رئیس دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی فارس:

سهم دارو در روند درمان فرد معتاد، تنها ۱۵ درصد است

محکم گفت: سهم دارو در روند درمان فرد معتاد تنها ۱۵ درصد است و ۸۵ درصد دیگر مربوط به عوامل غیر دارویی است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کارگاه آموزشی «شناخت گونه‌های مواد اعتیادآور» با هدف آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان و عموم مردم با چگونگی تأثیرگذاری انواع مواد مخدر بر روند زیست افراد و افزایش سطح آگاهی در این خصوص، از سوی مرکز مشاوره، بهداشت و درمان دانشگاه سلمان فارسی کازرون و از طریق بستر‌های مجازی برگزار شد.

قدرت محکم رئیس دفتر پیشگیری اعتیاد سازمان بهزیستی فارس در این کارگاه، با معرفی گونه‌های مختلف مواد مخدر و شیوه‌های گوناگون استعمال آنها، به وجود ماده کانابینویید در گیاه شاه‌دانه اشاره کرد و گفت: از این گیاه ۶۰ نوع کانابینویید گرفته می‌شود و در میان آن‌ها دو نوع THC و CBD از همه مهم‌تر هستند. در بین این دو، THC دارای ترکیبی آسیب‌زا است که عوارض روانی به دنبال دارد. از این ترکیب در ماده مخدر گُل استفاده می‌شود.

او با اشاره به اینکه در حال حاضر در سطح دنیا کانابینویید‌های صنعتی تولید می‌شوند که اثراتی مشابه با ماده مخدر روانگردان حشیش و ماری‌جوانا دارند، افزود: این دست از کانابینویید‌ها بین ۱۰۰ تا ۸۰۰ برابر قوی‌تر از ماری‌جوانا و حشیش هستند و با نام K۲ و یا اسپایس به فروش می‌رسند.

رئیس دفتر پیشگیری اعتیاد سازمان بهزیستی فارس همچنین با اشاره به تأثیر‌های ناشی از مصرف این مواد بر ذهن و بدن افراد، ادامه داد: تغییر در واقعیت، بدبینی، پرش افکار، توهمات بینایی و شنوایی، گوشه‌گیری، اختلال حافظه، سرطان ریه و پروستات، کاهش ایمنی و کاهش باروری از جمله تأثیر‌های شایع مصرف مواد مخدر دارای کانابینویید‌ها هستند. برخی از این نشانه‌ها در افراد زیر ۱۸ سال بیشتر است و اثراتی مانند کاهش قدرت شناختی افراد، در افراد زیر ۱۸ سال جبران‌ناپذیر است.

او با اشاره به دسته‌ای دیگر از مواد مخدر که در قالب مواد محرک دسته‌بندی می‌شوند، عصبانیت، پرخاشگری، افسردگی، خودکشی، کاهش شدید وزن و تحلیل رفتن بدن، بدبینی و جنون را از جمله عوارض مصرف آن‌ها برشمرد و با هشدار در خصوص کاهش سن استفاده از مواد مخدر، افزود: گرچه با آغاز روند درمان اعتیاد، بسیاری از علایم ناگوار ممکن است طی یک ماه برطرف شوند، ولی دارو درمانی کمک زیادی به درمان معتادان نمی‌کند. سهم دارو در روند درمان فرد معتاد تنها ۱۵ درصد است و ۸۵ درصد دیگر مربوط به عوامل غیر دارویی است.

محکم در این خصوص تصریح کرد: سه‌گانه مشکل‌ساز خستگی، وسوسه و بی‌حوصلگی، مهم‌ترین مانع بهبودی کامل فرد هستند. در این میان بیشترین کمک را مداخلات روانی اجتماعی می‌کند.

رئیس دفتر پیشگیری اعتیاد سازمان بهزیستی استان فارس، ضمن هشدار جدی در خصوص مصرف مواد مخدر و به ویژه مصرف خودسرانه برخی داروها، ابراز امیدواری کرد با افزایش سطح آگاهی عمومی پیرامون تأثیرات تکان‌دهنده مصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها، بتوان زمینه‌های لازم برای کاهش مصرف این مواد را در بین عموم مردم و به ویژه جوان‌ها به وجود آورد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار