور بعدی آمریکا را مشخص کنند؟

تقریبا در همه ایالت‌هایی که در انتخابات سال ۲۰۱۶ به ترامپ رای دادند، حالا بایدن با اختلاف بسیار پیشتاز است و یا رقابت بسیار تنگاتنگی با ترامپ دارد. بسیاری از کارشناسان شانس پیروزی نامزد دموکرات‌ها یعنی جو بایدن را تقریباً قطعی قلمداد می‌کنند.

آیا نظر سنجی ها می توانند به طور قطعی رئیس جمهور بعدی آمریکا را مشخص کنند؟

نشریه گاردین هر روز متوسط نظرسنجی‌های ۱۴ روز گذشته را در هشت ایالت تعیین‌کننده پیگیری می‌کند. فلوریدا، پنسیلوانیا، اوهایو،میشیگان، ویسکانسین، کارولینای شمالی، آریزونا، آیووا ایالت‌هایی هستند که هر کدام از نامزد‌های انتخابات ۲۰۲۰ بتواند بیشترین آرا‌ی مردمی را در این ایالت‌ها داشته باشد به احتمال بسیار بالا رئیس جمهور بعدی آمریکا خواهد بود.

شش ایالت از این ایالت‌های تعیین کننده، درسال ۲۰۱۲ به «باراک اوباما» دموکرات رای داده بودند اما همین شش ایالت در سال ۲۰۱۶ رای خود را به ترامپ جمهوری‌خواه دادند. نمودار‌های زیر حاصل آخرین نظرسنجی روزنامه گاردین از میزان محبوبیت نامزد‌های انتخاباتی آمریکا در هشت ایالت کلیدی آمریکاست. در این نمودار‌های آماری، رنگ آبی معرف بایدن دموکرات و رنگ قرمز هم معرف ترامپ جمهوری‌خواه است. نمودار افقی پایین کادر نیز سابقه‌ پیروزی هر یک از این دو حزب در چهار انتخابات قبلی آن ایالت را نشان می‌دهد.

 

آیا نظر سنجی ها می توانند به طور قطعی رئیس جمهور بعدی آمریکا را مشخص کنند؟آیا نظر سنجی ها می توانند به طور قطعی رئیس جمهور بعدی آمریکا را مشخص کنند؟

آیا نظر سنجی ها می توانند به طور قطعی رئیس جمهور بعدی آمریکا را مشخص کنند؟آیا نظر سنجی ها می توانند به طور قطعی رئیس جمهور بعدی آمریکا را مشخص کنند؟

همانطور که تصاویر نشان می‌دهند ایالت میشیگان با ۱۶ رای الکترال، ویسکانسین با ۱۰ رای الکترال، کارولینای شمالی با ۱۵، اوهایو با ۱۸، آیووا با ۶، پنسیلوانیا با ۲۰، فلوریدا با ۲۹ و آریزونا با ۱۱ رای الکترال، جزو هشت ایالتی هستند که هرکدام از نامزد‌های انتخاباتی بتواند در این ایالات  بیشترین آرای الکترال را کسب کند به احتمال بسیار قوی می‌تواند رئیس جمهور بعدی آمریکا شود.

 

آیا نظر سنجی ها می توانند به طور قطعی رئیس جمهور بعدی آمریکا را مشخص کنند؟آیا نظر سنجی ها می توانند به طور قطعی رئیس جمهور بعدی آمریکا را مشخص کنند؟

آیا نظر سنجی ها می توانند به طور قطعی رئیس جمهور بعدی آمریکا را مشخص کنند؟آیا نظر سنجی ها می توانند به طور قطعی رئیس جمهور بعدی آمریکا را مشخص کنند؟

نظر سنجی‌ها چه طور عمل می‌کنند؟

نظرسنجی‌ها نشان‌دهنده علاقه مردم به یک شخصیت در رقابت‌های ستاد‌های انتخاباتی حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در آمریکا محسوب می‌شوند و گفته می‌شود این نظرسنجی‌ها از قواعد علمی پیروی می‌کنند. سازمان‌های تخصصی و شرکت‌های خبری، نظرسنجی‌ها را به صورت تلفنی و اینترنتی یا ترکیب هردو انجام می‌دهند. نظرسنجی‌های انتخاباتی سوال‌های مختلفی از رای دهندگان احتمالی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ می‌پرسند و بر اساس پاسخ افراد شروع به تحلیل داده‌ها می‌کنند.

