گزینه طلایی برای جانشینی صادرات نفت/ چقدر صادرات محصولات کشاورزی رونق گرفت؟

محصولات کشاورزی سالهاست به عنوان گزینه برتر جانشینی بر صادرات نفتی است.

آیا صادرات محصولات کشاورزی جایگزین‌مناسبی برای درآمدهای نفتی است؟ چالش های پیش روی صادرات چیست؟به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چند سالی است که به علت تاکید قابل تامل مقام معظم رهبری و همچنین تحریم های ایالات متحده آمریکا، موضوع جایگزینی صادرات غیر نفتی بر صادرات نفت مطرح است.

همین موضوع منجر می شود که کارشناسان امر  تجارت، موارد متعددی را برای جایگزینی صادرات نفتی مطرح کنند. صادرات محصولات کشاورزی که از درصد قابل توجهی در امر صادرات هم برخوردار یکی از این موارد است.

ایران در جای جای خود که به کشور چهار فصل مشهور است، توانمندی کشت انواع محصولات کشاورزی از میوه تا غلات را داراست. حال برای بررسی این موضوع به سراغ متخصصان این امر رفته ایم.

رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه چالش های پیش روی صادرات کماکان پابرجاست، اظهار کرد: با توجه به تحریم های ظالمانه و کمبود حمل و نقل دریایی و ریلی، صادرکنندگان با چالش هایی در بخش صادرات روبرو هستند.

وی با تاکید بر حفظ مویرگی صادرات محصولات کشاورزی افزود: در شرایط تحریم، حمایت ویژه ای از صادرات مویرگی محصولات کشاورزی باید صورت گیرد تا نقش توسعه صادرات پررنگ شود، اما لازمه تحقق این امر رفع موانع پیش روی صادرات و اعطای تسهیلات ویژه به صادرکنندگان است.

آیا صادرات محصولات کشاورزی جایگزین‌مناسبی برای درآمدهای نفتی است؟ چالش های پیش روی صادرات چیست؟

نورانی با بیان اینکه اتخاذ تصمیمات مختلف برای صادرات در اتاق های دربسته کار معقولی نیست، گفت: صادرکننده ارز حاصل از صادرات را باید به کشور بازگرداند، اما روش بازگشت آن را باید از صادرکننده پرسید که از چه طریقی می تواند ارز را وارد کشور کند.

این مقام‌مسئول ادامه داد: در شرایط کنونی از صادرکننده راهکارهای توسعه صادرات و ارزآوری را باید پرسید چرا که در زمان صلح مشکلی برای نقل و انتقال ارزی وجود ندارد.

وی با تاکید بر اجرای سیاست صادرات در ازای واردات بیان کرد: در حال حاضر سیاست واردات در مقابل صادرات کارایی ندارد چرا که در زمان صلح این قانون به جا نیست.

صادرات محصولات کشاورزی نیازمند کانتینرهای یخچالی

نورانی ادامه داد: با توجه به بسته بودن مرزها و موانع پیش روی نقل و انتقال ارز ، سیاست صادرات در ازای واردات دیگر نیازی به نقل و انتقال ارزی ندارد، اما شفاف سازی در این‌خصوص نباید صورت گیرد چرا که دشمن مسیرهای باز پیش روی ما را می بندد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی کمبود کانتینرهای یخچالی را یکی از چالش های اصلی حمل و نقل دریایی و جاده ای دانست و گفت: بارها اعلام کرده ایم‌که کشور نیاز به واردات ۴ تا ۵ هزار کانتینر یخچالی دارد تا تسریع در بحث حمل و نقل صورت گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به آنکه ۳۰ تا ۳۵ درصد اشتغالزایی در بخش کشاورزی و صنایع جانبی است، از این رو توسعه صادرات تنها با جهش تولید به شمار می رود.

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه فرصت های بی نظیری پیش روی صادرات است، اظهار کرد: با توجه به شرایط جغرافیایی و اقلیم ‌۴ فصل، پتانسیل بالایی در تولید محصولات کشاورزی داریم که متاسفانه تاکنون به پایداری و ثبات در صادرات نرسیدیم.

