پشت پرده توییت جنجالی که حذف شد؛ نگرانی‌ها از حذف غربالگری جنین برای چیست؟

توییتی در فضای مجازی مبنی بر حذف اجبار از غربالگری جنین منتشر شد که حسابی سر و صدا به پا کرد و برخی از پشت پرده آن سخن گفتند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، توییتی جنجالی که حسابی سر و صدا به پا کرد و واکنش‌های بسیاری به دنبال داشت؛ چند روز پیش کبری خزعلی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان درباره موضوع غربالگری جنین توییتی منتشر کرد که موجب برخی نگرانی‌ها شده است‌.

کبری خزعلی در توییت خود نوشته بود: «عرض تبریک به مادران و پرسنل خدوم وزارت بهداشت بلاخره با تلاش برخی از نمایندگان انقلابی مجلس اجبار به غربالگری توسط مادر و پزشکان با تجویز‌های غیراستاندارد وغیرمتقن علمی (که باعث قتل جنین می‌شد) برداشته شد. حالا دیگر هیچ پزشک و مادری مجبور به غربالگری و کشتن جنین نیست».

ماجرای توییت جنجالی درباره حذف اجبار در غربالگری جنین

خزعلی دکترای علوم قرآن و حدیث دارد و استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و گام‌های بسیاری در افزایش جمعیت برداشته و از مخالفان دخالت پزشکی و سقط جنین است و سعی می‌کند تا شرایط سقط جنین را سخت‌تر کند.

او پیش‌تر هم در رابطه با غربالگری پیش از زایمان اظهار کرده بود: «در حال حاضر کشور‌های غربی غربالگری را قبول ندارند و مردم را به افزایش جمعیت تشویق می‌کنند.»

این توئیت پس از واکنش‌های بسیاری در فضای مجازی از سوی او حذف شد اما کاربران فضای مجازی واکنش‌های بسیاری به آن داشتند و نوشته هایی تحت عنوان «تبریک یا تسلیت» را مطرح کردند، برخی هم نوشتند: «چطور می شود در کشوری که ازدواج فامیلی زیاد است، غربالگری جنین را حذف کرد»، «همه‌ دنیا دارند تلاش می کنند تست‌های غربالگری را رایگان کنند، آن وقت در کشور ما می خواهند حذفش کنند!»، «به نظر می رسد برخی به دنبال حذف پوشش بیمه ای غربالگری ها هستند که اگر انجام شود، رانت بزرگی ایجاد خواهد کرد».

رئیس شورای فرهنگی، اجتماعی زنان درباره توییت خود مبنی بر اجباری بودن غربالگری اظهار کرد: طبق سندی که سازمان پزشکی قانونی ارائه کرده است، از سال ۹۶ و صرفاً بر اساس دستور العملی در کتابی با عنوان «راهنمای اخلاق حرفه‌ای متخصصین زنان و مامایی»، پزشک مجبور است که غربالگری را تجویز کند و پزشکانی که انجام سقط را در شرایطی نادرست می‌دانند، بایستی بیمار را به پزشک دیگری که این خدمت (غربال‌گری منجر به سقط جنین) را ارائه می‌دهد، ارجاع دهند در حالی که این اجبار به ارجاع، مغایر با رسالت و فهم و تخصص پزشک است و در نهایت برای پزشک مجازات تعیین شده است. از سوی دیگر، با وجود مثبت و منفی کاذب داشتن آزمایشهای غربالگری جنین، احتمال به دنیا آمدن نوزاد دارای نقص مادرزادی، منتفی نیست و پزشک از این موضوع بسیار ترس دارد. این ترس، موجب تکرار وتعدد آزمایشات و تحمیل هزینه و استرس بر مادر است.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اینکه آیا تا به حال کسی از پزشکان هم محاکمه و مجازات شده است؟ اظهار کرد:   بله و به همین دلیل، هم مادران و هم پزشکان، ناراحتی از این مسئله را بارها و بارها، با شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان و خانواده در میان گذاشته‌اند. پزشکی که از رفتن به دادگاه و ترددهای مکرر و اذیت‌کننده خسته شده است، درخواست می‌کند که از من جریمه میلیاردی بگیرید و رهایم کنید. آیا این پزشک، جرمی مرتکب شده است؟! آیا او باعث ایجاد نقص مادرزادی شده است؟!  آیا اگر  درحین بارداری تشخیص می‌داد، می‌توانست جنین را درمان کند؟! آیا اصولاً قابل درمان بود؟! همین است که موجب می‌شود پزشک، ترس خود را به مادران باردار انتقال کند و باید توجه داشت که رفع ظلم و تحمیل بر پزشکان عزیز که عمری را در تلاش علمی و خدمت گذرانده‌اند، وظیفه ماست. باید همه مسئولان، برای حفظ آزادی و احترام به تشخیص علمی آنان براساس منابع متقن علمی به دور از اجبار سیستمی تلاش کنند. در این میان، برخی از مادران باردار که به دلیل اهمیت فوق العاده جان جنین بر اساس ارزش‌های انسانی و اخلاقی، از اقدام به سقط جنین ناشی از غربالگری جنین سرباز زده بودند، با تولد بچه‌های سالمی مواجه شدند.

توییت خزعلی درباره غربالگری جنین

طرح غربالگری اجباری حذف شده است

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص غربالگری دوران بارداری اظهار کرد: در جلسه کمیسیون مشترک مجلس بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی در خصوص تعالی خانواده و جمعیت موضوع حذف اجباری غربالگری دوران بارداری مطرح شده است که در صورت تصویب مصوبه به شورای نگهبان ارسال خواهد شد.

او افزود: بر اساس قانون اساسی اینگونه بحث‌ها در خصوص تعالی جمعیت و خانواده به صحن مجلس برده نمی‌شود و مستقیما به شورای نگهبان ارسال می‌شود و نظر نهایی در این نهاد اتخاذ خواهد شد.


بیشتر بخوانید


وزارت بهداشت: اجباری برای غربالگری ژنتیکی نیست

هر چند که موضوع حذف اجباری بودن غربالگری جنجال به پا کرده است اما کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با رد اجباری بودن غربالگری‌های ژنتیکی گفت: غربالگری جنین اجباری نیست و ما در وزارت بهداشت در قبال تولد کودکان سالم و سلامت نسل آتی مسئول هستیم، غربالگری‌های جنین مطابق با فناوری های موجود و دانشی که بشر دارد، صورت می‌گیرد تا از تولد کودکان با بیماری‌های ژنتیکی شدید قبل از دمیدن روح در جنین جلوگیری شود.

رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت ادامه داد: عقل و منطق حکم می‌کند، نظام سلامت با اقدامات لازم از تولد جنین با معلولیت ناشی از اختلال‌های شدید ژنتیکی پیشگیری کند و بر این اساس وزارت بهداشت دستورالعملی هایی در زمینه غربالگری های پیش از تولد جنین تدوین کرده است.

جهانپور بیان کرد: ما در وزارت بهداشت معتقد هستیم با همین روش آگاهانه و غیر اجباری و با مشارکت والدین توانسته‌ایم از تولد نوزادان با بیماری های مختلف مانند سندرم داون، ترایزومی ها و آنومالی‌های ژنتیکی دیگر جلوگیری کنیم و اگر دستورالعمل‌ها به این روش کنونی ادامه داشته باشد، اقدامات به نفع سلامت جامعه خواهد بود از طرفی باید دانست که احکام فقهی در سقط‌های درمانی لحاظ شده است.

جهانپور درباره اینکه گفته می‌شود این غربالگری‌ها در بسیاری از کشورهای پیشرفته انجام نمی‌شود، گفت: ممکن است سیاست‌ها در برخی کشورها در این زمینه متفاوت باشد اما باید توجه داشت، وزارت بهداشت به عنوان تولیت سلامت کشور دستورالعمل‌هایی را که برای غربالگری جنین تدوین کرده بر پایه مدارک علمی، مستندات و شرایط کشور است.

غربالگری جنین

ماجرای حذف غربالگری ژنتیکی از کجا آب می‌خورد؟

بررسی ها نشان می دهد که ماجرای توییت و اقدامات برخی نمایندگان مجلس برای حذف غربالگری جنینی به دلیل مجوز سقط‌های درمانی است و برخی ها معتقد هستند که خطای آزمایش های غربالگری در ایران بالاست و این احتمال وجود دارد که برخی جنین های سالم یا با احتمال کم ابتلا به ناهنجاری ژنتیکی از بین بروند و این موضوع می تواند اثر سوء بر رشد جمعیت کشور داشته باشد.

موسوی رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به آمار اختلالات ژنتیکی و موارد ارجاعی برای سقط درمانی گفت: از هر هزار تولد زنده، ۵ نوزاد با اختلال ژنتیکی متولد می‌شوند و سالیانه از یک میلیون و ۵٠٠ هزار تولد حدود ١٢ هزار مورد به پزشکی قانونی برای سقط درمانی ارجاع داده می‌شوند.

آسیه جعفری کارشناس معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی با اشاره به صدور بیش از ٩ هزار سقط درمانی در سال ٩٨ گفت: سال گذشته ۱۲ هزار و ۲۸۰ مراجعه کننده به پزشکی قانونی برای سقط درمانی داشتیم که از این تعداد مراجعه کننده برای ۸ هزار و ۳۶۱ مورد به دلیل ناهنجاری های جنینی و ۶۴۹ مورد هم برای دلایل مادری مجوز سقط درمانی صادر شد.

ناهید خدا کرمی، رئیس انجمن علمی مامایی ایران درباره حذف غربالگری جنین گفت: برخی در دفاع از این طرح عنوان می کنند در غربالگری ممکن است برخی جنین های سالم از بین بروند و یا جنین هایی با نقص ساده حذف شوند. جدا از اینکه بحث کنیم غربالگری لازم است یا نه که به نظر من لازم است و سه مورد از ناهنجاری هایی را که باعث عسر و حرج خانواده شود تشخیص می دهد اما  طرح این مسائل برای افزایش جمعیت یک بیراهه بزرگ و پاک کردن صورت مسئله در کشور است.

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه در حال حاضر پس از غربالگری، تصمیم برای نگهداشتن یا سقط جنین های دارای نقص به انتخاب مادر انجام می شود، گفت: برخی تصور می کنند ممانعت از حداکثر ۱۲ هزار سقط درمانی می تواند به توسعه جمعیت کمک کند. این سقط ها، بچه های ناهنجاری هستند که هزینه سرباری برای خانواده و نظام سلامت دارند البته حق هر انسانی است که زنده بماند اما ساده انگاری است که تصور شود با قطع غربالگری می توان نقشی در توسعه جمعیت داشت.

