اصول بهداشتی و نگهداری از ماهی قرمز سفره هفت سین

دامپزشکی مازندران درباره اصول بهداشتی و نگهداری از ماهی قرمز سفره هفت سین توضیحاتی را ارائه داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،یکی از سنت‌های قدیمی ایرانیان هنگام آغاز فصل بهار برگزاری جشن نوروز و پهن کردن سفره هفت سین است یکی اجزایی که هر ساله ما در کنار سفره هفت سین خود قرار می‌دهیم ماهی قرمز در یک تنگ بلوری است که نماد زایش، تازگی و تکاپو است.

روابط عمومی دامپزشکی مازندران در آستانه نوروز و با توجه به استفاده مردم از ماهی قرمز در سفره هفت سین درباره اصول بهداشتی و نگهداری از این ماهیان نکاتی را متذکر شد.

الزامات بهداشتی در مراکز تولید ماهی قرمز و خودرو‌های حمل ماهی

اطلاع رسانی هرگونه تلفات غیرمعمول در ماهیان به شبکه دامپزشکی شهرستان
اخذ گواهی بهداشتی حمل
رعایت بهداشت فردی و محیطی
افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری‌های تنفسی می‌باشند، نباید در چرخه تولید و حمل ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.
شستشو و ضدعفونی کردن وسایل و تجهیزات حمل ماهی قبل از بارگیری

الزامات بهداشتی مراکز عرضه عمده و خرده فروشی  ماهی قرمز

تهیه ماهی از مراکز تولید مجاز و دارای گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی
تخلیه محموله زیر نظر دامپزشک مستقر در مراکز عمده
شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری
تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب
عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی
رعایت بهداشت فردی و محیطی
افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری‌های تنفسی می‌باشند، نباید در چرخه بسته بندی و عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

توصیه‌های بهداشتی در خرید ماهی قرمز

ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گرد‌ها اکیداً خودداری شود.
مراکز عرضه مجاز شامل واحد‌های صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می‌باشند.
در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.
حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود.
از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

توصیه‌های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند.

ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد.

آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.

با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.
در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.
ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می‌باشد.
بهترین دمای آب نگهداری ماهی ۲۲ – ۲۶ درجه سانتی گراد می‌باشد.
غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
به منظور تعویض آب هر بار ۲۵ % کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.
در هنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نمی‌باشد، اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی از دستکش استفاده شود.
به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می‌توان از نمک به میزان ۳ درصد و یا سایر ضدعفونی کننده‌ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
در پایان نوروز ماهی‌ها را در رودخانه‌ها و یا نهر‌ها رها نکرده و در محل‌های تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.

توصیه‌های بهداشتی فردی

بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان قرمز، دست‌ها را بطور کامل و صابون بشویید.

با توجه به اینکه جانورانی نظیر خزندگان، دوزیستان و حلزون‌ها می‌توانند بعنوان ناقل یا واسط بالقوه انواع عوامل بیماری زا برای انسان باشند، عرضه هر گونه موجود زنده غیر از ماهی قرمز ممنوع می‌باشد.
انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.