آیا صادرات محصولات کشاورزی جایگزین‌مناسبی برای درآمدهای نفتی است؟ چالش های پیش روی صادرات چیست؟

وی افزود: با وجود نبود اطلاع دقیق از فرصت های صادراتی و بازارهای هدف و متغیر بودن قوانین کشور صادرات با چالش هایی روبروست که انتظار می‌رود مرزهای خشکی بازارهای اطراف که فرصت های خوبی برای صادرات است، شناسایی شود که متاسفانه در بسیاری از مواقع به دیپلماسی ما اهمیت داده نمی شود.

شادلو با انتقاد از این مسئله که وزارت امور خارجه جنبه سیاسی را دنبال می کند، بیان کرد: در بسیاری از مواقع محدودیت و لغو صادرات منجر به از دست دادن بازارهای هدف می شود، این درحالی است که صادرکنندگان بازارهای صادراتی را با مشکلات متعددی بدست آوردند.

نایب رئیس اتحادیه باغداران با اشاره به اینکه صادرات محصولات کشاورزی جایگزین مناسبی برای درآمدهای نفتی است، بیان کرد: در شرایط فعلی تحریم که صادرات نفت خام متوقف است، برای تامین ارز مورد نیاز و توسعه یافتگی نیاز است که از حداکثر فرصت های صادراتی استفاده کنیم.

تولید صادرات محور رمز جایگزینی صادرات محصولات کشاورزی بر نفت

علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه توسعه صادرات نیازمند ایجاد زیرساخت های لازم است، اظهار کرد: توسعه صادرات محصولات کشاورزی و جایگزینی با درآمدهای نفتی تنها با ایجاد زیرساخت های لازم همچون تولید بر مبنای ثبت سفارش، ارتقای کیفیت و رعایت استانداردهای لازم تولید صورت می گیرد.

وی افزود: اگر کشاورزان تولید کنند تا در صورت فراهم بودن شرایط صادراتی آن را به بازارهای هدف صادرکنند، هیچ گاه شاهد حضور پررنگ در بازارهای هدف نخواهیم بودو به عبارت دیگر تا زمانیکه تولید صادرات محور صورت نگیرد، نمی توان امیدی به توسعه صادرات غیر نفتی داشت.

خان محمدی با تاکید بر تولید صادرات محور بر مبنای ثبت سفارش و کیفیت بیان کرد: با ایجاد زیرساخت های لازم و به روز کردن صنایع تبدیلی، تکمیلی و بسته بندی و ناوگان حمل و نقل می توان در بازارهای هدف حرفی برای گفتن داشت.

مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی ادامه داد: با اجرای کشاورزی قراردادی و الگوی کشت دیگر نیازی به درآمدهای نفتی نداریم که متاسفانه تاکنون بر روی زیرساخت ها کار نکردیم.