ناهنجاری در غربالگری جنین

سنگ اندازی‌ها برای پوشش بیمه‌ای و حذف بودجه غربالگری جنینی

گمانه زنی ها حاکی از آن است که برخی نمایندگان خانه ملت به دنبال حذف بودجه غربالگری در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ هستند تا هزینه‌های غربالگری زیر چتر بیمه قرار نگیرند و در عمل حذف شوند چرا که در این صورت بیشتر مادران باردار به دلیل هزینه بالا تمایلی به انجام غربالگری نخواهد داشت.

طیبه سیاووشی نماینده پیشین مجلس هم از رایزنی برخی نمایندگان مجلس درباره حذف بودجه غربالگری جنینی در سال ۱۴۰۰ خبر داد و در توییتی نوشت: «با همین آزمایش غربالگری از به دنیا آمدن کسانی که ناخواسته به دنیا می‌آیند و سختی‌های زیادی متحمل می‌شوند و خانواده‌های خود را نیز دچار مشکل می‌کنند تا حدود زیادی جلوگیری به عمل می‌آید.

به نظر می‌رسد که بودجه مربوط به غربالگری از لایحه بودجه ۱۴۰۰ در کمیسیون تلفیق حذف شده است. ظاهرا با لابی گری کبری خزعلی به عنوان رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای انقلاب فرهنگی، این بودجه در کمیسیون تلفیق مجلس حذف شده است».

 این جنجال ها و توییت ها واکنش مجلس شورای اسلامی را به دنبال داشت و محمد حسین فرهنگی سخنگوی مجلس شورای اسلامی تصویب هر گونه مصوبه ای در زمینه حذف غربالگری جنین را رد کرد و گفت: موضوع غربالگری بانوان باردار در کمیسیون های مجلس مطرح نیست، این موضوع در یکی از فراکسیون ها مطرح بوده و در کمیسیون ویژه خانواده مطرح شده اما تصویب نشده است.

رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان درباره پوشش بیمه ای غربالگری‌های دوران بارداری گفت: غربالگری های جنین اجباری نیست، برخی از این آزمایش‌ها هزینه‌های بالایی دارند و تحت پوشش بیمه نیستند؛ وزارت بهداشت هم به همین دلیل تصمیم داشت، این آزمایش‌ها را در سال ١۴٠٠ تحت پوشش بیمه قرار دهد.

موسوی یادآوری کرد: باید توجه داشت که برخی اختلالات ژنتیکی که در دوران جنینی قابل تشخیص هستند، درمان ندارند و باید مادر باردار با رعایت همه جوانب تصمیم به نگهداشتن جنین یا سقط کند و مجلس شورای اسلامی فقط برای تولدهای منجر به عسر و حرج مجوز سقط درمانی داده است و آزمایش های ژنتیکی هم شامل غربالگری ترایزومی‌ها و عمدتاً سندروم داون است زیرا این سندروم شایع ترین اختلال ژنتیکی محسوب می‌شود و امیدواریم که همه این غربالگری ها تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

سقط درمانی با غربالگری جنین

آنچه درباره غربالگری جنینی باید بدانید

باید دانست که آزمایش‌های غربالگری در دوران جنینی مجموعه‌ای از تست‌های خون و سونوگرافی برای بررسی سلامت جنین از لحاظ بیماری‌های عفونی، سندروم داون و برخی دیگر از نقایص ژنتیکی است.

در آزمایشگاه‌های پاتوبیولوژی و ژنتیک کشور غربالگری‌های دوران جنینی به تجویز متخصصان زنان و زایمان انجام می‌شود؛ غربالگری مرحله اول ترکیبی از سونوگرافی جنین و آزمایش خون مادر در سه ماه اول بارداری است. مرحله دوم غربالگری نیز در سه ماه دوم بارداری انجام می‌شود و درصد خطر ابتلای جنین به ناهنجاری‌های کروموزومی و بیماری‌های مادرزادی را نشان می‌دهد.

زمان انجام غربالگری سه ماهه اول از ۱۱ هفته تا ۱۳ هفته و ۶ روز است که احتمال خطر سندرم داون (تریزومی ۲۱)، (تریزومی ۱۳) و تریزومی ۱۸ را مشخص می‌کند و این آزمایش شامل یک آزمایش خون به‌علاوه یک سونوگرافی برای بررسی ضخامت پشت گردن (سونوگرافی ان تی) و وجود استخوان بینی (ان بی) است.

کاهش آمار معلولان کشور با غربالگری ژنتیکی جنین

اما همه این جنجال‌ها بر سر غربالگری جنین و سقط‌های درمانی است، اما باید از این منظر به آن نگاه کرد که هدف این اقدام کاهش تولد نوزادان معلول است؛ از سال ۱۳۷۶ برنامه پیشگیری از معلولیت‌ها با غربالگری ژنتیک آن هم نه اجباری بلکه به طور آگاهانه اجرا می‌شود و خرداد ماه سال ١٣٨۴ در مجلس شورای اسلامی مجوز سقط درمانی برای جنین‌های تا ١٩ هفته و قبل از ولوج روح به دلیل عسر و حرج تصویب شد تا به این شکل از تولد نوزادان معلول در جامعه جلوگیری شود زیرا تولد نوزادان معلول علاوه بر هزینه مالی، بار عاطفی و اجتماعی بسیاری به خانواده‌های معلولان و جامعه وارد می‌کند.

