اعطای مجوز به طرح گردشگری کشاورزی در فارس

با اعطای دو مجوز به طرح‌های گردشگری کشاورزی در استان فارس طی یک ماه گذشته بهره‌مندی بیشتر از اقلیم طبیعی فارس و نیز توسعه زیرساخت‌های روستایی فراهم شده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، گردشگری کشاورزی یا اگری‌توریسم از گونه‌های تازه گردشگری بوده که طرفدارانی نیز یافته است و به‌ویژه برای آشنایی افراد با نحوه زندگی در روستا و طبیعت و همچنین کارآفرینان حوزه کشاورزی با ارزش بشمار می‌رود.

از آنجا که زندگی شهرنشینی امروز، سبک قالب زیست انسان‌ها است، شیوه زندگی کشاورزان یا روستاییان چندان شناخته شده نیست.

با افزایش مصرف‌گرایی در شهرها، عموم مردم از چگونگی تهیه و تولید مواد غذایی بی‌اطلاع‌اند اما توسعه گردشگری کشاورزی می‌تواند راهکاری برای پرطرفدار شدن استفاده از محصولات ارگانیک یا طبیعی باشد.

در  گردشگری کشاورزی هر مزرعه، مرتع یا هر محل طبیعی دیگر، محل حضور برای گردشگران به‌ منظور بهره‌مندی از فعالیت‌های تفریحی در فضای باز، آموزش، خرید یا حتی سکونت آزاد است.

در ایران گردشگران خارجی برای آشنایی با کاشت محصولاتی مانند زعفران یا زندگی در خانه های روستایی به روستاها سفر می‌کنند و از این منظر به رشد بوم‌گردی نیز کمک می کنند.

در حال حاضرکشورهایی از جمله مالزی، چین و هند در این زمینه اقدام کرده‌اند و با صدور مجوز فعالیت گردشگری در ایران، کشاورزانی که می‌خواهند از زمین یا باغ‌های خود در حوزه گردشگری نیز بهره‌برداری کنند، می‌توانند با هماهنگی ادارات کل میراث فرهنگی و گردشگری اعلام آمادگی کنند.

در استان فارس طی یک ماه گذشته تاکنون دو مجموعه به طرح  گردشگری کشاورزی پیوسته‌اند.

سید موید محسن‌نژاد معاون گردشگری فارس، ۲۲ آبان‌ماه امسال نخستین طرح گردشگری کشاورزی استان فارس با نام دلارام واقع در روستای سجل‌آباد از توابع بخش مرکزی شهرستان خرامه در ۷۵ کیلومتری شرق شیراز را افتتاح کرد.

او، گفت: این طرح با مساحت بیش از ۱۶ و نیم هکتار و با اعتباری بالغ‌بر ۸۰۰ میلیارد ریال آماده فعالیت در حوزه گردشگری کشاورزی است.

محسن نژاد، بیان کرد: جایگاه نمونه پرورش بز شیری فرانسوی با ظرفیت هزار رأس، پرورش بز شیری آلپاین تلاقی با ظرفیت ۵۰۰ راس، پرورش شتر شیری، کارخانه بسته‌بندی شیر و پنیر بز و  پرورش پولت تخم‌گذار با ظرفیت ۷۵ هزار قطعه و همچنین مرکز ذخیره ژنی توران تیهو به‌عنوان مرکز مهارت‌آموزی در بخش نظام‌مهندسی کشاورزی از جمله فعالیت‌های این مرکز گردشگری کشاورزی است.

در گامی دیگر دومین پروانه طرح گردشگری کشاورزی  شهرستان مُهر در ۳۳۴ کیومتری جنوب شیراز صادر شد.

معاون گردشگری فارس، تصریح کرد: دومین طرح گردشگری کشاورزی استان فارس با نام کشت و صنعت امید واقع در شهر خوزی از توابع شهرستان مُهر در جنوب فارس به بهره ‌برداری رسیده است.

او ادامه داد: این طرح شامل ۳۹ هزار مترمربع گلخانه کشت صیفی‌، مزرعه فلفل رنگی برای صادرات به کشور روسیه با اشتغال‌زایی ۳۰ نفر، ۱۰ هکتار مرکبات شامل لیموترش لیموشیرین، گریپ‌فروت و نارنگی با ایجاد اشتغال برای ۵ نفر، کاشت ۲  هزار و ۵۰۰ اصله درخت، یک هزار  نخل شامل ارقام شاهانی، پیارم، کبکاب با اشتغال‌زایی دو نفر، ۶۵۰ درخت کنار، چهار هکتار گل نرگس و هشت هکتار کاکتوس با اشتغال زایی سه نفر است.

محسن نژاد، افزود: به اقلیم چهارفصل فارس و جاذبه‌های فراوان این استان اشاره کرد و ابن موهبت را فرصتی کم‌نظیر برای گردشگری کشاورزی دانست.

گردشگری کشاورزی می تواند معیشت کشاورزان را بهبود بخشد و در توسعه پایدار روستایی، حفظ حقوق و منافع قانونی فعالان بخش گردشگری کشاورزی، استفاده از ظرفیت آنان به منظور پیشبرد اهداف گردشگری, نظارت بر فعالیت و عملکرد آن ها، کاهش بیکاری و افزایش درآمد روستاییان موثر باشد.

انتهای پیام/ت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار