۳ روز مانده تا اجرای قانون جدید چک؛

قانون جدید چک خوب یا بد؟/ چک کشیدن سخت تر می شود

تنها سه روز تا اجرای قانون جدید چک باقی مانده و همین امر دارندگان چک را سرگردان کرده است.

قانون جدید چکبه گزارش خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان, حدود ۲ سال از آخرین اصلاح قانون چک می‌گذرد؛ اما اگر نگاهی به قانون چک سال ۱۳۹۷ بیندازید، متوجه خواهید شد که نیازمند بازنگری و تغییرات اساسی بوده است. از این رو مجلسی‌ها قانونی جدید برای چک در دست بررسی قرار دادند.

قانونی که در ظاهر می‌تواند بسیاری از مشکلات این سال‌های یک تکه کاغذ را حل کند اما در باطن نیاز به بررسی بیشتری دارد.

برای بررسی بیشتر قانون جدید چک به سراغ یکی از کارشناسان حقوقی در حوزه بانک رفتیم.

چک‌های مدت دار باید از قانون جدید چک حذف شود

محمدحسین امین‌آبادی کارشناس ارشد مسائل اقتصادی در حوزه حقوقی در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد:در قانون جدید صدور چک، مسائلی مختلفی وجود دارد که باید به آن توجه شود. اولین مسئله‌ای که باید به آن توجه کرد این است که قانونگذار در خصوص تصویب و تغییر این قانون چه رویکردی را دارد.

وی ادامه داد: اگر نگاهی به قانون جدید چک بیندازیم متوجه خواهیم شد که هدف قانون‌گذار توجه به امور مالی و بانکی بوده است. البته این مسئله نمی‌تواند دلیل بر خوب بودن این قانون در عرصه حقوقی باشد. زمانیکه تصمیم بر تصویب یا تغییر یک قانونی می‌گیریم باید به این مسئله فکر کنیم که با تصویب این قانون چه مشکلاتی حل می‌شود.

حسین آبادی تصریح کرد‌:در قانون جدید چک به چک‌های مدت دار نیز اشاره شده است. در قانون تجارت، چک به عنوان سند تلقی می‌شود و نمی‌تواند مدت دار شود. چک مدت دار از سال ۸۲ وارد قوانین بانکی ما شد و در حال حاضر هم به رسمیت شناخته شده است. قانون گذار در قانون جدید برای صدور چک تکلیفی مشخص نکرده است و بهتر بود چک‌های مدت دار از قانون حذف شود.

قانون جدید چک, رویکرد حقوقی ندارد!

این کارشناس بیان کرد: در بسیاری از مواقع صادرکنندگان چک‌های مدت دار موفق به اثبات وجود چک خود نمی‌شوند. در قانون جدید تغییرات مثبتی ایجاد شده که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. اما همچنان رویکرد قانون گذار در تصویب قانون جدید چک رویکردی مالی و بانکی است. در تبصره ۲ ماده مکرر، ۵ قانون موضوعی وجود دارد که مبای حقوقی ندارد.

حسین آبادی گفت: در تبصره ۲ ماده مکرر، ۵ قانون وجود دارد که در ابتدا شخص محکوم می‌شود و زمانی که بتواند ثابت کند که مقصر نبوده، آزاد می‌شود که این مسئله با موازین اسلامی منافات دارد. در ماده ۶ قانون به بحث اعتبار سنجی اشاره می‌شود که بهتر است بگوییم چک نیازی به اعتبار سنجی ندارد. قانون صدور چک تابع محض دستورات بانک مرکزی بوده و این موضوع اشتباه است.

وی ادامه داد: در ماده ۲۳ الحاقی این قانون گفته شده است که اگر دارنده چک طرح دعوی کند، ابتدا اجرایه صادر می‌شود و در انتها دارنده چک می‌تواند شکایت کند. این نقصی بزرگ است.

مشکل انتقال و صدور چک در قانون جدید چک چیست؟

حسین آبادی تصریح کرد: طبق قانون جدید، چک در صورتی صادر می‌شود که مشخصات فرد در سامانه بانک مرکزی ثبت شود. این بدین معناست که اگر مشخصات فرد در این سامانه ثبت نشود، بانک اجازه صدور چک را نمی‌دهد. اما طبق قانون کشور ما زمانی که چک امضا شود، چک صادر شده محسوب می‌شود. اما با این رویه جدید چک سندی عادی و حواله مدنی حساب می‌شود که متاسفانه به این مسئله توجهی نشده است.

وی گفت: یکی دیگر از مشکلات این قانون، افزایش مداخله دولت در روابط حقوقی مردم است. دولت تا جای ممکن باید از مداخلات در این ارتباط خودداری کند. دخالت دولت در ارتباطات حقوقی مردم و تجار موجب بی رغبتی افراد و کاهش سرعت در انجام معاملات می‌شود. نکته قابل توجه این است که به محض برگشت خوردن چک، بانک همه حساب‌های صادر کننده را مسدود می‌کنددر این صورت زمانی که یکی از چک‌های یک تاجر برگشت می‌خورد، تکلیف دیگر چک‌ها دیگر مشخص نبوده و دیگر حساب‌های فرد آسیب جدی می‌بینند.

این کارشناس حقوقی بیان کرد: در قانون قدیم چک به شخص برای پرداخت چک ۱۰ روز زمان داده می‌شد. فرد می‌توانست تا زمانی که نامش وارد لیست سیاه نشده است، شرایط پرداخت چک را مهیا کند. اما در قانون جدید چک به این مسئله اهمیتی داده نشده است. یکی از موارد مطرح شده به بحث اختلاف در مندرجات ثبت شده در سیستم بانک مرکزی باز می‌گردد. طبق قانون جدیدچک، معیار مندرجات ثبت شده در سامانه بانک مرکزی است. اگر قانون چک به درستی اجرا شود، سرقت و کلاهبرداری‌ها به صفر می‌رسد.

چک موردی چیست؟

حسین آبادی گفت: چک موردی به چکی گفته می‌شود که فرد دسته چک ندارد و برای یک موضوع نیازمند چک است. طبق قانون جدید چک، اعتبار سنجی برای افرادی که دست چک دارند، ضروری است، اما چک‌های موردی نیاز به اعتبار سنجی ندارند. این نقص بزرگ در قانون جدید چک است. در تدوین قانون جدید چک، قانون گذار از افراد حرفه‌ای از جمله وکلا و ... استفاده نکرده است. همچنین نگاه حقوقی به این قانون نشده است.

رکود اقتصادی؛ در پی اجرایی شدن قانون جدید چک

علی یاراحمدی کارشناس مسائل حقوقی در حوزه اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص قانون جدید چک، اظهار کرد: چک یکی از اصلی‌ترین ابزار‌های ابزار معامله برای فعالان چک محسوب می‌شود. با اجرا شدن قانون جدید چک، اعتبار چک متکی بر لاشه‌ی چک نخواهد بود و با پشتیبان گیری از ثبت اطلاعات مندرج در چک و صادر کننده چک در سیستم متمرکز بانک مرکزی، نگرانی برای از بین رفتن چک در اثر سیل، زلزله یا آتش سوزی وجود نخواهد داشت.


بیشتربخوانید


وی ادامه داد: قانون, تکالیف جدید  برای صادر کننده چک در نظر گرفته است. به این معنا که  صادرکننده  مشخصات دارنده چک و ذینفع نهایی چک را در سامانه  اعلامی بانک مرکزی" سامانه صیاد" درج کند. در صورتی که نام دارنده چک در سامانه صیاد درج نشده باشد, بانک وجه چک را پرداخت نخواهد کرد. از این رو باید گفت, اجرایی شدن قانون جدید چک عملیات تجاری و کسب و کار را کاهش دهد.

یاراحمدی بیان کرد: اجرایی شدن قانون جدید چک می تواند موجب رکود  اقتصادی بین فعالان بازار کسب و کارشده و بین تجار نارضایتی به وجود آورد. از این رو بانک مرکزی می تواند تدابیری در نظر بگیرد. به طور مثال  برخی از بانک ها به طور آزمایشی نسبت به  اجرا و تکالیف قانون  مندرج در این قانون اقدام کنند.