براساس اعلام سازمان بهزیستی سالانه ٢٩ تا ٣۵ هزار کودک معلول در کشور متولد می شوند که نیمی از آنها حاصل اختلالات ژنتیکی هستند و بنا بر آمارها، حدود ۱۲ درصد از جمعیت ایران را معلولان تشکیل می دهند که از این میزان در حدود ۲ میلیون نفر دارای معلولیت شدید و ۵.۶ میلیون نفر معلول کم توان در ایران زندگی می کنند.

بررسی های علمی نشان می دهند می توان با علت یابی و آزمایش ‌های غربالگری ژنتیکی، آمار تولد نوزادان معلول را کاهش داد و اکنون شاهد آثار مثبت این روش های غربالگری در کشور هستیم.

عرب رئیس انجمن تالاسمی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به کاهش تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی به دنبال انجام غربالگری های قبل از تولد گفت: با انجام غربالگری ها بار زیادی از نظام سلامت برداشته شده است؛ در گذشته سالیانه ١٢٠٠ کودک مبتلا به تالاسمی متولد می‌شد اما اکنون با غربالگری‌ها تعداد نوزادان مبتلا به تالاسمی به سالیانه ٢٠٠ مورد رسیده است.

غربالگری جنینی

پیش بینی تولد سالانه ۳هزار نوزاد سندروم داون

هر چند که اکنون در کشور به صورت آگاهانه و با توصیه پزشکان غربالگری های جنین انجام می‌شود اما به نظر می‌رسد که اقدامات لازم در این زمینه کافی نیست و هنوز شمار بسیاری نوزاد با معلولیت ژنتیکی در کشور متولد می شوند.

اشرف سماوات رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت با بیان اینکه غربالگری‌های پیش از تولد فاقد پوشش کافی در کشور هستند، گفت: بدون مداخله پیشگیرانه سالیانه در کشور حدود ۳ هزار مبتلا به سندروم داون متولد می‌شوند، به عبارت دیگر در صورتی که جنین بدون بررسی به دنیا بیاید احتمال چنین تولدهایی وجود دارد.

رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت درباره سقط‌های درمانی به دنبال غربالگری ژنتیکی دوران جنینی گفت: در ابتدا بررسی خون مادر و سونوگرافی چینِ گردنی جنین صورت می‌گیرد و اگر احتمال ابتلای جنین به عقب ماندگی ذهنی تشخیص داده شد و این خطر بالا بود با آزمایش‌هایی، بررسی نهایی انجام می‌شود و در صورتی که آزمایش تایید شد و خانواده به ختم حاملگی رضایت داشتند برای ادامه مراحل به پزشکی قانونی و بعد از تایید این سازمان، به بیمارستان معرفی می‌شوند و ختم بارداری انجام می‌شود البته اگر آزمایشات مقدماتی یا نهایی منفی باشد یا علی رغم ابتلای جنین مادر ترجیح دهد فرزند خود را به دنیا آورد؛ مراقبت دریافت می‌کند.

تولد با سندروم داون

اقدامات وزارت بهداشت برای تولد نسل سالم

رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به توسعه جمعیت سالم، گفت: ما در نظام سلامت اعتقاد عمیق علمی، کاربردی و عملیاتی به این دستور و امر مهم و استراتژیک داریم. تمام تمرکز باید بر توسعه جمعیت سالم باشد که لازمه‌ این امر توسعه غربالگری‌ها است که سلامت کودکان در تولد را حمایت می‌کند. غربالگری که تمام جوانب اجتماعی و فنی آن در راستای توسعه‌ جمعیت سالم است، می‌تواند در راستای این منویات باشد.

سماوات گفت: غربالگری مناسب در چهارچوب ضوابط، مبتنی بر استانداردهای فنی، اجتماعی، دینی و فرهنگی و حقیقتا در راستای توسعه جمعیت سالم، پویا و بالنده است. توصیفاتی که مقام معظم رهبری برای توسعه جمعیت داشته‌اند و ما موظفیم به این شروط با دقت توجه کنیم و توسعه جمعیت را با این شروط برآورده سازیم. وزارت بهداشت در این بخش از توسعه جمعیت و حفظ سلامت جمعیت سهم جدی دارد و غربالگری‌ها بخش بزرگی از این وظیفه است که باید با تمام ضوابط و با تمام استاندارد ها پیاده و اجرا شود.

به هر حال وقتی پای سلامت نسل آینده و جمعیت کشور در میان می‌آید باید تصمیم گیری‌ها با احتیاط بیشتری گرفته شود چرا که ممکن است دود تصمیمات اشتباه به چشم آینده سازان کشور برود.