تعداد شرکت کننده‌ها در هر نظرسنجی متفاوت است، برای بالا بردن دقت نظرسنجی‌ها این مراکز باید نمونه‌هایی از همه رای دهندگان داشته باشند که همین امر کار را  برای مراکز نظرسنجی سخت می‌کند. کارشناسان می‌گوید درباره آمریکا باید به این نکته توجه داشته باشیم که برخی گروه‌ها مثل سالمندان، سفید پوستان و محصلین دانشگاه بیشتر در نظرسنجی‌ها شرکت می‌کنند که در انتخابات ۲۰۱۶ این موضوع مغفول مانده بود. آمارها نشان می‌دهند در سال ۲۰۱۶ بسیاری از سفید پوستانی که میزان تحصیلات کمی داشتند و در نظرسنجی‌ها شرکت نکرده بودند به ترامپ رای دادند.

همچنین این موضوع را باید در نظر گرفت که در چارچوب قوانین انتخاباتی آمریکا، اگر یک نامزد انتخاباتی در ایالت‌هایی که جمعیت بیشتری دارند و بالتبع دارای کارت‌های الکترال بیشتر هستند بتواند اکثریت نسبی یعنی ۵۰ به‌علاوه یک درصد را به‌دست بیاورد، تمام کارت‌های الکترال موجود در آن ایالت به آن کاندیدا واگذار می‌شود؛ و ممکن است نامزدی که حتی در مجموع آراء رای کمتری آورده، اما تعداد کارت‌های الکترال بیشتری کسب کرده است برنده انتخابات شود که نمونه آن را در سال ۲۰۱۶ دیدیم.

آیا طرفداران ترامپ در نظرسنجی‌ها نظر واقعی خود را نمی‌گویند؟

نتایج بررسی‌های آماری انتخابات سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد که بسیاری از طرفداران ترامپ در نظرسنجی‌های تلفنی نظر واقعی خود یعنی حمایت از ترامپ را بیان نمی‌کردند.

بنابر اعلام برخی از مراکز نظرسنجی، در نتایج نظرسنجی‌هایی که به شیوه تلفنی و آنلاین بر گزار می‌شد تناقض بسیاری وجود داشت، بطوریکه در نظرسنجی تلفنی ۵۴ درصد از این افراد اعلام می‌کردند به کلینتون رای می‌دهند، اما در نظرخواهی آنلاین این رقم به ۴۹ درصد کاهش می‌یافت. در نقطه مقابل نیز تنها ۴۴ درصد در نظرسنجی تلفنی حاضر بودند اعلام کنند به ترامپ رای می‌دهند، ولی در نظرخواهی آنلاین این رقم به ۵۰ درصد می‌رسید.

با توجه به انتقادات گسترده‌ای که در محافل مختلف سیاسی و رسانه‌ای آمریکا از دونالد ترامپ می‌شود، برخی از هواداران او سعی می‌کنند رای خود را ازمراکز نظرسنجی مخفی کنند.

ترامپ در مورد هوادارانش که رای خود را در نظر سنجی‌ها مخفی می‌کنند پیشتر گفته بود؛ تا زمانی که در جامعه برای انتخاب مجدد «قهرمان آنان» تردید‌های جدی وجود دارد، هوادارانش در هنگام نظرسنجی‌ها، ترجیح می‌دهند در مورد انتخاب خود سکوت کنند و قصد و نیت واقعی خود را فاش نکنند.