قانون جدید چک در اجرا با موانعی همراه می شود

فدایی پژوهشگر بانک مرکزی و کارشناس ارشد اقتصادی در  گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مزایا و معایب  قانون جدید اظهار کرد: قانون جدید چک, ممکن است در ابتدای اجرا با مشکلاتی مواجه شود. زیرا فراهم کردن کامل زیر ساخت های آن زمان بر است. نواقص آن نسبت به  قوانین قبلی صدور چک کمتر است.

وی ادامه داد: محوریت اصلی قوانین قبلی ناظر بر صدور چک,  چک های کاغذی بود. از این رو تعارض های بسیاری از جمله جعل و مفقود شدن چک به وجود می آمد. با راه اندازی سامانه صیاد, مشتریان بانکی مکلف هستند برای دریافت, صدور, انتقال و وصول چک از طریق سامانه صیاد و سامانه چکاوک اقدام کنند. این ویژگی ممتازی است که نواقص قبلی قانون چک را در خود می گنجاند.

فدایی بیان کرد: قانون گذار در ماده ۵ مکرر الحاقی به قانون ۹۷ مجازاتی سخت برای افرادی که اقدام به صدور چک بلامحل می‌کنند، در نظر گرفته شده است. طبق این قانون دریافت هرگونه خدمات بانکی از جمله  افتتاح حساب، صدور کارت بانکی جدید، اعتبارات اسنادی و دریافت تسهیلات بانکی منوط به عدم سابقه چک برگشتی است.

این پژوهشگر بانک مرکزی تصریح کرد: در قانون صدور چک سال ۹۷ قرار شد ضوابط اجرایی و دستورالعمل از سوی بانک مرکزی تدوین شود و در نهایت به تصویب شورای پول و اعتبار برسد. از این رو بانک مرکزی در این زمینه کوتاهی نکرده است.

قرار است در زمینه چک های تضمین شده تغییراتی صورت بگیرد. یعنی مصوبات سران قوا امکان سو استفاده از چک های تضمین شده در جریان عملیات مبازره با پولشویی به حداقل برسد.

یک سوم نقدینگی در کشور مربوط به چک های تضمینی بانک هاست!

کاووسی مدیرکل ارزی اسبق بانک مرکزی در  گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: قانون اصلاحات چک و بخشی از مواد قانون چک به بخش دوم این قانون در سال ۹۷ باز می‌گردد. زمانی که التهابات ارزی در کشور شدت گرفت، چک‌های بانکی با پشت نویسی دست به دست می‌شد. از این رو این چک‌های بانکی بدون باطل شدن، دست به دست می‌چرخید و به آخرین نفر می‌رسید.

وی ادامه داد: حدود یک هزار میلیارد تومان بابت این چک‌های بانکی تضمینی صرف می‌شد. تفاوت این نوع چک‌ها با چک‌های شخصی در این است که پول افراد در بانک بلوکه می‌شد، اما پول چک‌های تضمین شده همواره در گردش بود. از این رو حجم زیادی از نقدینگی کشور مربوط به چک‌های تضمینی بود.

کاووسی بیان کرد: می توان گفت حدود یک سوم نقدینگی مختص به بخش چک هاب تضمینی بانک ها بود. از زمان عوض شدن مدیریت  بانک مرکزی, مقرر شد هرچک بانکی صادر شده فقط در وجه گیرنده چک باشد. این مسئله حجم زیادی از تقاضای ارز و ریال را کاهش داد. در حقیقت باسرکوی گردش ریال, توانستیم ارز را  تا حدی کنترل کنیم.

وی گفت: متعاقبا مجلس مشغول کار کردن روی طرحی بود که چک های معمولی نیز از حساب و کتاب برخوردار شوند. چک های معمولی خیلی وقت است که ارزش خود را از دست داده اند که  اولین دلیل آن کاهش ارزش پول است. با افزایش تعداد برگشت های چک, بانک مرکزی و مجلس به فکر دادن اعتبار مجدد به چک بودند. همان طور که می دانید چک با پول نقد برابر است و چک های مدت دار   در این بین معنا ندارد.

 مدیرکل ارزی اسبق بانک مرکزی بیان کرد: اگر فردی چک مدت دار در دست داشته باشد و به بانک مراجعه کند طبق قانون می تواند چک خودرا زودتر از زمان موعود نقد کند. در این صورت  بانک موظف است چک سه ماه بعد را  نقد کند و در صورتی که حساب نقدینگی کافی برای نقد کردن چک را نداشت, چک را برگ بزند.