گزارش از هانیه جلیل نژاد

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
m
۰۹:۱۷ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
داریم پیشرفت میکنیم
Germany
ناشناس
۲۰:۲۶ ۳۰ دی ۱۳۹۹
باید مادرامی که تا بحال بخاطر تشخیص اشتباه غربال گری بچه هاشونو سقط کردن اعتاض کنن ببینن بچه هاشونو به این بهانه کجا بردن و برای چه استفاده ی پزشکی از اون بچه ها بهره بردن ؟
Italy
بتول
۲۳:۳۵ ۲۹ دی ۱۳۹۹
چند مورد دیدم که نتیجه غربالگری سقط جنین بوده که مادر اجازه نداده وقتی بدنیا آمدند هیچ مشکلی نداشتند دارند بچه های سالم را سقط می کنند امیدوارم جواب این قتل ها را بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۷ ۲۹ دی ۱۳۹۹
دوستان اگه در این مورد تحقیق وپرسو جو کنید متوجه میشید که 99درصد جواب غربالگری درست نیست حتی برخی از کشورهای اروپایی غربالگری رو ممنوع کردن. دوستان تحقیق کنید حتی موقع گرفتن آزمایش غربالگری از شما امضا میگیرند که اگه مشکلی پیش اومده شما حق شکایت ندارید
یه موضوع دیگه اینکه از وقتی که غربالگری اومده درصد آمار معلولین کم نشده وهمان آمار ده درصد سابق هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۲ ۲۹ دی ۱۳۹۹
خواهرمن هم دوقلو باردار بود اولش گفتن مشکل داره تو آزمایش غربالگری بعد فرستادن آزمایشی که آب از کیسه رحم میگیرن اسمشو یادم رفته اونجا گفتن مشکلی نیست الان بچه هاش دوسالشونه یه قلش رابه خاطرهوش زیادش خواهرم بردش تست هوش خداشاهده گفتن نابغه است هوشش خیلی زیاده البته یه قلش چون همسان نیستن .ولی برا آزمایش دوم استرس بسیار شدیدی را متحمل شد بسیار استرس شدید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۶ ۲۹ دی ۱۳۹۹
درووووود بر مادران بیدار و هوشیار ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۴ ۲۹ دی ۱۳۹۹
منم دختر دومم رو گفتن قلب نداره سقطش کن الان ۵سالشه و بسیار باهوش!پسرمم گفتن هیدروسفاله سقطش کن الان ۴ماهشه و سالم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۰ ۲۹ دی ۱۳۹۹
درمانهای زنان وزایمان رارایگان کنند!؟!خبری از آموزش رایگان وبهداشت رایگان که نیست!؟!
Iran (Islamic Republic of)
m
۱۵:۰۷ ۲۹ دی ۱۳۹۹
روز به روز داریم پیشرفت میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۹ دی ۱۳۹۹
آزمایشهای غربالگری درصورتیکه که صد در صد درست باشه خوبه اما همیشه درست در نمیاد.
من دو قلو یی دارم که زمان بارداری ابتدا در نه هفته گی گفتند قلبشون تشکیل نشده و باید سقط بشن حتی نوبت بیمارستان هم به من دادند اما من قبول نکردم و خداروشکر یک هفته بعد قلبشون تشکیل شده بود.
دو ماه بعد گفتن یکی از قل ها عقب ماندگی ذهنی داره که نمیشه سقط کرد، اما خدارو صد هزار مرتبه شکر الان هر دو سالم هستن
آخه این همه استرس برای مادر باردار ضرره
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۴:۰۳ ۲۹ دی ۱۳۹۹
دوستان به این مورد خواهشا توجه کنید
من سال 96 خدا لطف کرد دختری بهم داد در دوران باردا ی اگر اشتباه نکنم همون اوایل بارداری گفتن باید بچه سقط بشه چون قلبش شکل نگرفته و یا بعد از مدتی پزشک دیگه ای گفت مغز بچه ممکنه اب بشه ازین جور چرندیات
خدامیدونه چه فشاری رو خانمم متحمل شد الان دخترم نزدیک 3سالشه خداروشکر سالم و بسیار بسیار باهوش طوری که گاهی وقتها از هوش این بچه متعجب میشیم سوره حمد و توحید و چند تا شعر رو بدون اینکه ما سعی کنیم یاد بگیر حفظ کرده بواسطه چند بار خوندن خواهر بزرگرترش که 7 سالشه
راجع به پسداییم هم همین اتفاق افتاد گفته بودن بچش باید سقط بشه این کارو نکرد و توکل کرد به خدا الان بچش فکر میکنم 6 سالش شده باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۲۹ دی ۱۳۹۹