دونالد ترامپ هموراه با استناد به اشتباه نظرسنجی‌ها در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ می‌گوید: «نظرسنجی‌ها در سال ۲۰۱۶ شکست من را پیش‌بینی کرده بودند و معلوم شد که اشتباه کردند و این بار نیز اشتباهات بیشتری می‌کنند». حالا باید منتظر ماند و دید که آیا مراکز نظرسنجی این بار رو سفید از انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا خارج می‌شوند؟

دموکرات‌های پیشتاز در نظرسنجی‌ها هم نگران نتایج انتخابات هستند

با اینکه بسیاری از نظرسنجی‌ها از پیروزی جوبایدن دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ خبر می‌دهند. دموکرات‌ها که تجربه تلخی از انتخابات سال ۲۰۱۶ از پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ خیلی مطمئن نیستند. در آن سال نظرسنجی‌ها آرای «هیلاری کلینتون» را در ایالت‌های پنسیلوانیا و میشیگان و ویسکانسن بین سه تا بالای پنج درصد جلوتر از دونالد ترامپ ارزیابی کرده بودند.

برخی دموکرات‌ها می‌گویند کلینتون دموکرات ۴ سال پیش با ۵.۱ واحد درصد برتری نسبت به ترامپ در نظرسنجی‌ها جلوتر بود، اما نهایتا در انتخابات آرای الکترال این ایالت‌ها را به ترامپ باخت، آن‌ها نگران هستند که این اتفاق برای جو بایدنی که با ۴.۹ واحد درصد پیش است هم رخ دهد. حال این سوال مطرح است که آیا می‌توان به این نظر سنجی‌ها در انتخابات ۲۰۲۰ اعتماد کرد؟

مراکز نظرسنجی مدعی هستتذ مشکلات نظرسنجی‌های سال ۲۰۱۶  را حل کرده اند. اما به گفته برخی کارشناسان نمی‌توان به طور قطع نتایج انتخابات را پیش بینی کرد. بنا به گفته کارشناس موسسسه نظر سنجی «پیو» در انتخابات ریاست جمهوری  ۲۰۱۶ بین ۱۰ تا ۱۵ درصد رای‌دهندگان که تا لحظه آخر تصمیم خود را نگرفته بودند به ترامپ رای دادند. کارشناسان می‌گویند حتی اگر نظر سنجی‌ها هم کارشان را درست انجام دهند تبلیغات می‌توانند در آخرین لحظه‌ها نظر رای‌دهندگان را در مورد یک نامزد انتخاباتی تغییر دهند.