با توجه به پتانسیل بالای تولید محصولات کشاورزی، امکان تامین نیاز کشورهای همجوار به سهولت وجود دارد. این امر بیانگر این است که صادرات محصولات کشاورزی قطعا ارز آوری خوبی برای کشور خواهد داشت.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۶ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
بهترین گزینه میوه کیوی هست که در داخل طرفدار آنچنان ندارد ولی در خارج از کشور قیمت بالا دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۰ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
خدا بدادمردم برسه احتمالا پروژه گرانی خرما هم مثل گوشت و شوینده کلید خورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۲ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
بدترین نوع صادرات :صادرات منابع طبیعی هست چه نفت چه محصولات کشاورزی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۲ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
بدترین نوع صادرات :صادرات منابع طبیعی هست چه نفت چه محصولات کشاورزی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
تا زمانی که وزارت نیرو مخصوصا ادارات امور اب در استان و شهرستانها با این وضع با کشاورز برخورد می کند و متا سفانه به بهانه قانون عادلانه اب انگیزه کار و فعالیت کشور به تعطیلی و نابودی کشانده امیدی به پیشرفت و صادرات که استعداد خیلی فعالیتها رو دارد
Iran (Islamic Republic of)
محمد۳۱۵
۱۳:۰۲ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
ما عادت کردیم لقمه رو دور گردنمان بچرخونیم بعد بذاریم تو دهان
آب هست درست استفاده کنیم هم برای آشامیدن هم برای کشاورزی و هم صنعت
فقط مدیریت جوان انقلابی میخواد برا کار جهادی
زعفران خرما پسته وووو محصولات دیگر رو هم میشه مصرف داخلی و هم میشه صادر کرد و نیازی به صادرات نفت خام نباشه فقط مسئول اجرایی قوی میخواد نه پیر و خسته و غرب زده
Germany
اباصلت
۱۲:۳۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
سلام
با این اقلیم و کم آبی و کشاورزی آب هدرکن.
صحبت از صادرات کردن نهایت نا آگاهی است. بازده کشاورزی ما را با دیگر کشورها مقایسه کنید آنوقت خون گریه کنید.
در هلند یازده کشاورزی ۳۵ برابر ایران است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
اتفاقا اب هست خوب هم هست ولی موانع بر کار کشاورزی وصد متاسفانه رجوع به قانونهای منسوخ شده اب وتحریم داخلی مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۰ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
با .جود دولتمردانی که فقط به فکر منافع خودشون و اطرافیانشون هستند چطور دارید از صادرات محصولات کشاورزی حرف می زنید.دیدید که چند نفر با واردات چه سودهای کلانی می گیرید .الان خود دولت شیمیایی را تا ۵ برابر افزایش داد.نهادهاژ دامی چند برابرشد .دیگه تا اخرش برید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۰ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
خسته شدیم به خدا این همه گرانی ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
یک کیلو گوشت گرم، یک کیلو گردو، یک دونه ماهی شده آرزو
صادر کنید مشکلی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۸ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
مواد غذایی از سفره مردم حذف کردید و صادر میکنید، قیمت همه چیز صد برابر شده، صادرت غذا که افتخار نیست، روغن، برنج، تخم مرغ، گوشت و حتی گوجه و پیاز و میوه
همش از سفره ها پرکشیده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
اگر مدیریت جهادی و خوبی داشتیم با این ظرفیتی که خدا به این خاک داده می توانستیم هم سفره مردم را مر رونقدکنیم و هم صادرات انواع محصولات کشاورزی و دامی و سنتی و صنایع دستی را
ولی صد حیف که مدیران ما فقط بلدند پشت میز بنشینند و حقوق نجومی بگیرند .
ما وقت مدیر دلسوز و انقلابی و وطن پرست و مردم دوست لازم داریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
العان شو ام خدا را شکر کنید هنوز اثر گرانی نهادها و افزایش هزینه ها خودشو کم نشون داده من خود کشاورز هستم حقیقت دیگه کار کشاورزی دیگه اورده ای ندارد اقایان این همه ابهای جاری هدر میره و کک شان نمی گزد ولی با هزینه کشاورز کنتر بر چاها میگذاره
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۱:۰۳ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
فرصت استفاده از فروش نفت ده ها سال به فنا رفت و هیچ استفاده ای نشد جز فساد و ... . فکر نمی کنم با صادرات مواد غذایی چیزی عوض بشه به غیر از اینکه مردم بیشتر از قبل دچار مشکل کنن. جواب خدارو چی می خوان بدن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
امکان صادرات ندارید لطفا فتوای حرام بودن را بدید بعد با خیال راحت صادرش کنید .......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
نفت مارا نمی‌خرند به جای آن این مسئولان ولی فکر موادغذایی ما ابه کشور های دیگر می‌فروشند هرروز قحطی یک ماده غذایی درکشور ایجاد میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۱ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
کشمش و مویز بهترین گزینه برای صادارت
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۷:۵۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
بنده خرید محصولات کشاورزی داخل برام آرزو شده ، آنوقت اماراتی آن را با توجه به کاهش ارزش ریال می خرند
Iran (Islamic Republic of)
سبحان
۰۷:۵۵ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
ارقام و مایحتاج ضروری مردم رو بفروشید و با کاهش ارزش پول ،مردم برای تهیه یک کیلو بادام رویا دارند و خارجی ها آن رو خوراک دام قرار داده اند .
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۷:۵۲ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
اسم این صادرات نیست ، ارزش پول ما انقدر کم شده که محصولاتی که در داخل مردم در رویا هم ندارند
آخرین اخبار