1-غربالگری واقعا هزینه های هنگفتی داره
2-اقداماتی که انجام میشه خطر سقط جنین رو بالا می بره مثل نمونه بردار ی از آب کیسه رحم
3-در ابتدای ورود امضا و اثر انگشت از پدر و مادر می گیرن که کلیه خطرات پای خودتان و نتیجه آزمایشها هم قطعی نیست.
نتیجه : مضراب غربالگری از منافعش بیشتره و بهتره انجام نشه و چه بسا هدف اصلیش کاهش جمعیت باشه
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۳:۵۰ ۲۹ دی ۱۳۹۹
خدا خیرش بده میرفتی غربارگری میگفتن بچه ات معلول است که خودم شاهد چندین جنین بودنم که گفته بودن باید سقط بشه اما مامانها نگه داشتن بچهاسالم بودند
Iran (Islamic Republic of)
مادر
۱۳:۲۸ ۲۹ دی ۱۳۹۹
با سلام .من اصلا غربال گری رو قبول ندارم چون درست تشخیص نمیدهند .برای فرزند اولم انجام ندادم بچه ام صحیح سالم بود .اما برای فرزند دومم بنو با خواسته مادرم رفتم انجام دادم جواب سالم بود اما وقتی فرزند م به دنیا امد بعد از چند ما فامیدیم یه بیماری ژنتیکی داره چرا تو آزمایش عربالگری مشخص نشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۲۹ دی ۱۳۹۹
خواهر من با نذر و نیاز بعد 4سال باردار شد رفت غربالگری گفت سندروم داون داره نمونه از اب کیسه جنین گرفتن گفت سالمه الان بچه ش یک سالشه سالم سالمه مشکلی نداره غربالگری باید نظارت کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۹ دی ۱۳۹۹
والله فقط استرس فقط استرس قانون احتمالاته فقط کافیه بهشون بگی در خانواده چنین کسی داریم عمرا خوب دربیاد و میگه بنداز راحت .... آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآی خدا بدادموووووووووووووووووووووووووووووووووووووووون برس از دست
Italy
مرگ بر آمریکا
۱۲:۵۵ ۲۹ دی ۱۳۹۹
در صورتی که آزمایشات واقعی باشه الان اینطوری نیست و باید اصلاح شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۹ دی ۱۳۹۹
به نظرم حذف این آزمایشات کار اشتباهی هست
Netherlands
ناشناس
۱۲:۲۶ ۲۹ دی ۱۳۹۹
در کشوری که بیشتر ازدواج ها فامیلی صورت می گیره همین جوری آمار بیماری های ژنتیکی بالا هست. چرا غربالگری رو حذف می کنن؟
Netherlands
ناشناس
۱۲:۲۱ ۲۹ دی ۱۳۹۹
افزایش جمعیت درست ولی جمعیت سالم. جمعیت معلول و عقب مانده خودش نیاز به جمعیت سالم داره تا ازشون پرستاری کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۹ دی ۱۳۹۹
غربالگری رو رایگان کنن من خواستم ازمایش سلفری بدم بیمه قبول نکرد هزینه ش ۳ونیم میلیون بود هیچ کمکی به مادران باردار نمیشه همه سونو ها آزاد ازمایشات ازاد حتی غربالگری دوم هم بیمه قبول نکرد
ان شا الله همه مامانا بچه هاشونو صحیح و سلامت بدنیا بیارن و بغل کنن
التماس دعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۲۹ دی ۱۳۹۹
هرچه میگذره ما به عقب برمیگردم! کل دنیا در حال پیشرفته ولی ما در حال پسرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۲۹ دی ۱۳۹۹
هرچه میگذره ما به عقب برمیگردم! کل دنیا در حال پیشرفته ولی ما در حال پسرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۹ دی ۱۳۹۹
سلام كتابهاي پزشكان مارا كه صهيونيستها بنويسندبهترازاين نميشه من ديگه جرات ندارم پيش پزشك برم پزشكهاي مامتاسفانه همه علمهاي انحرافي دارنددرود برابوعلي سيناوطب سنتي واسلامي
Iran (Islamic Republic of)
sina
۱۱:۴۰ ۲۹ دی ۱۳۹۹
بنظرم مسئله خیلی پیچیده است، قبلا هم کل مسئولین ما گول حرفهای به ظاهر قشنگ نفوذیها رو خوردند و شعار "فرزند کمتر زندگی بهتر" سالها نقل محافل ما بود.
رهبری عزیز هم یکبار در خطبه های نماز جمعه به این مورد اشاره کردند