«کُرتنی کندی» کارشناس موسسه نظر سنجی پیو می‌گوید نظرسنجی، تصویری لحظه‌ای از رای یا احساس جامعه در لحظه جمع آوری داده است. این در شرایطی است که نظر سنجی‌های انتخاباتی این موضوع را لحاظ نمی‌کنند که ممکن است افرادی که در یک نظر سنجی شرکت کرده اند در آن لحظه تحت تاثیر تبلیغات هر یک از دو نامزد انتخاباتی قرار گرفته باشند.حالا باید منتظر ماند و دید که آیا مراکز نظرسنجی از انتخابات ۲۰۲۰ روسفید بیرون می‌آیند یا اینکه وقایع سال ۲۰۱۶ تکرار خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۲ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
هر شب بجای وزیر بهداشت بیاد سخنرانی کنه .بجای رسیدگی به معیشت مردم درنقش یک مجری میاد میگه کرونا زیاد شده پروتکل هارو رعایت کنید
Iran (Islamic Republic of)
فتح اله
۰۲:۲۴ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
خیلیا میگن بابا به ما چه در آمریکا کی برنده میشه ما باید به توان داخلی بنگریم.
برادر عرض کنم که از میان کشورها تنها کشوری که بیشترین تاثیر را از انتخابات آمریکا دارد ماییم.
برادر اگه فردا دلار بره بالا مطمئن باش تو هم قیمت ماستتو می‌بری بالا
علی برکت الله
United States of America
اکبر
۰۲:۰۴ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
ترامپ برنده میشه .
Iran (Islamic Republic of)
عبدالحسین معماریان
۲۲:۲۲ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
بسم الله الرحمن الرحیم اگر ترامپ در بیاید جون فرد نادانی است وجنگ طلب است بنفع ایران است والله العالم
Canada
ناشناس
۱۹:۵۴ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
هر دو یشون منافع کشورشون را در نظر میگیرند
با وجود اینکه میفهمند
حق با کیست
ما باید تمزکز به درون کنیم .سرمایه گذاری روی نخبگان
و جلوی دزدی .اختلاس .احتکار .زد وبند .پارتی بازی که
همانا تحریم کنندگان داخلی ایند
دولت بگیرد و
خلاصی از دست مافیای دولتی که
از این وزارتخانه به دیگری نقل مکان میکنند
انگاری که قطع رجال شده
مشکل ما درونی است
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۹:۰۸ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
بنام خداوند جان و خرد :
جالبه و مسخره و رسوا کننده شده است به حول قوه خداوند جل جلاله رسوای همه جهانیان شده اند درون این دو حزب فاسد و فاسق آمریکایهای جنایتکارها !!! افتادن به جون هم و یکدیگر را جنایتکار و فاسد و فاسق خطاب می کنند ملت مومنین مستضعفین محرومان ستم کشیدگان مظلومان درماندگان بیچارگان بینوایان آمریکا باید قیام و انقلابشان را در شبانه روز با استقامت و توکل بر خداوند جل جلاله ادامه دهند و این دو حزب جنایتکار تروریست فاسد و فاسق و دزد و دروغگو و مستکبر و فراعنه برده داران رو به زیر بکشند نابودشان کنند و حکومتی بر پایه عدل و عدالت و انصاف و حقوق بشر بدون تبعیض تشکیل دهند و دست این متجاوزان اشغالگران دزدان باجگیران تروریست تروریست پرورها رو از سر تا سر جهان کوتاه کنند و با مردم جهان در صلح باشند .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۲ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
دوست عزیز چرا یه حرفایی میزنی که آخرش کلی التماس کنی
Iran (Islamic Republic of)
بالاترازفرهاد
۱۹:۰۳ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
اگر به فرض محال و غیرممکن ترامپ دیوانه رئیس جمهور بعدی آمریکا شود جهان باید خودش را برای جنگ جهانی سوم آماده کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۵ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
متاسفانه عملکرد ناصحیح اقایون در این چند سال اقتصاد کشور رو با انتخابات امریکا گره زده کاش کمی به جای این صحبت ها کشور را به سمت رشد اقتصادی هدایت می کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۷ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
انتخابات آمریکا به ما چه ...........کمی از مشکلات جامعه و مردم بگید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۱ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
جوری ایران را به امریکا گره زده اند که نان شب مردم به ترام یا بایدن شدن بستگی داره
اگه ترامپ بشه همه چیزو میگن میره بالا تر از قبل و این یعنی بدبختی برای مردم اگر بایدن بشه قیمت ها همینی که هست میمونه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۹ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
سگ زرد برادر شغاله!
ای کاش یه عده میفهمیدن!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
ایشالا
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا قربانزاده
۱۴:۰۸ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
رییس‌جمهور بعدی آمریکا واسه ما از اونا مهمتره . کاشکی صد تا رای الکترال هم به ایران می دادند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
یه همچین تحلیلی از بازار اقتصادی کشور و راهکارهای پیش رو هم داشته باشید بد نیست
Iran (Islamic Republic of)
شیک
۱۲:۳۹ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
اینا رو ولش قیمت پراید چنده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۲ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
دلار؟!
مهمترین چیز در اقتصاد ایران شده دلار که نتیجه اون این شده که مردم باید انتخابات امریکا براشون مهم و سرنوشت ساز باشه تا انتخابات مجلس و ریاست جمهوری خودمان!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۳ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
مرگ بر آمریکا
Germany
ناشناس
۱۰:۴۰ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
به ماچه!!؟ ؟ مگربرای دولت مهمه که چه سگی انتخاب میشه!!؟؟
United States of America
ناشناس
۰۹:۵۳ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
هر دو از هم پست و کثیف ترند .امریکا در هر حالت یک زالوی کثیفی است که با مکیدن خون ملتها تغذیه می شود جنگ ،کودتا، ترور ، تهدید، تفرقه ، تحریم ایجادگروههای تروریستی و فروش سلاح ، غارت نفت و منابع کشورها، جاسوسی ،باجگیری زیر سایه حقوق بشر و دهها کثافتکاری دیگر زیر سر سردمدان کثیف و صهیونیستهای امریکایی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۴ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
تکرار برای دموکرات ها یا برای ایران؟
آخرین اخبار