مردم مجبور به ورود به سامانه صیاد نیستند!

وی تصریح کرد: قانون قرار بود ظرف مدت ۳ ماه, آیین نامه های مربوطه توسط بانک مرکزی و وزارت دارایی با همکاری بانک ها نوشته شود. این مسئله نیازمند برنامه ریزی و زیرساخت بود. در اولین اقدام چک های صیادی به وجود آمد. در مرحله بعد مقرر شد اگر شخصی اقدام به صدور چک می کند,  علاوه بر ذکر نام , کد ملی  و سایر اطلاعات در سامانه صیاد ثبت شده و در نهایت چک صادر شود.

کاووسی اظهار کرد: در وضعیتی که کرونا سراسر کشور را فرا گرفته و  تعداد کسب و کارهای رو به رکود کاهش پیدا می کند, مجبور کردن مردم برای  ثبت اطلاعات مردم در سامانه صیاد  جهت تائید چک امری سخت است.  در شرایط فعلی با مشکلات موجود سر راه مردم, یک عملیات جدید و نو ظهور, امری درست نبود.

 مدیرکل ارزی اسبق بانک مرکزی  در پایان بیان کرد: از روزی که  آیین نامه جدید چک تدوین شد, نگرانی های بسیاری بین کسبه های اقتصادی به وجود آمده است. در حال حاضر با وجود مشکلات موجود در قانون جدید چک, بانک مرکزی دست نگه داشته و  مقرر کرده است که افراد برای صدور یا نقد شدن چک خود, مجبور به ورود به سامانه صیاد نیستند. اجرای قانون جدید چک نیازمند فرهنگسازی است.