مطمئنا دشمنان ما در پی کاهش جمعیت ما هستند(طبق اسنادی که قبلا لو رفته مثل مورد قبلی که گفتم و یا تجویز بیش از حد لوازم پیشگیری از بارداری در یکی از دولتها، رایگان شدن وازکتومی و امثالهم در سالهای قبل)
و این مورد رو هم مطمئنا صریح نمیگن و در قالب حرفهای قشنگ میزنند (مثل همین مورد غربالگری)
ولی خب از اونطرف هم باید قضیه ی تولدهای جنین ناقص رو براش فکری کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۲۹ دی ۱۳۹۹
سلام به یکی از اقوام ما گفته بودند فرزندتان قلب ندارد اما با اسرار مادر وقت تولد بر خلاف آزمایش بچه سالم متولد شد
Iran (Islamic Republic of)
بیسوادبی شناسنامه
۱۱:۳۳ ۲۹ دی ۱۳۹۹
ماکاروان المپیکی معلولان روداریم که برای مملکت مدال آوردند.کاش میشد خائنان را غربال کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۹ دی ۱۳۹۹
عزیزان معلول و افتخار آفرین امیدهای کشور و مردم هستند اما تلاش اونها برای زندگی به معنی عدم تمایلشون به سلامت نیست.
غربال جنین میتونه فرصت راحت تر زیستن را به فرزندانمان هدیه کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۶ ۲۹ دی ۱۳۹۹
یک کشور کم جمعیت سالم بهتر از یک کشور پر جمعیت معلول و ناقص هست.
Iran (Islamic Republic of)
-
۱۱:۲۲ ۲۹ دی ۱۳۹۹
برید خداوکیلی ببینید چی کار کردید که هیچکس به این راحتی تن به ازدواج نمی ده و بعدش هم یا سنش زیاد شده یا می گه دیگه بچه نمی خوام.
مشکل مسئولین ما اینه که ثروت خودشو می بینن درد محرومین رو درک نمی کنن
وگرنه کی از بچه بدش میاد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۲۹ دی ۱۳۹۹
سلام من یک بهورز هستم دو مورد از مادرانی که طبق این غربالگری ها جنین مشکل داشت وبایدسقط می شد به دلیل سن حاملگی بالای 22 هفته سقط برای این مادرا ن انجام نشد بعد از تولد نوزادان مشکلی نداشتند
Iran (Islamic Republic of)
حیدر
۱۰:۵۲ ۲۹ دی ۱۳۹۹
هیچ جوازی برای قتل یک انسان به علت معلولیت وجود نداره
انسانی که ناتوان و معلول به دنیا آمده از خدا اجازه زندگی گرفتعه و نیازی نداره که برای زندگی از وزارت بهداشت هم اجازه زندگی بگیره
عمل قربال گری به این شکل دقیقا همان انا ربکم الاعلی فرعون هاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۲۹ دی ۱۳۹۹
شما تا الان چندتا فرزند معلول بزرگ کردی؟ از هزینه های پزشکی و دارو و کار درمانی گفتار درمانی و .... خبر داری؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۰ ۲۹ دی ۱۳۹۹
چقدرراحت درموردقتل یک انسان حرف می زنید
مسئله فقط جمعیت نیست مسئله قتله
دربین اطرافیان خودمن ۵ مورد بوده که سقط درمانی رو تجویز کردن اما مادر بچه شو به دنیاآورد سالم و زیبا و حتی باهوش تراز بچه های دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۶ ۲۹ دی ۱۳۹۹
زحمت عزیزان مشکلات اقتصادی همین جمعیت حل کنید
خود جمعیت به فکر فرزند اوری می افتن
دوما با علم نمیشه جنگ کرد
Iran (Islamic Republic of)
مهاجر
۱۰:۳۲ ۲۹ دی ۱۳۹۹
همین دکترا با غربالگریشون نزدیک بود بچه ام را که الان بحمد الله 4 سالشه و صحیح وسالمه ازم بگیرن به گفته هیچ غربالگری گوش ندید خیلی ها را خبر دارم مثل من اتفاق افتاده براشون . یه نظر می رسه پشت پرده یه سیاستی هست برای کاهش جعیت الله اعلم .
Iran (Islamic Republic of)
کوروش
۱۰:۱۷ ۲۹ دی ۱۳۹۹
مشکل کمبود جمعیت .راه دور نرید همین بغل دست خودمونه ملت پول داشته باشن بدبخت حاصلش میشه افزایش جمعیت. شغل درست کنید موارد تشویقی بدید به تولد نوزاد
Iran (Islamic Republic of)
مرضیه
۱۰:۰۲ ۲۹ دی ۱۳۹۹
ضد جمعیت ها چه فعال و تهاجمی برخورد می کنند... واقعا داد مادران باردار ما از این غربالگری ها و اذیت های بی حد و حساب درآمده و حالشون از بچه دار شدن به هم می خورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۹ دی ۱۳۹۹
افزايش جمعيتي كه افرادش باهوش، زيبا، سالم و در رفاه باشن عاليه! ولي ظاهرا بعضيا ميخوان به هر قيمتي جمعيت افزايش پيدا كنه حتي اگه همه شون كور و كچل شل و كور و عقب مونده باشن!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۹ دی ۱۳۹۹
بچه دوست من مشکل ژنتیکی داره دکتر گفته بود باید سقط بشه و مشکل ژنتیکی داره ولی گفت من باید اون دنیا جواب پس بدم ، نگه داشت و الان با هزینه های سرسام آور درمان بچه نمیدونه چیکار کنه ضمن این که تمام موهای سرش سفید شده از فرط غصه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۵ ۲۹ دی ۱۳۹۹
دکترها اگر واقعا بفکر سلامتی مردم هستند، بهتر است بجای دعوای بیهوده درباره ی اجباری بودن یا نبودن غربالگری، به فکر این همه مواد شیمیایی و تراریخته باشند که در انواع غذاها وجود دارند و حتی سیب سلامت هم دارند و باعث این اختلالات میشوند.
Iran (Islamic Republic of)
اسفند یار
۰۹:۵۵ ۲۹ دی ۱۳۹۹
دکترها اگر واقعا بفکر سلامتی مردم هستند، بهتر است بجای دعوای بیهوده درباره ی اجباری بودن یا نبودن غربالگری، به فکر این همه مواد شیمیایی و تراریخته باشند که در انواع غذاها وجود دارند و حتی سیب سلامت هم دارند و باعث این اختلالات میشوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۲۹ دی ۱۳۹۹