چک
 

انتهای پیام/

برچسب ها: بانک مرکزی ، قانون چک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۰:۵۳ ۲۱ تير ۱۴۰۰
خیلی قانون مسخره ایه ۲ هفتس من دنبال کسیم که واسم چک صیادی کشیده نه به تلفنش جواب میده نه تو تو سامانه ثبت میکنه خیلی قانون مسخره ای نمیشه به چک هم برگشت زد بابا یعنی چی اخه این
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۰:۵۹ ۲۰ آذر ۱۳۹۹
نمیدونم چی نوشتید!!ولی تاجایی که گرفتم میگن موقه صدور چک باید معادل همون چک پولت توی بانک بلوکه بشه!!خوب من چک میکشم یکماهه روز ۳ برگه یا بیشتر خوب چقد پول مگر دارم که اینقدر بلوکه بشه؟؟اگر اینقدر پول داشتم که چک نمیکشیدم درجا پول طرف رو میدم نیازی به کاغذبازی نیست!!اشتباهه!!همون قانون قبلی خوبه فقط دست چک رو فقط از بدحسابهای مکرر چیده بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۸ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
فقط میتونم بگم مسخره اس اخه این همه توضیح گمراه کننده نمیشه واضح تر و خلاصه تر بگید ک چی گفتید
Iran (Islamic Republic of)
آردا
۲۳:۰۴ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
تو این آشفته بازار که اکثر بازاریااااا چکشون برگشت خورده و همه مغازه ها بسته است و بازاریان در بدترین وضعیت هستند اجرای چنین قانونی کاملا غلط و اشتباه است اینگونه برنامه ها باید در زمان مناسبی اجرا شوند نه حالاا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۱ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
نگران نباشد تا وقتی تو ایران چک میکشید هر چقدم قانون سخت باشه بازم میتونید چک بکشید در برید کسی دنبال شما نمیاد ...فقط ی برگ جلب میدن دست شاکی میگن برو خودت پیداش کن...خخ...چک بکشید در برید نگرانم نباشد
Iran (Islamic Republic of)
V
۲۲:۳۴ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
واقعا به اسم اصلاح قوانین دارن مردم رو بیچاره تر و گرفتار میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۰ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
اینکار فقط برای مبارزه با پولشویی است وگرنه کاسبی که پول نداره چک رو پاس کنه .خوب بعد ثبت تو سامانه هم پول نداره . حالا مجازات ها سفت و سخت تر بشه تفاوتی نداره .
یقینا کسبه رو میارن ب پول نقد و مبادله با ارز جایگزین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۴ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
نه درست گفتن چیه یا چجوریه سریع فقط اینو اعلام کردن تا دوروز دیگه اجرا میشه.
کاش به اون بدبختایی که خونشونو سیل برده میگفتین تا دوروز دیگه همه چی خوب میشه.
Iran (Islamic Republic of)
مهین
۲۰:۵۵ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
توروخدا قانون های سخت تری بزارید از یکی چک دارم شکایت کردم یک ساله هنوز پاس نشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۴ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
اگر قانون چک جامع بشه مطمئنن باشید کاسبی رونق پیدا خواهد کرد مهم اینه که چک در هر صورت در تاریخ سررسید پاس بشه کاسب امنیت میخواد که ازش راحت کلاه برداری نشه.
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۸:۴۱ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
والا چک باید کلا حذف بشه
Iran (Islamic Republic of)
یاور
۱۸:۰۸ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
سلام. تورم کمبود با این قانون‌ چک رکود تورمی و جلوی معامله مردم و کسبه و کارمندان بشدت گرفته و اقتصاد لطمه واقعی و چرخه رونق از نفس و متوقف خواهد شد. متاسفانه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۸ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
مسخره است نون و آب رابرداشتن دنبال چک گذاشتن مردم فکر این هستن شکم زن و بچه راپرکنند
Iran (Islamic Republic of)
وحید کلهری
۱۷:۳۵ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
این کار کارشناسی نشده است واگر میخواهند چک ارزش پیدا کند باید از ابتدای سال اموزش های لازم وشرایط چک را برای مردم توضیح میدادند .الان کسی دیگه چک نمیده وکسی هم قبول نمی کنه واین باعث میشود که بازار بخوابد وخرید وفروش صورت نکیرد درنتیجه اقتصاد فلج میشود انهم شب عید وبا وضعیت کرونایی کشور اصلا به صلاح نه مردم است نه دولت
Iran (Islamic Republic of)
فرهاد
۱۶:۳۹ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
قانون خوبی نیست فقط افراد را به دردسر می اندازه بعضی روستاها اصلا نمیشه به اینترنت دسترسی یافت یا اینکه براحتی میشه پشت نویسی کرد حالا کلی دردسر ایجاد میشه من که روزانه ۲۰تا چک میگیرم و۲۰تا چک میدم باید کلی وقت بذارم الانم بخاطر کرونا تعداد کارمندان را کاهش دادند که خود باعث ایجاد ازدحام دربانکها و و شیوع بیشتر کرونا شده هیچ کدام از کارها روی حساب و کتاب نیس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
سامانه صیاد عالی
Iran (Islamic Republic of)
سرباز
۱۱:۲۳ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
کاری کنیم که چک های قدیمی توسط بانک به صورت الکترونیکی ثبت و به نرخ روز محاسبه شوند
شخصی را می شناسم که یک کیف پر از چک های پاس نشده دارد که اگر پاس شود هم ارزشی ندارند
Germany
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
کاری کردن حتی کارمند بانک دچار شبهه شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
این قانون برای اخذ مالیات از نقل وانتقال پول وسرمایه است وبانک باید به سامانه مالیاتی منتقل کند کل اطلاعت مالی بانک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
وقتی یه نفر فقط با یه دسته چک سر تمام همکاراش کلاه گذاشته به اسم سرمایه گذاری در کارگاه تولید پوشاک و تمام پول اونارو برداشته و در رفته واقعا نباید قانونی باشه که جلوی اینهمه کلاهبرداری رو بگیره طرف با یه دسته چک پول نقد مردم رو به جیب زده
Germany
باقر خان
۱۰:۱۳ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
کاش برای رفع مشکلات اساسی ملت هم چنین کارهایی انجام میدادین
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۰۹:۵۱ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
با این وضعیت شرکت هایی که نقدینگی کم دارن در سال جهش تولید با مشکل رو به رو می شوند
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۹:۳۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
روز اجرای قانون جدیدچک، روز عزای کسانی است که بدون اعتبار پولی در روز صدور چک، چک می کشیدند و خود را به صورت ناروا دارای ثروت می کردند، چه ثروت های هنگفتی که عده زیادی از این طریق به دست نیاوردند، روز اجرای قانون جدید روز اعاده عدالت میان آنها و کسانی است که دسته چک ندارند. ثروت هایی که با چک به وعده ایجاد شدند جامعه ایران را از لحاظ اقتصادی و فرهنگی و ... نابود کردند.
Germany
ناشناس
۱۰:۲۶ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
مشکل صادر کننده چک نمی‌باشد مشکل بعضی قضات محترم هستن که در صدور حکم یا شدیدا ملاحظه میکنن یا ساخت و باخت میکنن و در کل برخورد قضایی نامناسب نداریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۴ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
مملکت ما شده مملکت گردنه ها
شب میخوابن و صبح یه گردنه پیدا میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
یعنی مردم دیگه مشکلی ندارن ?? بابا ول کنید مردم از گرونی روزانه ناراحت هستند ..
مرغ گرونه
روغن هم که کمبود داره و فقط کوچیک میفروشن اونم با قیمت بالا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
اینهمه ما مشکل داریم اونم از نوع اساسی چرا حالا گیر دادن به چک و دارن بدترش میکنند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۵ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
کاش از مزایای قانون جدیدی هم می گفتید
اساسا وقتی بین دو نفر چک رد وبدل می شود بر اساس توافق بین انهاست لذا چک حامل معنی ندارد! اصلا بهتر بود صادر کننده چک ملزم می شد چک فقط در وجه شماره حساب بانکی گیرنده صادر کند با ذکر کد ملی تا با سرقت یا مفقود چک مشکلاتی برای صادر کننده چک هم ایجاد نگردد.
بهر حال چک تحویلی از صادر کننده چک به هیچ وجه نباید در دست دیگران قرار گیرد و نباید بجای پول خرج شود تا نفری که به بانک مراجعه میکند گرفتار بد حسابی صادر کننده چک شود صادر کنده ای که اصلا گیرنده چک را نمی شناسد و هیچ حساب و کتابی هم بین آنها نیست!!
اتفاقا ذکر عنوان دلیل صدور چک هم از مزایای خوب قانون جدید است صادر کننده بعدا می تواند ثابت کند مثلا بابت اجاره منزل یا بابت خرید کالایی مشخص این چک را صادر کرده ضمنا سامانه صیاد هم اینترنتی هست و ثل بقیه کارها مردم از اینترنت چک را در سامانه صیاد ثبت کنند این از مزایای قانون جدید است ولی ایشان این را اشکال عنوان فرمودند اصلا موضوع ثبت چک در سامانه چه ربطی به کرونا دارد ؟!!
Iran (Islamic Republic of)
چک الکترونیکی
۰۸:۲۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
اتفاقا قانون بسیار خوبی است.. ان شا الله کلا چک برداشته بشه و همه چیز الکترونیکی جلوی صاحب چک و مشتری انجام بشه!! این روزها به سیستم ها بیشتر میشه اعتماد کرد تا به آدم ها!! سامانه طوری طراحی بشه که هر دو نفر در همان لحظه همه چیز ثبت کنند و دیگر لازم به صادر کردن چک و دادگاه و... نباشه اصلا مقدار مبلغ که در آن لحظه صادر میشه بلوک بشه تا خیال مشتری راحت بشه. کلاهبرداری کم میشه و این همه آدم در دادگاه ها معطل نمیشن
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۰۹:۵۳ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
مثلا من چک و برای 99/09/01 صادر کردن به سررسید 99/10/10 از 99/9/01 پول بلوکه کنن خیال طرف راحت شه خوب پس اونوقت چک چیه من میخوام بدم ؟؟/؟
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۰۸:۲۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
پول بلوکه بشه که یعنی طرف کارت بکشه!! خب تا زمان سر رسید کلی میشه حساب بانکی کار کنه یعنی بقیه چکها پاس بشن بابلوکه شدن بقیه چکها هم معطل می مونندو...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۶ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
اصلن درست نیست چک برای افراد که واقعا حسابشون خوب کار کرده باید به همون روال باشه با این قانون بازار میخابه و رکود ایجاد میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
روز به روز مسایل مالی رو به اسم کنترل، سخت تر می کنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۲ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
باید یاد بگیریم نظم داشته باشیم وقتی منظم شدیم وعادت کردیم دیگه سخت نیست
سختی بخاطر این هست که به بی نظمی عادت کردیم
آخرین اخبار