اینکه یه عده میگن غربالگری دارای خطای زیادیه احتمالا یه جای درست و حسابی نرفتن چون بهرجایی نمیشه اعتماد کرد. بعدشم اگه عده آدم بی فرهنگ میگن غربالگری نمیشه کرد و نباید انجام بشه این اصلا درست نیست. وقتی کسی که مربوط به علوم معارف و حدیثه و توی این چیزای پزشکی دخالت میکنه دیگه فااااااتحه. متاسفم واقعا. اینا همه دسیسه است و توطئه تا با نادانیشون آگاهانه یا غیرآگاهانه یک نسل بد میخئان به ایران عزیز وارد کنند.
Iran (Islamic Republic of)
am
۰۹:۴۶ ۲۹ دی ۱۳۹۹
به عروس خواهرم انقدر استرس وارد کردن که بچه داخل شکمت عقب افتاده هست وباید بری ازمایش فلان وچی وچی بچه بدنیا اومد سالم باهوش ولی ازاسترس زیاد مادریک طرف عصب صورت بچه کارنمیکرد چشم ودهان یه طرفی بود بافزیوتراپی کمی درست شد الان کی جواب این مسئله رومیده ؟فقط چون دستگاه از خارج اوردن میخوان مخارجش و در بیارن
Iran (Islamic Republic of)
درود بر مادران هوشیار و خانوم خزعلی و امثالهم
۰۹:۴۰ ۲۹ دی ۱۳۹۹
صهیونیز م جهانی حاکم بر وزارت بهداشت....چه قتل های زیادی درباره کودکان سالم که انجام نداد....دوست من که خودشون پزشک بودند ..وقتی باردار بودند به هیچ عنوان آزمایشات ژنتیکی انجام نداد....
چه بسیار کودکانی که کاملا سالم بودند و به دروغ حذف شدند....
آفرین بر خانوم خز علی....و امثال ایشون.....
ملت ایران و مادران ایرانی وقت هوشیاری است....گول حرف های آزمایشات ژنتیکی را نخورید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۲۹ دی ۱۳۹۹
مجاس انقلابي و تراز انقلاب و طرحهاي نوراني و ارزشي!!
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۳۳ ۲۹ دی ۱۳۹۹
چقدر بدبختیم که نماینده‌ای غیر متخصص برای همه نسخه می‌پیچد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۵ ۲۹ دی ۱۳۹۹
مشكل كمبود جمعيت را ميتوان با پذيرش مهاجر حل كرد و لازم به طرح هاي عجيب و غريب نيست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۲۹ دی ۱۳۹۹
اتفاقا خوبه از وارد امدن استرس بیخود اونم با تست هایی که هیچ کدام قطعی نیست جوابش جلوگیری میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۲۹ دی ۱۳۹۹
خودشم از نوع افغان!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۰ ۲۹ دی ۱۳۹۹
مگه ماشین جوجه کشیه مهاجرپذیری !!! کلی دردسر و هزینه دارد احتیاج به مدیریت شدید است درگیری در جامعه ایجاد می کند
بعد میان خواسته های خلاف شرع اسلام می خوان
جمعیت خودمان را بیشتر کنید خیلی بهتر است تا مهاجرپذیری کشور را بالا ببرید
Iran (Islamic Republic of)
بینام
۱۰:۲۶ ۲۹ دی ۱۳۹۹
مهاجر فرهنگ خودش را دارد آن وقت مجبوری فرهنگش را بپذیری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۲۹ دی ۱۳۹۹
افغانی ها هم دارن از ایران میرن ، کی میاد ایران؟!
با این اقتصاد
-
ناشناس
۰۹:۲۱ ۲۹ دی ۱۳۹۹
از قبل و همچنین در حال حاضر هیچ غربالگری به صورت اجبار انجام نشده و نمیشود و با دادن اطلاعات والدین مختار در انجام هستند.
و محاکمه ای از سوی وزارت برای تولد با نقص ژنتیکی نیست، مگر اینکه والدین بعد از تولد از پزشک شاکی باشند که توسط قوه قضائیه رسیدگی میشود و
برای رد هر گونه ادعا و بی اطلاعی در این خصوص توسط والدین در هنگام ارائه آموزش ها و رضایت و یا عدم رضایت به انجام غربالگری به صورت مکتوب ثبت و امضا میشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۱ ۲۹ دی ۱۳۹۹
فقط بیمارستان ها خدمات نمیدهند ... جون خودتون اجباری نیست
Iran (Islamic Republic of)
مانی
۰۹:۱۴ ۲۹ دی ۱۳۹۹
بخش زیادی از پزشکی نوین کلا یک مشکل را به وجود میاره و برای رفع مشکل یک مشکل جدید تر ... با هدف پر کردن جیب شرکتها/ازمایشگاهها و برخی پزشکان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۲۹ دی ۱۳۹۹
دیگر اجباری نیست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۳ ۲۹ دی ۱۳۹۹
چون پول نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۲۹ دی ۱۳۹۹
واقعا برای رانت و لابی و پول ببین چه کارهای داره انجام میشه یه عده کند ذهن که وجودشون به علت انجام ندادن غربالگری برای تعداد بیشتر موالید ببین چطور به اب و اتیش میزنن خاک بر سرشون با این ایده هاشون
Iran (Islamic Republic of)
ایران
۰۸:۵۹ ۲۹ دی ۱۳۹۹
سلام به جایی ان که بچه ها را بکش تا جامعه سالم بشود بهتر ازمایش های قبل از ازدواج ها را دقیقتر بررسی کنن
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۸:۵۵ ۲۹ دی ۱۳۹۹
چه اشکال داره که حذف شده؟
Iran (Islamic Republic of)
علی رضا
۰۸:۴۷ ۲۹ دی ۱۳۹۹
سلام
ما یرای فرزندمان غربالگری رفتیم. متاسفانه نزدیک بود به قتل بی مورد فرزندمان منتهی بشود. خطای زیادی دارد. فقط استرس فوق العاده به ما وارد کرد. جالب است که در چند مورد از اطرافیان ما هم همین مورد رخ داده بود.
من از علم پزشکی بهره ای ندارم ولی اگر خطای این روش زیاد است بهتر است حذف شود تا به قتل نوزاد منجر نشود.
Iran (Islamic Republic of)
جواد امیری
۰۸:۳۹ ۲۹ دی ۱۳۹۹
واقعا درست این غربالگری دوسال پیش میخواست بچه منو‌ازم‌بگیر گفتن مشکل داره باید سقط بشه اما ما به امید خدا نگه داشتیم‌و الان سالم سرحال پیش مونه فقط خداااا در کار خدا ک‌نباید دخالت کرد
آخرین اخبار